| Автор |
Съобщение |
|
стоян кирилов
Регистриран на: Чет Яну 09, 2014 10:33 pm Постове: 11 Местоположение: Бургас - Варна
Автомобил: Субару 2.5 GX
Рейтинг: 0
|
|
Здравейте ,колата е Субару Легаси 2.5 гт автомат 2000г комби , преди 3-4 дни запалих колата сутринта и малко след като потеглих при подаване на газ се чу 2-3 пати едно гърмене колата загуби мощност за секунда две и после се оправи , на другият ден пак по същият начин , колата е купувана от Швейцария километрите са и 178000 реални , ако има някой със същият проблем ще съм му благодарен да сподели .
|
|
|
|
| Вто Фев 04, 2014 7:39 pm |
|
|
|
deadman
|
|
Колата има ли газова уредба? Изчакваш ли да качи температура след като я запалиш или тръгваш директно? Гърменето може да е от горене на гориво в изпускателната система (недобро изгаряне) и от водна пара кондензирала в изпускателната система.
_________________ Не ми казвай колко си учил, кажи ми колко си пътувал
|
|
|
|
| Сря Фев 05, 2014 10:53 am |
|
|
|
plaskom
|
|
Както казва колегата, няма изгаряне в някой от цилиндрите и горивото се възпламенява по-късно в колекторите. провери свещи, кабели и т.н.
_________________ www.plaskom.com
|
|
|
|
| Сря Фев 05, 2014 11:36 am |
|
|
|
стоян кирилов
Регистриран на: Чет Яну 09, 2014 10:33 pm Постове: 11 Местоположение: Бургас - Варна
|
|
Не, не изчаквам да загрее тръгвам веднага , свещите и кабелите са нови , да чува се точно от-долу от изпускателната система , благодаря ви за отговорите .
|
|
|
|
| Сря Фев 05, 2014 7:23 pm |
|
|
|
стоян кирилов
|
|
Нямам газово на бензин съм , а това , че не изгаря напълно горивото от какво може да е , дали е нещо сериозно , ако е да я карам при доктора .
|
|
|
|
| Сря Фев 05, 2014 7:25 pm |
|
|
|
kulzari
|
|
| Сря Фев 05, 2014 7:43 pm |
|
|
|
стоян кирилов
|
|
Не съм я проверявал ,дали може да е от бобината .
|
|
|
|
| Чет Фев 06, 2014 9:50 am |
|
|
|
deadman
|
|
Колега, първо зареди бензин от бензиностанция с голям оборот на гориво. Не си писал от къде си, но ако си от Варна, зареди от Петрол на Винишкия баир, Шел до Пикадили парк, Шел до Корабно машиностроене. В никакъв случай не зареждай на Еко. Горивото ако е кофти може да доизгаря в изпускателната система и за това да гърми. Обаче в този случай трябва да ти дава проблем с Ламбда сонда. Друг вариант е да доизгаря пак там ако някой клапан изпуска (знаещите да ме поправят ако греша), но тогава няма да има добра компресия. Аз бих започнал с подгрев сутрин да се изпари водата от ауспуха и бих налял хубаво гориво.
|
|
|
|
| Чет Фев 06, 2014 10:36 am |
|
|
|
стоян кирилов
|
|
В момента живея в Бъргас но съм от Варна , зареждам само на ром петрол 98 , утре ще я пробвам ще я запаля и ще изчакам да загрее
|
|
|
|
| Чет Фев 06, 2014 11:09 am |
|
|
|
стоян кирилов
|
|
а дали е добре да я вкарам в сервиз за регулиране на клапани
|
|
|
|
| Чет Фев 06, 2014 11:16 am |
|
|
|
deadman
|
Колега закарай колата на диагностика и я остави през нощта в сервиза, за да направят диагностиката на сутринта за да е сигурно, че ако има нещо ще го хванат. Първо обаче си зареди ново гориво и я загрей сутринта. Ако искаш реглаж върви и направи. Изборът на харчове е изцяло твой 
|
|
|
|
| Чет Фев 06, 2014 11:27 am |
|
|
|
стоян кирилов
|
Мерси колега за съветите , а във Варна можеш ли да ми кажеш читав сервиз , че ще се прибирам тези дни 
|
|
|
|
| Чет Фев 06, 2014 1:12 pm |
|
|
|
deadman
|
|
|
|
|
|
| Чет Фев 06, 2014 1:23 pm |
|
|
|
стоян кирилов
|
|
| Чет Фев 06, 2014 1:26 pm |
|
|
|
agent dust
Изгонен
|
пробвайте с друг дебитомер - или този го почистете със спрейче, буксата му също  най-вероятно е от него. ако колата има проблем с горивото, свещи или кабели - няма да може да върви изобщо, нито топла нито студена. напръскайте с контактен спрей и буксите на датчиците на коляновият и разпределителния валове, също и мастър буксите на инсталацията. ако колата се кара леко - това е проблем, особено сега в студеното. трябва да и се дава повече газ, да влиза в турбо режим - иначе цапа свещи и почва да се дави на студено
_________________ SUBARULAND Ltd Диагностика, ремонт, обслужване и tuneup на SUBARU от 2007г насам. 0878 207 541 - Красимир 0899 612 719 - Венци https://www.facebook.com/redlineoil.bg
|
|
|
|
| Чет Фев 06, 2014 8:56 pm |
|
|
|
deadman
|
10x на Агента за пореден път. Към колегата Стоян. Имам спрей за почистване на дебитомери и контактен спрей. Ако искаш звънни на 0896737386 да се уговорим като си във Варна. Събота и неделя след 13:30 съм на линия. Гледам караш ГТ и съм любопитен да го видя.
|
|
|
|
| Пет Фев 07, 2014 8:43 am |
|
|
|
стоян кирилов
|
|
Извинявам се колата е GX , ще се обадя непременно като си дойда във Варна , за да обменим опит , от скоро я имам колата и съм очарован от нея за сметка на друг японски /гигант / но като се видим ще си поприказваме , благодаря ти АГЕНТ за полезните съвети ще ги направя тези процедури и ще пиша какво е станало , лек и успешен ден на всички .
|
|
|
|
| Пет Фев 07, 2014 10:03 am |
|
|
|