Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема стр <  1, 2, 3, 4, 5  >
 Кои модели имат система VDC? 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 51
Автомобил: Субару Leone '84
Телефон: Nokia3310
Рейтинг: -5
Кофти...
Отговори с цитат
Не ме е страх че ще се обърне. Налага ми се да карам по кален и път коио е крив и с 3 отворени диф. Няма минаване. Н6 ми е малко скъп затова питам. За 2.5 но много различни мнения. Намерих 2 линка и после ще ги постна.

Пет Дек 13, 2013 11:01 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
mal40 написа:
Не ме е страх че ще се обърне. Налага ми се да карам по кален и път коио е крив и с 3 отворени диф. Няма минаване. Н6 ми е малко скъп затова питам. За 2.5 но много различни мнения. Намерих 2 линка и после ще ги постна.

Това за дрите дифа не ми стана ясно - пиши малко по-правилно :pardon:
Най-добра проходимост ще имаш с ръчна кутия и шпер отзад - т.е или Фори Турбо, или Легаси 3.0 ръчка, но то е по-ниско.

Пет Дек 13, 2013 11:23 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1249
Автомобил: Legacy 2005 3.0 R Spec B
Рейтинг: 152
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
ами те колегите масово ги вдигат обикновенните легасита
но определено някой да повдигне легаси 3.0 с ръчка е ...... леко безсмислено поради причината че окачването е билщайн но зависи с колко ще го дига. да добавя че при него най малката джанта е 17ка ....

Пет Дек 13, 2013 11:32 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2527
Автомобил: Forester Boxer Diesel Lineartronic
Рейтинг: 428
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
mal40 написа:

Може да съм пропуснал,но какъв е бюджета?
Защото преди 2 месеца имаше в Сливен една като моята за около 20к.
И май веднага се продаде. А тук ВТД И ЛСД са гаранция.

Пет Дек 13, 2013 11:37 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1285
Автомобил: V8 bi-turbo
Рейтинг: 504
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Vmax написа:
=Alex= написа:
Морски, не искаш да караш на газ без мазило за глави/клапани... ;)

Не бих се съгласил напълно - карах почти 200 000км на газ, без мазило с редовни реглажи на клапани на 50 000км и при всеки реглаж необходимите корекции бяха минимални. Това е за 2.5, при 3.0 е друга история - скъпа...
Отделно тази прехвалена смазочна система не може да се регулира с повишение на скороста, така че тя си капе с една и съща скорост и обем, независимо с каква скорост се движите - тогава къде е ползата, като на висока скорост и натоварване, когато е най-необходимо смазването е като на празен ход?

Стани, предполагам говориш за Флаш люб, докато аз визирах по-читавите, които дозират различно, в зависимост от натоварването. Добра такава е например на Xenum системата, която варира до +/-50% в дозировката. Не съм се задълбочавал в газовите неща, щом казваш, че няма особена разлика с флаш люба, явно е така...

Пет Дек 13, 2013 1:41 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Кофти...
Отговори с цитат
В първият пост съм написал че търся кола 99-2003 бюджета няма да е голям 6-7х. максимум
Затова и съм се спрял на легаси или аутбек. Разликата в цената е 1000-2000лв, но пък легасито с въздушното окачване е ясно защо е по евтино. Още разучавам въпроса за него дали ще дава ядове. Ако за 1000лв се рециклира и забравям за него близките 10г. е супер. Но ако нее така и всяка година ще изкача по нещо ще се понапъна за аутбек.

Н6 ми е скъп за данъци и разход в града 17-18 ще ми е доста дори и с ГАЗ.
За него ясно има всички системи, но можеби ще е краен вариант. Относно газта и омасляването, някои написа че има скъп вариант за клапаните, какъв е тои? Какво се сменя и колко излиза? АКо някои обясни ще е добре, да го знам като вариант.

2.5 пък е с ремък. но като разход на гориво и данъци ще ми е по изгоден. За него доста различни неща чета, и това което съм разбрал е че кутията разпределя 90/10 до 50/50, когато се кара на 1-ва предавка винаги е 50/50 което донякъде е добре, защото пак казвам системите ми трябват за да бе прелитам по неравните терени когато трябва да премина по някои криволичещ път и да си съсипвам колата.
Поизчел съм доста и съм виждал как ако няма системи колата в кривите участъци си остава с 2 колела във въздуха и дотам, после засилки и т.нт. Докато на много клипове масово на Н6 се вижда как без проблеми колите си се движат бавно по наклон и системите си вършат работата.

Затова ако има системите на 2.5 това ще е колата която ще ми върши нужната работа. Явно има такива, и затова пуснах темата. Оказа се обаче сериозно предизвикателство да се отговори на този въпрос.
И главно остава дали легаси или АУтбек 2.5 които са с VDC имат и VTD (което VTD пък разпределя въртящия момент между преден и заден мост 55/45 - 50/50, а колите без него нали и на тях им се разпредле мощността 90/10 - 50/50 и реално дори и без него на 1-ва предавка пак си 50/50 )

Малко се поубърках вече и спирам да пиша.
Намерих този материал:
http://legacygt.com/forums/showthread.p ... 48112.html

http://www.subaru.bg/news/subaru-chestv ... drive.html

Маи ще е на късмет работата със системите, ще търся автомат, и да има VDC поне ще се разбере по лампата на таблото. Другото на късмет.

Пет Дек 13, 2013 2:28 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
За този бюджет няма да намериш Аутбак с ВТД и 2.5 двг
Имаш два варианта - Аутбек 2.5 ръчна кутия 1999-2003г или Форестър 2.0 / с турбо или без / 1997-2000г

Всички стават за газ, и горят между 10-14.
Аз лично бих заложил на Фори турбо. Въпрос на вкус и на предлагане, че читави коли рядко се намират.

Не знам колко тежък е този офроуд, но не очаквай чудеса - все пак не взимаш Чироки, Тойота или Витара с няколко блокажа.

Пет Дек 13, 2013 3:14 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
За оф роуд каране - не мисля, че бих си взел Субару да го дундуркам из каманаците - това, че и то може (евентуално) да мине от там, не го прави сериозен джип с плюсовете на тази технология. Ако ще се гази из дълбоки коловози, дупки, полета, ливади, черни пътища и кал ежедневно, аз бих си взел едно Гранд Чероки Овърленд - евтин, с максимално опростено окачване, доста по-луксозен от Субаруто интериор и супер проходимо животно. Вадил съм и Аудита и Субара и всевъзможни леки/Сув коли от сняг и лед - кое заради клиренс, кое заради две диагонални колела увиснали във въздуха... ако искаш да "гази" сериозно - трябва ти сериозна джипка. Чероки, ТЛК, Мицу Паджеро, Нисан Патрул, ей такива.
Сега, да не ме награкате, еб**си :D

==едит==
опс, сори, сега прочитам, че бюджетът е 6-7к за до 2003-та... не мисля, че с това ще се вместиш в добра кола, а за джип - да не говорим...

Пет Дек 13, 2013 3:35 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Кофти...
Отговори с цитат
Много добре съм си направил сметката каква кола ще ми върши работа.
Ако ми трябва кола за Офроуд ще си взема Дифендър.

И в момента минавам по същите пътища със Субару с ръчни скорости и никакви системи, Но ми е писнало да увисне едно колело и да остана, и после да ме питата уж 4х4 пък не минава. Минава ама със засилка и хаиде пак наново,. Да троша колата и тн.т. Субару е Супер кола, но да има още малко. Една система за контрол чрез АБС-а АБД е супер и я имам на бус ЛТ от 97г. и помага доста.

Затова попитах и на кои модели има, какво има и как да разбера че е там.
Явно тук нее мястото да питам, и неможете да ми помогнете и ще е по трудния вариянт. Огледи на място, много разговори по телефоните, и напразни километри. Вече гледах 2 седана 2001-2г. лимитед, и явно при тях няма ВДЦ да знаете.

Накрая наистина ще си реша проблемите с истинкса кола 4х4, а не измислена такава.
Само задно ЛСД - непомага на диагонали, трябвало да има има и ВДЦ и ВТД и ,и,и,и... и накрая маи и те кои знае колко не помагат защото в някои от горните постове това се подразбира.
Едно тъпо ЦРВ кара пред мен и никъде няма проблеми щото АБС-а щтраква увисналото колело и си минава, Баси прехвалените 4х4 на СУбару.

------------------------------------------------------
Извинявам се за тона, но наистина помощ не намирам тук.

Пет Дек 13, 2013 6:34 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Май ти е време да потърсиш помощ другаде или направо си купи едно црв, да си хепи и да не ни губиш времето.
Че май не знаеш какво искаш, уж не е тежък офроуд, ама не е и лек, че на финала изкара црв по добро от Субару

И хич не си извинен за тона особенно след като ти се даде пълна инфо за задвижването и то с много сериозни линкове, които очевидно не си чел, щом правиш неадекватни сравнения.

Успех с покупката на подходящата за теб кола

Пет Дек 13, 2013 7:44 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
mal40 написа:
Много добре съм си направил сметката каква кола ще ми върши работа.
Ако ми трябва кола за Офроуд ще си взема Дифендър.
.....................................
Накрая наистина ще си реша проблемите с истинкса кола 4х4, а не измислена такава.
Само задно ЛСД - непомага на диагонали, трябвало да има има и ВДЦ и ВТД и ,и,и,и... и накрая маи и те кои знае колко не помагат защото в някои от горните постове това се подразбира.
Едно тъпо ЦРВ кара пред мен и никъде няма проблеми щото АБС-а щтраква увисналото колело и си минава, Баси прехвалените 4х4 на СУбару.
------------------------------------------------------
Извинявам се за тона, но наистина помощ не намирам тук.

За цената,която си приготвил няма и ЦРВ с ESP=VSA ПРИ Хонда. За твоето хоби най-си трябва Леоне,ама са много стари и ги няма читави.А тази работа дето не минавало Субару-то с ВДЦ + ВТД :idea: И хайде сега ако не си се научил да чукваш спирачката и да симулираш блокаж не си чел достатъчно,но не изкарвай нас виновни.
Само ти си знаеш как ще експлоатираш колата и каква ти трябва за целта. :beer:

Пет Дек 13, 2013 11:36 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 954
Автомобил: Impreza 2,0
Рейтинг: 470
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
mal40 написа:
...
...

Колега, малко не си наясно мисля какво правят и къде системите. Всеки ще ти каже, че за да излезе от кал или сняг изключва VDC, защото пречи - щом се изключва значи е ненужна. VTD в комбинация с виско имам на моя автомобил. Налага ми се точно 2 пъти през миналата зима да минавам участъци от по 200-300 м с по 25-30 см сняг (за инфо просвета ми е 17 см, а не като на бека 25) и единственото, което усетих е леко заклащане като остане някоя гума във въздуха, но не закъсах, нито забавих ход (зимни гуми Мишлен Алпин). Преди месец с колеги от Варна ходихме на пикник и минавахме през река. Честно да си кажа бях сигурен, че ще се наложи да ме дърпат, но пак не. Колегата Greg4о беше зад мен и точно на диагонално минаване ми каза, че едната задна гума останала във въздуха и за момент се ускорила, но след секунда започнала да се върти много бавно - момента на сработване на виското. Аз нито усетих нито разбрах нещо.

Не знам точно каква помощ искаш, но мисля, че никой колега няма да ти откаже да мине с бека си по трасето, което те интересува, ако го помолиш учтиво и споделиш от къде си, защото явно е дълбока тайна.

Съб Дек 14, 2013 9:07 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 314
Автомобил: Forester SG 2.0 MT 1.6 inch lift
Телефон: нула886495045
Рейтинг: 546
Отговори с цитат
Цитат:

Колега, аз имам Форестър повдигнат с 4 см. и мога съвсем отговорно да заявя, че има завидни офроуд възможности и не отстъпва на другите джипове(става въпрос за заводско изпълнение а не подготвени конкретно за офроуд). Аз редовно ходя на разходки с един приятел, който има Терано и досега където не мога да мина аз той също не може, освен това Субаруто има едно много важно предимство благодарение на ниският център на тежеста и simmetrical AWD e изключително стабилно при наклон в сравнение с другите джипки(също тествано от мен). Така, че колега коментари от рода, че Субарото било прехвалено са меко казано неуместни.

==едит==
знам, че се отклоних от темата но се чуствам длъжен да защитя марката.

Съб Дек 14, 2013 7:40 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 28
Автомобил: Subaru
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
колега ако искаш може да ти продам моя Аутбек, копче няма да разбера имали ВДС, но по тестванията от мен и от братми който също кара субару има системата. ако наистина искаш такава кола пиши на лични. колата има само супер стегната.

Нед Дек 15, 2013 12:04 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Кофти...
Отговори с цитат
deadman написа:

Не знам точно каква помощ искаш, но мисля, че никой колега няма да ти откаже да мине с бека си по трасето, което те интересува, ако го помолиш учтиво и споделиш от къде си, защото явно е дълбока тайна.

Колега написъл съм от къде съм, щтракни в гугъл и виж къде се намира, а ако те домързява - в Бургаска област

OFFROADER написа:
Колега, аз имам Форестър повдигнат с 4 см. и мога съвсем отговорно да заявя, че има завидни офроуд възможности и не отстъпва на другите джипове(става въпрос за заводско изпълнение а не подготвени конкретно за офроуд).

АКо просвеат и 4х4 то са офроуд малко се жъжеш защото някои стандартен Дифендър ще те направи луд на пресечен терен.
Това 4х4 дето имаш си работи много добре когато и 4-те колела са стъпали здраво на земята.

Ще спомена обаче и Ауди понеже от 92г. някъде имат 4х4 и заден блокиращ диф.

quote="neron03"]колега ако искаш може да ти продам моя Аутбек, копче няма да разбера имали ВДС, но по тестванията от мен и от братми който също кара субару има системата. ако наистина искаш такава кола пиши на лични. колата има само супер стегната.[/quote]

И сега за всички да повторя че карам субару 2.2 с ръчни скорости без ЛСД заден диф. без нищо допълнително И колата ми върши работа, НО ми се налага да има поне заден блокиращ диф. Приятел с Аутбек пак ръчни скорости 2.5 е в същото положение и остава на същите места, за жалост няма от къде да намеря някои Н6 или пък още по малко 2.5 със системите за да го карам да ходи по чукарите, просто на срещите не идват такива коли. От много изчетено из форума разбрах че само ЛСД няма да ми помогне. Затова позадълбочих и това което разбрах и клиповете които гледах ако има горепосочените системи ще ми помагат много и няма да ми трябва нищо друго. Колата иска много малко щом други коли със системи минават от там без ядове.

Затова поставих и конкретен въпрос. Посочих ви точно какво с какъв мотор, кои години.
Вие ми приказвате за съвсем различни неща, започвате да ми натрапвате някакви модели които ама изобщо не ме интересуват,просто немога да си ги позволя а това че сте с дълбоки джобове добре, ама не всеки може да си го позволи. После започвате да ме убеждавате че някое фори ще мине, ама друг път. АКо някои иска да доиде да се пробва. Не си мислете че съм някоя шМатка дето незнае какво е боксер мотор и как се сменят свещите.

И моля ви върнете се на темата.
Сега ако някои ми каже системите поставят ли се изобщо на седани 01-02г. 2.5л. мотор
Има ли някои които има и е виждал такъв?

Нед Дек 15, 2013 9:31 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 130
Автомобил: VW Passat
Телефон: 0899 951 395
Рейтинг: 337
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Конкретен отговор на Вашия въпрос за моделите в Германия (предполагам важи за Европейския съюз), може да намерите и в тази страница: http://www.subaru.de/allrad-fahrzeuge/k ... llrad.html

Нед Дек 15, 2013 10:31 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
mal40 написа:
OFFROADER написа:
Колега, аз имам Форестър повдигнат с 4 см. и мога съвсем отговорно да заявя, че има завидни офроуд възможности и не отстъпва на другите джипове(става въпрос за заводско изпълнение а не подготвени конкретно за офроуд).

АКо просвеат и 4х4 то са офроуд малко се жъжеш защото някои стандартен Дифендър ще те направи луд на пресечен терен.
Това 4х4 дето имаш си работи много добре когато и 4-те колела са стъпали здраво на земята.

Ще спомена обаче и Ауди понеже от 92г. някъде имат 4х4 и заден блокиращ диф.
...
Колега, честно да ти кажа, вече започваш да дразниш с бръщолевенето на тотални глупости. До сега кротко ти четях умотворенията, но вече не се сдържам, прости искреността ми. Пояснявам:
Явно в твоите очи Ленд Роувър е върха на сладоледа. Ако те кефи да караш трактор, пригоден и за малко по-бързо движение по асфалт, давай. Дифендърът е проектиран единствено и само с цел офроуд, движение из Африканската савана и други подобни места. Да го сравняваш с Форестър или който и да е друг SUV е меко казано неуместно - почти като да сравняваш стол и електрически стол. И двете имат по 4 колела - това е единственото общо между тях.

Относно бутончето зад ръчната на Ауди, за което говориш - това е доста рядко срещано и не напразно спряно от Ауди като опция. Има го предимно на 80-ки от времето на Адолф Хитлер. Ако те кефи - давай, има такива кошове за по 1-3к лв. Но ще останеш изненадан, че Субаруто ще мине през повече места, отколкото това Ауди барабар с блокиращия се заден диф.

Друго - за мен е тотално необясним стремежа ти към система, която "прицъква" АБС-а (в случая час от VDC при Субару), при Ауди - ADL и т.н. Разбери, пич, точно тази система е ПЪРВОТО НЕЩО, което се изключва, когато захапеш баир, дълбок сняг, лед, кал и прочее. Защото ПОВЕЧЕ ПРЕЧИ, отколкото помага и НЯМА ефективността да спре на 100% въпросното буксуващо колело, и защото я няма, забавя и другото, което изиграва лоша шега. По-ясно и кратко не мога да ти го напиша. Ако още имаш съмнения, можеш да го видиш и изследваш на живо, на кола, оборудвана с такава система. Тръгваш да качваш един заснежен/заледен баир и благодарение на именно тази система, увисваш на средата, защото колата ти отнема газта, забавя те, а АБС-а щрака до полуда... и просто колата не реагира на педала на газта. Ако нямаш такава кола под ръка - кажи, ще ти намерим, но в София - (виж къде е на Гугъл Мапс).

mal40 написа:
Затова поставих и конкретен въпрос. Посочих ви точно какво с какъв мотор, кои години.
...
И моля ви върнете се на темата.... Сега ако някои ми каже системите поставят ли се изобщо на седани 01-02г. 2.5л. мотор
Има ли някои които има и е виждал такъв?
Ами те, колегите, ти отговориха ултра-мега-хипер точно, просто трябваше да им погледнеш линковете. Аз ще пробвам да го кажа кратко - на субара от 01-02 с 2.5 мотор НЕ СЕ монтира серийно. Надявам се да ти е достатъчно ясно.

Ако искаш безплатен съвет - купуваш си един clutch-type LSD на Cusco/KAAZ за задния мост (около 800 пауда), ако имаш още пари и мерак - слагаш такъв и в кутията (още около 800 паунда) и минаваш от там, откъдето всичките коли, оборудвани с ABS-щракалка могат само да си мечтаят. Ако просто искаш да минеш още по-евтино - купи си хубави гуми и усъвършенствай техниката си на каране извън пътя.

При Субару от "цивилните" версии най-добре е VTD + VDC + заден LSD (примерно Аутбек Н6) или на STi принципа с DCCD, заден клъч-тип LSD и преден какъвто уцелиш (Helical или SureTrack).

И запомни - извън асфалта повече от 50% от успеха (или неуспеха) са въпрос на ГУМИ, КЛИРЕНС и ТЕХНИКА НА КАРАНЕ. Ако все още имаш съмнения - виж във Fun темата два Аутбека с различни гуми (3-литровия дори би следвало да е по-добре, а се получава точно обратното само заради гуми и любимото ти VDC). Ако не се оправяш с намиране на линка и темата, кажи, ще помагаме :hello:

От всички, единствено и само на Мерцедес системата им с ABS-a става за нещо и върши реално някаква работа - на Ауди и БМВ са г-о-л-а вОда (и на Субару - също не става). Казвам ти го от опит, пък ти си мисли каквото искаш.

И, моля те, в името на добрия вкус и елементарна естетика - въздържай се от коментари колко е добро AWD-то на CRV, защото точно този модел на Хонда е гола вода по отношение на AWD-то си. Правилната система при тях е SH-AWD, но грозния леген CRV може само да си мечтае за нея. SH-AWD ще намериш предимно в топ моделите на Acura (в САЩ) & Honda Legend... Почти идентична имплементация имат и Ауди при по-новите си, перформънс-ориентирани модели (S & RS), по спомен >2010.
Явно ти трябва доста по-сериозен достъп до различни автомобили, за да можеш да имаш миродавно мнение... защото в момента си в някаква огромна заблуда. Сори.
:facepalm:

Нед Дек 15, 2013 4:00 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Кофти...
Отговори с цитат
Nikolov написа:
Конкретен отговор на Вашия въпрос за моделите в Германия (предполагам важи за Европейския съюз), може да намерите и в тази страница: http://www.subaru.de/allrad-fahrzeuge/k ... llrad.html

ЗЛАТЕН СИ КОЛЕГА!!!!
:love: :good:

=Alex= написа:
..........

Алекс, нищо лично но наистина тук сте сектанти.
Повечето неща които съм казал относно 4х4 кое откъде минава и кое не съм ги видял на живо.
Така че моля те недей.
Сигурно това което си написал за преден и заден ЛСД добавени на която и да е кола ще е добър вариант, но струват колкото самата кола и все пак благодаря за предложения вариант. Понеже не съм много запознат и незнам къде да го търся за АТ кутия може ли да се сложи добавка преден ЛСД диф?

Не ми трябва кола за сериозен офроуд, наи проблем са ми едни 50-100м. с които немога да се справя ( по път за селото ми което го няма и на картата) Аутбек 2.5МТ също. (Минава се със засилка и блъскане на колата)

Споменавам Аудита и Хонди, понеже съседите ми имат такива, и приятели с които ходиме редовно и нямат проблеми. Отваряш мобилето и има АУди 100-ци и старите А6 до 98г. 4х4 и повечето си имат ЛОК ДИФ. И си е приличен автомобил.
НО АЗ КАРАМ СУБАРУ и искам такова. Затова съм се допитал до вас. А не да се дразня кое какво и що.

Още веднъж благодаря на колегата Николов.

Нед Дек 15, 2013 6:23 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 171
Автомобил: subaru outback 2.5 AT 2000 г.
Рейтинг: 29
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Аз 7 г.карах Ауди 100 с такъв бутон за блокиране на задния диф,голяма файда от него не виждам.Реална ситуация:
Предна дясна гума се качи на купчина сняг,легна на носача и гумата остана във въздуха,другите три на лед.С този блокаж без него напред на зад колата не излезе.Събрах ме се 5 човека с много бутане и копане я изкарах ме.Блокажа си работи един два пъти ме изкарвал на сняг но с 4 гуми на земята и на сняг не на лед.

Нед Дек 15, 2013 7:03 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Аз ще добавя само:
Трябва да решим проблема на колегата и ако е от Варна(морето) да идем и да пробваме това трудно място.
Според мен гледай клипчето и прочети коментарите отдолу.
Същите ще се получат и при субару в този тест :cool:

Клипът е гледан и разискван и преди във форума и е много поучителен.
Общо взето най проходимата кола е прежалената.
Според мен едно Легаси(повдигнато ) или Аутбек с автоматик и леки натиски на спирачката на диагоналните затруднения ще свършат доста добра работа пробвано е и работи.

Нед Дек 15, 2013 8:13 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2, 3, 4, 5  >