Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема стр <  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 13  >
 Къде се минава Годишен Технически Преглед 
Автор Съобщение
Напуснал форума
Аватар

Постове: 84
Автомобил: Subaru Legacy 2.5
Рейтинг: 97
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
https://www.facebook.com/GTP.Lulin Човекът си знае работата. Кафето и чаят им не са лоши, докато ги изпиеш и си готов. Получаваш и талонче за безплатно измиване отвън с водоструйката. Голям плюс е че работят и в неделя.

Пет Ное 08, 2013 10:07 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 229
Автомобил: outback 2.5 '00
Рейтинг: 17
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Моя го направих в Радиал, зад Технически Университет, София. Оказаха се субараджии и те.
Та бързо се минава.

Съб Ное 09, 2013 12:21 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 105
Автомобил: Outback EJ25 MT
Рейтинг: 32
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Актуализация на списъка на Валяка. Без да претендирам за авторство, просто за удобство.

София
1. Срещу Бриколаж в Люлин. На бул. Европа веднага след Т-образния светофар преди караулката. Тук
2. В технически център на Булстрад (София) - имат софуер и стенд за 4х4. Адреса е София, ул."Хъшове" 1А - пада се отстрани (в ляво) на сградата. Тук
3. Колеги, ето и нещо по същество, в този сервиз ходих за ГТП, имат стенд с програма 4х4, на който тестват колелата едно по едно. Струва 44 лв. за автомобил 4х4 (ама как са го измислили само).
Ето това е сайта на сервиза, трябва да си запишете час. Тук
4. Крафт - на околовръстното след Драгалевското шосе посока Бояна, отдясно на около 100 метра, в началото на локалното, има сервиз Крафт. До него е пункта, срещу ботаническата градина. По спомени работно време 9:00-19:30, в събота до 14. До колкото разбрах, имат пункт и някъде в дружба, но за там нямам информация какво е положението.
5. VIP сервиз Младост 1 - срещу бензиностанцията ТЕМПО. Адрес - Младост 1 бул. Сахаров до бл.66 кръстивището с бул. Малинов.
6. На ул. "Тодор Каблешков", №49, м/у автомивка и газостанция правят обстоен преглед. Отстраняват проблеми на място от самия проверяваш, но най-важното: слагат допълнително валци на неподвижните колела. За автоматици било излишна операция слагането им, защото скоростта на въртене на валците е прекалено ниска. Също така от опит майсторите са казали, че не така стоял въпроса с "ръчките".
7. Радиал, зад Технически Университет, София

Пловдив
1. По пътя за Марково в пунта за технически прегледи на Таньо имат валове, които замерват перманентно 4Х4.
2. Рогошко шосе още след като се спускате от моста по Рогошко първия вход в ляво, там са много много халета едно до друго , пада се към 7-8 хале (щото 2-3 то хале пак правят ГТП, а се има предвид следващия сервиз след тях). Хората имат програма за 4х4 - въртят едната гума в едната посока а другата в обратната и не се зацепва 4х4 така. Тестват ги една по една.
3. кв. Гаганица зад бившата Мототехника имат програма 4х4 валяците въртят в различна посока

Бургас
1. Бургас, в сервиз Пежо. Там стенда има опция за 4WD. Тестват колелата едно по едно. Тогава, на всеки мост колелото, което се тества се върти напред, а другото назад. Пробвано с ръчна кутия и отворени дифове.

Варна
1. На пункта на СБА до ДЗИ
2. Под Парова централа.
3. кв. Виница, ул. Морски звуци 9. Телефон за записване на час: 052 34 44 11, Траян Транакиев 0899/811 945

Стара Загора
1. СБА, до моля след ДЗУ. Програма за 4х4 автомобили.

Добрич
1. "Манев и син" ул. Калиакра 65 (нова бирена фабрика) 0899115816

Сря Дек 04, 2013 1:06 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2200
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
[quote="mashbob"]Актуализация на списъка на Валяка. Без да претендирам за авторство, просто за удобство.

София

Бургас
1. Бургас, в сервиз Пежо. Там стенда има опция за 4WD. Тестват колелата едно по едно. Тогава, на всеки мост колелото, което се тества се върти напред, а другото назад. Пробвано с ръчна кутия и отворени дифове.

Маи повечето имат тази опция.
Входа на Несебър срещу жанет също има такъв стенд. на Входа на Каблешково също.

И аз минавам по този начин, но всеки път ги питам ако задня диф е LSD какво правим? Но всеки път вдигат рамене.
И ми е чудно дали не са опекли някои диф. така с тяхната си некомпетентност. На практика големи ли са пораженията и какво точно ще се случи не ми е много ясно.

first Love Leone '84 1.8 АТ
Facebook: Medovo Bee Farm

Сря Дек 04, 2013 4:32 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 105
Автомобил: Outback EJ25 MT
Рейтинг: 32
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Блокирането на LSD диференциала и при пълно натоварване не е 100%, затова е почти невъзможно при малките обороти на валяците за тестване да се получи унищожение на въпросния елемент. :hello:

Чет Дек 05, 2013 10:48 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 143
Автомобил: Legacy 2.5 AT 98г.
Рейтинг: 40
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Аз да споделя малко опит.
Не знам дали е съвпадение или само така като си мисля.
Февруари месец минах на преглед в Крафт на Околовръстното. Уж бях чел, че се препоръчва за безопасно минаване на нашите коли.
Сложиха ми само едни ролки на едната задна гума доакто тестваха предните и обратното. Не помня вече подробностите защо точно така и какво ми обясняваха, но изглеждаха доста компетентни и знаещи какво правят.
И по-късно лятото изненада, колата лека полека започна на по-хлъзгави терени да не може да тръгне без да пили предни гуми. Постепенно нещата "загрубяха" и накрая отваряхме кутията и ремонтирах. Имаше тема за случая.
Факт е, че предишната зима тествах колата в невероятни снежни, стръмни, офроуд и т.н. ситуации и беше невероятно проходима.
Та не знам дали от прегледа се прецака многодисковия съединител и ли не, но имайте едно на ум минавайки на преглед!

Чет Дек 05, 2013 1:12 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 79
Рейтинг: 10
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Случката на къръка:
Миналия петък 29.11.13 избягах от работа, за преглед. Сутринта в 8, във VIP сервиза, в Младост, те започвали в 9, изчаках 40мин. и ми казаха, че трябва записан час и не могат да ме вземат, пу и така си отидох. В понеделник звъня да запиша час там, "учтив" човек ми обясни, че системата не им работи, не записвали часове, да се обадя в сряда за час по-натам. Ма тогава ще са ми изтекли документите. Нямало как, това било положението.
Звъня в този alkomess на Каблешков, за да запиша час. Ела в сряда в 8:30 ще струва 58, защото съм 4x4, газовата не вдигала цената. Пак бягам от работа и отивам. Ми нямаш час при нас, ма айде ела ще те прегледаме. В това време дойде познат на човека в сервиза, без час и той. Спогледаха се и ми вика дай документи, давам всичко. Имаш ли стикер на стъклото за газовата, еми нямам, не са ми залепили. Не можеш да минеш. :good: Викам, ще ме върнеш защото нямам стикер??? Да, не мога да те пусна без стикер. Къде да ти го ровя тоя стикер сега? Не е моя работа.Където си слагал газовота. И каза на приятелчето му, айде ела ще те прекарам на негово място. :cool:
Та носете си стикерче да си залепите преди прегледа :-~ и когато няма друшки, с приоритет.
Резултат: загубено време, шефа тъ гледа на криво, загубени нерви, от две купи сено умрях от глад и ми изтекоха прегледа и гражданската :lipseal:

Извод: минавайте преди да изтекът документите. На мен 1 седмица не ми стигна да мина на преглед. Носете си стикерче за газовата, да си залепите преди прегледа.(освен другите документи(голям талон, малък талон,талон за гражданска, талон за предния преглед, разпечатка за платен данък, паспорт от газовата уредба и лична карта... {медицинско,епикриза от психиатрията, семейно дърво до 20 коляно, смъртен акт и каквито случайни документи имате там, е така да има.})

Пет Дек 06, 2013 1:13 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
nicktodorov написа:
Аз да споделя малко опит.
Не знам дали е съвпадение или само така като си мисля.
Февруари месец минах на преглед в Крафт на Околовръстното. Уж бях чел, че се препоръчва за безопасно минаване на нашите коли.
Сложиха ми само едни ролки на едната задна гума доакто тестваха предните и обратното. Не помня вече подробностите защо точно така и какво ми обясняваха, но изглеждаха доста компетентни и знаещи какво правят.
И по-късно лятото изненада, колата лека полека започна на по-хлъзгави терени да не може да тръгне без да пили предни гуми. Постепенно нещата "загрубяха" и накрая отваряхме кутията и ремонтирах. Имаше тема за случая.
Факт е, че предишната зима тествах колата в невероятни снежни, стръмни, офроуд и т.н. ситуации и беше невероятно проходима.
Та не знам дали от прегледа се прецака многодисковия съединител и ли не, но имайте едно на ум минавайки на преглед!

Няма връзка прегледа с въпросният проблем с трансферният С соленоид / по спомен това беше при теб /.
Дори да не ти сложат валяк/ци отзад пак нищо няма да стане, когато си с автоматик.

По темата - пункта за преглед на Каблешков до газстанцията /малко след Алкомес/ е много удачен - запазваш час, отиваш, поемат те и не се занимаваш с глупости.

Пет Дек 06, 2013 8:41 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 879
Автомобил: Legacy 2.5 AT '01
Рейтинг: 136
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Vmax написа:
...
По темата - пункта за преглед на Каблешков до газстанцията /малко след Алкомес/ е много удачен - запазваш час, отиваш, поемат те и не се занимаваш с глупости.

Освен това цената на прегледа е 49лв. (без газова уредба) независимо от вида на задвижване на автомобила.

Пет Дек 06, 2013 9:48 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 143
Автомобил: Legacy 2.5 AT 98г.
Рейтинг: 40
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Vmax написа:
Дори да не ти сложат валяк/ци отзад пак нищо няма да стане, когато си с автоматик.

Със или без бушон?

Пет Дек 06, 2013 12:14 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 89
Автомобил: 1998 Legacy 2.0 AT, Ford Galaxy 2.3
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
mashbob доколкото виждам в списъка е пропуснал за София пункта зад петрол при КАТ, на Т-образното в дясно, в посока кв.Изток .

На мен ми е под носа от работата и минах там Форда преди месец. Хората бяха много учтиви. Не зе запазва час, отиваш и чакаш ако има други коли. В стария палон за прелед не ми пишеше, че имам метанова/газова уредба и като им споменах я добавиха в новия документ.

Питах и дали имат програма за 4х4 - отговориха ДА. Та сега, като чета какви неволи може да доведе един "некоректно извършен преглед" се чудя дали да водя и Легасито там? Колата е 1998 автоматик - може ли някой да потвърди добри отзиви за този пункт за ГТП?

Пет Дек 06, 2013 12:42 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 866
Автомобил: Impreza2.2Т ,Impreza H6,Subaru SVX
Рейтинг: 170
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
vale написа:
Да споделя и аз.
Минах на преглед на ХЪШОВЕ 1, при Булстрад. И аз съм доволен - бързо, но без претупване!!!
Само едно много не ми е ясно.
Какво би могло да му е специалното на стенда за 4х4 - там има само един чифт валци???
Евентуално самия софтуеър да отчита, че колата е с двойно предаване и да прави някакви корекции при измерванията. Но нежеланото натоварване на междуосовия диф си остава; прав ли съм?
Иначе и на мен ми обясниха, че има само два сертифицирани пункта за ГТП на 4х4 и единия са те...
Въпрос към krasimirStoqnov. Какво си тества на 4х4????

На мен ми блокираха диференциала тези "специалисти "! Внимавайте!

Вто Дек 10, 2013 9:24 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
s4etovod написа:
Та сега, като чета какви неволи може да доведе един "некоректно извършен преглед" се чудя дали да водя и Легасито там? Колата е 1998 автоматик - може ли някой да потвърди добри отзиви за този пункт за ГТП?

Прочети темата - има отговор и за твоя случай. Субару с автоматична кутия не е нужно да се слагат валяци и отзад.

Вто Дек 10, 2013 9:30 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 104
Автомобил: '04 Outback 2.5
Рейтинг: 87
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
А на някой да ли се е случвало да му направят проблем за категорията на ППС , дали е кат. М1, или кат.G . За сведение-
кат.М1 са МПС за превоз на пътници, в които броя на местата за сядане,без мястото на водача , е не повече от 8.
кат.G са МПС с характеристики на МПС от кат.М или N и с повишена проходимост.
Днес прегледчията ми се изцепи ,че колата ми , която е 4х4, имала конструктивно изменение , защото в талона пише кат.М1.

Съб Дек 14, 2013 7:08 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 148
Автомобил: '99 Subaru Legacy 2.0 AWD Sedan
Рейтинг: 4
Нов фен
Отговори с цитат
На мен вече два пъти на прегледа ми казват,че талонът ми бил сгрешен,защото и при мен пише М1.Ама като не правят проблеми :smoke:

Нед Дек 15, 2013 9:05 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 226
Автомобил: Subaru Forester 2.0 XT 177к.с 2003г
Телефон: 0896107191
Рейтинг: 30
От звездите одобрен
Отговори с цитат
здравйте,
запазих час за утре за пункта за Варна който е между жп гарата и сградата на енергото. Там са два пункта един до друг, аз запазих за тези които са в лавия защото ми казаха, че и други автомобили субару са минавали от там и всичко е наред и казаха че на техните валяци имало опция за всяка гума поотделно да се включва, в смисъл такъв-качват предния мост на валяците, задния остава на земята, и включват само едната предна гума да върти, след това я спират и включват другата. после процедурата се повтаря и за задния мост, първо само едната, после само другата. Казаха ми че този начин е безопасен. Ако до утре на обяд някой колега каже че има някаква опасност за дифовете, няма да ходя там...ако никой нищо не каже, аз в близко бъдеще ще разбера резултата...

автомобила е форестър 2003 година, ръчни скорости

поздрави

Вто Дек 17, 2013 1:47 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1285
Автомобил: V8 bi-turbo
Рейтинг: 504
Отговори с цитат
mashbob написа:
Блокирането на LSD диференциала и при пълно натоварване не е 100%, затова е почти невъзможно при малките обороти на валяците за тестване да се получи унищожение на въпросния елемент. :hello:

Ти остави тая песен любовна за LSD-тата. Слагаш ли 2,000 лв на масата като гаранция за това? Щото и чичетата по ГТП пунктовете казват "гарантирам, че нищо няма да й стане", но аз която и AWD кола да съм качил - все нещо са пре***ли. Последно - на Аудито - ремъците и моторите на ръчната спирачка на "специален стенд за 4х4" в СБА. Та после купуваха нови от немай къде. Субаруто не съм го качвал, нямам и никакво подобно намерение. Затова ГТП минавам само с талона и 20лв отгоре за почерпка. Колата седи отвън, могат да я видят, ако имат желание и до там. "Гарантирам ти, че всичко ще е ок" признавам само под формата на пари в брой. Иначе всеки може да ти обещае всичко и да "гарантира" на думи, а после "горещите картофи от пещта" ги вади собственика...

Вто Дек 17, 2013 2:19 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 659
Автомобил: VAZ 21023,OB 05MY 2,5i
Рейтинг: 57
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
При LSD не трябва да се въртят поотделно, нито заедно но в различни посоки. На автомата се слага предпазителя за да е само на предно.

Вто Дек 17, 2013 11:01 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 226
Автомобил: Subaru Forester 2.0 XT 177к.с 2003г
Телефон: 0896107191
Рейтинг: 30
От звездите одобрен
Отговори с цитат
в крайна сметка не се престраших да отида на пункта до жп гарата и отидох на този във Виница, има координати по назад в темата. Говорих предварително с шефа им и си запазих час и му казах субару форестър, и той ми каза 40 лв+5 за газовото. Като отидох на място първо служителите ми казаха ако е 4x4 струвало 55 лв, но щели да ми направят отстъпка на 50, аз им казах че съм говорил с шефа и той ми е казал 45 и те го питаха и той каза, щом съм казал 45 значи толкова, няма да променям от после цената(това малко не нужно обяснение, но просто за инфо, на някой ако му трябва). Преди да почнат прегледа им казах че са ме пратили в този сервиз, защото там слагат допълнителни валяци на другия мост, те казаха, ами то имаме, ама няма да има нужда за твоята кола(както и за freelander i toyta rav 4 били постоянно зацепени, но не им слагали допълнителни валяци), ама аз им викам, ама как така няма нужда, моля ви се сложете и те сложиха, ама пак ми казаха че няма нужда. Както и да е, докато минавах прегледа се оглеждах докато пускат валяците кое на къде се върти и ми се стори че като завъртят валяците на този мост който проверяват, гумите на паразитните валяци не се завъртат, може би наистина когато е много малко въртящия момент, не стига да се загрее достатъчно междинния диф и не блокира и може би наистина като е за кратко и се въртят бавно гумите, няма да има проблем, но аз в крайна сметка съм спокоен че си минах прегледа с допълнителни валяци :)

остава само въпроса защо като е вдигната изцяло колата на подемник и като завъртя леко на ръка едното задно колело се завърта и другото задно + едно предно?

в крайна сметка другия път пак бих отишъл на място където има допълнителни валяци за другия мост

Сря Дек 18, 2013 3:42 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 88
Автомобил: Forester 05 XT
Рейтинг: 31
От звездите одобрен
Отговори с цитат
За София:

Сервиза на Радиал зад техническия са се отнесли доста невъзпитано с жена ми:
На сайта има записване на час + намаление, след разговор по тела са казали, ами няма смисъл да се записва час, а отстъпка не даваме вече.
След като отишла, имало опашка. Тя питала е нали нямало нужда от час и от сервиза са и казали че вече не записвали час!!!
Отиде на Крафт и там са били супер любезни и всичко е тип топ! Така че ги препоръчвам!

Поздрави,
Георги

Сря Дек 18, 2013 3:54 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 13  >