Отговори на тема
 Нещо се счупи 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 92
Автомобил: Subaru Legacy 2.0 2000г
Телефон: 0883552075
Рейтинг: 10
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравейте, колеги. Току що тръгвайки с колата (Легаси 2.0, 2000 година ) изкарвайки я от гаража на заден ход нещо се счупи, при което колата почти спря, а след това при потегляне започна нещо да чука металически като от зъбчатка. Шума го има само при движение, на всички скорости, както и дори когато изключа от скорост, но се движа. Помагайте и давайте предложения защото съм в провинцията и най-близките сервизи на Субару са на 50км (София).

П.П. Чудя се дали не се е счупил хил холдъра, защото всеки път на това място, той зацепва, а този път нещо просто се счупи.
Бих бил благодарен на схеми на хил холдър-а.

Нед Дек 15, 2013 8:13 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2507
Автомобил: Танк EJ22'94; EJ20G ; D15Z3
Рейтинг: 721
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Хил холдъра е точно пред теб (шофьора) в коша. Има жило, което може да откачиш и да върнеш за да си сигурен, че не е той. Ако беше той щеше да има проблем с тръгването.
На мен ми звучи:
- добър вариант - кардан/карета на кардан - нещо покрай него.
- лош вариант - ск. кутия или диф.

трябва да го чуе/види, някой, който разбира.

Нед Дек 15, 2013 9:03 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Досега търсих схеми на хил холдъра и аз видях къде е, ама сега в тъмното няма как да го правя, и май ще е лошия вариант с диф-а, макар че колата не подскача както би трябвало да прави при заминал междуосев диф, но определено нещо се счупи много яко и след това започнаха проблемите. А сега се сещам, че преди 3 седмици като минавах на годишен технически преглед, ми казаха че задните колелета не са се завъртяли въпреки че съм с ръчни скорости, и май май е точно от диференциала. Лошото е че тук където се намирам няма кой да го оправи и трябва някакси да стигна до София. Благодаря Valqk за предложенията :)

Нед Дек 15, 2013 9:14 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2507
Автомобил: Танк EJ22'94; EJ20G ; D15Z3
Рейтинг: 721
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ако има къде да я качиш на крик и да се слуша откъде идва ще е добре. Ако не - караш. Все ще стигнеш (стискам палци).
Дано ти е от карето на кардана.

Пон Дек 16, 2013 12:22 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 1886
Автомобил: Impreza3.3 Impreza H6T Subaru SVX
Рейтинг: 622
Отговори с цитат
Диференциала е в пъти по-здрав от кардана така, че и аз бих заложил на каре кръстачка.

Пон Дек 16, 2013 9:53 am
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 1886
Автомобил: Impreza3.3 Impreza H6T Subaru SVX
Рейтинг: 622
Отговори с цитат
Ако е кардан вариантите са два:
1-ви вариант: кардан втора употреба. Цените варират между 50-150лв
2-ри вариант: рециклиране с нови карета и баланс. Този вариант е с гаранция от поне 6 месеца.
Цените за него започват от 100 до към 300лв.

Пон Дек 16, 2013 9:57 am
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Благодаря за отговорите колеги. Аз вече съм в София, но без колата, нея ще я гледам в петък. И май варианта да я вдигна на трупчета е най-добър и да се слуша отдолу, единственото от което се притеснявам е счупената част да не направи още много поразии по колата, защото звука е точно като от нещо което се удря във въртяща се част на всеки оборот.

Пон Дек 16, 2013 2:04 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Отговори с цитат
kmeta91 написа:
Благодаря за отговорите колеги. Аз вече съм в София, но без колата, нея ще я гледам в петък. И май варианта да я вдигна на трупчета е най-добър и да се слуша отдолу, единственото от което се притеснявам е счупената част да не направи още много поразии по колата, защото звука е точно като от нещо което се удря във въртяща се част на всеки оборот.

Най-вероятно си счупил полуоска или си я извадил от карето - наведи се и погледни, лесно се забелязва

Пон Дек 16, 2013 3:55 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Ще гледам и за полуоска значи, то по важното е какво разстояние ще мога да измина така, защото сам надали ще успея да я оправя а хората които разбират са далеч. Благодаря за отговорите :)

Пон Дек 16, 2013 8:11 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 87
Автомобил: Subaru Legacy sedan 2001, 2.5, auto
Рейтинг: 31
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Вземи предвид и следното: може нищо да не се е счупило а просто ламаринения екран над тръбите за газовете да е извит от неравност или да е откачен (болтчетата ръждясват и направо се трошат връзките от старост) и така да опира в кардана, който се върти при движение. Звукът от това е тракане, което се обързява при движение. Като я дигнеш, ще стане ясно. Дано да е това!

Вто Дек 17, 2013 2:38 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Не е от това колега, защото предишния ден и нямаше нищо, а и не съм задирал никъде. Пък и я изкарвах от двора с максимум 5км/ч, и определено нещо се счупи при движението. Благодарен съм за мненията, продължавам да ги събирам до петък, когато ще съм при колата и вече ще се гледат и тестват различните предположения.

Вто Дек 17, 2013 2:34 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 159
Автомобил: Toyota Avensis , TOYOTA RAV4
Рейтинг: 114
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
kmeta91 написа:
Не е от това колега, защото предишния ден и нямаше нищо, а и не съм задирал никъде. Пък и я изкарвах от двора с максимум 5км/ч, и определено нещо се счупи при движението. Благодарен съм за мненията, продължавам да ги събирам до петък, когато ще съм при колата и вече ще се гледат и тестват различните предположения.

Установихте ли къде е проблема?

Чет Яну 02, 2014 10:21 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 674
Автомобил: Subaru impreza 2.0R,MY06
Телефон: 0897808143
Рейтинг: 4
Нов фен
Отговори с цитат
Нещо по спирачната система,дисковите здрави ли са?А спирачните апарати и лагерите?
И да пишеш какво и е,когато установиш със сигурност. :)

Чет Яну 02, 2014 10:28 pm
Върнете се в началото
Профил YIM
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Да проблема го установихме и го решихме, оказа се счупена зегерка на виско муфата и от там 2 строшени вала, просто зегерката е попаднала между тях и е потрошила зъбците, откъдето се е чувал шумът. С две думи голямото зло.

Съб Яну 04, 2014 12:56 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 18
Автомобил: Legacy B13 Break
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравей колега,

Аз имам същия проблем и ще ми се наложи същия ремонт. Можеш ли да ме ориентираш с колко олекна? Какво смени? Само виско муфата ли или и други неща? А установи ли се от какво аджеба се е измъкнала зегерката?

Благодаря предварително за инфото

Пон Яну 06, 2014 11:57 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема