Имам доста въпроси относно въздушното окачване при Легаси (по-специално 3-то поколение произведени 1999 - 2003). На повечето въпроси намирам противоречиви или непълни отговори, за това ще ги задам на куп за да може да се систматизира информацията

1. С какво ниво на оборудване са колите с въздушно окачване?
# Предимно дивгател 2.5 (EJ251) или има и с Н6?
# Има ли го в комбинация с VDC?
# Има ли с ръчна скоростна кутия?
2. Що е то, какво прави задкормилното устройство?
# Усеща ли се намаляване на мощността? все пак се включва един агрегат в повече.. повишава ли разхода на гориво?
#Това ли е копчето по което можем да познаем че дадена кола е с въздушно окачване?

# Като се качиш в колата цъкаш ли нещо или то си има някви стандартни настройки?
# Колко време отнема повдигането/спускането?
# Може ли да се настройва височината по време на движение?
# Автоматично ли повдига/снижава според скороста и количеството багаж?
# Индикатор че нещо прави?
3. Поведение на пътя
# По-комфортно от конвенционалното?
# По-стабилно в завой от конвенционалното?
# Влошава ли се возията когато задкормилното устройство е задало неадекватни настройки (вдигнато/спуснато на макс)
4. Поддръжка, профилактика
# Нещо по амортесиорите? почистване смазване?
# Компресор - ремъци, масло или там нещо пипа ли се?
# Други компоненти от въздушното окачване които имат нужда да се прегледат от време на време?
5. Превенция за възникване на проблеми и диагностика когато нещо се счупи
# Увеличва ли се шанса да счупя нещо ако карам оффроуд (не много екстремен) вдигнато на макс? (Може би най-важния въпрос за мен)
# Ако често спускам/повдигам (веднъж на ден) ще му стане ли нещо?
# Влияние на метерологичните условия (студ или много горещо)
# Ако един амортесиор е изпуснал цялата кола ли се снижава или се килва на една страна
# Сутрин намирам колата снижена. Изпуснал амортесиор или има и други възможни причини? кои са те?
# Нещо не помпа добре, как да установя какъв е проблема
# Компресора си заминава как да позная
6. Ремонт
# Ако имам изпуснал амортесиор може ли само него да оправя, ще промени ли по някъв начин държанието на колата?
# Ремонт на компресор и други компоненти или втора ръка?
# Рециклиране на амортесиори. Къде? Колко? Надеждност?