Отговори на тема
 Леко провиснала шофьорска врата на Outback 2000 
Автор Съобщение

Постове: 28
Автомобил: Subaru Outback 2.5 2001 MT
Рейтинг: 23
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравейте, колеги. Шофьорската врата на Outback 2000 комби е леко провиснала, което води до затруднено затваряне/отваряне. По моя преценка провисването идва от пантите, въпреки че не се усеща явен луфт при разклащане вратата. На този етап проблемът е по-скоро козметичен, но все пак някой сблъсквал ли се е с това и открил ли е решение? Благодаря предварително.

Пон Фев 03, 2014 8:53 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 8
Автомобил: Subaru Outback '99
Телефон: +359895095975
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Ха! Интересна работа днес и аз забелязах, че имам същия проблем на същият модел... :-? леко провисване на предните врати... леко-леко но достатъчно, че моята приятелка да изпитва трудност да си отвори вратата. Стъклото се притиска около 3-4 мм. в горният си край към гуменото уплътнение и пречи при отваряне.
Моля колеги ако някой е изпитал същият проблем и е намерил разрешението му нека сподели!

П.С. Оффтопик... аз съм горд собственик на Субару Аутбек 2.5 1999 4АТ от края на миналата година и съм още зелен но и силно завладян от марката... :beer:

Вто Фев 04, 2014 3:45 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Решението е разхлабване на двете панти на врата и с крик напасване. Виждал съм да се прави и без разхлабване - директно с крика се повдига ъгъла на вратат. За предпочитане е първият вариант

Вто Фев 04, 2014 6:48 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 229
Автомобил: outback 2.5 '00
Рейтинг: 17
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Мда, и аз така знам, разхлабва се и с крик. Но си мислех, така не се ли прецакваосновата, на която се държи вратата?

Вто Фев 04, 2014 9:04 am
Върнете се в началото
Профил WWW

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Vmax написа:
Решението е разхлабване на двете панти на врата и с крик напасване. Виждал съм да се прави и без разхлабване - директно с крика се повдига ъгъла на вратат. За предпочитане е първият вариант

Уточняващ въпрос - могат ли пантите да се разхлабят без да се маха предния калник?

Вто Фев 04, 2014 11:41 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 212
Автомобил: Outback '03 B12 EJ251 E-4AT
Рейтинг: 182
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Доста играчка е докато наместиш правилно крика, особено при разхлабени панти, но пък е единственото разумно решение.
На други автомобили съм решавал този проблем и с подлагането на шайби, но трябва да си подбереш няколко различни по дебелина. Обичайно го отнася най-долния болт от долната панта. Но това с шайбите само като краен вариант..

Вто Фев 04, 2014 11:43 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
hok написа:
Vmax написа:

Уточняващ въпрос - могат ли пантите да се разхлабят без да се маха предния калник?

Колега,

Поне отвори врата и погледни - ще разбереш от първо четене. Най-добре мини през някой сервиз, процедурата е за 5мин и не си заслужава финансово да се губиш времето с "направи си сам".

Вто Фев 04, 2014 11:58 am
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Погледнал съм и по мое мнение калника трябва да се махне - затова и въпроса ми беше дали има начин това да стане и без махане. Ще се радвам да споделите мнение. Благодаря предварително.

Вто Фев 04, 2014 2:33 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Аз гледах пантите днес и ми се струва че с ключ тип "лула" може и да стане някак си. Пробвах с напън да ги повдигна ама подейства само за 2-3 отваряния... Някакви съвети къде да отида за да ме спасят от проблема, че забелязвам и гуменото уплътнение се е нацепило от постоянното притискане и върви към разкъсване...

Вто Фев 04, 2014 6:46 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 153
Автомобил: Subaru Legacy 2.0 2008
Телефон: 0887201711
Рейтинг: 7
Разчитай на мен
Отговори с цитат
След, като пишете, че стъклото опира някъде, няма ли да се реши проблема с напасване на стъклото. Аз, имах такъв проблем и Миро ми го реши за няколко минути.

Вто Фев 04, 2014 7:06 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2448
Автомобил: STI
Телефон: 0886119703
Рейтинг: 729
Отговори с цитат
При автомобил с две врати се случва доста често пропадане,проблема го решава всеки майстор автотенекиджия,но не бояджия.Моята врата също леко закача, но досега не обръщах внимание ,обаче след темата скоро ще посетя майстор. :D ROFL =D> :beer:

Вто Фев 04, 2014 9:36 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2448
Автомобил: STI
Телефон: 0886119703
Рейтинг: 729
Отговори с цитат
При автомобил с две врати се случва доста по често пропадане,проблема го решава всеки майстор автотенекиджия,но не бояджия.Моята врата също леко закача, но досега не обръщах внимание ,обаче след темата скоро ще посетя майстор. :D ROFL =D> :beer: пс На жена ми колата е с две врати,не моята.

Вто Фев 04, 2014 9:39 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1217
Автомобил: предишен: Impreza 2.0R
Рейтинг: 140
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
petko 69 написа:
При автомобил с две врати се случва доста по често пропадане,проблема го решава всеки майстор автотенекиджия,но не бояджия.Моята врата също леко закача, но досега не обръщах внимание ,обаче след темата скоро ще посетя майстор. :D ROFL =D> :beer: пс На жена ми колата е с две врати,не моята.

Не се прай! Всички знаем, че жените карат Субарутата ROFL

сега:
    Daihatsu Sirion 4WD (full-fledged Justy)

Сря Фев 05, 2014 9:05 am
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Проблемът може да се реши сравнително лесно без махане на калника - необходима е лула 12 (но не много дълбока), която влиза между напълно отворената врата и купето. Достатъчно е да се разхлаби само едната панта (в моя случай използвах горната). Добрата новина е, че отворите за болтовете на пантите са продълговати, т.е. може да с прави реглаж без прилагане на груба сила.
 8

Сря Фев 05, 2014 9:07 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Супер! Много благодаря колега... Вече бях тръгнал да търся майстори, а нали ги знаеш как те гледат, като идеш с такъв малък проблем "да им отнемаш от времето"... Тен кю!

Чет Фев 06, 2014 10:17 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема