Правила за пускане на обяви в раздела
Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.
|
Страница 1 от 2
|
стр 1, 2 > |
мечтата и близкото бъдеще :)
| Автор |
Съобщение |
|
martix
Автомобил: 2006 nissan micra 1.4
Телефон: 0888772298
Рейтинг: 0
|

Здравейте, казвам се Мартин на 20 години съм ,студент.В момента карам Нисан микра 1.4 90кс 2006г. карам я 3та година.Догодина по същото време Микрито ще отиде в ръцете на брат ми , тогава ще трябва да се снабдя с друга кола.Знам че темата става малко фикция след това изречение , но реших все пак да споделя моята идея. Винаги съм бил голям почитател на марката Субару още от малък имам големи симпатии, когато играх на плейстейшъна Колин Макрей.Също така намирам името и логото на компанията и идеята зад тях много своя имайки впредвид съзвездието Телец и синьото сияние на плейадите "шестте сестри" буквален превод Субару  .Инжинерните рещения зад марката също са ме спечелили правейки всичко по свой начин изграждащ характера на колите и открояващи се от всички други автомобилни компании.Други моменти които също са ми близки са приключенията свързани с планини природа и сняг.Стигнах до тези заключения опитвайки се да си обясня защо съм толкова силно привлечен към марката имайки предвид че съм нямал никакъв физически досег до автомобил Субару.И така след много време четене на форуми гледане на клипчета и разглеждане на обяви се спрях на субаруто което мисля, че ще удовлетвори изискванията ми за автомобил.Спрях се на Subaru Outback 3.0 H6.Ще изброя характеристиките които са ме впечатлили (всички впечатления са събрани от информация във интернет ,форуми и истории на приятели). 1.Двигателят - 6-цилиндров атмосферен боксер (силата,звукът,устойчивостта) 2.Возията на луксозна кола и игнорирането на неравности по пътя 3.визията на приключенски автомобил 4.интериорът който намирам за луксозен и уютен 5.силното остъкляване от всички страни 6.Автоматичната трансмисия и интересното разпределяне на мощността в AWD системата 7.Чувството че можеш да отидеш където си пожелаеш И така нататък... Сега бих искал да споделя и някои мои притеснения които бих искал да разясня 1.Не съм карал кола на газ(имайки предвид разхода на колата 100% ще бъде на газ) Как работи автоматично ли превключва от бензин на газ,когато си поискам ли мога да преминавам от газ на бензин? Афектира ли се мощността, звукът или като цяло работата на мотора променя ли се много.И какво представлява газовия инжекцион. 2.Намирането на точната кола на пазара този модел не е масов счита се за екзотика така че намирането на читав и запазен екземпляр трудно ли е? Наясно съм че трябва да предвидя пари за "освежаване" на колата. Парите с която ще разполагам за закупуването и ремонтите и може би някоя глезотия отгоре не трябва да надхвърля 15 000лв. Извинявам се за естеството на темата ми , но това ме вълнува в момента знам, че е много тъпо да си търся кола за след една година  но ще съм благодарен на всеки който ме насочи като сподели мнение за модела преживяваня и да ме окуражите че ще открия моето Субару когато му дойде времето. Благодаря ви и се извинявам ако мястото на тази тема не е тук. 
|
|
|
|
| Сря Дек 18, 2013 6:42 pm |
|
|
|
evg3
Регистриран на: Нед Фев 21, 2010 10:05 am Постове: 1217 Местоположение: София, Троян
Автомобил: предишен: Impreza 2.0R
Рейтинг: 140   
|
Цитат: много тъпо да си търся кола за след една година Изобщо не е тъпо. Първото субару го търсих няколко месеца. За второто чаках повече от година. Ще имаш време да изчетеш и форума. Може да минеш през общите писания из интернет за газов инжекцион. Принципа на работа е един и същ.
_________________преди: Impreza 1.8 '94 F4WD Impreza 2.0R '06 Symmetrical AWD сега: Daihatsu Sirion 4WD (full-fledged Justy)
|
|
|
|
| Сря Дек 18, 2013 7:35 pm |
|
|
|
DARKO1
Регистриран на: Чет Юни 24, 2010 5:21 pm Постове: 132 Местоположение: Варна
Автомобил: Subaru Outback 3.0, 2007
Рейтинг: 19
|
Двигателят се чува само когато настъпиш яко педала на газта, иначе си е тихо в колата!  Прав си да търсиш още отсега... не се намират лесно! И аз си търся за догодина същото като моето, но от 2009 година. 
|
|
|
|
| Чет Дек 19, 2013 12:55 am |
|
|
|
Kalini
Регистриран на: Пон Окт 01, 2012 1:38 pm Постове: 69 Местоположение: София
Автомобил: Forester 2.5 XT
Телефон: 0898631884
Рейтинг: 17
|
|
След упорито търсене на Outback повече от половин година, резултата е Forester 2.5 XT. Веднъж качиш ли се на Subaru за друга марка няма да помислиш. Пожелавам ти да намериш добре гледан автомобил. Успех!
|
|
|
|
| Чет Дек 19, 2013 3:42 pm |
|
|
|
zevzek
Think. Feel. Drive.
Регистриран на: Сря Фев 18, 2009 11:36 pm Постове: 1849 Местоположение: Стара Загора
Автомобил: Outback H6
Рейтинг: 253     
|
Честито за избора колега. Имате достатъчно време да си подготвите домашното.  Започнете от тази тема,в нея има много полезни връзки и ще си отговорите на страшно много въпроси: viewtopic.php?f=1&t=15245
_________________ If in doubt, FLAT OUT!
|
|
|
|
| Чет Дек 19, 2013 3:48 pm |
|
|
|
yasobg
Регистриран на: Пет Дек 17, 2010 1:40 pm Постове: 129 Местоположение: sofia
Автомобил: Легаси '99, 2.5, седан
Рейтинг: 26
|
DARKO1 написа: Двигателят се чува само когато настъпиш яко педала на газта, иначе си е тихо в колата!  Прав си да търсиш още отсега... не се намират лесно! И аз си търся за догодина същото като моето, но от 2009 година.  Искам п-ва опция за твоето, че след една година няма как да събера кучето на задната седалка! 
|
|
|
|
| Чет Дек 19, 2013 4:47 pm |
|
|
|
martix
|
Благодаря ви за позитивните отговори Искам да попитам някой собственик динамиката на автомобила как е? А понеже гледам че няма обява за автомобил под 150 000км това проблемно ли е? Също така лесно ли може да се "освежи" двигателя?
|
|
|
|
| Чет Дек 19, 2013 5:59 pm |
|
|
|
Tisho09
Регистриран на: Съб Окт 12, 2013 1:04 pm Постове: 394 Местоположение: Варна
Автомобил: STI
Рейтинг: 300      
|
Аз моето Субару го търсих 1 година. След дълги търсения по сайтовете реших да пусна тема в раздела Купува и така се случи чудото. Попаднах на много свестен човек(за което много се радвам  ) и намерих това, което търсих. 
|
|
|
|
| Чет Дек 19, 2013 6:24 pm |
|
|
|
=Alex=
|
Аз моето го търсих една цяла... дълга.... и мъчителна.... седмица, след което вместо хубав Н6 Швейцарец-Бек от Мишо, взех този турбо - 'убавец от смт и... го изтърбуших цялото да го направя наново  Сега го заменям само за GT-R Към колегата, "собственик" на темата - бая от-раничко се подготвяш. Няма лошо, но когато си готов с финансовата страна на нещата, просто си поръчай читава и гледана кола от чужбина. Има хора във форума, които ще ти свършат работа, пич. Само тая работа с газта не ми харесва, но ти си знаеш най-добре. Тия коли, вероятно защото са проектирани да вървят на бензин ли, защо ли, ама не обичат газ... налазват ги полтъргайсти. Но пък е "йоВтинко"...
|
|
|
|
| Чет Дек 19, 2013 6:49 pm |
|
|
|
martix
|

Ами аз принципно съм скиптично настроен към газта бенизна си е бензин ,ама съм студент ,така че ако искам всеки ден да карам и да не се ограничавам.Иначе пък искам H6  много нахално от моя страна.И един приятел ми дава добри отзиви за газов инж. кара сааб с турбина 200+ коня. и си викам че това е единствения ми вариант ако искам по-голям двигател.Иначе форито ти е много готино и тях съм ги гледал ,но ме плашат цифрите за храната му ](./images/smilies/eusa_wall.gif) имайки предвид че микрата ми 90кс(върви бе  ) я карам един месец със едно зареждане (90лв до горе еко 100 спиид).А съм сигурен ,ако карам на бензин оутбека че ще намирам пари за бензин но ще се лишавам от други неща.А и до колкото съм се информирал от форума газовия инжекцион си е готино нещо :Д и има изработки които вобще не се забелязват и факта че имаш избор- на газ и на бензин когато решиш сменяш ,нали така. Абе като цяло просто съм твърдоглав и искам яко Субару и търся решения как да стане.Радвам се ,че намерих и къде да споделя за намеренията си.  И също ще съм благодарен някой собственик на оутбек 3.0 да сподели инфо, някоя готина история или факт за неговата машина.
|
|
|
|
| Чет Дек 19, 2013 9:44 pm |
|
|
|
Miro1972
Регистриран на: Сря Сеп 01, 2010 7:34 pm Постове: 886 Местоположение: Варна
Автомобил: Subaru Forester 2.0D 2H(Мечо)
Рейтинг: 266     
|
|
Matrix, от Микра на Яко Субару ще влезеш в Матрицата! Някои пълнят резервоара всеки ден, не месец. Зависи колко як ти е десния.
_________________ Отначало момченцата се интересуват от коли , а момиченцата от кукли. По-късно ролите се разменят! It's all we'll drive- Subaru
|
|
|
|
| Чет Дек 19, 2013 10:39 pm |
|
|
|
Greg4o
|
Цитат: Martix:И също ще съм благодарен някой собственик на оутбек 3.0 да сподели инфо, някоя готина история или факт за неговата машина. Ама честно тук в тази тема ли да го сподели. То Форума е пълен с такива споделени радости,просто поразгледай и се зачети,а има и клипове. Ето един готин факт: 3.0 мотор градско в София 18/100 бензин,ако си ербап,а може и още. Това може да се постигне и с 2.5 мотор Успех. 
_________________ Продава се 2015 Forester Boxer Diesel Lineartronic
|
|
|
|
| Чет Дек 19, 2013 11:27 pm |
|
|
|
VDG
Автомобил: STI
Рейтинг: 38
|

martix написа: Винаги съм бил голям почитател на марката Субару още от малък имам големи симпатии, когато играх на плейстейшъна Колин Макрей.Също така намирам името и логото на компанията и идеята зад тях много своя имайки впредвид съзвездието Телец и синьото сияние на плейадите "шестте сестри" буквален превод Субару  .Инжинерните рещения зад марката също са ме спечелили правейки всичко по свой начин изграждащ характера на колите и открояващи се от всички други автомобилни компании.Други моменти които също са ми близки са приключенията свързани с планини природа и сняг.Стигнах до тези заключения опитвайки се да си обясня защо съм толкова силно привлечен към марката имайки предвид че съм нямал никакъв физически досег до автомобил Субару.И така след много време четене на форуми гледане на клипчета и разглеждане на обяви се спрях на субаруто което мисля, че ще удовлетвори изискванията ми за автомобил. Това което разправяш е напълно разбираемо. Далеч не си единственият израснал с Колин Мъкрей или Плейстейшън поколението, макар че там вече сме по-малко. Филмът, за който говориш мнозина сме го гледали и напълно те разбирам нещо като ти е легнало на сърцето. Единствено мога да те поздравя, че някой млад, прохождащ автомобилен ентусиаст, ако така мога да се изразя, е избрал нашата марка, пред по-комерсиалните в обществото ни martix написа: Извинявам се за естеството на темата ми , но това ме вълнува в момента знам, че е много тъпо да си търся кола за след една година  но ще съм благодарен на всеки който ме насочи като сподели мнение за модела преживяваня и да ме окуражите че ще открия моето Субару когато му дойде времето. Благодаря ви и се извинявам ако мястото на тази тема не е тук.  Изобщо няма нищо лошо в това човек отрано да си планира покупката, особено когато е значима инвестиция за него. Даже според мене е препоръчително като се сблъскваш с нова марка и то леко по-екзотична, каквато е Субару и т.н. Аз също в продължение на много време проучвах нещата преди да скоча на STi-ката си, започвайки от интересуване за самата кола, поддръжка, проблеми, сервизи, части и техните цени и т.н. и междувременно, търсейки на подходящия екземпляр. Смятам, че едно добро начало щом си си избрал колата, докато събираш средства е да се запознаеш с разноските по нея, да попрочетеш някоя друга тема за сервизите и евентуално къде би я обслужвал, а в твоя случай къде ще монтираш евентуално газов инжекцион. Не спомена от кой град си, но ако приемем, че си от София, тъй като тук са най-много университети  , това е темата за сервизите за теб: цък Можеш да се свържеш с някой колега, който поддържа Субару, дори да не е точно твоят модел 1:1, пак ще ти даде представа за разноските, проблемите, плсове и минуси или пък някой да те повози и да видиш какво е на живо. По отношение на варианти за покупка, трябва да се има предвид, че има много мошеници - единият от най-масовите търговци на Субару втора употреба, г-н Петко Маринов си има много богата тема, която бих те посъветвал да прочетеш. Като покупка най-добрият вариант според мен е да търсиш или кола на приятел, или форумна на някой колега, т.е. такава, за която ще й се знае историята, но при всяко положение да я заведеш на специализиран сервиз преди покупка. Другият вариант е да си внесеш от чужбина, където определено има повече екземпляри. Не че е невъзможно да си намериш и тук на случаен принцип, но си е рисково. Наскоро имаше тема пак за Оутбек, но с известни тунинг наклонности, но имайки предвид, че бюджета беше даже по-нисък и имаше интересни мнения не е лошо да я прочетеш: цъкВъпреки, че не си привърженик на газта, според мене правилно си се ориентирал, защото с H6, в никакъв случай няма да изкараш с 90лв месеца. Много зависи от стила на каране, задръстване и т.н., но разходът в никакъв случай не може да се сравнява с Микра. Иначе бъди сигурен, че тука надали ще те разубеждават хората. Масово ще те насърчим към по-скорошно действие. Поздрави за избора 
|
|
|
|
| Пет Дек 20, 2013 1:10 am |
|
|
|
Dorian
Регистриран на: Пон Май 13, 2013 8:42 am Постове: 41 Местоположение: София/Пловдив
Автомобил: Toyota Avensis 1,6VVTi
Рейтинг: 15
|

И аз даобавя моите 50 стинки. Аз съм човека от спомената тема за H6 с тунинг наклонностите. И както спомена колегата бюджета беше по-малък но вече скочи двойно на начално предвидения и е 20 000. Няма да спамя допълнително с подробности за моя проект които сега е в ситуация на търсене на автомобил. Реално аз си търся автомобил от 6 месеца и още не съм го намерил. От това през което съм минал мога да споделя няколко неща които се надявам да ти бъдат полезни. 1. Не си купувай евтино Субару ще ти излезне след това златно. 2. Не си купувай Субару от БГ. Тук колите са на 99% тоталки. Ако е от човек или той вече се е хванал за палците защото си е купил тоталка и се чуди как да се отърве от нея или е на някой от форума който също си е купил тоталка оправил я е което е добре но колата вече е в залеза си и иска да я продаде и да си купи по-ново, но цената която той ще ти иска не отговаря на това което ще получиш(да ще е много по-добро от всичко на пазара но пак няма да си струва) 3. Не си купувай кола внесена от Италия или Швейцария. а) За Италия всички знаем основните болежки - цялата кола е очукана, Италианците са мърлячи, километража на 99% е въртян, поддръжката на такава кола в Италия е спуер скъпа и след края на задължителните сервизни услуги жабарите не отварят капака на колата. С едно изречение от италия ще получиш още един красив триумф на външността над същността. б) За Швейцария въпреки че масово колите са от там ти ще получиш кола на 150-200 000 км които има вероятност да са реални. Но колата почти сигурно ще е тръгнала да гние и ръждясва. Наскоро колега от работата си взе швейцарка от препоръчван от форума продавач за малко над пазарната цена с уверението че колата е ок технически за сметка на малки козметични проблеми по салона. Колата отдолу беше почти таталка, смени всичко по ходвата част и сега стиска палци да не се налага да прави и двигателя понеже само него не е правил. (Името на продавача няма да го споменавам защото може просто при моя колега да се случило това и човека да вкарва наистина читави коли, но другите проблеми които идват с колите от Швейцария не са пренебрегване) Реално колите от там може да са потдържани добре но за 10 години в онзи климат им се %§$%%$€ майката.
От тук нататък може сам да тръгнеш по мъките и да си търсиш точната кола. Аз лично за мен си намерих човек който да ми помогне с това и на който имам 100% доверие че колата ще е такава каквато ми каже.
|
|
|
|
| Пет Дек 20, 2013 11:22 am |
|
|
|
=Alex=
|
|
А от къде предлагаш да се търси Субару, колега? В Германия и Австрия има 10 Субара на кръст... За Италианките и Швейцарките са ясни нещата - 1-те са неподдържани, но неизгнили, при вторите е обратното. БГ не става, уверихме се. И какво правим?
|
|
|
|
| Пет Дек 20, 2013 11:36 am |
|
|
|
Dorian
Регистриран на: Пон Май 13, 2013 8:42 am Постове: 41 Местоположение: София/Пловдив
Автомобил: Toyota Avensis 1,6VVTi
Рейтинг: 15
|
=Alex= написа: А от къде предлагаш да се търси Субару, колега? В Германия и Австрия има 10 Субара на кръст... За Италианките и Швейцарките са ясни нещата - 1-те са неподдържани, но неизгнили, при вторите е обратното. БГ не става, уверихме се. И какво правим? Алекс с цялото ми уважение към теб и нещото което ти се е случил с нашите хубаци от Субару Моторс искам да те попитам ти би ли си купил Субару от БГ или от въпросните две старани. Говорим за кола на 7-10 години защото това си търси колегата. Да не са много вариантите но Германия, Австрия, Холандия и Испания мисля че също са вариант просто по-скъп , но мисля че е малко по-разумен.
|
|
|
|
| Пет Дек 20, 2013 11:44 am |
|
|
|
Vmax
|
Според мен няма генерално правило от коя страна да се купува и от коя не. Има подържани и запазени коли и такива които не са. Първата категория държат цена, другата не. В Швейцария гниели - че в Германия да не би да е 25 градуса средно и да не вали дъжд и да не хвърлят химия по пътищата? Ако колата е гаражна и подържана в сервиз, няма значение откъде е. Не става хем да е евтино, хем да е читаво - сиренето е с пари, това сме го дъвкали толкова пъти, че вече става банално. Много е важно човек да знае какво кола му трябва / не каква харесва /, да сметне правилно бюджета и да си остави поне 2-3хил за последващо обслужване и изненади. Ето една дестинация където не карат много и не вали много  : car.gr
|
|
|
|
| Пет Дек 20, 2013 12:08 pm |
|
|
|
DARKO1
Регистриран на: Чет Юни 24, 2010 5:21 pm Постове: 132 Местоположение: Варна
Автомобил: Subaru Outback 3.0, 2007
Рейтинг: 19
|
Dorian написа: =Alex= написа: А от къде предлагаш да се търси Субару, колега? В Германия и Австрия има 10 Субара на кръст... За Италианките и Швейцарките са ясни нещата - 1-те са неподдържани, но неизгнили, при вторите е обратното. БГ не става, уверихме се. И какво правим? Алекс с цялото ми уважение към теб и нещото което ти се е случил с нашите хубаци от Субару Моторс искам да те попитам ти би ли си купил Субару от БГ или от въпросните две старани. Говорим за кола на 7-10 години защото това си търси колегата. Да не са много вариантите но Германия, Австрия, Холандия и Испания мисля че също са вариант просто по-скъп , но мисля че е малко по-разумен. Моята е от Швейцария и няма ръжда, пета година вече я карам! И понеже е в перфектно състояние (никога досега така не съм се грижил за кола!) му обещавам на колегата да е първи в списъка, ако реша да я продавам догодина. Няма газово, обаче! 
|
|
|
|
| Пет Дек 20, 2013 12:11 pm |
|
|
|
Geo_Plam
Регистриран на: Вто Яну 24, 2012 9:47 am Постове: 259 Местоположение: София
Автомобил: OBW
Рейтинг: 80 
|
Накрая пак ще се стигне до приказката за късмета, жената и колата Не бива да се категоризират хората от Швейцария, Италия, Германия или други страни по този начин. Навсякъде има добри стопани и мърлячи. Моята беше от Горубляне - "нов внос" от Италия. Явно имах късмет, макар че след толкова четене и гледане "късмета" беше сведен до минимум. Джамбазина беше маскирал само следите от камъчета по капака, които видях след две автомивки. В книжката на менюала имаше две снимки на собственика, който пък изглеждаше почти наборче. От друга страна ви е бедна фантазията какви дрънгели съм виждал в Германия. Да се чуди човек що за говедо трябва да е този, който влиза и кара кола в подобно състояние. А бяха немска собственост, не гастербайтерска. Разбира се има и обратен вариант. Така че, според мен гледане и четене му е майката. Късметът сам ще дойде.
_________________ Subaru Forester SF first love Subaru Forester SH Subaru Outback Wilderness
|
|
|
|
| Пет Дек 20, 2013 12:31 pm |
|
|
|
=Alex=
|

Dorian написа: =Alex= написа: А от къде предлагаш да се търси Субару, колега? В Германия и Австрия има 10 Субара на кръст... За Италианките и Швейцарките са ясни нещата - 1-те са неподдържани, но неизгнили, при вторите е обратното. БГ не става, уверихме се. И какво правим? Алекс с цялото ми уважение към теб и нещото което ти се е случил с нашите хубаци от Субару Моторс искам да те попитам ти би ли си купил Субару от БГ или от въпросните две старани. Говорим за кола на 7-10 години защото това си търси колегата. Да не са много вариантите но Германия, Австрия, Холандия и Испания мисля че също са вариант просто по-скъп , но мисля че е малко по-разумен. Аз по-скоро попитах сериозно, защото мислех, че имаш някаква конкретна (и екзотична) дестинация предвид, не го приемай като заяждане. Писането не може да предаде емоцията на казаното, а това понякога променя впечатлението в грешна посока. Аз кола от БГ по принцип не бих си купил - не само Субару, а без значение на марката, модела, собственика и колко е прехвалена и гледана. И това важи даже за чисто новите. Това си е мой принцип от време-оно. Веднъж го прекрачих (с моето Субару) и установих, че сбърках (което си го знаех, де, но не очаквах да е чак в такива размери). Но в моя случай така или иначе не е от кой знае какво значение, защото и здрав да беше мотора пак щяхме да го подковем с чисто превантивна цел. При момчето нещата обаче седят по друг начин, затова подкрепям казаното от теб с две ръце. Обикновено, обаче, това, което Българина масово НЕ разбира е, че навън ЧИТАВИТЕ екземпляри не напразно струват коренно различни пари, а това е много ясен знак. Игнорира го, защото вижда, че тук може да удари кьоравото с 2 пъти по-тънка цена за "същата" кола и се наиграва зловещо. Само дето колата не е същата... Единственият проблем е, че Субару не е много разпространена в Западна Европа. Когато търсих за мен, в Германия имаше всичко на всичко 3 Форестъра в мобиле.де. За Холандия - не знам, но често съм там и СубарА почти не виждам, та не съм много оптимист за избор точно от страната на лалетата... За мен най-добра дестинация за избор на кола си остава Германия, със задължителните опции пълна сервизна история, без инциденти и валиден TUV и ако ще е Н6 - без газ.
|
|
|
|
| Пет Дек 20, 2013 12:44 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 2
|
стр 1, 2 > |