Отговори на тема
 Нови гуми за Outback - по-малък диаметър? 
Автор Съобщение

Постове: 51
Автомобил: Outback 2003
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте.

На скоро си купих нови зимни гуми, но още не съм ги сложил. Понеже цената е много различна, взех гуми, които са с 32мм по-малък диаметър от стандартните за Outback. Според вас това може ли да е проблем за AWD? Реално колата е с 1.5см по-ниска, което според мен и доста хора не би трябвало да е проблем. Единствено ме притеснява 4х4 системата ...

Благодаря предварително!

Чет Дек 05, 2013 6:50 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 171
Автомобил: subaru outback 2.5 AT 2000 г.
Рейтинг: 29
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Единствено губиш клиренса .

Чет Дек 05, 2013 9:11 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 130
Автомобил: VW Passat
Телефон: 0899 951 395
Рейтинг: 337
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Според мен нямате основание за притеснения, освен че при еднаква скорост на движение, двигателят ще работи в малко по-висок "регистър на обороти" и съответните последствия от това.

Чет Дек 05, 2013 9:13 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 463
Автомобил: XV 2018 1.6Comfort AT
Рейтинг: 164
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Nikolov написа:
Според мен нямате основание за притеснения, освен че при еднаква скорост на движение, двигателят ще работи в малко по-висок "регистър на обороти" и съответните последствия от това.

Мисля че няма да усети по висок разход на гориво,ако това имате впредвид.Аз съм карал с по малък размер и не съм усещал промяна в разхода.
И да не забравиш да си набавиш и резервна гума със същия размер. :beer:

Чет Дек 05, 2013 9:40 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Ааа, това е малко кофти с резервната гума :( Сега трябва да мисля и да търся джанта, да купувам още една гума ... :) Ужас! Може да си взема от тези спрейове, които заместват резервната гума ...

Чет Дек 05, 2013 10:13 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 75
Автомобил: Impreza 2.0R '06
Рейтинг: 32
От звездите одобрен
Отговори с цитат
По отношение "спрейовете за спукана гума" чети внимателно какво пише на опаковката. Знам за случаи, когато след употребата му гумата не става нищо и се хвърля ;)
Аз го мислех тоя вариант,че бутилката за газта е на мястото на резервната гума и реално резервната гума сега ми заема половината багажник и това много ме дразни ](*,)

Пет Дек 06, 2013 8:52 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 454
Автомобил: TDI
Рейтинг: 140
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Има резервни гуми тип "патерица" - доста място спестяват. За Субару са дефицитни, но аз си намерих от друга марка. Единственото важно нещо е диаметърът да е същият. Другото се оправя с един фланец при стругар:)

Пет Дек 06, 2013 9:35 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Добра новина! Успях да ги откажа на време :) Сега ще си купя малко по-скъпи гуми, но с точния размер, макар и марка SAVA :(

Пет Дек 06, 2013 11:20 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 130
Автомобил: VW Passat
Телефон: 0899 951 395
Рейтинг: 337
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Виждам, че тежненията на колегата по тази тема са вече приключили, но с оглед бъдещ евентуален интерес на други потребители във форума, ще споделя личните си, субективни усещания при управлението на автомобил (макар от друга марка) с два вида зимни гуми с еднаква ширина, но с различна височина. Подчертал съм субективния фактор, защото не съм правил точни измервания за поведението на автомобила- разход на гориво, динамика, устойчивост. При разлика в диаметрите 19мм, с по-ниските гуми моето усещане е:
-при потегляне от място приплъзването (въртенето) на гумите е по-лесно;
-автомобилът се ускорява в ниските скорости по-добре;
-двигателят е "по-разтоварен" при равномерно движение на равен път с около 45-50км/ч- автомобилът спокойно върви на 4-та скорост, без онова леко придърпване (равносилно на чукането на аванса при по-старите автомобили) и без да се налага превключването на 3-та предавка.

Съб Дек 07, 2013 11:59 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема