Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема стр <  1, 2, 3, 4, 5  >
 Мнения за XV 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 2539
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
prizov написа:

..................................................
Малко съмнително ми звучи - в гаранция 3г - 109 кс, после - 147...
Интересно това политика на Субару ли е или само на местни дилъри..

Цели 5 години е вече гаранцията. Мъката ще е петгодишна, ако не се споразумее човек със съответния сервиз да му я оправят преди това.
Поздрави,

ECUTEK,кабел и софт си взимаш,и преди влизане в сервиза си връщаш сток настройките..,незнам какво го мислим.аз лично това бих направил.
Колата си супер красива!!!Евала..

Пет Дек 20, 2013 10:49 am
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 85
Рейтинг: 8
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Нещо ми мирише тая работа. Никой тук в Норвегия не сваля коне по никакви причини. Единственото което се сещам е дилъра да се прави на хитър и да внася колата от Германия, като предварително сваля конете до 109 за пред държавата с цел да плати по малко мито и да му дойде горницата от импорта. Не се сещам за друга причина. Тук никой не му дреме дали колата ти е 100 или 300 коня. Проблема си е твой, щото ти си плащаш горивото. А то е скъпо !

Carpmaniac, ти ли ще правиш първа регистрация в Норвегия или колата е върната от лизинг и има номера вече ? Не знам дали знаеш, но номерата следват колата, така че ако няма номера значи не е регвана никога в Норвегия. Ако ти си с първа регистрация, значи колата е внос и дилъра ти е чийтвал при импорта и затова ти е спънал колата. Ако питаш не мисля, че ще скрие някой каква е истината, ако всичко е чисто разбира се.

Пет Дек 20, 2013 3:21 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Постове: 6482
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Няма май големи драми и всичко си е съвсем редовно. Още от 2010 има 109 коня Импреза. В Австрия. В Словакия. Швеция. И кой знае още къде.

http://www.subaru.at/News/2010/Neuer-Bo ... -Suba.aspx

Пет Дек 20, 2013 8:04 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 63
Автомобил: Subaru Outback,2016
Рейтинг: 74
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравейте трябва малко да поясня пьрво относно гаранцията за нова кола в Норвегия е 5г.тази която я договорихме е сьс пьрва регистрация декември 2012 тоест остава още 4години.Относно това 4е е скопена на109к работата е в митото по малко коне по малко пари сьответно и по ниска продажна цена(само да вмькна цените на колите тук са убийстенно високи за разлика от Европа) .Тук при нас версиите COMFORT,CLASSIC вьрвят с тоя вариант на 109к единственно при PREMIUM имаме варианта 147к.но пак казвам дильра ми каза 4е не е проблем СЛЕД ИЗТИ4АНЕТО на гаранцията колата да се нато4и на 147к.Това е за сега от мен днес ми се обадиха и ми казаха 4е колата ще я полу4им на 02.01.2014 след като е преминала задалжително сервизното обслужванне което 1 пьт на година или 15000км така 4е я взимаме обслуженна което не е никак малко.Ще пиша пове4е догодина ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ на вси4ки :beer: , :good:

Пет Дек 20, 2013 10:21 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Tin4ou написа:
Нещо ми мирише тая работа. Никой тук в Норвегия не сваля коне по никакви причини. Единственото което се сещам е дилъра да се прави на хитър и да внася колата от Германия, като предварително сваля конете до 109 за пред държавата с цел да плати по малко мито и да му дойде горницата от импорта. Не се сещам за друга причина. Тук никой не му дреме дали колата ти е 100 или 300 коня. Проблема си е твой, щото ти си плащаш горивото. А то е скъпо !

Carpmaniac, ти ли ще правиш първа регистрация в Норвегия или колата е върната от лизинг и има номера вече ? Не знам дали знаеш, но номерата следват колата, така че ако няма номера значи не е регвана никога в Норвегия. Ако ти си с първа регистрация, значи колата е внос и дилъра ти е чийтвал при импорта и затова ти е спънал колата. Ако питаш не мисля, че ще скрие някой каква е истината, ако всичко е чисто разбира се.

ЗДРАВЕЙ КОЛЕГА
След както разбирам от коментар ти сьщо си тук в Норвегия затова направи си труда и влез вьв Finn.no трябва да ти е познат и виж
колко много коли от разли4ни ОФИЦИАЛНИ дильри на SUBARU предлагат SV с вариант 109к.4овека не ме будалка защото аз не сьм изявявал желание колата да стане пове4е коне това го питах между другото.Колата има номера и знам добре 4е следват колата тази ще ми е трета,а колата 4е е внос е внос ако не са по4нали да го правят в НОРВЕГИЯ :D .влез вьв TOLL.no има калкулатор и разликата именно в конете прави цената меко казано стряскаща.по горе има и линк кьм обявата вьв FINN.no можеш а влезеш и да разгледаш обявите

prizov написа:
Честито колега!
Тепърва ще откриваш колко правилен избор сте направили. =D>
Само това не разбрах - "жената си я хареса", означава ли, че си е нейна и няма да ти дава да покараш отвреме-навреме? :giggle:
Колата е красавица, май е същия цвят като моята (морскосиня перла), така че внимамай като дойдете в София, да не си ги бъркаме.
И хайде, да пишеш впечатления, че май е време за откриване на разделче XV във форума, че с теб ставаме цели трима.

Весели празници! :beer:

Здравей колега сьгласен за раздел4ето,4е жената я хареса е така ама и на мен ми допадна цвета и сега незнам ще се прави график май ROFL а ако е рекьл господ ще се видим в Бьлгария.

Пет Дек 20, 2013 10:39 pm
Върнете се в началото
Профил

Разчитай на мен
Отговори с цитат
carpmaniac написа:
ЗДРАВЕЙ КОЛЕГА
След както разбирам от коментар ти сьщо си тук в Норвегия затова направи си труда и влез вьв Finn.no трябва да ти е познат и виж
колко много коли от разли4ни ОФИЦИАЛНИ дильри на SUBARU предлагат SV с вариант 109к.4овека не ме будалка защото аз не сьм изявявал желание колата да стане пове4е коне това го питах между другото.Колата има номера и знам добре 4е следват колата тази ще ми е трета,а колата 4е е внос е внос ако не са по4нали да го правят в НОРВЕГИЯ :D .влез вьв TOLL.no има калкулатор и разликата именно в конете прави цената меко казано стряскаща.по горе има и линк кьм обявата вьв FINN.no можеш а влезеш и да разгледаш обявите

Приятел, не знам от колко време си в Норвегия, но след като си сменил 3 коли би трябвало да е доста. Сайтовете които ми даваш ги знам много добре - първо карах кола с българска регистрация тук 1 година и сега карам норвежко Субару. Калкулатора на митниците се използва САМО за коли които се импортват в страната. Тези всички дилъри които ти спомена не са официални дилъри на Субару. Те са нещо като българските автокъщи (само че в по-добър вариант).

Така както обесняваш ситуацията, очевидно колата не ти е "нов внос", а е откупена лизингова от въпросната автокъща от собственик които я е купил нова от Норвегия. Както и да е честито за покупката, много безавариини и само хубави моменти да имате с колата.

П.П. В коя част на Норвегия живеете ?

Съб Дек 21, 2013 2:09 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Tin4ou написа:
carpmaniac написа:
ЗДРАВЕЙ КОЛЕГА

Приятел, не знам от колко време си в Норвегия, но след като си сменил 3 коли би трябвало да е доста. Сайтовете които ми даваш ги знам много добре - първо карах кола с българска регистрация тук 1 година и сега карам норвежко Субару. Калкулатора на митниците се използва САМО за коли които се импортват в страната. Тези всички дилъри които ти спомена не са официални дилъри на Субару. Те са нещо като българските автокъщи (само че в по-добър вариант).

Така както обесняваш ситуацията, очевидно колата не ти е "нов внос", а е откупена лизингова от въпросната автокъща от собственик които я е купил нова от Норвегия. Както и да е честито за покупката, много безавариини и само хубави моменти да имате с колата.

П.П. В коя част на Норвегия живеете ?

Здравей
Живея в Drammen,Buskerud.
Името на представителя за Драммен и регионна е BILBUTIKKEN DRAMMEN вьтре се продават само SUBARU,SITROEN ,RANGE ROVER както 4исто нови така и такива които са вьрнати по една или друго при4ина,4укни го на гугьл и ще видиш 4е са представители на гореспоменатите марки тук за регионна!!!!Когато го попитах дали тази кола която е 109к има турбина тои ми отговори да и 4е моторьт е сьщия като при PREMIUM варианта 147к.просто колата не толкова натокана за да се плати по малко toll afgift(мито)когато колата се импортира а това е станало 2012г.Сьщия вариант 109к само 4е бяла ходих да я гледам миналата седмица в Осло при BIRGER HAUG които са официален вносител на Субару за Норвегия.Така мисля ве4е 4е разбулих сьмненията относно 109коня и разликата между автокьща и официален представител.Благодаря за пожеланнията ще се радвам даже и да се запознаем на яве както се казва пиши каде се намираш.Пожелавам ти весели празници и успешна нова година :beer:

Съб Дек 21, 2013 8:37 pm
Върнете се в началото
Профил

Разчитай на мен
Отговори с цитат
Както има една приказка "Ти си по-близко до България от колкото до мен" ROFL

Аз съм много на север (областта Lofoten).

Весели празници !

Нед Дек 22, 2013 8:39 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Отговори с цитат
Tin4ou написа:
Както има една приказка "Ти си по-близко до България от колкото до мен" ROFL

Аз съм много на север (областта Lofoten).

Весели празници !

Значи за теб Субаруто е необходимост, а за другия колега лукс....хаха ROFL

Нед Дек 22, 2013 9:29 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Отговори с цитат
Не е сьвсем така Lofoten е по на север но се намира на краибрежната ивица доколкото знам а там минава GULF STREAM Те4ението поради което снега и минусовите температури там не са такива както при мен в средната 4аст.Именно необходимоста от добьр автомобил 4*4(след като жената миналата седмица отново закьсня за работа тьй като не можа да взема баира след поредната поледица)ни накара да се позинтересуваме за друг автомобил.А относно LOFOTEN сьм голям мераклия да го посетя тьй като сам болен на тема риболов а там е раят колегата разбира за какво говоря така 4е нищо не се знае.Даи някакави координати идеята за риболова там не ми излиза от главата така 4е можем да се видим.

Нед Дек 22, 2013 10:55 pm
Върнете се в началото
Профил

Разчитай на мен
Отговори с цитат
Направо заповядай до годона края на Март за световното по риболов тук ;) Вземи си обаче сериозна въдица, че преди няколко дена друг приятел тук българин се опита да изкара 50 килограмов мутант и счупи въдицата :)

Иначе си прав, тук цяла зима градусите са около 0-та заради течението затова и Лофотен е най-топлата северна точка на света. Обаче точно щото винаги е между 2 и -2 градуса та затова вали сняг почти 6 месеца годишно (от Октомври до Май).
В момента в България е по-студено от колкото при нас отвъд полярния кръг :)
Пратих ти координатите на лично.

Пон Дек 23, 2013 12:36 am
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Tin4ou написа:
Направо заповядай до годона края на Март за световното по риболов тук ;) Вземи си обаче сериозна въдица, че преди няколко дена друг приятел тук българин се опита да изкара 50 килограмов мутант и счупи въдицата :)

Иначе си прав, тук цяла зима градусите са около 0-та заради течението затова и Лофотен е най-топлата северна точка на света. Обаче точно щото винаги е между 2 и -2 градуса та затова вали сняг почти 6 месеца годишно (от Октомври до Май).
В момента в България е по-студено от колкото при нас отвъд полярния кръг :)
Пратих ти координатите на лично.

:hello:
Леле е за това ме4тая прь4ката ве4е сам я взел само 4е на такива гиганти не сьм я тествал,по4наха да ме сьрбят рьцете :D .А ти запален ли си по риболова?
Аз сьщо ти изпратих малко инфо на ли4но

Пон Дек 23, 2013 8:13 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Отговори с цитат
Аз само се шегувах. Субару не е никакъв лукс - първо, и второ - не е зимна необходимост, има си предимства през всички сезони.

Вто Дек 24, 2013 1:17 am
Върнете се в началото
Профил WWW

Отговори с цитат
Impreza94 написа:
Аз само се шегувах. Субару не е никакъв лукс - първо, и второ - не е зимна необходимост, има си предимства през всички сезони.

Няма проблем ама да ти кажа си е необходимост тук зимата е 6 мес. останалото е едно кратко и студено лято ако се отплеснеш може и да пропуснеш ROFL.

Вто Дек 24, 2013 11:23 am
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Eто малко снимки и видео от мен.За днескашния ден мога само да кажа че субито се дьржа страхотно :subaru_rulz: , :respect: , :bow:
Прикачени файлове:
phpLHFh4rAM.jpg
phpLHFh4rAM.jpg [ 38.56 KiB | Прегледано 721 пъти ]
Прикачени файлове:
phpHo5i5QAM.jpg
phpHo5i5QAM.jpg [ 51.66 KiB | Прегледано 721 пъти ]
Прикачени файлове:
phpd8yCUNAM.jpg
phpd8yCUNAM.jpg [ 52.89 KiB | Прегледано 721 пъти ]
Прикачени файлове:
phpCWY7GDAM (1).jpg
phpCWY7GDAM (1).jpg [ 36.52 KiB | Прегледано 721 пъти ]
Прикачени файлове:
php5ILoBqAM.jpg
php5ILoBqAM.jpg [ 115.68 KiB | Прегледано 721 пъти ]

Нед Яну 12, 2014 7:55 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 411
Автомобил: XV 2.0i, '12 Lin.; 2 х SVX '93
Рейтинг: 253
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Брей Павка, за завиждане си. Прекрасни зимни условия, а и този плац къде го намери да си връткаш така на воля?
Както ще видиш от темата за Белмекен, при нас запролети вече :facepalm:
Като гледам и разхода ти е съвсем приличен - това 6,6 л. след връткането ли е или е зимно извънградско?
Поздрави,

Нед Яну 12, 2014 10:10 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
prizov написа:
Брей Павка, за завиждане си. Прекрасни зимни условия, а и този плац къде го намери да си връткаш така на воля?
Както ще видиш от темата за Белмекен, при нас запролети вече :facepalm:
Като гледам и разхода ти е съвсем приличен - това 6,6 л. след връткането ли е или е зимно извънградско?
Поздрави,

Здрасти Пеца

Днес много се накефих на това XV.Имах голям мерак да го покарам на сняг и днес се уверих в качествата на колата.Ти излезе прав, много стабилна в завойте да не говоря за AWD луда работа :heavy: .По едно време и навигацията на изпрати за зелен хайвер хванахме едни горски пьтища(има го на едното видео) ама така стана добре, покарах я малко планинско :D .Иначе плаца всьщност е паркинга на ски центара видях че има доста място и си викам не мога да устоя на изкушението :D в началото не се усетих да изключа системата за сигурност обаче после това суби полудя ROFL .Относно разхода този е от последното зареждане на колата т.е. жената я кара 2,3 дена преди това до работата(извьнградско).Днес аз я взех и не сам я жалил нито на асфалта нито горе в планината така че като я напалня пак до горе ще пиша колко аджиба е лапнала иначе след днескашния ден мога да кажа че не сьжалявам ни най малко за избора на кола :subaru:, :bow: .Дано и в бг.да валне малко от бялото :D да врьтнете гьзетата :D

Нед Яну 12, 2014 11:18 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Отговори с цитат
Тъкмо щях да питам кво е това бялото, яде ли се, пие ли се, по две на вилица ли се боде :D

Пон Яну 13, 2014 7:11 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Отговори с цитат
Impreza94 написа:
Тъкмо щях да питам кво е това бялото, яде ли се, пие ли се, по две на вилица ли се боде :D

A no koi kak mu e sladko ROFL
:bg: :bg: :bg:

Сря Яну 15, 2014 11:11 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 411
Автомобил: XV 2.0i, '12 Lin.; 2 х SVX '93
Рейтинг: 253
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Поне по две на вилица, като тънко нарязан горнооряховски суджук. :giggle:

Дано валне малко и при нас, че още не съм пробвал и аз моята на сняг и ме гложди нетърпение и любопитство.

Чет Яну 16, 2014 9:54 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2, 3, 4, 5  >