Отговори на тема стр 1, 2, 3, 4, 5  >
 Вибрации при D,3 и натисната спирачка 
Автор Съобщение

Постове: 100
Автомобил: H6 02
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте колеги,

Откакто съм си взел колата ме тормози този проблем и сега искам да се допитам до вас за някакви идеи. Та колата вибрира доста при включена предавка D,3,R и при натисната спирачка. Това си е доста дразнещо, тъй като всички пластмаси, на които възраста на колата си е казала думата започват да ми пеят :( . Стигнал съм до заключение, че може да е от няколко неща:

1. Тампони на двигател или АТ - благодаря на колегата pradabg за това предположение. Може би след празниците ще намеря пари да сменя тампоните на ДВГ, които като че ли са се втвърдили.
2. Двигател - работи добре, но на студено пали много трудно и първо оборотите се колебаят на около 500-700 за секунда, две, а след това отиват на 1500. Освен това на празен ход стои на 700 оборота, което ми се вижда малко високо за шестак - реглаж клапани, IACV?
3. AT - масло и филтър са сменени преди 2 месеца с Redline D4, всичко си работи добре, но знае ли човек?

Сега малко подробности - колата си е така откатко я купих. След първоначалното обслужване и при каране с 100 октнаския бенз на Шел оборотите при празен ход паднаха на 600 и вибрациите утихнаха. След това обаче сложих ГИ Романо и вибрациите почнаха пак и на газ и на бензин.

Освен това след дълго каране без спиране вибрациите са по малко, а при градско със повечко светофари е по-изразено. Вибрациите са повече при повече включени ел. консуматори - фарове, парно, етц.

Ще се радвам на всякакви коментари по темата!

Пет Дек 27, 2013 11:54 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5906
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Реглаж на клапани правил ли си? Свещите?

Пет Дек 27, 2013 1:21 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 636
Автомобил: Outback 2.5AT'03 ; Forester 2.5XT;
Телефон: 0885022272
Рейтинг: 514
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Според мен, започни първо с проверка на свещите и ако трябва мини на по-високо температурни, ако пак не се оправи, направи едно прочистване на дроселната клапа, ако пак не даде резултат - прочистване на стъпковото моторче (качествено с разглобяване), ако пак неще е хубаво да се обърне внимание на първата от двете ти сонди на катализатора и ако пак неще :D (вече ми стана смешно - сори) е хубаво да се направи една настройка на клапаните, която тъй и тъй не е излишна......но е хубаво нещата да се правят с последователност за да се види от какво е произлязал проблема .....
На колко км е колата, знаеш ли? И правено ли е до сега регулиране на клапаните?

Пет Дек 27, 2013 7:00 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Свещите са нови, агентът ги слага. Дроселът е чистен, както и моторчето за празния ход ( с разглобяване).

Какво би трябвало да гледам на сондата?

Не съм правил регулиране на клапаните - съмнява ме и италианецът да е правил (на таблото пише 176х. км). Може би това ще е следващата ми стъпка, но трябва да се подготвя финансово.

Пет Дек 27, 2013 8:30 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 636
Автомобил: Outback 2.5AT'03 ; Forester 2.5XT;
Телефон: 0885022272
Рейтинг: 514
Отговори с цитат
Тя е сондата която отговаря за празния ход (образно казано)....ми да се прегледа както параметрите които вади, така и да не би нещо да има по нея......иначе на тия км, ако като си вземал колата си е с оригиналните гарнитури, значи си е за едно регулиране, както ти е казал Божо, макар че колата ти е 3.0 и е с хидравлични повдигачи.......

Съб Дек 28, 2013 9:27 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Отговори с цитат
bat bubi написа:
Тя е сондата която отговаря за празния ход (образно казано)....ми да се прегледа както параметрите които вади, така и да не би нещо да има по нея......иначе на тия км, ако като си вземал колата си е с оригиналните гарнитури, значи си е за едно регулиране, както ти е казал Божо, макар че колата ти е 3.0 и е с хидравлични повдигачи.......

Ако не греша, този двг не е с хидравлични повдигачи. Ако двигателя има силни вибрации по скоро са разтеглени веригите.
Колега направи сериозна диагностика и преглед, като почнеш от ламбди сонди, детонационни датчици, смени си свещите и почисти дросела както са предложили колегите по горе.
По принцип има вибрация при спряло положение и автомат на Д, но не би трябвало да е толкова голяма че да дрънчат пластмасите.
За всеки случай си провери зареждането на алтернатора, както и състоянието на акумулатора - все пак идват студове, ако не си нова батерия има вероятност да те изненада неприятно.
Трудният старт на студен двг е сигнал за проблем - първо се почва от температурен датчик и т.н.

Съб Дек 28, 2013 11:01 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Благодаря за предположенията. Много от нещата, които предлагате са направени вече - вериги, свещи, чистене дросел и т.н. стъпково моторче. Ще я карам при Любо след празниците за допълнително изясняване на нещата.

Съб Дек 28, 2013 1:05 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 32
Нов фен
Отговори с цитат
Колега и аз имам такива вибрации особенно на D,R и в движение с 60 км/ч при 1,500 оборота се чува много силно.
Тези дни ще сменя тампон скоростна кутия от него ми казаха, че е.

Пет Яну 03, 2014 3:35 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
kiko222, сподели резултатът след смяната, че да имаме повече яснота. При мен като че ли идва от тампоните на двигателя проблема, та за новогодишен подарък съм ги поръчал и ще ги сменям след средата на месеца. При мен при движение всичко си е супер.

Въпрос към всички колеги - забелязах нещо странно тези дни - при положение Park на АТ, когато зъбчето, което спира ск. кутия захапе при наклон (дори и съвсем малък) се получава едно леко стръжене и чукане откъм кутията. Това нормално ли е и на какво може да се дължи?

Пет Яну 03, 2014 3:59 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
freehippie написа:
kiko222, сподели резултатът след смяната, че да имаме повече яснота. При мен като че ли идва от тампоните на двигателя проблема, та за новогодишен подарък съм ги поръчал и ще ги сменям след средата на месеца. При мен при движение всичко си е супер.

Въпрос към всички колеги - забелязах нещо странно тези дни - при положение Park на АТ, когато зъбчето, което спира ск. кутия захапе при наклон (дори и съвсем малък) се получава едно леко стръжене и чукане откъм кутията. Това нормално ли е и на какво може да се дължи?

При спиране на наклон или баир, задължително се дърпа ръчна преди да поставиш лост на паркинг.

Пет Яну 03, 2014 4:02 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Vmax, разбира се! При мен обаче дори на съвсем лек наклон ( с просто око не можеш да разбереш че има такъв) се получава това.

Пет Яну 03, 2014 4:22 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
freehippie написа:
Vmax, разбира се! При мен обаче дори на съвсем лек наклон ( с просто око не можеш да разбереш че има такъв) се получава това.

Сигурен ли си че ти държи ръчната, ако не - дори и при малък наклон товара пада на автоматичната кутия и изваждането на лост от паркинг позицията е свързано с известно усилие и шум / обикновенно по-силно изщракване /

Пет Яну 03, 2014 4:33 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Ръчната държи, а ако не съм я дръпнал е както ти казваш. Чуденето ми е дали е нормално при малък товар на Park да се чува леко чукане при работещ двг.

Пет Яну 03, 2014 4:40 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Малък ъпдейт относно моята ситуация.
Сменихме тампони на двигател и АТ с нови, но положението не се промени. Пробвахме и с друго IACV, но и това не промени положението.
Остава реглаж на клапани, но Пламен от сервиза на Любо отхвърли това като вариант като говорихме по телефона.
Все пак като че ли ще я направя и тази операция като посъбера пари и се стопли времето.

Коментари?

Сря Яну 29, 2014 4:57 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 32
Нов фен
Отговори с цитат
Колега оправи ли проблема? Аз още не съм го оправил и къде ли не ходих по сервизи и всеки казва, че е нещо по ауспуха или крайно гурне може от вътре да се е разхлопало.

Вто Окт 07, 2014 1:28 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте на всички, за съжаление проблемът все още е на лице.
Откакто съм писал за последно, съм правил клапаните, сменил съм TPS и PCV valve. Рециклирал съм алтернатор и сменил течността на хидравликата, не че има нещо общо, но да си кажа.

След много четене и наблюдаване, се насочвам към към нещо по предаването - кутия или полуоски, въпреки че ходих на няколко места, едно от което МИТАКА и навсякъде казват, че нищо нередно не виждат отпред. Аз така и така съм се вкарал във филма, бих занесъл полуоските за рециклаж, но там където съм се насочил - Феликс - не ги свалят, т.е. трябва някой да ги свали и да ги закара, а не намирам някой да се навие засега.

Другото за което съм се замислял са ламбда сондите, тъй като има дават до 100-150К км, а моята кола отдавна ги е минала.

Ако някой има някакви идея, с радост ще ги чуя(прочета) :)

Вто Окт 07, 2014 7:20 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
В интерес на истината оборототе са 600, като съм на N, но като пусна фаровете и скачат на 700.

Онзи ден пак лежах под колата и установих, че вибрацията идва изцяло от генрацията, затова мисля да посетя някой майстор-ауспухаджия.

Някакви предложения за ко точно?

Чет Окт 23, 2014 11:58 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 654
Автомобил: Subaru Outback H6
Телефон: 0898612194
Рейтинг: 194
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
За ауспух пак в сервиза на Любо,Дидо Гущера работи там и е един от най добрите аспухаджии в Сф.

Чет Окт 23, 2014 12:31 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2115
Автомобил: Subaru legacy 2,5 АТ 01GX limited
Рейтинг: 384
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
freehippie написа:
В интерес на истината оборототе са 600, като съм на N, но като пусна фаровете и скачат на 700.

Онзи ден пак лежах под колата и установих, че вибрацията идва изцяло от генрацията, затова мисля да посетя някой майстор-ауспухаджия.

Някакви предложения за ко точно?

Това твое твърдение искрено ме съмнява , просто се предава от мотора на генерацията по вероятно, но Дидо наистина е боже на кюнците.

Чет Окт 23, 2014 12:51 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
И аз натам се бях запътил, само да видя кога ще имам време да прекося целия град.

Чет Окт 23, 2014 3:01 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр 1, 2, 3, 4, 5  >