Отговори на тема
 Гърми в колекторите 
Автор Съобщение

Постове: 33
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте

Импреза 1.6 с газов инжекцион Фобос

Проблема е следния, няма значение дали е топла или студена колата, гърми в колектора не постоянно и само когато пали, по време на движение няма проблеми.
Пример: завъртам ключа да паля и докато завърти стартера гръмва в колектора, това е още на бензин, на газ превключва чак като загрее.

Лампата за двигателя не свети.

Сря Дек 04, 2013 10:39 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
изпарителя ти изпуска газ.

уредбата не е газова инжекция, така ли?

Сря Дек 04, 2013 10:43 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
газов инжекцион Фобос

Моите съмнения са, че някой от инжекторите изпуска по някога но не съм сигурен дали е това.

Сря Дек 04, 2013 10:57 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
чета и аз през редовете...
не ти изпуска инжектор, а мембрана на изпарителя. С времето се спичат и се получава този ефект. Отиваш при газификатора да ти я сменя - по спомени 20 кинта е драмата.

Сря Дек 04, 2013 11:43 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 100
Автомобил: Subaru Impreza
Нов фен
Отговори с цитат
Свещи , кабели , лоша настройка , гарнитура капаци на клапаните опускат масло и пълнят свещите с масло и се получава този ефект.

Пет Дек 06, 2013 5:07 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 53
Автомобил: Forester 2.0 XT
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
За да гърми в колекторите, трябва или предварението да е твърде голямо, че да се възоламени горивната смес преди да се затворят всмукателните клапани или някой от тях да незатваря добре. Понеже го прави само при паленето според мен е първото. Провери си първо температурния датчик (той пряко учства при определянето на предварението при палене) ако не е от него погледни си комутатора. На старата кола имах проблем с него и сутрин след като падне температурата подаваше искрата прекалено рано и стартера неможеше да превърти даже.

Съб Дек 07, 2013 9:40 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 14
Автомобил: GC8 EJ20GD
Рейтинг: 1
Нов фен
Отговори с цитат
Като покараш на газ и после изгазиш колата трябва маркуча м/у изпарителя и инжекторите да е твърд... демек има газ под налягане в него и съответно от никъде да не изпуска (на този мъркуч вероятно има сложено и филтърчето за газ). Ако имаш предположение че изпуска газ че да гърми в колектора не виждам как може да е виновен изпарителя както Vmax споменава... може да стане само ако газта изпуска през някой инжектор... съответно ако това става тръбата, за която писах в начало ще омекне. Направи тест да не караш въобще на газ а само на бензин и да видиш дали ще имаш пак гърмене..

Нед Дек 08, 2013 6:14 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
zexer написа:
Като покараш на газ и после изгазиш колата трябва маркуча м/у изпарителя и инжекторите да е твърд... демек има газ под налягане в него и съответно от никъде да не изпуска (на този мъркуч вероятно има сложено и филтърчето за газ). Ако имаш предположение че изпуска газ че да гърми в колектора не виждам как може да е виновен изпарителя както Vmax споменава... може да стане само ако газта изпуска през някой инжектор... съответно ако това става тръбата, за която писах в начало ще омекне. Направи тест да не караш въобще на газ а само на бензин и да видиш дали ще имаш пак гърмене..

Ето как е виновен изпарителя: viewtopic.php?f=7&t=13009

Ползвайте търсачката - върши чудеса.

Пон Дек 09, 2013 8:57 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 14
Автомобил: GC8 EJ20GD
Рейтинг: 1
Нов фен
Отговори с цитат
Предвид че в другата тема са писали " ... че е от изпарителя- през маркуча за вакума вкарва газ във всмукателните тръби" аз продължавам да мисля че проблема не е в изпарителя впредвид експлозиите на колегата. Теста с мъркучите за газта оства в сила поне за проба, а пък за въпросния вакум също може да се направи тест най-малкото ако се извади докато колата е изгасена и да се види изпуска ли газ :) ... или въобще къде са го вързали тоз вакум.

Пон Дек 09, 2013 12:17 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Благодаря за отговорите.

Вакума е с тройник през нормалната дупка за вакум от колектора. А гърмежите не са при всяко палене ами примерно може да го направи това 2 за деня и после 2-3 седмици всичко да си е наред, за това предполагам, че е някой инжектор който изпуска но исках и други мнения да чуя.

Това с за проверката на маркуча ще го направя.

Пон Дек 09, 2013 1:07 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 21
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте,за да гръмне в колектора трябва да има искра от свещта преди да е затворил всмукателният клапан според мен има проблем с центровката.Моята каляска има подобен проблем.

Сря Дек 11, 2013 7:52 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 459
Автомобил: Subaru Legacy 2.5 GX 00`
Телефон: 0878934770
Рейтинг: 83
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Малко да съживя темата!
При мен гърми в колекторите само когато колата е на газ, и самото когато я настъпя. През останалото време , ако си я карам нормално нямам никакви ядове!
Ще ида до газаджията да видя за какво иде реч, но преди това ако има предположения някакви , няма да се разсърдя! :cool:

Чет Апр 10, 2014 11:42 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 948
Автомобил: Lexus LS 460, 2007
Рейтинг: 354
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Май нещата клонят към вакуума.

Пет Апр 11, 2014 6:13 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
При мен само сутрин прави така, но от как пуснах темата до сега само един път ми е гърмяло и нищо не съм пипал по колата, да видим лятото как ще е.

Пет Апр 11, 2014 7:08 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема