Отговори на тема
 Цена сваляне/качване на скорости 
Автор Съобщение

Постове: 30
Автомобил: IMPREZA WRX 230 hp
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здр. Колеги. Някои да има представа, каква е цената за сваляне/качване на скорости в сервиз. С отваряне и констатация на състоянието на предавките.

Нед Яну 19, 2014 6:52 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 773
Автомобил: Subaru Forester 2.0/125ps
Рейтинг: 84
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега влез в раздел сервизи и магазини http://www.subaruclubbg.com/forum/viewforum.php?f=10 там ще видиш и прецениш на по коментарите кой става и кой не, и тогава или звънкай или им пиши лично, ще ти отговорят! ;)

Чет Яну 23, 2014 9:33 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 19
Автомобил: Impreza Gf
Телефон: 0878597093
Нов фен
Отговори с цитат
Здравей, аз миналата седмица в събота сменявах съединител. Не е чак толкова сложно, на мен ми обадиха цена от 200-250 лева за труд. Аз съм автомонтьор, работя в Балканстар и не бях докосвал Субару... ако цените които ти казват са непосилни за теб и/или имаш желание да участваш в ремонта на колата ти, драсни ми едно съобщение - с радост бих помогнал на теб или на който и да е колега, за какъвто и да е ремонт или "Ъпгрейд" :beer:

Чет Яну 30, 2014 11:00 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 429
Автомобил: Subaru Impreza WRX MY97
Рейтинг: 13
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
alex_th написа:
Здравей, аз миналата седмица в събота сменявах съединител. Не е чак толкова сложно, на мен ми обадиха цена от 200-250 лева за труд. Аз съм автомонтьор, работя в Балканстар и не бях докосвал Субару... ако цените които ти казват са непосилни за теб и/или имаш желание да участваш в ремонта на колата ти, драсни ми едно съобщение - с радост бих помогнал на теб или на който и да е колега, за какъвто и да е ремонт или "Ъпгрейд" :beer:

Колега това много добро начинание... :bow:. Мисля, че има доста хора, който ще се възползват от твойте услуги :good:

Пет Яну 31, 2014 10:08 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 773
Автомобил: Subaru Forester 2.0/125ps
Рейтинг: 84
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
alex_th написа:
на мен ми обадиха цена от 200-250 лева за труд.

Ква е тая цена... :shock: преди време (2-3год.) на старото ми субару (легаси) за смяна на съединител ми взеха 80лв. а за кола която не е 4x4 взимаха по 60лв. сега не вярвам да ми вземат повече от 100лв. монтьора е много сериозен и си разбира от работата не е някой измамник, за тия пари карам колата и я оставам и ми звънкат след няколко часа да отида да си я взема (сваляне кутия, смяна съединител, качване кутия) за град Видин става въпрос, а по форум/ите тия цени където се обявяват направо.... :facepalm:

Пет Яну 31, 2014 6:43 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 77
Рейтинг: 40
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Във видин може.
В своге за субару се иска 130-150,а в софия под 200 не искат да я погледнат даже :)

Пет Яну 31, 2014 7:55 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Колегата е прав, тук в София за смяна съединител на BMW което е супер елементарно и малко като работа искат 120-160.

Нед Фев 02, 2014 11:06 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 53
Автомобил: Impreza WRX 99"
Телефон: 359884210329
Рейтинг: 6
Разчитай на мен
Отговори с цитат
На Субару е по-лесно да оскубиш двигателя от колкото скоростната кутия. :)

Вто Фев 04, 2014 9:48 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 147
Автомобил: Outback 3.0R, Espace 2.0t
Рейтинг: 32
От звездите одобрен
Отговори с цитат
ihristov написа:
На Субару е по-лесно да оскубиш двигателя от колкото скоростната кутия. :)

Колега, това не съм сигурен, че го разбрахме. Ако е възможно да уточниш, какво точно имаш предвид. :idea:

Вто Фев 04, 2014 10:06 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 53
Автомобил: Impreza WRX 99"
Телефон: 359884210329
Рейтинг: 6
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Мисълта ми е че като сменяш съединител според мен е по-лесно да извадиш двигателя от колкото да разкачаш полуоски , кардани и т.н за да пуснеш кутията. Операцията е сравнително бърза :)
И повече от 150лв мисля че не трябва да струва.

Вто Фев 04, 2014 10:20 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 147
Автомобил: Outback 3.0R, Espace 2.0t
Рейтинг: 32
От звездите одобрен
Отговори с цитат
:good:

Вто Фев 04, 2014 10:44 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 77
Рейтинг: 40
От звездите одобрен
Отговори с цитат
ihristov написа:
Мисълта ми е че като сменяш съединител според мен е по-лесно да извадиш двигателя от колкото да разкачаш полуоски , кардани и т.н за да пуснеш кутията. Операцията е сравнително бърза :)
И повече от 150лв мисля че не трябва да струва.

С това изобщо не съм съгласен...

Вто Фев 04, 2014 3:55 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Колега Калин, подкрепям несъгласието ти с по-горния пост. Да пуснеш кутията е доста по лесно от колкото ...да разкачиш цялата периферия, да точиш антифриз, да махаш водните съединения, ако имаш климатик филм и там да подпираш кутията чрез интересни методи и да вадиш двигателя под странен ъгъл, а така като гледам при мен май май и радиаторите ще трябва да извадя преди мотора. Кутията е по лесна, полуваловете се свалят за норматив - чукче и избивач с подходящ диаметър и си ти, генерацията се държи на 4 места... висящия лагер долу кардана долу като се пазиш от маслото което евентуално ще покапе ROFL (аз си напълних ръкава). 2 гайки и два болта на камбаната, горния тампон, буксите на ламбдата и верен френд щото кутията си тегне бая и си в играта. Това е на две на три, и аз за първи път го правих със Субару. :beer:

ПП: Аз лично се възползвах и смених маслото на кутията :hello:

Вто Фев 25, 2014 9:01 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1869
Автомобил: LGT'10,Subaru Impreza 2.0 '97
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега Alex_th. Да "пуснеш" кутията е лесно, ако имаш сервиз с подемник и двуметров крик. Това предполагам е твоя случай щом си от бранша. Ако си сам в античен гараж с обикновен канал е доста по-лесно да свалиш мотора. Отнема около 35 мин. (до час първия път). С климатика няма абсолютно никакъв проблем. За антифриза си има дренажно кранче на което си свързваш един шлаух и се източва за около 5 мин. Смяната на съединител е момента (долу горе на около 150 К км), в който трябва трябва да се направи и малка обща профилактика. Примерно да огледаш отблизо тва животно отвсякъде (след което ще го заобичаш още повече вероятно). При смяна на съединител аз бих предложил следното:
- два-три дни преди смяната измийте двигателя ;
- вземете си съединител комплект: феродов и притискателен диск, лагер за вилката, лагер за маховика, задна семеринга за блока на двигателя;
- вземете си бутилка антифриз (в случай, че точите и се разлее малко);
- вземете си час при стругар за деня на смяната;

След като покарате 2-3 дни на измит двигател, ако има някъде течове те ще са лесно различими. Когато изкарате мотора има възможност да се огледат всички възможни локации на течове. Ако сменяте съединител сами през уикенда (както обикновено ми се случва на мен) няма да имате опции да купувате части след събота на обед. Затова съм посочил тези неща, които според мен е задължително да се сменят при разкачване на мотора и трансмисията. Стругаря ще ви трябва за маховика. Ако сте карали дълго време "на фантазия" на лицето на маховика се появяват петна от локално прегряване, в по - тежки варианти и надири. Струговането (най-често 0,2 мм е достатъчно) го връща в добра кондиция за всички нови части, които слагате. При свален маховик си сменяте задната семеринга, лагерчето във фланеца на коляновия вал и препоръчително да махнете капаците (за достъп до буталните болтове), които се виждат и да ги преуплътните(силикон Permatex Ultra Grey). Всичко това отнема около 30 мин. и 35 лв, но ви гарантира безпроблемни поне 120К км. ;)
Аз лично отделям и още 30 мин. да огледам радиатора отвсякъде, да го промия и да го надуя - това гарантира, че може да се види и най-малкия проблем. Ако всичко е ОК после спокойно може да раздавате "цялата газ".

Та така. По въпроса с кутията според мен - имате ли подемник сваляте трансмисия, ако е на канал мотор. Иначе трябват доста френдс ;)
:beer:

Сря Фев 26, 2014 8:36 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 899
Рейтинг: 266
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Всеки сам си решава, кое му е по-лесно и кое не, ако е минал през това на третия път ще знае кое да избере - щото да речем първия път ще извади двг-я, втория ще свали скоростите. Има голямо значение дали е турбо или не автомобила.
За мен лично е в пъти по-трудно като съм сам да вадя двг - а на моята съединителя го сменям с маслото горе-долу като интервал, кутията - сам човек спокойно може да си я свали и качи в рамките на един ден без канал и подемник - три пъти ми се е налагало, с подемник и канал нещата стават доста по-леко и бързо.

Чет Фев 27, 2014 7:37 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
И аз съм в ретро гараж с един прост канал, но имам помощници ( които не са много икономични на кебапчета и бири ROFL ) Обаче кутията си тежи бая, и ако не сте поне 2 човека... не се пробвайте :beer:

Сря Май 21, 2014 7:22 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема