| Автор |
Съобщение |
|
Unufri
|

Двигателя е от Импреза 96 STI V3 RA Limited . Произведени са 555 такива бройки. Двигателя е 2.0 опън дек код EJ20BUG , с по агресивни разпределителни валове , ковани бутала и т.н. Мощността му заводски е 280 (276) коня. Двигателя е купен от Англия и е на около 10 000 км след ревизия - Нови лагери, сегменти , гарнитури ,ремонтирани глави, нова водна помпа.Не съм го чувал да работи ,но продавача гарантира ,че няма никакви шумове и че работи тихо без метални звуци . Тези дни ще го закача за кутия за да му премеря компресията.Единствената забележка е ,че продавача си е играл да боядисва всмук. колектор и главите червени което според мен е голяма цигания. Като оборудване има : Алтернатор, Датчици, Температурен единия ! ,колянов вал,разпределителен вал, детонационен, Изпускателни колектори - пайпа за турбото си е там Всмукателни колектори със моторче за ниски, дросел с ТПС, дюзи с рейки и регулатор за налягане Щека и гърловина за маслото + алуминиева капачка за маслото Маховик Цената му е 1300 лева с това оборудване или 1000 гол блок с главите зацепени с ангренажа и капаците му,без маховика. Допълнително мога да продам съединител Ехеди на 8000 км Stage 1 който е за него. цена 300 лева Двигателя се продава (ако е необходимо) с договор за покупко продажба като аз имам документи за произход. Аз нямам всичките необходими части за да го запаля ,ако евентуалния купувач разполага с такива аз нямам нищо против да го монтираме и пробваме. Ако се установи ,че мотора тропа ще ми го върнете ,а аз ще ви върна парите. Поздрави, Намира се в Банкя - 0885-812-238  
|
|
|
|
| Пет Яну 31, 2014 10:02 am |
|
|
|
Unufri
|
Съединителя е продаден . Тъй като ме питаха цените са съответно : 1300 частично оборудван и 1000 гол. 
|
|
|
|
| Сря Фев 05, 2014 10:29 am |
|
|
|
proscrip
|
|
Цени за главите само - или не искаш да го цепиш?
|
|
|
|
| Сря Фев 05, 2014 7:18 pm |
|
|
|
Unufri
|
|
Не ми се иска , гарнитурите са сменявани скоро и главите са ремонтирани. Ако някой прояви интерес към долната част и се разберете той да го вземе аз нямам нищо против.
Поздрави,
|
|
|
|
| Чет Фев 06, 2014 2:14 pm |
|
|
|
Unufri
|
|
Хайде ЪП. При интерес ще направя още снимки а ако остане и време може да го развъртя да му премерим компресията.
Поздрави
|
|
|
|
| Съб Фев 15, 2014 11:10 am |
|
|
|
Unufri
|
Нова и последна цена 1250 с всичко което имам към него. Поздрави ,
|
|
|
|
| Чет Фев 20, 2014 9:27 am |
|
|
|
Unufri
|
Колегата 1040 мина и го огледа мотора. Той може да даде повече информация като по запознат . Като цяло при транспортирането е разлято маслото та мотора е доста мръсен. Ще видя ако успея да го поизчистя тези дни. Най малкото ангренажа. Поздрави 
|
|
|
|
| Вто Фев 25, 2014 2:06 pm |
|
|
|
Unufri
|
|
| Нед Мар 02, 2014 1:15 pm |
|
|
|
Unufri
|

Здравейте колеги, Доста хора минаха и гледаха този мотор . Отваряхме капаци картери и като цяло вече нямам много време да се занимавам с това.Качил съм снимките от картера, ето снимките и на валовете и главата и малко информация по въпроса. Както и кодовете на валовете. Ето снимките :       Според това което намерих като информация,главите и валовете са от СТИ версия 3.Евентуално по натам може да сваля един вал за да проверя и пуловете дали са солидни или хидравлични но за момента не ми се иска да го разбутвам чак толкова. Последната цена ми е 1200 за целия мотор с всичко което имам към него ,1000 лева необорудван, за оборудването: 220 лева колектора с дюзите с регулатора дросела,моторче за ниските. 100 лева маховик 80лева алтернатор 100лева изпускателен колектор, датчици за положение на валовете-предложете цена Ако го разглобя на части определено цените ще са по високи ,но както казах нямам намерения да натоварвам никой искам просто да го продам защото ми пречи : Ето един примерен линк за главите: http://bbs.scoobynet.com/general-techni ... heads.html0885-812-238
|
|
|
|
| Нед Мар 16, 2014 9:12 am |
|
|
|
Unufri
|
 ъп
|
|
|
|
| Пет Мар 21, 2014 8:30 am |
|
|
|
Unufri
|
Бутона за избутване се появява на свободен принцип май. 
|
|
|
|
| Сря Мар 26, 2014 11:41 am |
|
|
|
Unufri
|
|
Тъй като има няколко мераклии за главите и няколко за буталата ето цени на части за мотора. Глави напълно оборудвани с валове , капаци и т.н. -480 лева - без коментар ! Бутала - 200 лева с сменявани сегменти , пистолни болтове . Биели - 80 лева Вал с лагерите сменявани преди 10000 км -120 лева Блок гол 200 лева + подаръци датчик колянов вал 40 лева датчик разпр. вал 40 лева детонационен - без гаранция - 20 лева Маслена помпа 50 лева Водна помпа - 40 лева картер 50 лева капаци на ангренаж 2-та + централния 50 лева. Зъбни колела на валовете - 15 лева парчето (едното е сменявано и е метално) Обтегач на ангренажа + ролка подарък към блока алтернатор 80 лева Колектор оборудван - 200 лева маховик - 100 лева изпускателен колектор 100 лева и други- Или 1100 за целия с всичко както си е цял .Когато дойде някой за главите започвам да го разглобявам 0885812238 Васил
|
|
|
|
| Пон Мар 31, 2014 9:09 pm |
|
|
|
snk_73
Регистриран на: Вто Мар 10, 2009 10:19 pm Постове: 60 Местоположение: за момента Варна
Автомобил: subaru forester 2xt , legacy 2,5 GT
Рейтинг: 0
|
|
Привет колега! Главите стават ли за форми 2003 турбо с отделните бубини? Ако са същите ги вземам! Поздрави! Тел за контакт 0878744860
|
|
|
|
| Вто Апр 01, 2014 7:07 am |
|
|
|
Unufri
|
Здравей Колега, Не съм запознат ако има някой колега който е пробвал да сподели опит? Ще проверя на какво пасват в интернет и ще ти кажа. Поздрави,  Едит : Доколкото видях за пасване ще паснат ,но най вероятно ще ти трябва и всмукателен колектор. Също така трябва внимателно да се подберат гарнитурите с каква дебелина да са. Освен това ще ти трябва някой много в час да направи настройките на мотора . Поздрави,
|
|
|
|
| Вто Апр 01, 2014 7:42 am |
|
|
|
Unufri
|
Засега има мераклии за буталата и главите. Двигателя все още е цял и мисля да изчакам още няколко дена . Другия вариант е да го дам с цялото оборудване за 1100 лева. Поздрави, 
|
|
|
|
| Пон Апр 07, 2014 8:09 am |
|
|
|
Unufri
|
Може 1000 напълно оборудван само и само да не го разглобявам. Вече ме блазни идеята да си го сложа на моята кола отново. 
|
|
|
|
| Нед Апр 13, 2014 8:21 am |
|
|
|
Unufri
|
Тъй като имам нужда от срудства, до 25.04 цената е 900 за целия оборудван с всичко. След това си става 1000 за гол и 1100 за оборудван. 
|
|
|
|
| Пет Апр 18, 2014 7:52 am |
|
|
|
Unufri
|
Двигателя още е наличен. Цената си е старата -1000 гол , 1100 оборудван , всичко. Както казах и по горе давам опция за проба ако чука ми го връщате , а аз ви връщам парите. Ако някой иска - ще демонтирам картера за да го видите вътре че няма метални стружки и нагари и налепи. Поздрави, 0885-812-238
|
|
|
|
| Вто Май 06, 2014 11:45 am |
|
|
|
Unufri
|
Хайде на двигателя, Кой разбира тук се спира ! 
|
|
|
|
| Чет Май 22, 2014 10:47 am |
|
|
|
Unufri
|
|
Двигателя още е наличен. Понатам ако седи може да го запаля с електрониката на форестъра да го чуем.
|
|
|
|
| Нед Юни 15, 2014 9:28 am |
|
|
|