Отговори на тема стр <  1, 2, 3, 4  >
 Мнение за американски Outback 
Автор Съобщение

Постове: 57
Автомобил: Subaru Tribeca(2011)
Рейтинг: -40
Кофти...
Отговори с цитат
Колата не може да се продава 2 години или трябва да се плати мито и ддс. :hello:

Мойта е такава но не е продавам. :D

Съб Дек 14, 2013 11:49 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 96
Телефон: 0884522179
Рейтинг: 35
От звездите одобрен
Отговори с цитат
А дали няма вариант чичко милиционер да почука на вратата на някой щастлив собственик и да му каже, че продавача е спрял да плаща на банката в Щатско и ще му я конфискуват?
Дано не се случва на никой, а и би трябвало да има институция в която да може да се проверява, както е с недвижимата собственост.
Хубав ден!

Нед Дек 15, 2013 5:36 am
Върнете се в началото
Профил

Кофти...
Отговори с цитат
Това е поредният виц .Вий за големи будали ги взехте янките бе.Когато си платиш последната вноска на банката тогава си получаваш тайтъла. :beer:

Нед Дек 15, 2013 9:29 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 891
Автомобил: Outback '23 / 2.5 EU
Рейтинг: 383
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
fredko написа:
Това е поредният виц .Вий за големи будали ги взехте янките бе.Когато си платиш последната вноска на банката тогава си получаваш тайтъла. :beer:

мда, колегата малко вкарва шум с бомбастични изказвания.
Такива "шашми" много по-лесно може да станат в БГ, отколкото в САЩ. Някаква масова заблуда има, че там са будали и ядат доматите с колците . Пък то е комай наобратно :hello:

Аз моето хавтомобилче сам съм си го купил от там, натоварил на контейнер и докарал в БГ та някак имам съвсем директен опит с хАмериката и цялата процедура по докарването на нещо от там (не само кола).

Май достатъчно разводнихме темата на колегата, обаче.

Нед Дек 15, 2013 12:21 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 278
Автомобил: subaru outback
Телефон: 0882705040
Рейтинг: 22
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
чекай и аз да се включа в тази разговорка.от две години карам американка,и съм много доволен,разлика има но всичко е поносимо.най-фрапиращо е екстериора (фарове кАЛНИЦИ,БРОНИ И ДР.)това с тунера и с температурата се оправя.Аз си взех една мултимедия с панел от ибей и вс.приключи.За температурата не се притеснявам-всичко което под 30градуса по Фаренхайт мен ме устройва щото има предпоставки за сняг :good: А иначе казват че като изпълнение американките са по -читави и по-неубзаведени от европейките и аз съм съгласен.Карайте си колите със здраве и не му мислете
Сполайте :good: :beer:

Пон Дек 16, 2013 9:42 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 336
Автомобил: Outback'08 2.5 AT
Рейтинг: 105
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравейте, отново.
Много различни мнения - и това е хубаво. От друга страна, всъщност не са чак толкова различни писанията.
Ще се опитам да резюмирам. С уговорката, че се надявам на помощ от ваша страна:

1. Двигател и трансмисия са еквивалентни за 2,5 л /така или иначе, аз си търся автомат/
2. Окачване. При USA с по-голям ход отзад и по-меко. Хубаво или лошо...няма значение, НО има разлика при смяна.
3. Тенекии и фарове. Има разлики. Може и да не са тотални, но при наличие на щета си е допълнителна разправия. Следователно и допълнителни пари за поръчка на американски части, спрямо EU.
4. Интериор. Може би най сериозните субективни разлики. Масовото обзавеждане е по-спартанско. Няма шибидах, няма климатроник, тапицериите са различни. И интерфейса е IMPERIAL /галони, мили, фаренхайти/. Поправими корекции, разбира се, но един двоен дин за музиката е абсолютен минимум 300 кинта /по доста скромни изчисления; оригиналния дин си е доста добър и не си струва да се сменя с някой китаец за 100 кинта/. Отделно бордовия пц...
5. Поведение, изпълнение....Пак чисто субективно USA са по-добре.
6. Много подозрителни цени на аналогичните коли в САЩ. В най-добрия случай сумата в САЩ е в $, а тук в лв. ?????????? Като се има предвид и по-скъпия транспорт от щатите... Не че от Европа не натаманяват колите след влизане в БГ..

За МЕН остава убеждението, че множеството малки, незабележими неудобства да караш Американка си струва единствено, ако има сериозно ценово предимство. Разбира се всяко правило има изключения. В тази връзка, честитя новата придобивка на dobri71 :good: Да го радва, за да разказва за хубави места!
Отново казвам за МЕН, тези конкретни обяви, така и не можаха да ме спечелят, въпреки че дълго се опитвах. Само да не ни чуят половинките, че ще ревнуват :pardon: , то си е кат либоф от пръф поглед. A в тази къща нещата бяха някак доста DEMO, всичко е ОК, ама има нещо....Само като се сетя, че промоцията е до първи сняг, после цената скача :-~ Истината е че тези дни наистина обявената цена е скочила с 400-500 кинта.
Още веднъж благодаря за мненията. То темата си е вечна - USA vs. EU и за коли и за HIFI и за какво ли не

Пон Дек 16, 2013 10:51 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5904
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Отбележи и това ;)
viewtopic.php?f=5&t=7167&p=87149#p87149

Пон Дек 16, 2013 11:56 am
Върнете се в началото
Профил ICQ

Отговори с цитат
:idea:
За мен е важно!!!!
От друга страна това си е ясно - това е основната причина да се произвеждат коли извън страната-майка; да се промени произхода в проценти - това води до различно таксуване /мита, данъци и т.н./
От десетки години все търся надписа МАДЕ ИН и все по-често Кина.... ](*,)
Малко по-сериозно. Дори и сглобките при американците не са на ниво като при JAPAN - това е лично мое мнение, с малък опит при американски коли. Когато си търсих Форито, за мен беше категоричен плюс, че форитата от първата генерация са единствено и само сглобявани в Япония! /за следващите поколения не съм се интересувал/

Пон Дек 16, 2013 12:52 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
ами - успех в покупките и да се похвалиш после (каквото и да е )

Пон Дек 16, 2013 8:18 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 463
Автомобил: XV 2018 1.6Comfort AT
Рейтинг: 164
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Излиза че американците нямат проблем че аутбека има и нещо американско в него,ама отде да знаят че в източна европа ще има интерес към него,че да предвидят и това да няма различни части по него. :beer:

Пон Дек 16, 2013 9:21 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 595
Автомобил: 2011 Subaru Outback 2.5i CVT Ltd.
Рейтинг: 178
Отговори с цитат
vale написа:
4. Интериор. Може би най сериозните субективни разлики. Масовото обзавеждане е по-спартанско. Няма шибидах, няма климатроник, тапицериите са различни...

Много приказки - малко истина!?
Прикачени файлове:
outback in.jpg
outback in.jpg [ 163.92 KiB | Прегледано 692 пъти ]

Пон Дек 16, 2013 9:43 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2539
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179
Отговори с цитат
PitM написа:
vale написа:
4. Интериор. Може би най сериозните субективни разлики. Масовото обзавеждане е по-спартанско. Няма шибидах, няма климатроник, тапицериите са различни...

Прикачени файлове:
outback in.jpg

:-? това според тебе масовото обсазавеждане ли е,което си закачил,като снимка(от диапазона,който търси колегата) или е щатски лимитед :pardon: 3.6 примерно .

от самото начало на темата колегата е споделил и пуснал няколко обяви за модела , който говори :good:

Вто Дек 17, 2013 9:41 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 2200
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Относноинтериора и салона да кажа и аз.
Моя е полу кожа, посредата плат, само в края е кожа, много хубаво, НО да бяха слоили истинска кожа тези хАмериканци. Понеже са големи еколози, и сигурно това е и причината да сложат искуствена, която на шьоф. седалка започна да се пука и е много неприятно. Цепи се само от външната страна където се натиска при слизане от колата.
Аз само тази забележка намирам на моята кола като американски модел.
Интересното е че на пипане неможе да предположиш че кожата е менте.

Няма да се учудя и в новите модели да използват изкуствена кожа.

first Love Leone '84 1.8 АТ
Facebook: Medovo Bee Farm

Вто Дек 17, 2013 9:49 am
Върнете се в началото
Профил

Кофти...
Отговори с цитат
Ей,вий всички като че ли у дома сте с кожени дивани от италианска кожа бре :pardon: Ами за толкова пари толкоз. :beer:

Вто Дек 17, 2013 1:20 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
fredko написа:
Ей,вий всички като че ли у дома сте с кожени дивани от италианска кожа бре :pardon: Ами за толкова пари толкоз. :beer:

Когато даваш над 14х.лв за кола (каквато е посочил колегата, да не казвам аз коло съм дал...) може да се очаква малко повече. Да си знае колегата които ще купува Амриканка да гледа може пък да си претцени да е с обикновен салон.

Вто Дек 17, 2013 3:19 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Е това е разликата между смислено-адекватните впечатления и диспути от една страна и празните приказки по принцип от друга!
И като стана дума за много приказки.....
Цитат:
vale написа:

Цитат:

PitM написа:

Даже благодаря за цитирането ми! Пиша МАСОВО обзавеждане. Сигурно има и по-високо оборудване, срещу допълнителна цена ;) Дали си срещал Аутбек за интервала '04-'08 от ЕУ без шибидах и климатроник :idea: ?? /без да сравнявам текстилната тапицерията от ЕУ и САЩ/. Между другото дали имаш идея колата от снимката от какво изпълнение е, коя година е и дали има текстил на седалките? /обикновено текстила е по-евтин от кожата!/
Сега се сещам че преди около 5 години, когато си търсих настоящето ми Фори небезизвестния Петко от Банкя около 12 пъти ми рекламираше неговата кола, че е с климатик. Не издържах, накрая и го питах "Че то има ли Форестер '97-'00 без климатик?" "Има, разбира се". Какво ли е имал предвид???
Абсолютно съм сигурен, че американският клиент е най-глезеният. И точно затова има най-голям избор - с или без каквито си иска екстри. Въпросът е че колите, които стигат до тук не са от високите изпълнения, защото още в САЩ е завишена цената.
А на тема произхода на колите - Япония или Америка. Хамериканците не се притесняват, че ползват американски части, защото по този начин цената им пада, а когато аз си поръчвам същите уникални американски части, подозирам че цената е завишена, спрямо масовите за Европа.
Абсолютно съм сигурен, че има добри попадения с Американки Субару. С цитираните от мен обяви....мен не ми се играе

Вто Дек 17, 2013 3:39 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 595
Автомобил: 2011 Subaru Outback 2.5i CVT Ltd.
Рейтинг: 178
Отговори с цитат
Субару от САЩ имат три нива на оборудване: Base, Premium и Limited. Очевидно е, че Limited е най-луксозно и малко по-скъпо. За да не обяснявам в детайли - някои "екстри" могат да се добавят към нивата на оборудване: например шибидах може да се добави към всички нива. Така е и с навигацията или теглич примерно. Коженият салон е стандатрен при лимитираното ниво.
Горната снимка показва интериора на 2010- 2012 Аутбек Лимитиран с навигация и шибидах. Нивото на оборудване не е обвързано с 2.5i или 3.6 двигател, но е практика по-големия двигател да е с по-високо ниво на оборудване (май няма 3.6 Base, а започва от Premium!?)
Понеже Субару от САЩ имат сред по-отдавнашните модели някои специфични серии (като L.L.Bean или XT/GT например), много полезен е систематизираният сайт car101.com, където се намира доста полезна информация по години, от която може да се добие точна представа за моделите (включително нивата на оборудване).

Не разбрах колегата, които употреби "масово обзавеждане", дали визира най-ниското ниво или има предвид, че при внос от САЩ за продан се предлагат "масово" с базово ниво!?
 7

Вто Дек 17, 2013 5:43 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
просто щатско има повече варианти на оборудването, почвайки от по-бедно.
наистина за Европа няма стандартен климатик, има само климатроник. без люк май също почти няма. радиото е с RDS. мигачите в огледалата за ЕУ са стандарт, за САЩ-не. Още поне няколко такива дреболии има, но нищо кой знае какво. В щатските варианти това е все едно Limited. Още една причина базовата цена там да е по-ниска.

на текущия модел (2010+) за САЩ има и т.нар. оборудване "basic", което е още по-опоскано.
Ама пак AWD Boxer и върви точно като другите :-)

Вто Дек 17, 2013 8:51 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
vale написа:
Хамериканците не се притесняват, че ползват американски части, защото по този начин цената им пада, а когато аз си поръчвам същите уникални американски части, подозирам че цената е завишена, спрямо масовите за Европа.

Ако говориш за Субару си в грешка.
Ами те колите нямат разлика, като цяло Двигател и окачване са си еднакви. Така че и частите са същите като за европеиските.
Казвам ти го от личен опит.
Звънкам на Мимо13 давам рамата и си поръчвам всичко от него, от филтри, масла, накладки, маншони, и маи аз друго не съм сменял вече 3г. И дори ги получавам на по ниска цена отколкото да си ги купя от които и да е магазин в Бургас където 20мин. гледат ВИН-а и ми казват че няма такава кола,а тя е спряна отпред, и дори с отстъпка пак са по скъпи от тезина Мимо. От него Всичко идва на следващия ден.

Сря Дек 18, 2013 11:11 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 18
Автомобил: MY07 OUTBACK 2,5
Рейтинг: 1
Нов фен
Отговори с цитат
Хамериканците не ги е еня за терзанията ни.Има някои разлики-фарове,задна броня.Колата не я правят по добра салона,шибидаха и т.н.опции,а пробега и състоянието на агрегатите и възлите.За Субару (AWD)това важи повече,отколкото за обикновените автомобили,а има Инструменти,които дават реална представа за пазара в EU и USA.Годината(MY) на производство май също се гледа,на MY98,... едва ли някой ще си спре погледа,та дори и Limited.Чакат го поне4-5х.кинта набутване за ремонти и части и няма излизане. :-?

Нед Дек 29, 2013 8:43 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2, 3, 4  >