Отговори на тема стр 1, 2  >
 Въпроси за legacy 2.5 
Автор Съобщение

Постове: 6
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте,
Нов съм във форума и съм решил да си взимам Субару но имам няколко въпроса, надявам се да ми помогнете :)

Гледах 2 субарута и ми направи впечатление че цвета на коша е по-различен от цвета на колата, това нормално ли е или просто са пребоядисвани ? Цвета не е коренно различен просто нюанса е малко по светъл

От София съм и ако харесам кола можете ли да ми кажете в кой сервиз/човек да я закарам да я прегледа и да каже дали си струва и дали има проблеми по колата ( някой който да си разбира от работата и от тези коли )

Също да ми кажете за самата кола мнения, скъпи ли са частите, здрави коли ли са и така

Предварително ви благодаря за отделено време :)

Пон Дек 23, 2013 5:22 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1249
Автомобил: Legacy 2005 3.0 R Spec B
Рейтинг: 152
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега земи им ВИН кодовете и
по тях може да се провери заводският цвят :)
а и кое поколение са ?

Пон Дек 23, 2013 5:58 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2211
Автомобил: Outback '00 AT
Рейтинг: 161
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
На първото ми Субару Импреса беше така - кошът беше по-тъмно син от колата.

Пон Дек 23, 2013 6:44 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 411
Автомобил: XV 2.0i, '12 Lin.; 2 х SVX '93
Рейтинг: 253
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Можеш да започнеш да се информираш, като използваш това много полезно съдържание на форума: viewtopic.php?f=1&t=15245
Поздрави и успех в намирането на читава кола.

Пон Дек 23, 2013 6:45 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Благодаря за линка, ще разгледам темите в него :)

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=55gbzq
На тази съм се спрял, като цена как ви се струва ?

Казаха ми че външни забележки имало леки, задната броня леко отлупено парче боя, отпред леко била жулната и това е.

Пон Дек 23, 2013 9:25 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 459
Автомобил: Subaru Legacy 2.5 GX 00`
Телефон: 0878934770
Рейтинг: 83
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравей колега и добре дошъл.
Относно коша , от мойте наблюдения коша е само на грунд. Там боя няма или има но може би просто защото боята не е лакирана, е доста по тъмна от основния цвят. :) И на 4-те субарута които гледах беше така и честно казано не мисля че трябва това да те притеснява.
Относно колата, да здрава е , ако е гледана добре. Но и тя както всички други си има нужда от подръжка затова , задължително в сервиз преди покупка ;)) viewtopic.php?f=10&t=67

А по тази обява. На пръв поглед изглежда добре, но колата е италянка, почти абсурдно е да е на 163к км и за тези години съм убеден на 90 % че е с течащи гарнитури (за това сервиз). Няма круиз контрол , не е кожа , няма климатроник, няма и подгрев на седалките, няма др. комплект гуми, не вижам и копчето за подгрев на чистачки нищо че го пише в екстрите. Абе общо взето, много пари и търси:))
Успех

Пон Дек 23, 2013 10:06 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
А климатроник ми казаха, че бил по скъп за ремонт ако се прецакал има ли нещо вярно ?
И с климатроник или без е по-добре да търся ?

Пон Дек 23, 2013 10:32 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 459
Автомобил: Subaru Legacy 2.5 GX 00`
Телефон: 0878934770
Рейтинг: 83
Отговори с цитат
kiril92 написа:
А климатроник ми казаха, че бил по скъп за ремонт ако се прецакал има ли нещо вярно ?
И с климатроник или без е по-добре да търся ?

Климатроника не е от оборудването което се прецаква ;) Ако нещо се прецака , ще е я компютър я някое моторче за клапите. Не са много скъпи за поправка.
Но дали е с климатроник или климатик само, въпроса е да има нещо което лятото да духа студено :) Това не трябва да е критерии. Но недей да тръгваш с нагласата "ако нещо се прецака" . Винаги ще има нещо за поправяне, най малкото защото я купуваш от автокъща. Там "перфектни" коли няма :) viewtopic.php?f=1&t=15503&start=20&hilit=автоджамбази
Имаше една тема на колега който се занимава с внос на коли просто не мога да я открия сега и нея. Доста добре е описал процедурите на търговците: "За 10 год. перфектна кола за малко пари, ми мина 1 път през ръцете само" :)) И така, за това , най лесно отиваш в сервиза с колата, да ще платиш един преглед ок :) ама ще ти кажат състояние и т.н. Пък и след това ще имаш повече аргументи в пазарлъка :)))

Пон Дек 23, 2013 10:54 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
много са рядкост тези коли :
2,5 след 99, и да е ръчка
С цена до 5 500 ако е без ГИ

Бях мярнал вчера, че един колега внасял коли(някой го беше предложил на друг колега) но не съм сигурен дали внася такива коли (може и да не съм разбрал) ако може да ми кажете ника или някакъв гсм за да се свържа с човека )

Вто Дек 24, 2013 6:27 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 199
Автомобил: OUTBACK H6 `02
Рейтинг: 76
Отговори с цитат
Намираш тук pradabg или bat bubi - и двамата могат да ти помогнат успешно!

Сря Дек 25, 2013 12:21 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 782
Рейтинг: 223
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега,да не те отчайвам,но на тези пари едва ли ще се намери нещо читаво.Относно "bat bubi",човека е точен и много разбран,но замисли се как да тръгне да ти търси кола на тези пари,като в цената трябва да влезе оглед,транспорт,цената за услугата която той ще ти свърши,предполагам че има и други разходи за които не се сещам в момента.И крайната цена при теб да дойде 5500лв,смятай за колко трябва да се вземе от там и на тези пари в какво състояние би бил съответния автомобил.А "bat bubi",вкарва читави коли и до колкото го познавам си държи на името,а нали се сещаш,че за такъв автомобил едва ли някой би се наел да ти гарантира(да си заложи името),че колата е ОК.От тази гледна точка,едва ли би се наел да ти вкара такава кола,надявам се ме разбираш правилно какво се опитвам да ти кажа,но ако вече си решил-свържи се с него и той най-добре ще ти обясни как стоят нещата.Успех :good:

P.S.Също така,не съм много сигурен дали въобще вкарва коли карани на газ.

Сря Дек 25, 2013 10:02 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
мхм няма смисъл прав си :) .
Просто питах как са никовете и намерих единия човек темата във форума и видях за какви пари се вкарват :)

Благодаря за помощта

Ще търся от БГ, макар че тук ги няма много, много тези коли :/

Сря Дек 25, 2013 11:06 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
До 5500-6000 мога ли да намеря този така желан автомобил в читаво състояние ?!?

Пет Дек 27, 2013 10:35 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 92
Автомобил: Subaru Legacy 2.0 2000г
Телефон: 0883552075
Рейтинг: 10
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Колега, карам Легаси 2.0 2000 година, моя бюджет беше 7,500 (преди година) и ми дойдоха малко за последващото обслужване. Според мен се ориентирай към предишното поколение, което е до 98 или слез на Импреза, за тези пари трудно ще намериш читава кола.

П.П. И по малкия двигател 2.0 е добър и дори е доста по здрав и няма да се притесняваш толкова, че колата е прегрявана от предишния собственик, успех с покупката!

Чет Яну 02, 2014 9:26 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 654
Автомобил: Subaru Outback H6
Телефон: 0898612194
Рейтинг: 194
Отговори с цитат
Иди го виж на живо Легасито дето си го посочил пък и не само него и ако ти хареса го закарай примерно до сервиза на Любо за преглед.Не виждам причина да не си намериш читава кола до 6000 лв. П.П Ако отидеш с човек който разбира от Subaru е по-добър вариант.

Пет Яну 03, 2014 3:29 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 162
Автомобил: Субару Аутбек Н6 3.0 2005 год
Рейтинг: 59
Отговори с цитат
Възможно е да се намери, но е вероятно да има някои забележки по външния вид или пък да предстоят доста неща за подмяна - напр. дискове, биалетки, спирачки и т.н., които като ги смениш ще отидат няколко стотин лева. Дали ще са протекли гарнитурите или не според мен не е толкова важно, рано или късно най-вероятно ще протекат, ако не са сменяни. Моята като я взех гарнитурите бяха ОК, но пак протекоха. Друг вариант е да се поогледаш дали някой колега не продава кола, която вече е обслужвана. Например скоро в Пловдив чух за едно легаси на тези години, продадено за 6500, дори мисля, че с ГИ. Успех с покупката.

Пон Яну 06, 2014 11:47 am
Върнете се в началото
Профил
Пресен - пресен

Постове: 2
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте и се извинявам за спама, но искам да потърся мнение за Легаси 2.5 АТ 2008г. Предстои ми да си закупя автомобил и един приятел ми предлага неговата кола. Легаси 2008г. Първа регистрация 2009г. Април месец. Колата е купена от Субару - Варна и е с всички екстри на 48 000км - реални:). Няма навигация само. Поддържана е само в Субару и е държана в гараж. Наистина няма никакви забележки. Това, което ме притеснява е, че докато беше гаранционна имаше проблем с АТ кутията. Ремонтираха е няколко пъти в Гърция и накрая чака 3 месеца за нова от Япония. Кара с новата кутия от 1 година и твърди, че няма никакви проблеми. Искам да купя читава кола и да не ми прави проблеми. За това ви моля за вашето мнение. Цената е 25 000лв, което също ми се вижда много. Като гледам в интернет бих казал, че по - скоро би струвала около 20 000лв. Благодаря ви за помощта предварително.

Пон Яну 20, 2014 11:16 am
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Здравей,може да се провери в Субару Варна за какво става въпрос,щом е обслужван там автомобила-няма да ти откажат,свестни са и си разбират от работата.Вземи VIN номера и провери.Легасито 2.5 или 2.0 е?Ще се види и какъв е бил проблема с кутията,а и щом е сменена с нова-нямаш грижи.Колата европейка ли е,защото от тази година на производство и с 2.5 мотор :-? .

Пон Яну 20, 2014 11:59 am
Върнете се в началото
Профил
Пресен - пресен

Постове: 2
Нов фен
Отговори с цитат
Предполагам, че колата е за европейския пазар, защото тахометъра е км/ч и е с ляв волан. Все пак е купена от Субару - Варна. Човека ми каза, че Легаси с този мотор 2.5 са много редки. Даже ми спомена, че вече не ги слагали. До колкото разбирам кутиите са здрави и тази е дефектирала по изключение, така ли е? Друго, което ме интересува е дали цената си заслужава или да се опитам да я взема за 20 000лв.

Пон Яну 20, 2014 12:07 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
rados написа:
Човека ми каза, че Легаси с този мотор 2.5 са много редки

Да действително са редки,именно и затова попитах да не би да става въпрос за 2.0.А кутиите като цяло са доста здрави и при редовно обслужване и нормална експолатация няма какво да и стане.Дуракоустойчиви са и трябва да положиш доста усилия за да е строшиш.Е има и "майстори" разбира се :D .
А относно цената...няма еднозначен отговор,най-добре първо проверете в какво състояние е автомобила и след това говорете за цена.И не забравяй,че хубаво-евтино няма.Успех :good: .

Пон Яну 20, 2014 12:34 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр 1, 2  >