|
Страница 1 от 1
|
|
Шум в двигателя, дайте мнение!
| Автор |
Съобщение |
|
Matiu36
Автомобил: Subaru legasy
Телефон: +359898701413
Рейтинг: 0
|

Здравейте.От 2-3 седмици имам странен проблем с мотора.Автомобила е Легаси 1999 г.,2000 куб..седан.В средата на Декември сменях съединител,и малко след това се появи един неприятен шум от двигателя,преди да достигне нормална температура.Като в началото шума беше в по-тесен оборотен диапазон,а сега ми се струва че се увеличи.Шумът се чува и на място и в движение,само при подаване на газ.Чува се от към средата на двигателя(много прилича на биелни лагери)!Но достигне ли нормална температура, двигателя работи идеално(както и да ви звучи)!Звукът е равномерен,метален,без прекъсване като от 1,2,или 3 цилиндъра.Колата пали добре,не прекъсва,има мощност,само на бензин е,ауспуха е почти сух и чист,не пуши,масло за 7000 км. не е бутнала грам.Реших че е от него(Тотал 5w40),смених го преди седмица с Motul 8100,5w40,никаква разлика!Дайте мнение,може ли да са биелни лагери,могат ли да се проверят през картера без да се разглобява целият мотор,и може ли да е станало нещо след смяната на съединителя защото сваляхме мотора,въпреки че звучи леко казано странно?!Моля,дайте си мнението че от "майстори",аман!
Прикачени файлове:
IMG_20131106_090729.jpg [ 1.01 MiB | Прегледано 911 пъти ]
|
|
|
|
| Пон Яну 13, 2014 4:12 pm |
|
|
|
ivodanov
Регистриран на: Сря Дек 30, 2009 4:29 pm Постове: 512 Местоположение: София
Автомобил: Outback 3.6R B14
Телефон: 0899907501
Рейтинг: 117  
|
|
Здравей, колега, така по описание едва ли някой сериозно ще може да ти каже какъв е проблема. Напиши в профила си или кажи тук в темата от къде си, за да те насочим към правилните хора. Без преглед от ЧИТАВ майстор и точна диагноза едва ли ще се реши проблема.
|
|
|
|
| Пон Яну 13, 2014 4:32 pm |
|
|
|
Matiu36
|
|
Знам,че така трудно може да се каже какъв е проблема.По-скоро исках да разбера,дали може един двигател с проблем топъл да работи без никакъв шум,пушек и какъвто и да било признак че нещо не е наред?А иначе аз съм от Габрово,и ми се иска мнението си да даде човек,който знае що е то-боксер!
|
|
|
|
| Пон Яну 13, 2014 7:46 pm |
|
|
|
ванко
Регистриран на: Пет Сеп 17, 2010 6:13 pm Постове: 70 Местоположение: София Рейтинг: 15
|
|
Да не е някоя ролка или лагер по ремъците и като загрее да се оправя.
|
|
|
|
| Пон Яну 13, 2014 7:59 pm |
|
|
|
Matiu36
|
|
Не е това,там всичко е сменено.
|
|
|
|
| Пон Яну 13, 2014 9:45 pm |
|
|
|
Vmax
|
ivodanov написа: Здравей, колега, така по описание едва ли някой сериозно ще може да ти каже какъв е проблема. Напиши в профила си или кажи тук в темата от къде си, за да те насочим към правилните хора. Без преглед от ЧИТАВ майстор и точна диагноза едва ли ще се реши проблема. Е в Габрово май има читав сервиз, ако не греша същия който продава и Тойота. Не е като да си в Малко Търново и да караш летяща чиния.
|
|
|
|
| Пон Яну 13, 2014 9:46 pm |
|
|
|
Явор Жечев
Регистриран на: Пон Дек 14, 2009 6:45 pm Постове: 141 Местоположение: София
Автомобил: Subaru legacy 2.5 L
|
|
Според мен не е от лагери на колянов вал. При лагерите, чукането се чува при загрят двигател /поне в началото/. При студен д-л маслото уплътнява луфта. Възможно е чукането да идва от износено бутало със запечени сегменти. В този случай буталото чука докато мотора не загрее. Когато загрее буталото се разширява и чукането изчезва. Не твърдя,че е точно това и както казаха колегите по-горе е най-добре да се види в читав сервиз.
|
|
|
|
| Пон Яну 13, 2014 10:34 pm |
|
|
|
valadares
Регистриран на: Съб Юли 17, 2010 10:44 am Постове: 2539 Местоположение: варна
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179   
|
|
киа и субару,при пламен!!!разбират си от работата,знаят и що е то боксер и що е то ванкел
_________________ ако пътят пред нас свърши,нека го направим..
|
|
|
|
| Пон Яну 13, 2014 10:58 pm |
|
|
|
deadman
|
|
Киа-Субару Габрово, бул. христо Смирненски 37 - точно срещу Ромпетрол на колелото.
Пламен Даракчиев - управител на сервиза 0887932700 066861616
_________________ Не ми казвай колко си учил, кажи ми колко си пътувал
|
|
|
|
| Вто Яну 14, 2014 8:30 am |
|
|
|
bat bubi
|
Казваш, че като загрее и изчезва и се появява само като се подава газ - пробвай с някой познат (той да е вътре и дати подава газ) и на не загряла и после, като загрее да бъзиква педала на газта, а ти гледай отдоло на някой канал, защото много често при такива манипулации, се се забравя да се стегне или дозатегне някоя друга планка, щитче, предпазител или кора и с времето от вибрацииките, шума се увеличава, като се поразхлабят резбите. 
_________________ BORN TО RIDE … UNTIL I DIE
|
|
|
|
| Вто Яну 14, 2014 8:35 am |
|
|
|
Unufri
|
Колега имам същия проблем. Оказа се дефектен маслен обтегач на ангренажа. Моя е на 10 000 км купих го нов от щатите и дрънчи ужасно. Когато е по топло тропа доста по малко и преди да достигне работна т-ра спира или намалява до минимум.На клипа се чуват и клапаните ,но основното което дрънчи е този обтегач. Запали я без капаците на клапаните . Ето едно видео което намерих за ориентир : http://www.youtube.com/watch?v=tAxiFJ2rHBEЕто Видео на моя мотор. По скоро само звука де . Доста наподобява звук на бутало даже аз си мислех ,че ми е развалено буталото. http://www.youtube.com/watch?v=n6Wx4IjDlB0В Събота и Неделя ще свалям капаците ако искаш ако си от София разходи се до Банкя да видиш при мен звука и симптомите. Поздрави,
|
|
|
|
| Вто Яну 14, 2014 11:15 am |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|