Здравейте- моля за малко помощ.
Докато си намествах стелката ръкатами срещна кабели, и забелязах че 3 букси стоят разкопчани. Зелана широка щипка, и по малка черна* Зад зелената в ляво се вижда една бяла - но за нея не намерих "женско" за да я включа.
Та щрякнах зелената и черната и ми светна CHECK ENGINE лампичката
Изгасих запалих - изчезна за момент- след 200 метра пак светна.
Разкачих щипките.... запалих- но чека продължи да си свети.

Някакви идеи

Да спирал ли да я карам и да викам майстор.. или...ще дадете предложение.
Когато паля колата слд като не съм карал през ноща, чека не свети - светва след като загрее след километър -2.
НЕ знам дали е от сега- може би не съм го чул друг път, /макарче се съмнявам/ но забелязах зе когато ключът е на контакт се чува шум някаво бучене- отворих капака и видях че перките на радиатора се редуват - включват за по 2 секунди и изключват - лява- дясна и така една след друга , като запаля съответно си влизат в режим. Като изгася и оставя на контакт започват пак- вътре купето се чува ЦЪК- и последва бучене от перката, после пак ЦЪК- и бучене от другата перка. Цъка както цъка превключватела когато чистачката тръгва, или пускаш подгрева на стъклото - т.е. индикира че си пуснал някакъв ел процес.
Да не би за това да свети чека като загрее колата -- щото нещо има проблем с охлаждането- да не прегрея колата?!?!!! Какво може да са направили тея кабели като съм ги свързал,че не се оправя като ги разкачих обратно.
МОля за съвети и предложения, сори че стана толкова дълго... Ще се радвам на малко помощ.
БЛАГОДАРЯ ВИ...
Да не отварям нова тема да пиша иза по не належащата ми болка- макарче вече стана студено...
2-рото нещо- когато я купих-подгрева на шофьорската така и не тръгна- след като покарах малко се включи- но само отзад..За 4 месеца се е включил и отзад и отдолу можеби само 2 пъти- и то на секундата в която включа копчето /надолу/ - както е при седалката на пътника- тя бачка безотказно загрява за 2 секунди и от 2 те места.
Но шофьорската -- така и не тръгна повече отдолу. Гледах отдолу кабелите няма прекъснати, изкарах и вкарах буксите..нямаше ефект. Заграва само отзад след около 2-3 минути- ама като загрее- чак пари- осезаемо по силно грее от седалката на пътника. Ако някой му разбира- мога да снимам на 2-те седалки отдолу кабелите- ако нещо не са както трябва поне видимо