Отговори на тема стр 1, 2, 3, 4  >
 Мнение за американски Outback 
Автор Съобщение

Постове: 336
Автомобил: Outback'08 2.5 AT
Рейтинг: 105
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравейте,

Въпросът ми е някой купувал ли е Аутбек от САЩ. Тук-таме изпадат обяви в мобилето. Даже има автокъща, която продава само такива коли /бившата автомивка на Софавто в Княжево/. Там има поне 4-5 Аутбека с голям ценови диапазон от около 15к до около 20к. За мен всичките са сходни, въпрки големите ценови разлики. А иначе търговците там са PRO, с целите си легенди и схеми...
Струва ли си подобна покупка при положение че цените не са супер изгодни, от друга страна си е някаква екзотика. Донякъде като да си купиш кола с дясен волан. С моето невежесво се сещам за две подробности при USA: радиото е неизпозваемо; осветителните тела са различни от европейските изпълнения,чувал съм че и крушките по фаровете са с друга мощност. Има ли и други уловки??
За скоростомер и одометър - работата е ясна - мили в час /въпреки че има и малки цифри за км/
За това че американките нямат шибидах, също не е плюс за мен...; плюс е че надлъжните греди са с просвет
Имаше само една кола с кожа /в тази автокъща/.....
Та такива мисли и дилеми са ме налегнали...
Ако може помагайте :respect:

Вто Дек 10, 2013 5:19 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 782
Рейтинг: 223
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
vale написа:
радиото е неизпозваемо

чак да е неизплвзваемо не,но си доста ограничен,мисля,че хваща само нечетни честоти(примерно 91.7 ; 93.5) и така не може да хващаш голяма част от BG радиата.Другото са показанията за температурата-F(фаренхайт),а не градуса по целзий,също така има и разлика в амортисьорите,самото захващане мисля че е друго.Това е за което се сещам в момента,може би има и още неща които изпускам ,но все пак е добре да уточниш за кой модел Аутбек става въпрос,година на производство и т.н.

Вто Дек 10, 2013 5:44 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2780
Автомобил: ForesterS'02,Baja'03,Nissan EV
Рейтинг: 555
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Радиото не ти е никакъв проблем. Има толкова много български радиостанции и ако не си хванал 1-2 не е болка за умиране. Показанията на борд компа дразнят с този фаренхайн и разход мили за галон и оправянето става със смяна с канадски. Мощноста на крушките на фаровете е същата и крушки има по нашите магазини, но екстрата е фабричните дневни светлини при тях.
Голямото предимство на американските модели е че по ВИН-а можеш да провериш абсолютно всичко което се е случвало на този автомобил докато е бил в щатите и на колко км.(мили) е бил като е тръгнал за Бг.
Задницата им е малко по-"мека" и се усеща на завоите, но само ако преди това си карал "европейка".
Ако намериш кола която ти харесва и цената те удовлетворява първо я провери в Carfax срещу няколко $ и след това решавай.

Вто Дек 10, 2013 6:14 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 659
Автомобил: VAZ 21023,OB 05MY 2,5i
Рейтинг: 57
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
По високи са, с по-голям просвет.

Вто Дек 10, 2013 6:39 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 891
Автомобил: Outback '23 / 2.5 EU
Рейтинг: 383
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
то имаше някаква тема някъде, за разликите. ама къде е :-?

edit: ето я

Вто Дек 10, 2013 9:12 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 336
Автомобил: Outback'08 2.5 AT
Рейтинг: 105
Отговори с цитат
Благодаря за отзовалите се! Извинявайте за пропуските ми. Ето набора от обяви на конкретната къща.
http://defy777.mobile.bg
Аутбеците са около 2007 година.

Вто Дек 10, 2013 11:19 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2200
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Аз не само че карам американско субару, но и модела е американски. Горе описаните проблеми са митове. Радиото се ползва, температурата се смяташе на ум с елементарна формулка, но ази напечатах една табличка и я залепих в сенника, и хич не ми дреме. Окачването дори мисля че е по здраво. Взимаи и не ги мисми. Караш американска кола която е едно ниво над европеиските, и подържаш европеиска. Крушките може да са изхакани но има по магазините. Как мислиш ще оставят всички мустанг на тъмно ли. Мен в магазина ме питаха а... Това крушка от мустанг ли е? Не субару... Хихихи. Разликата в цените им е от киломтрите. Хубавки са.
Извинявам се за правописа, но с телефона докато пиша не виждам текста.

first Love Leone '84 1.8 АТ
Facebook: Medovo Bee Farm

Сря Дек 11, 2013 8:43 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 140
Автомобил: MY00 Forester SF5
Телефон: 0878607069
Рейтинг: 29
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Две години съм на американка и всичко си е 6! Единствения проблем за мен са дребните цифрички за км/ч, но той е от ЕГН-то. :D
BTW, aз бих си взел този с кожения салон.

Сря Дек 11, 2013 11:03 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 204
Автомобил: Subaru Forester 2.0X, SG9
Рейтинг: 39
От звездите одобрен
Отговори с цитат
vale написа:
Благодаря за отзовалите се! Извинявайте за пропуските ми. Ето набора от обяви на конкретната къща.
http://defy777.mobile.bg
Аутбеците са около 2007 година.

Вальо, качвай се на белия. :)

Сря Дек 11, 2013 11:06 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1285
Автомобил: V8 bi-turbo
Рейтинг: 504
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ама те всичките 2.5 атмосферки бе, колега. Ако ще е американче, поне си вземи с турбо мотора. По мое мнение правилния Бек е или Н6, или 2.5 турбо, ако ще е от САЩ. Не виждам смисъл при условие, че ще взимаш Американка да не е турбо. Помисли, покарай, пробвай...

Сря Дек 11, 2013 11:27 am
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
=Alex= написа:
Ама те всичките 2.5 атмосферки бе, колега. Ако ще е американче, поне си вземи с турбо мотора. По мое мнение правилния Бек е или Н6, или 2.5 турбо, ако ще е от САЩ. Не виждам смисъл при условие, че ще взимаш Американка да не е турбо. Помисли, покарай, пробвай...

Е да XT е наи добра комбинация, обаче 1-во че рядко се срещат, и 2-ро цената им е по различна. Вече колегата сам ще се претцени. Мисля че някъде из обявите наскоро мернах един Бек ХТ на цена около 25х.

Сря Дек 11, 2013 11:45 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 454
Автомобил: TDI
Рейтинг: 140
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Аз ако ще вземам американка бих отнесъл 2.5XT - турбинката си е турбинка:)

Доста се оглеждах за такава, докато търсих моята, ама се появи читав екземпляр H6 и реших да заложа на него.

Сря Дек 11, 2013 1:18 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 954
Автомобил: Impreza 2,0
Рейтинг: 470
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Даа бе 2,5ХТ :D . Първо купуваш автомобила, караш го 2 месеца и започваш да мислиш как да спираш по-добре :D :D . Купуваш спирачни дискове, накладки и апарати и след това започваш да мислиш как да е по-стабилна в завоите когато си с 150 км/ч. Купуваш по-дебели стабилизиращи щанги, по-здрави биалети и горни стабилизиращи щанги и после започваш да си мислиш как да увелича с едни 50-60 коня мощността. Купуваш по-голям радиатор (за по-добро охлаждане), Еванс куулинг флуид, махаш катализаторите преди и след турбината и след това ремап :D :D . След това започваш да мислиш как да направиш колата едни 400-450 коня и филма е отначало :D . Бразилски, аржентински и турски сериали ряпа да ядат ROFL .

Сега сериозно. Колега, ако искаш да имаш запас от мощност по всяко време, без да очакваш, че може да се състезаваш си вземи Н6 аутбек - да не говорим, че и оборудването му е много добро. Ако обичаш да настъпваш здраво на всякъде ти трябва 2,5ХТ, но там ще ти е необходимо допълнително вложение за някой неща. Аз съм с такъв ДВГ и да ти кажа след първото ми каране косата ми беше настръхнала от лошото спирачно поведение сравнено с предната ми кола Пежо 406. При всички положения аутбек правен за американския пазар е страхотна инвестиция.

Сря Дек 11, 2013 1:37 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
deadman написа:
Аз съм с такъв ДВГ и да ти кажа след първото ми каране косата ми беше настръхнала от лошото спирачно поведение сравнено с предната ми кола Пежо 406. При всички положения аутбек правен за американския пазар е страхотна инвестиция.

Аз пък съм се возил в легасито на Армин, докато беше в Миро, което ако не се лъжа е като твоето и си спираше доста добре със заводските апарати. С Много си говорихме и нямаше оплакване от спирачките. Върви много прилично, харчи нормално. И ако няма да ти влезе състезателна муха и желание за 500кс. си е супер колица.

Сря Дек 11, 2013 2:00 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 954
Автомобил: Impreza 2,0
Рейтинг: 470
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега, не знам дали са еднакви заводските апарати на Армин и моите, но с два цилиндъра и спирачни маркучи меки като сопол няма спиране ако не натискаш с двата крака. А съм с фабричните апарати все още, но преди да сложа свестни накладки, дискове и метални маркучи колата спираше ама не точно. Само смяната на маркучите променя поведението при спиране, аз останалото няма да говоря. С автоматична кутия, лятно време, с натоварено движение извън града стоковата накладка се изпича след няма и 1000 км. Освен това в завой задницата се клати като патка, защото задната стабилизираща щанга е прекалено тънка за този автомобил - решава се с по-дебела, при мен е отдавна с 4 мм по дебела. За едно обаче си много прав - автомобила е прекрасен особено ако си болен на тема Субару (както повечето сме), разходът му е приятен, ускорението му е прекрасно и няма нищо по хубаво от това да я шофираш.

Сря Дек 11, 2013 2:11 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 454
Автомобил: TDI
Рейтинг: 140
Отговори с цитат
deadman написа:
Аз съм с такъв ДВГ и да ти кажа след първото ми каране косата ми беше настръхнала от лошото спирачно поведение сравнено с предната ми кола Пежо 406.

Стоковите спирачки на Аутбек H6 наистина са доста посредствени.

Карал съм доста съвременни коли, дори и при бюджетни марки и модели усещането при по-голямата част от тях на педала на спирачката и самото спиране са от друга планета.

Сря Дек 11, 2013 3:40 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1249
Автомобил: Legacy 2005 3.0 R Spec B
Рейтинг: 152
Отговори с цитат
Колега аутбека е с 294 дискове легасито е с 315 мм.

И аз гледам за ГТ ама няма или поне не ръчка....

Сря Дек 11, 2013 5:49 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 741
Телефон: 0894484248,052600585
Рейтинг: 134
Отговори с цитат
Ако искаш да е американка и да има всички екстри (включва и шибидах :) ), трябва да е Limited изпълнение. Тези повечето ако не и всички са си Basic изпълнения. Рзликата освен в просвета, че са по-високи е и това, че задните амортисьори са обикновенни а не саморегулиращи. Някои тампони по задницата се различават по размер от европейските. Лошо става при евентуална щета, че ламарините и лайстните им не са същите като на европейските, доставката им съответно много ги оскъпява, а застрахователите се правят на умни и искат да те минат по цени като за европейски... Но иначе, ако цената на която го взимаш е изгодна или пък ако е наистина запазен екземпляр, тогава си заслужава.

Сря Дек 11, 2013 5:57 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2539
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179
Отговори с цитат
adddt написа:
Колега аутбека е с 294 дискове легасито е с 315 мм.

И аз гледам за ГТ ама няма или поне не ръчка....

и значи,като е с 315мм(примерно) спира подобре от бек-а.според мен е същия...работа.(докато не се с сменят 4 бутални)

но темата отиде в друга посока

Сря Дек 11, 2013 6:00 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 891
Автомобил: Outback '23 / 2.5 EU
Рейтинг: 383
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
аз бих взел тази, дето е на малкото километри. Тя е и с по-добро оборудване (кожен салон, мигачи в огледалата, 17").

Иначе и трите коли са 1:1 като моята. Вече 5 години откак я имам :)

Части има, не съм имал проблем с нищо - мимо13, митака...

задължителните ъпгрейди:
- по-голяма стабилизираща щанга отзад, примерно от европейски автомобил
- по-големия подлакътник

незадължителни:
-дисплейчето с температура и разход, имам схема за преправяне към метрична система но е играчка:
-- сменя се дисплейчето с такова за Канада (~120$)
-- слага се една допълнителна платчица (~50лв)

- Ако имате iPod/iPhone, има оригинален модул за това, връзва се на "aux". Намира се по ebay за 70-100$
- събуфер който се монтира под шоф. седалка, ако сте фенове на по-добрия звук. Оригинален е, на Субару (от panasonic)

а, определено е по добре на 17ки, отколкото на 16ки ;)

Последна промяна tarambuka3500 на Сря Дек 11, 2013 6:52 pm, променена общо 5 пъти

Сря Дек 11, 2013 6:40 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр 1, 2, 3, 4  >