Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема стр <  1, 2, 3
 Затъмняване предни стъкла - КАТ 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 131
Автомобил: LEGACY 3.0 RB
Телефон: 0885853102
Рейтинг: 69
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
fenix написа:
BGBobby написа:

Иначе то е ясно, че аз съм в нарушение, заради затъмнените стъкла, ще си махна и фолиото, но просто ми се стори доста съмнителен начина, по който определиха, че са прекалено тъмни -.

Колко е допустимото затъмнение? Много неясноти! :idea:

:beer:

Колега,знаеш,че си в нарушение,знаел си,че си в нарушение и преди да ти съставят акта,ама си си карал така,без да вземеш мерки-на късмет.Пък после-те ме посекоха,ама по съмнителен начин.И предните стъкла не трябва да са ти прекалено или непрекалено тъмни,а въобше не трябва да са затъмнени,погледни си чл.105,ал.1 от ЗДвП.Естествено ако имаш заводски сертификат е друго,иначе си е на твоя отговорност.Мисля,че това отговаря и на колегата tony за допустимото затъмнение.А за Венецуела не знам,не съм им чел тяхния закон.То и аз съм виждал коли с американска регистрация без преден номер,ама не мисля да пробвам да карам така(че после да не пускам тема до колко е законосъобразна законосъобразността на Закона :D )И можем само да се радваме, ако при проверка не ни отразяват всички нарушения(къде от некомпетентност,къде от мързел,в редки случаи от човещина).А това,че неграмотни служители не знаят как правилно да съставят актове и формулират наказателни постановления е нещо съвсем различно от това има ли аджеба нарушение или няма.А под народопсихология имах предвид,че българите винаги имаме оправдание-слънцето ми пече,бързам за работа,трябва да спра точно пред ТОЗИ магазин,само за 15 минути и трета лента на аварийни :-~ ,те па ще ми кажат,че улицата е еднопосочна и не съвпада с моята траектория и всякакви други такива примери.Па в крайна сметка и адвокатите са хора,и те семейства хранят и пари трябва да изкарват-все пак за това са учили :beer: .[/quote]

Колега ще ти дам един пример, който може и да изглежда фантасмагоричен, но повярвай ми, виждал съм подобни абсурдни ситуации:

Както караш изрядното си Субару, без да нарушаваш закона изведнъж ти маха с палката един ... пожарникар.
Спираш и оня ти праска на стъклото стикер, че те спира от движение, като иска да ти вземе и талона на колата, защото:

чл. 171/ЗДвП/, т. 1. временно отнемане на свидетелството за управление на моторно превозно средство на водач:
в) който поради незнание е извършил немаловажно нарушение на правилата за движение - до успешното полагане на проверочен изпит;

СПИРА ТИ КОЛАТА ЗА ПОСТОЯННО

Ти питаш защо.

Пожарникарят ти налага, на място, наказание 100 тояги на голо.

В случая това, че той "си е знаел", пък ти не си си знаел е без значение.

ДАЛИ ТОГАВА НЯМА КАЖЕШ: "Пък после-те ме посекоха,ама по съмнителен начин."

Може би пак ще държиш на "мъжкарския" принцип: "Б... - Б...., Е... - Е..."

Чет Яну 16, 2014 7:25 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1340
Рейтинг: 426
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега @fenix не съм споменавал че няма нарушение. Просто няма ясни и точни правила. И налагането на наказания по различен начин в БГ.
Кои каква професия има и с как си изкарва парите да не го коментираме.
Поздрави. ;)
П.С. Тенко извинявай за оспамването на темата. :listen:

Последна промяна tony на Чет Яну 16, 2014 8:13 pm, променена общо 2 пъти

Чет Яну 16, 2014 7:37 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 131
Автомобил: LEGACY 3.0 RB
Телефон: 0885853102
Рейтинг: 69
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
И аз се извинявам.

viewtopic.php?f=3&t=15971#p194034

Чет Яну 16, 2014 7:44 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 356
Автомобил: Outback B13,H6
Рейтинг: 105
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега ще ти дам един пример, който може и да изглежда фантасмагоричен, но повярвай ми, виждал съм подобни абсурдни ситуации:

Както караш изрядното си Субару, без да нарушаваш закона изведнъж ти маха с палката един ... пожарникар.
Спираш и оня ти праска на стъклото стикер, че те спира от движение, като иска да ти вземе и талона на колата, защото:

чл. 171/ЗДвП/, т. 1. временно отнемане на свидетелството за управление на моторно превозно средство на водач:
в) който поради незнание е извършил немаловажно нарушение на правилата за движение - до успешното полагане на проверочен изпит;

СПИРА ТИ КОЛАТА ЗА ПОСТОЯННО

Ти питаш защо.

Пожарникарят ти налага, на място, наказание 100 тояги на голо.

В случая това, че той "си е знаел", пък ти не си си знаел е без значение.

ДАЛИ ТОГАВА НЯМА КАЖЕШ: "Пък после-те ме посекоха,ама по съмнителен начин."

Може би пак ще държиш на "мъжкарския" принцип: "Б... - Б...., Е... - Е..."[/quote]
Сигурен съм,че си срещал случаи,в които на улицата те спира касиерката от Кауфланд,вика на съдействие куриера от Еконт,който ти реже малките пръсти на краката и всичко това е по заповед,спуснат от Кораба-Майка и т.н.приказки от 1001 нощ.А относно незнанието-доколкото съм чел не те освобождава от наказателна отговорност,ти ще кажеш.Това за мъжкарския принцип също не можах да го дешифрирам-ако е нещо нецензурно ми го прати на лични.И да,държа на мъжкарските принципи,само че без кавичките.В поста си също не съм квалифицирал персонално на никой професията,ако някой се е засегнал си е негов проблем.Приятна вечер на всички и карайте разумно(та да нямате проблеми с Пожарната ) :D

Чет Яну 16, 2014 8:22 pm
Върнете се в началото
Профил
Think. Feel. Drive.

Постове: 1849
Автомобил: Outback H6
Рейтинг: 253
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Темата отиде в джаза.

Да обобщим какво пише в ЗДП - http://www.kat.mvr.bg/ZDVP_09.htм

Чл. 105. (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г.) (1) Забранява се ограничаване на видимостта през челното стъкло и през страничните стъкла на автомобила, осигуряващи видимостта на водача към пътя, както и намаляване на прозрачността им.

Всичко друго е частен случай и общи приказки.

Благодарности на колегите адвокати за мненията.

Чет Яну 16, 2014 11:18 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 438
Автомобил: The power of dreams ....
Рейтинг: 90
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Не става колеги, само проблеми си навличате с тези затъмнени стъкла ! На 5%, на 50% полицаите винаги се заяждат и винаги се минава с 10/20лв, но не си е работа . Нарочат ли те, няма да те оставят и само ще си цакате кинти за глупости ! Имам доста познати каращи с нагло затъмнени стъкла, даже 2-ма от тях са с челни затъмнени . При тях няма проблем, защото техните или те са "НЯКОЙ ФАКТОР" ..... мисля, че ме разбирате . В България с тъмни стъкла карат само бандюгите, ама тях няма какво да ги мислим . Не отричам, че е практично и красиво като цялата кола е тъмна, но не си заслужава главоболието . И аз лятото за известно време карах със затъмнени задни на 90% и предни на 50%, като колата си е със стикер на МВР и гранична полиция ..... отнесох 2-3 предупреждения и реших, че балъците които имат да си плащата да се правят на големи :beer: . Не си е работа да си непрекъснато на тръни, да дебнеш ти полицаите в готовност да свалиш предните стъкла #-o

Съб Яну 18, 2014 1:32 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 109
Автомобил: legacy 2.0R
Рейтинг: 37
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Здравейте колеги,
наскоро ме информираха в един сервиз, че има изменение в закона/правилника който регламентира затъмняването на стъклата на автомобила. Вече било забранено затъмняването и на задните стъкла? Знаете ли нещо по въпроса или са ме метнали?
Поздрави :beer:

Чет Яну 22, 2015 2:35 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 216
Автомобил: Outback '10 2.5CVT,Outback '02 H6
Рейтинг: 252
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
От кога "те информираха", че е тази промяна?
Като гледам Чл. 105. (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г.) (2) остава непроменен (в сила от 01.01.2014 г) или аз не намирам по-скорошна промяна..

Чл. 105. (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г.) (1) Забранява се ограничаване на видимостта през челното стъкло и през страничните стъкла на автомобила, осигуряващи видимостта на водача към пътя, както и намаляване на прозрачността им.
(2) Ограничаване на видимостта през стъклата на задните врати на леките автомобили, както и намаляване на прозрачността им, се допуска само при наличие на огледала за виждане назад от двете страни на автомобила

Чет Яну 22, 2015 3:44 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 83
Автомобил: Форестер SH bi fuel
Телефон: 0894037069
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравейте, виждам че темата е доста стара, но искам да споделя следната ситуация и искам мнение от вас, значи имам направен акт за затъмнени предни странични стъкла, които явно са били 43%затъмнени вместо както аз си мислех че са 30%, и след измерване на полицай често с машинката ми каза , че спират колата от движение, а на акта който ми врътнаха са объркали регистрационния номер на колата, според вас има ли шанс този акт

Прикачени файлове:
IMG_20240206_211750.jpg
IMG_20240206_211750.jpg [ 1.57 MiB | Прегледано 932 пъти ]
Вто Фев 06, 2024 9:18 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Според мен ще падне в съда, но това няма да те спаси дългосрочно ако не ги оправиш

Вто Фев 06, 2024 10:20 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 83
Автомобил: Форестер SH bi fuel
Телефон: 0894037069
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Аз веднага ги смъкнах, но лошото е че в момента кандидатствам в полицията за работа и не знам това как ще се отрази, ако тръгна да го жаля този акт.

Вто Фев 06, 2024 10:56 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Едното няма нищо общо с другото.
Те са в миналия век и никой не може да засече тази информация, да не говорим, че това е смешна административна глоба.
Наеми си някой адвокат, който се занимава с такива дела и не го мисли.

Сря Фев 07, 2024 7:41 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2, 3