Отговори на тема
 Временно тропане задна част Subaru Impreza 
Автор Съобщение

Постове: 5
Автомобил: subaru impresa
Телефон: 359895885693
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте,имам Subaru Impresa автоматик 2000г и от няколко дни се появи следния проблем - внезапно изтракване и стържещ звук в задната част,който се усилва и се чува синхронно с въртенето на гумите,изчезва след известно време.Случва се няколко пъти вече , на какво може да се дължи според вас? :cry: #-o

Съб Яну 11, 2014 3:45 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Звучи като заял/блокирал заден спирачен апарат или водач, но най-добре е да се ходи в сервиз...

Съб Яну 11, 2014 10:22 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 561
Автомобил: Legacy 3.0R 2006
Рейтинг: 325
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Като натиснеш спирачка или дръпнеш леко ръчна има ли промяна?

Съб Яну 11, 2014 10:35 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Реално , за първи път се появи след натискане на спирачка и подаване на газ,звукът беше сякаш съм повлякла парче метал под колата отзад.Спрях да огледам ,но нямаше нищо.При тръгването беше изчезнал всякакъв шум и си помислих,че нищо няма.Да ама не- повтори се отново днес - бавна скорост , бавно хлопане ,забързване - забързва се и звукът,спирам,тръгвам и изчезва ](*,) веднага към механика,който решил,че събота и неделя са почивни дни-налага се да чакам Понеделник.

Съб Яну 11, 2014 11:38 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 76
Автомобил: Subaru Impreza WRX
Нов фен
Отговори с цитат
Ако не си подменял скоро задни накладки е възможно да са износени и да тропат по диска. А стържещия шум е възможно да идва от онези пластини, които подсещат точно това, че е време за смяна на накладките :)

Нед Яну 12, 2014 10:37 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
val_mcrae написа:
Ако не си подменял скоро задни накладки е възможно да са износени и да тропат по диска. А стържещия шум е възможно да идва от онези пластини, които подсещат точно това, че е време за смяна на накладките :)

Колата я взех преди 5 месеца,обслужих я напълно ,механика каза,че накладките са нови и няма нужда да се сменяват. Ще пусна информация,утре ще я водя на доктор #-o

Нед Яну 12, 2014 1:20 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 561
Автомобил: Legacy 3.0R 2006
Рейтинг: 325
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Много вероятно е да имаш отлепена накладка.

Нед Яну 12, 2014 4:16 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 76
Автомобил: Subaru Impreza WRX
Нов фен
Отговори с цитат
Колега, реши ли проблема? Разбрали от къде идва тропането? Ще ми бъде интересно да разбера от къде е бил проблема, а и на другите съфорумници предполагам ... :)

Нед Яну 26, 2014 9:29 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
val_mcrae написа:
Колега, реши ли проблема? Разбрали от къде идва тропането? Ще ми бъде интересно да разбера от къде е бил проблема, а и на другите съфорумници предполагам ... :)

Колежка съм и то май си личи,имайки впредвид ,че проблема така и не се реши.Цитирам механика " Е...си мистерията,за първи път ми се случва такова нещо".Оставих му я,обади ми се след няколко часа да ми каже ,че на колата и нямало нищо и сигурно някоя клечка се е закачила из дисковете и после е изпаднала! Като отидох да си я взема настоях да се качи да я чуе при каране. Карахме колата заедно,чу шума,който се появява като загреят явно металите,качи я да я гледа пак - и НИЩО,не може да разбере,накладки,ходова част - всичко си е добре! Лошото е ,че шума се появява само след като е карана известно време,на спрял ход - нищо...Каза ми да си карам спокойно и да минавам чат-пат да я преглежда , за да "улови" мистериозното тропане..И така,аз си карам на страх да не се доразбие нещо,или да не ме остави на пътя. ](*,) :cry:

Нед Яну 26, 2014 1:38 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
От кое населено място е този т.нар. "механик"?
Виж в темата за сервизи - и си избери един да ти вкарат колата в ред, преди да са станали по-големи щети.

Нед Яну 26, 2014 3:59 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Vmax написа:
От кое населено място е този т.нар. "механик"?
Виж в темата за сервизи - и си избери един да ти вкарат колата в ред, преди да са станали по-големи щети.

Благоевград,където автоматичните скорости са определяни ,като екзотично животно и ако им откараш японска кола те посрещат със фразата " все сложни коли ми водиш"...

Нед Яну 26, 2014 4:06 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
А-ха, има известни културни особенности в общуването по този край :giggle:
Значи ти време за разходка до София по шопинг и спа за колата

Нед Яну 26, 2014 5:43 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема