Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема стр <  1, 2, 3
 Честит първи сняг на софиянци!!! 
Автор Съобщение
Confidence in Motion
Аватар

Постове: 6482
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Аз също съм убеден :D

Пон Дек 10, 2012 12:02 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 595
Автомобил: 2011 Subaru Outback 2.5i CVT Ltd.
Рейтинг: 178
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Bat_Koko1 написа:
PitM написа:
Започва добре: :)
Прикачени файлове:
Vitosha dnes.jpg
Прикачени файлове:
Vitosha dnes1.jpg

Колега, не съм бил аз.
Горните снимки са на Витоша (м.Ветровала - х.Боерица). На слизане към Бояна се разминах с едно Субару (Легаси или Аутбек, сребристо), някъде около 15:30.

Пон Дек 10, 2012 10:26 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1254
Автомобил: 2010 Mercedes E350 CDI 4Matic
Телефон: 0887999499
Рейтинг: 162
Отговори с цитат
Много е хубаво на тая Боерица :)

Пон Дек 10, 2012 7:18 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 265
Автомобил: Forester 2.5 XT
Рейтинг: 164
Отговори с цитат
Здравейте и от мен. Искам и аз да се похваля с първия сняг макар и да не е в София а в Кърджали но няма да пускам отделна тема само за Кърджали, че то в града има само няколко субита. :) Купих си импрезата преди няколко месеца и реално едва вчера разбрах какво карам. Падна доста сняг през деня и вечерта към 22.00 часа когато всичко беше пързалка вече излезнах малко да покарам. Понеже за пръв път карам изобщо на сняг и лед бях много внимателен и тръгнах леко и внимателно само на първа и втора, без газ и само с леки спирачки когато трябва. Не видях никаква разлика с поведението на колата на сух асфалт, затова си избрах една дълга широка улица без движение и започнах да карам на трета като засилвам и после пускам на свободна и накрая рязко спирачки. Знам че така не е препоръчително но исках да разбера поведението на колата в контролирани условия. Ами нищо не разбрах от поведението и понеже......разлика отново нямаше. Е, ABS сработваше като дам спирачка от 60км/ч рязко но това си е нормално, но нямаше никакво занасяне, буксуване, тръгваше си съвсем нормално, спирането също беше нормално в смисъл че не се пързаляше напред със спрели гуми ами си спираше нормално. Абе викам си, явно снега и леда са малко и пак нищо не съм направил, ще чакам още сняг. Понеже бяхме заедно с един прятел а той с Пежо 306 комби който имаше доста повече опит от мен му дадох да покара субито да каже има ли разлика. Качихме се и колата си тръгна нормално, ускори си нормално, спря си нормално, през цялото време той викаше – баси, и аз искам така и аз доста се чудех какво иска като всичко си беше нормално, не забелязах да се държи колата някак си изключително, държеше си се просто нормално и така. След това се качихме на неговото пежо, той си сложи колана, аз си го сложих и му викам хайде давай газ, тръгвай, той ми отвръща – аз съм дал газ бе. А гледам стойм на едно място. После като погледнах по-добре, той си даваше газ, гумите си се въртяха, колата помръдваше по някой и друг сантиметър и така докато накрая успяхме да тръгнем. Тъкмо си отдъхнах и той даде спирачка и започнахме да спираме, казвам започнахме защото не спряхме а се плъзнахме напред по гуми десетина метра и едва тогава спряхме. На завойте вече знаех за какво да гледам и видях как поднасяше. След това и аз пробвах пежото и едва тогава си дадох сметка за разликата между двете и как субито си се държи съвсем като на сух асвалт което не ми правеше впечатление и си го смятах за нормално докато не се качих на друга кола да видя за какво става въпрос. След тези опити се въодушевих и отидох вечeрта в 22.30 като беше доста хлъзгаво вече на един байр с доста голям наклон където колегата ми даже не искаше да се пробва и каза че е опасно и може да се хлъзна в гората отстрани. Мислех си че след всичко това ще успея да го взема безпроблемно на първа бавна. Сгреших. Взех го на втора бърза. На трета не може ии през лятото, байра си е доста под наклон. Надолу пак на втора, първа, даже на свободна пуснах нарочно и накрая спирачки. Никакъв проблем, никакво занасяне и нагоре и надолу. Ами това е от мен, а съм с обикновена импреза 2.0 литра комби 98 година, не ми се мисли тия с повечето системи какво могат. Бях и със зимни гуми разбира се, а колегата беше с летни в интерес на истината. Тази вечер пак се готвя да излезна на проби. Исках само да изкажа впечатленията си от импрезата. Това е от мен.:)

Вто Яну 08, 2013 3:27 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1162
Автомобил: Impreza 2.0GRR!
Рейтинг: 71
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Много скучни коли караме... зиме и лете - никва разлика ;)

Вто Яну 08, 2013 10:04 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1217
Автомобил: предишен: Impreza 2.0R
Рейтинг: 140
Отговори с цитат
Айде up на темата! Честит сняг от снощи.

сега:
    Daihatsu Sirion 4WD (full-fledged Justy)

Вто Ное 26, 2013 9:05 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 41
Автомобил: Toyota Avensis 1,6VVTi
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Не е точно по темата но все пак ....

http://9gag.com/gag/aM14jyA

Вто Ное 26, 2013 5:26 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 414
Автомобил: SUBARU Legacy 2.2 GX, Outback H6
Рейтинг: 45
От звездите одобренОт звездите одобрен
Отговори с цитат
Настана време да попързаляме! :)

Вто Ное 26, 2013 6:53 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 171
Автомобил: subaru outback 2.5 AT 2000 г.
Рейтинг: 29
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
ИЗМАМНИЦИ :swear: .Код оранжев при нас за сняг и виелици а пък то :beach: .В момента е 3 градуса вали лек мокър сняг и толкова,дано се променят нещата.Само да не стане като 2006 г когато купих куатрото,края на октомври паднаха 2 см сняг и това беше за цяла зима.И на мен ми е първа зима с Субаро дано е снежна.Чистито на богопомазаните колеги :beer:

Вто Ное 26, 2013 9:09 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 105
Автомобил: Outback EJ25 MT
Рейтинг: 32
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Честито на всички ни. Да са ни здрави колиците. Не забравяйте, сипвайте по повечко бензин в резервоарчетата, че не се знае къде ще се орем. Айде, няма ли тестове от Витоша, Плана и др. близки Софийски околности от вчера?

Сря Ное 27, 2013 3:19 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 237
Автомобил: WRX Wagon
Рейтинг: 195
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
На Витоша пак беше мазало като всеки първи сняг, яко заледено, много коли, добре че нямаше сериозни инциденти . Всеки път си викам ще ходя след 12-1 да се поизчисти или на следващия ден, ама не се търпи до тогава :) поне си припомнихме настройките за зимно управление :)

Сря Ное 27, 2013 5:30 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 269
Автомобил: Subaru Outback 2.5, `05, TLC `02
Рейтинг: 59
Отговори с цитат
Изображение

Хайде и една от мен. И в Пловдивско падна малко сняг.... :D

Сря Ное 27, 2013 6:40 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 111
Автомобил: Subaru Forester 2.0 GX
Рейтинг: 72
Отговори с цитат
Привет на всички, аз кефа си го направих на 27-ми сутринта-трябваше да отида малко по-рано на работа и поради факта,че в София е концентрирана "най-добрата почистваща техника" :D се оказа,че не е нужно да се качва човек в планината, и в града става ;) . Съответно нагледах се на: таксита с летни гуми,шашнати "шефиори" дето карат с 20-30, ТИР без бемарке бясно въртящ гуми и движещ се почти напряко на пътя, Витара която не можа да тръгне при зелена светлина на светофара,на Мерцедес как не му стига път с три платна и накрая-евала на един пич със номер "СТ" и нормален автомобил-караше така сякаш го нямаше снета, кишата, леда. В крайна сметка-добре подготвеният автомобил, добрата преценка и опита си казват думата. Честит сняг на всички и безаварийна зима и КЕФ, голям КЕФ за всички нас, че май само ние се радваме на снега, освен децата :)

Чет Ное 28, 2013 9:15 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2539
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179
Отговори с цитат
V-K-P написа:
Привет на всички, аз кефа си го направих на 27-ми сутринта-трябваше да отида малко по-рано на работа и поради факта,че в София е концентрирана "най-добрата почистваща техника" :D се оказа,че не е нужно да се качва човек в планината, и в града става ;) . Съответно нагледах се на: таксита с летни гуми,шашнати "шефиори" дето карат с 20-30, ТИР без бемарке бясно въртящ гуми и движещ се почти напряко на пътя, Витара която не можа да тръгне при зелена светлина на светофара,на Мерцедес как не му стига път с три платна и накрая-евала на един пич със номер "СТ" и нормален автомобил-караше така сякаш го нямаше снета, кишата, леда. .............

толкова автомобилни марки изброи колега,а коя е нормална,неразбрах :-? ?

Чет Ное 28, 2013 9:22 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 153
Автомобил: Subaru Legacy 2.0 2008
Телефон: 0887201711
Рейтинг: 7
Разчитай на мен
Отговори с цитат
BLUE 1 написа:
Изображение

Хайде и една от мен. И в Пловдивско падна малко сняг.... :D

От тук, излизане няма :D :D :D ама как само ви завиждам...

Чет Ное 28, 2013 9:37 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 659
Автомобил: VAZ 21023,OB 05MY 2,5i
Рейтинг: 57
Отговори с цитат
мъро написа:
ИЗМАМНИЦИ :swear: .Код оранжев при нас за сняг и виелици а пък то :beach: .В момента е 3 градуса вали лек мокър сняг и толкова,дано се променят нещата.Само да не стане като 2006 г когато купих куатрото,края на октомври паднаха 2 см сняг и това беше за цяла зима.И на мен ми е първа зима с Субаро дано е снежна.Чистито на богопомазаните колеги :beer:

Горе на платото е мястото...

Чет Ное 28, 2013 9:59 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 111
Автомобил: Subaru Forester 2.0 GX
Рейтинг: 72
Отговори с цитат
valadares написа:
V-K-P написа:
Привет на всички, аз кефа си го направих на 27-ми сутринта-трябваше да отида малко по-рано на работа и поради факта,че в София е концентрирана "най-добрата почистваща техника" :D се оказа,че не е нужно да се качва човек в планината, и в града става ;) . Съответно нагледах се на: таксита с летни гуми,шашнати "шефиори" дето карат с 20-30, ТИР без бемарке бясно въртящ гуми и движещ се почти напряко на пътя, Витара която не можа да тръгне при зелена светлина на светофара,на Мерцедес как не му стига път с три платна и накрая-евала на един пич със номер "СТ" и нормален автомобил-караше така сякаш го нямаше снета, кишата, леда. .............

толкова автомобилни марки изброи колега,а коя е нормална,неразбрах :-? ?

Беше Ситроен Ксара ако не се лъжа-не беше много добре почистен от снега и под нормален имах предвид с предаване само на единият мост

Пет Ное 29, 2013 8:15 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 129
Автомобил: Легаси '99, 2.5, седан
Рейтинг: 26
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
А, бе...лятото бях на Синеморец и такъва кошмар, такъв кошмар сънувах - не го пожелавам на никого! Почивам си следобедно и сънувам, че вали сняг посред лято...и знам, че бързо ще се стопи, ама аз съм пил и не мога да покарам, бре....ужас, УЖАС!!!

И онзи ден ми се случи на живо - когато почна да натрупва седя и си пия, гледам снежинките в ноща и сън не ме лови, защото знам, че този сняг на следващия ден ще е само мокър спомен, мамка му, ама като бях изпил поне 300-350 грама домашна, здрава ракия... Гледах съм как вали в 4 сутринта в пълна безпомощност :)

Сря Дек 04, 2013 6:22 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2, 3