Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема
 Коефициент на гумите и разход на колата 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 207
Автомобил: outback2.5 ,lancer sportback
Рейтинг: 7
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Колеги имам следния въпрос някой тествал ли е различни гуми какъв разход дават? И има ли наистина значение коефициента за икономия който дава производителя?

Нед Яну 26, 2014 7:43 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 204
Автомобил: Subaru Forester 2.0X, SG9
Рейтинг: 39
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Карам с гуми с 2 см по-голям диаметър, разхода се вдигна грубо с около 300 мл.

Нед Яну 26, 2014 9:41 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Разчитай на мен
Отговори с цитат
не имах в предвид идекса на гумите всяка гума има няколко индекса като един от тях е икономичност . Изображение
Та въпроса ми е при еднакви гуми примерно 205/ 55/16 но с различни индекси едната B другата G каква е разликата в горивото , при колите 4х4 би трябвало да е по осезаемо ?

Нед Яну 26, 2014 9:52 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 153
Автомобил: Subaru Legacy 2.0 2008
Телефон: 0887201711
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Хубаво е да имаме повече информация за продуктите които ползваме, в случая гуми. Но може би трабва да съпоставим и други характеристики, като пробег, цена и др., ако гоним икономия. Но в зависимост от материала, тежестта и вероятно и други, самата гума има различни стойности по отношение на съпротивление и необходимост от енергия за движение на МПС- то. Интересно ще е колегите ползвали гуми в различен клас, по отношение на икономичност, да споделят впечатления.
То верно, че особено зимата е трудно да се кара монотонно за сравнения ама...честит да ни е дългоочаквания сняг.

Нед Яну 26, 2014 10:11 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1217
Автомобил: предишен: Impreza 2.0R
Рейтинг: 140
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Low rolling resistance гумите са по-зле откъм безопасност. Такива гуми пестят гориво и ток на хибридите и ел. автомобилите, но се представят по-зле при спиране и завиване.
Разгледай и другите параметри на гумите преди да решиш да караш с тях. Не само колко гориво пестят, защото пестенето ще е минимално и ще се стопи, ако трябва да правиш ламарини :)

сега:
    Daihatsu Sirion 4WD (full-fledged Justy)

Нед Яну 26, 2014 11:43 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Разчитай на мен
Отговори с цитат
Ми то си дават колкото е по към 'А' толкова са по хубави от уж . на етикета има 3 разход сцепление и шум !!!
при добро сцепление не виждам къде е проблема гумата да не е стабилна , другото е ,че колкото са по към "А" 2 та показателя толкова е по скъпа гумата ?!

Пон Яну 27, 2014 4:27 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 92
Автомобил: Subaru Legacy 2.0 2000г
Телефон: 0883552075
Рейтинг: 10
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Самите показатели са взаимно изключващи се, ако има малко съпротивление при въртене => имат нисък шум => имат ниско съпротивление при спиране => 100мл по-малко бензин ще изхарчиш, но може някъде да не успееш да спреш за 1 метър по-малко и да боядисваш броня след това (хипотетично). Това е моята логика и общо взето се припокрива с казаното от колегата evg3.

Вто Яну 28, 2014 1:28 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2200
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Аз малко не съм съгласен че няма да имаш същото сцепление. Може да завси от и от производителя все пак.
Карам michelin alpin x green , както зимни така и летни, на кола джип и Микробус и мога да кажа че не съм имал проблеми със спиране, Зимните на буса пък се представят доста добре на сняг и лед.
За разход обаче незнам, щом го пишат значи има разлика.
По осезаема е разликата когато размера е друг.

first Love Leone '84 1.8 АТ
Facebook: Medovo Bee Farm

Вто Яну 28, 2014 3:41 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Разчитай на мен
Отговори с цитат
е добре де аз що си мисля , че тея от ЕС не са чак толкова тъпи и би трябвало да има логика в "тея буквички " а и гумите с по предни буквички са и по скъпи :-)
любопитен съм дали някой е тествал различни гуми и да каже от личен опит .

Вто Яну 28, 2014 10:15 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2780
Автомобил: ForesterS'02,Baja'03,Nissan EV
Рейтинг: 555
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Това с разхода е много относителна работа, че да го "хванеш" от различна марка гуми. Аз се обзалагам че ако засечеш разхода на един автомобил на едно и също разстояние (примерно 500 км) 5 пъти с едни и същи гуми, с един и същ бензин и т.н. пак ще получиш най-малко 3 различни резултата. Е, как ще "хванеш" тогава разликата от различните гуми? :-?

Вто Яну 28, 2014 10:42 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Разчитай на мен
Отговори с цитат
е добре де примерно с едни гуми карам цяло лято и ми дава среден разход 8 /100 по борд , от там бих изходил , че има разлика със следващият комплект . Тая година ще го пробвам като взема гуми по висок индекс за лансера , макар да не знам какъв е бил на старите / yokohama колата си излезе от салона с тях / , но ще гледам за разлики в разхода !!!

Вто Яну 28, 2014 11:09 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 517
Автомобил: Outback H6 '01
Рейтинг: 66
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Това са си глупости! За мен има значение теглителна сила и спирачен път!Всички други показатели са си маркентингов ташак!
Какъв по- голям кеф ,да си се врежеш тихичко(с енерго спестяващи и тихи гуми) в някого,който е спрял на светофара, или да не тръгнеш по заснежено нагорнище!
А разхода (особено с голям двигател ) се контролира лесно: като не подминаваш 3500 об/мин.

Сря Яну 29, 2014 1:13 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 237
Рейтинг: 130
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
dimy написа:
е добре де аз що си мисля , че тея от ЕС не са чак толкова тъпи и би трябвало да има логика в "тея буквички " а и гумите с по предни буквички са и по скъпи :-)
любопитен съм дали някой е тествал различни гуми и да каже от личен опит .

Прав си, хич не са тъпи тези от ЕС. :) Как иначе ще ти продадат нещо по скъпо, ако не направят промени в етикета .. :D
Никаква разлика в разхода не съм схванал за 30 г. шофиране, при една и съща кола, с какви ли не гуми и при еднакъв стил на каране, разлика се хваща само като промениш диаметъра на гумата, а не марката .. ;)
Същата работа с етикетите е и при електроуредите ..
Стария ми руски хладилник без етикет си гореше 130 вата ток на час, защото толкова си беше мощността на компресора му, новият ми е с етикет А++, ама дърпа 185 вата, обаче според производителя е енерго- спестяващ .. :D

Сря Яну 29, 2014 10:44 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Разчитай на мен
Отговори с цитат
Абе за хладилниците мога да споря в заведението сменихме 2 фризера и 3 комбинирани хладилника с такива икономични на либхер и тока падна много осезаемо !!!

Сря Яну 29, 2014 11:38 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Разчитай на мен
Отговори с цитат
:beer:

Сря Яну 29, 2014 11:53 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2200
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
dimy написа:
Абе за хладилниците мога да споря в заведението сменихме 2 фризера и 3 комбинирани хладилника с такива икономични на либхер и тока падна много осезаемо !!!

Щом при хладлниците има разлика и вече някои я е усетил и иска да спори, не вярвам и происводителите на гуми да си ги пишат еи така за спота.
Не съм сигурен дали зимните гуми на буса са Х греен (икономични) Ще ги погледна слетобеда, но определно се държат доста добре.

first Love Leone '84 1.8 АТ
Facebook: Medovo Bee Farm

Чет Яну 30, 2014 9:44 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 831
Автомобил: Outback 2.5 CVT Limited
Рейтинг: 43
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Че те ги дават да спестяват по 100 мл. на 100 км между различните класове, т.е. между А и D имаш 300 мл. Как искате да го хванете като на бензиностанцията ви лъжат с литри? Всеки може да си направи сметката че за 50 000 км тва са 150 л. гориво х 2.70 = 405 лв. Което са си две гуми практически. Освен ако не караш на газ, тогава тази сметка се обезсмисля ROFL

Пет Яну 31, 2014 10:21 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 220
Рейтинг: 78
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
dimy написа:
Колеги имам следния въпрос някой тествал ли е различни гуми какъв разход дават? И има ли наистина значение коефициента за икономия който дава производителя?

единствения тест за това .. които ми заприлича на истински .. беше преди 1-2г. на АДАК или АвтоБилд .. 2 или 3 месеца бяха търкаляли няколко марки зелени гуми на няколко Шкоди Октавия .. като са се движели в "пакет"/колона колите .. и всеки ден са "въртели" гумите и пилотите м/у колите .. ако на някой му се рови в нета .. да потърси ..

Honda CBF 1000 '06 - продава се
Triumph Tiger 800 XCX '19

Чет Фев 13, 2014 6:10 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ WWW
Отговори на тема