Отговори на тема стр <  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 13  >
 Air (Pneumatic) suspension - обичайни проблеми Legacy 99-03 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 2115
Автомобил: Subaru legacy 2,5 АТ 01GX limited
Рейтинг: 384
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
takev написа:
Ок. Явно не съм се изразил както трябва.
Интересува ме, защо след ккато спрях и се опитах да я напомпам на таблото светна лампа че помпа а компресора не работеше? И след като я загасих и запалих отново пробвах пак да я вдигна но нищо не се случи.
Освен че лампичката high на таблото светеше.
След това проблема се реши от само себе си. Мен ме притеснява това, да не тръгна на път и компресора да откаже.

Нямаш проблем , колата понякога иска да се раздвижи за да почне да помпа , сигурен съм че лампата е светила постоянно а не е мигала което означава помпане, ако беше тръгнал половин метър щеше да почне да помпа ;) , нямаш никакво ядове с окачването , карак сус субаруто и се кефи .

Пон Ное 11, 2013 9:00 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Jordan life написа:
Мс колега за бързия отговор,но не е проблема в предпазителя.Днес пробвах какво ли не и не мога да разбера причината.Като например като вдигна колата принудително с въздух задницата държи докато не подам контакт,като подам контакт и тя се свлича на момента. Явно проблема е електрически а не механичен щом и двата амортесьора спадат едновременно,иначе възглавниците си държат не изпускат :-? Ако някой има представа от къде може да идва проблема нека пише,ще съм благодарен за всяка помощ, защото иначе ще трябва да прибегна към смяна на окачването :facepalm: Че пропуснах, моторчето не тръгваше най вероятно защото е на максимално положение а задните датчици не отчитат положението в което е колата. Не знам как да проверя какво отчитат или не отчитат,направо голяма греда ](*,)

99% процента ти е блокирал централния клапан в отворено положение, той се намира тоно над компресора, когато спре колата той осовобоиждава нал;агането от сотемата и тя леко кляка, моя съсщо се беше пребал но затворен и ситем,ата ми само се дигаше и я олабвах на ръка :).
Той не е от част онеси 4 които са на шина над компресора, а е квадратен хванат на самата шийка на компересора. ;)

Изображение

това заграденото е централния клапан, провери го дали работи и ще знаеш , въпреки че аз вече знам ;)

Пон Ное 11, 2013 9:05 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
vi4oni написа:
Благодаря за мнението!
Колата е в Швейцария и пътищата не са проблем... До колкото разбрах, скоро след спиране на колата, нивото спада. Но какво означава скоро...един час или два дни... Скоро ROFL ще разбера. Вероятно ще подменя цялото окачване с конвенционално (или само отпред ако е възможно съчетаване на двете) но първо да видим за какво става въпрос...

оказа се, че май са проблем, а но и ти имаш диагноза и решение ;)

лека седмица на всички нема само да се плашите въздушното се лекува :hello:

Пон Ное 11, 2013 9:13 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 82
Автомобил: Subaru Outback H6 2008
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Всичко се леквува. Зависи колко е упорит човек . :)
На мен ми казаха преди оооо няма шанс да го оправиш това. Само, че се заинтаих и го оправих и като гледам на колко хора помогнах с инфомрацията ми става драго.

Проблема на колегата е точно в този клапан. И моя беше прецакан. Пренавивал съм намотки, за да стане. Имаше късо в намотките.

Нед Ное 24, 2013 6:03 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ YIM WWW

Постове: 199
Автомобил: няколко субара
Телефон: 0878705404
Рейтинг: 36
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Благодаря колеги за отзивите,но за сега съм намерил решение на въпроса като го вдигнах с компресор и изключих системата защото иначе пада задницата,за сега гледам държи и мисля така да карам докато не ми дойде такова Субару разбирасе с работеща система :good: за щасти :beer:

Нед Ное 24, 2013 6:35 pm
Върнете се в началото
Профил

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Здравейте колеги :beer: Имам проблем с въздушното окачване ](*,) Преди време писах във форума и колеги се отзоваха с коквато могат информация,за което благодаря :bow: Както писах преди време задницата ми падна изведнъж и колегите писаха че проблема е в клапан на компресора. Но вече смених и компресора а проблема си остана същия :lipseal: Може би проблема е някъде другаде!!!!-не знам има ли отделен модул за окачването и ако има къде се намира? Ще съм благодарен ако някой колега знае или има информация за проблема :bow:

Съб Дек 14, 2013 9:21 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 879
Автомобил: Legacy 2.5 AT '01
Рейтинг: 136
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Погледни за всеки случай още веднъж предпазителя, за който каза, че е наред ... ;)

Пон Дек 16, 2013 10:51 am
Върнете се в началото
Профил

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Мс колега! Не знам как но компресора тръгна и напомпа възглавниците и бях щастлив за успеха,но на сутринта възглавниците бяха изпуснали :shock: Запалих Субито компресора тръгна но възглавниците не се помпат,подкарах колата да се пораздруса малко може пък да отпуши, ама не :-? свалях и клемата за около час и нещо и отново нищо,цял ден какво ли не опитвах всичко си е здраво ама не сработва :-? вече не знам,остава да има някъде по системата нещо дребно което да ми бяга или модул със студене спойка :lipseal:

Пон Дек 16, 2013 2:05 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 131
Автомобил: LEGACY 2.5 99 AT, OUTBACK H6 08
Рейтинг: 19
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравейте, не знам дали ще ви е полезно но ще ви разкажа мойте преживелици.
След дълга и неравна борба с предните амортисьори нешата с въздушното се укротиха (за няколко месеца). След време влезе в авариен режим и ми падна задницата, оказа се, че централният клапан на комресора не изпуска налягането и това шашка компютъра на окачването (намира се под шофьорската седалка). Сменихме клапана но задницата продължи да спада и то все по-често и по-често (понякога и 2 пъти на ден). Винаги когато задницата спаднеше, гореше и пдедпазителя на въздушното. От липса на свободно време, сменях предпазителя и карах до следващия път, така докато един ден лампата на алтернатора светна и се разбра, че същият е заминал. Сменихме алтернатора и от тогава насам (вече 6 месеца), нито задницата е падала, нито е горял предпазителя. Предполагам, че заради повреденият алтернатор компютърът се е шашкал и е горял предпазителя.

Нед Дек 29, 2013 6:27 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Jordan life написа:
Мс колега! Не знам как но компресора тръгна и напомпа възглавниците и бях щастлив за успеха,но на сутринта възглавниците бяха изпуснали :shock: Запалих Субито компресора тръгна но възглавниците не се помпат,подкарах колата да се пораздруса малко може пък да отпуши, ама не :-? свалях и клемата за около час и нещо и отново нищо,цял ден какво ли не опитвах всичко си е здраво ама не сработва :-? вече не знам,остава да има някъде по системата нещо дребно което да ми бяга или модул със студене спойка :lipseal:

От това което чета , имаш утечка на въздух някъде и продължава да я има, много рядко ко;ата спада от задни спукани възглавни поне аз съм чел само заедин такъв случай сколега и то не от гума а от корозия на стъблото доколкото си спомням.
Казваш че си сменил компресора, само копередора ли смени или цялата планка с компресора и клапаните, това което е на снимката ???? Ако е само компресора клапана е над него.
Провери ли дали новия работи добре , , давай 12 волта и мериш с манометър на предните амове , трябва налягането да е над 5 бара иначенищо няма да напомпаш.
И на трето място , провери дали задните въглавници са цели напомпай си с компресор не този на колата и ги мини с гъжа със сапунена пяна за да видиш има ли мехури по гумата или стъблото.
в багажника като дигнеш корите на пода при бомбетата на задните амртисцори има два щуцера с тръбички оттам може да напомпаш задни възглавници външно с компресор.
отнякъде изпускаш въздух затова не можеш да се напомпаш, топва и трябва да намериш.

тела м ие 0889 197 180 Васил за повече съвети ;)

Пон Яну 13, 2014 10:56 am
Върнете се в началото
Профил

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Мс колега,но всичко от това което писа опитвах! Кат надуя системата с компресор възглавниците държат по няколко седмици, смених компресора и клапаните от работеща кола а след това и амортесьорите за да съм сигурен, ама не :lipseal: същото!!!!!! За туй питах дали случайно няма някъде компютър за окачването, защото друго не остава :-?

Вто Яну 14, 2014 8:07 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Има ЕКУ което седи в една кутия под колата отдясно на задната бронята и мери нивата, скорост и всичките му салтанати , като се наведеш под колата ще го видиш отдясно в една правоъгълна кутия , не съм чувал досега за случай, при който компа да изпукса окачванто , но винаги има първи път.
При Васил(Вако) от тетевен гаранция има еку-та от легасита, може да пробваш дали ще се оправи, също и при изпитателя от люлин.

Нед Яну 19, 2014 9:52 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 121
Автомобил: Subaru Legacy
Телефон: 0887806304
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Абсолютно същото се случва и при мен в момента, смених предните възглавници, защото изпускаха, колата за една вечер не спадна в нормалния и режим, но като натиснах бутона за високия режим не успя да се напомпи.
Предположих, че компресора е вече си е изживял живота, но малко след опита ми за напомпване на HEGHT режим чека започна да мига на таблото и след това задницата увисна.

Угасих колата, запалих на ново, но не успя да се повдигне. :cry:

https://protektoperfekto.bg/product-category/avtoaksesoari/

Нед Яну 19, 2014 12:05 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Възможно ли е компресора на въздушното окачване да се рециклира. Постоянно си мисля, че все някой в България може да възобнови клапанчетата и цилиндерчетата и останалите елементи свързани с износването

Днес звънях тук и там, но ме отрязаха, намерих човек който се занимава точно с тази дейност за Мерцедеси и БМВ-та, като му споменах за Субару и каза, че не може - пробвали са преди, но не се е получило.

"Толкоа ли па нема ора дека са с мераци, па да са фанат, па да измислат начин да вдъхнат живот на едно компресорче, па после цел форум ке иде при тях'' ROFL

Пон Мар 24, 2014 8:15 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Отговори с цитат
Arkidqkono написа:
Възможно ли е компресора на въздушното окачване да се рециклира. Постоянно си мисля, че все някой в България може да възобнови клапанчетата и цилиндерчетата и останалите елементи свързани с износването

Днес звънях тук и там, но ме отрязаха, намерих човек който се занимава точно с тази дейност за Мерцедеси и БМВ-та, като му споменах за Субару и каза, че не може - пробвали са преди, но не се е получило.

"Толкоа ли па нема ора дека са с мераци, па да са фанат, па да измислат начин да вдъхнат живот на едно компресорче, па после цел форум ке иде при тях'' ROFL

Зависи колко ти е зле компресора ( според това, което чета доста) , цилиндъра е един както и буталцето накрая, на което има втулка за уплътнение, която се е изяла , вероятно буталото дере в цилиндъра, но това става ясно когато го свалиш и разколачиш на части, моя беше рециклиран един път със завъртане на втулката на буталото, после моя майстор , направи на струг от тефлонова пръчка друга втулка, която изкара една година и се изяде и после буталото простърга цилиндъра и стана канал и ......взех един запазен от Васко от тетевен и се родих.
Моят съвет е потърси запазен компресор от тези които продават и тези които разкостват с клапаните трябва да върви макс за 100лв. , запазен значи като го пуснете на акумулатор да не стърше а само да бучи тихо и да дава на манометър поне 5 бара налягане.
Иначе може да питаш Ангел( моя майстор) дали му се занимава да се пробва да рециклира твоя, но храня основателни съмнения.

Вто Мар 25, 2014 11:48 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Като цяло съм почти на косъм да мина на твърдо окачване от OUTBACK - нови KYB с пружини и т.н., защото като се замисля сега ако се хвана да правя компресор ще трябва да сменя и предните възглавници, които изпускат. 2100лв не ми мърдат и пак не е гаранция този компресор колко време ще издържи. Колата я карам постоянно и искам да разчитам на нея.

Не ми се минава на твърдо окачване - въздушното много ме кефи, но и човека, който ми прави ремонтите ме съветва да не се занимавам с въздушното, защото за тази кола не е рентабилно, а като го попитах колко струва един нов компресор се хванах за главата..... колкото колата.

Колега quietriot, момента на истината е наближил, ако реша да рециклирам компресора ще ти пиша ЛС за контакти с твоя човек и много благодаря за информацията!

Поздрави!

Сря Мар 26, 2014 7:23 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Отговори с цитат
Arkidqkono написа:
Като цяло съм почти на косъм да мина на твърдо окачване от OUTBACK - нови KYB с пружини и т.н., защото като се замисля сега ако се хвана да правя компресор ще трябва да сменя и предните възглавници, които изпускат. 2100лв не ми мърдат и пак не е гаранция този компресор колко време ще издържи. Колата я карам постоянно и искам да разчитам на нея.

Не ми се минава на твърдо окачване - въздушното много ме кефи, но и човека, който ми прави ремонтите ме съветва да не се занимавам с въздушното, защото за тази кола не е рентабилно, а като го попитах колко струва един нов компресор се хванах за главата..... колкото колата.

Колега quietriot, момента на истината е наближил, ако реша да рециклирам компресора ще ти пиша ЛС за контакти с твоя човек и много благодаря за информацията!

Поздрави!

Рециклирането при вабонти е по 300 на ам , значи двата 600 лв и пееш както пея аз почти 2 г. вече, компресор предполагам ще намериш за 100 лв прекрасен втора ръка, разтърси се по колеги, които разглобяват, дори мисля че Изпитателя ми рекламираше, че има много читав, лесно се разбира как е комперсора и по звука, който трябва да е тих и плътен и не гъгнещ и по налягането трябва да е над 5 бара , както ти писах. Няма нужда от нов , просто трябва да е читав ;)
Лек ден

Чет Мар 27, 2014 12:12 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 46
Автомобил: SUBARU Legacy 2.5/2000г.
Телефон: 0877257001
Рейтинг: 21
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Колеги прочетох всичко във връзка със въздушното окачване и макар че нямам проблем много се наплаших от това което чета, та въпроса ми е следния: Как се разбира колко трябва да е повдигната колата максимално на режим хаигт от бутона и трябва ли да правя някаква профилактика на всичко това свързано с окачването та да избегна евентуални проблеми ?????

Да кажа че като натисна въпросният бутон в купето и на таблото започва да мига лампата на умерени интервали за около минута и после остава да свети постоянно, надявам се това да е нормално.

Пон Фев 09, 2015 1:28 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Отговори с цитат
Нищо не трябва да правиш засега, всичко е нормално, почне ли да мига ситно или.да не се вдига или да си намираш гумите в калниците сутрин имаш проблем. ;-)

Пон Фев 09, 2015 7:05 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 42
Автомобил: SUBARU Legacy 2.5 Limited
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте, при мен положението е следното и ми трябва малко помощ - съвет.
Значи проблема е отпред в ляво - започна с много редки падания на предна лява и лека по-лека зачестиха но не винаги падаше.
Например - оставям колата цяла седмица без да се пипа и няма проблем, но да речем отивам до някъде спирам и след 10мин поглеждам колата - увиснала отпред в ляво. После в рамките на един ден да речем десетина пъти тръгвам и спирам и не винаги ставаше това.
Развали се компресора и го смених - взех от Хари от форума(БЛАГОДАРЯ).
Но вече ситуацията е ежедневна но пак понякога не винаги - например спирам пред работата и 8 часа не мърда, но се прибирам паркирам колата и пада. А и повечето пъти на 80процента като я оставя нощем т.е. поне 12часа е паднала но пак не всеки път.
Та като цяло понякога не пада и за 24 часа но може и да увисне и само за 5 минути.
Може ли някой да помогне със съвет, щото в Петрич нямаме такъв сервиз и разбирасе МАЙСТОР на който да потърся помоща.
Извинете ме за подробното описание на проблема ама ми писна.

Пон Мар 16, 2015 4:17 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 13  >