Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема стр <  1, 2, 3, 4, 5  >
 Кои модели имат система VDC? 
Автор Съобщение
Confidence in Motion
Аватар

Постове: 6482
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
За да съм ти полезен докрай, доколкото на мен ми е известно - за да повлияеш на разпределението с бутона HOLD, трябва да го комбинираш с позиция 2 (примерно), когато ще заключи 50/50 гарантирано. Не зная дали поотделно някоя от двете позиции ще свърши същата работа.

Вто Дек 17, 2013 10:49 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 127
Автомобил: Subaru OUTBACK H6. 2002г.,Facelift
Рейтинг: 6
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Impreza94 написа:
За да съм ти полезен докрай, доколкото на мен ми е известно - за да повлияеш на разпределението с бутона HOLD, трябва да го комбинираш с позиция 2 (примерно), когато ще заключи 50/50 гарантирано. Не зная дали поотделно някоя от двете позиции ще свърши същата работа.

:beer:

Вто Дек 17, 2013 11:17 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2200
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
ivantarlev написа:
Наистина ми е сложно да видя по какъвто ида е начин серийният номер на скоростната кутия. ще съм изключително благодарен ако има и друг начин.

По горе има даден ЛИНК щтракни въведи си ВИН номера, ако незнаеш какво е (РАМАТА) и после потърси ск.кутия колегата е написал и коя кутия с какви букви започва.

Не съм сигурен, но вдигни капака и на алуминиевата ламарнка с данните на автомобила също може да пише номера на кутията. Наистина всичко на готово се чака.

first Love Leone '84 1.8 АТ
Facebook: Medovo Bee Farm

Сря Дек 18, 2013 9:31 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 659
Автомобил: VAZ 21023,OB 05MY 2,5i
Рейтинг: 57
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Серийния номер за какво ти е? Типа ти трябва, а той е над стартера. Кога какво е предавателното отношение няма кой да ти каже. Скоростната ти кутия е различна например при L и GX в предавателните отношения на 1 и 2 скорост. Комплектова се и с диференциали 4,1 или 4,444. Софтуера е различен.

Сря Дек 18, 2013 12:29 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Разчитай на мен
Отговори с цитат
krismarg написа:
Серийния номер за какво ти е? Типа ти трябва, а той е над стартера. Кога какво е предавателното отношение няма кой да ти каже. Скоростната ти кутия е различна например при L и GX в предавателните отношения на 1 и 2 скорост. Комплектова се и с диференциали 4,1 или 4,444. Софтуера е различен.

Серийниятномер мие д аразебра с каква кутия съм оборудван, -- понетака уж ставало, както твърдят по-горе. :-)
Мен не ме мръзи да си вдигна капака- но дали там пише Скоростна кутия - номер-- е отделен въпрос.
:-)

Сря Дек 18, 2013 2:52 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 659
Автомобил: VAZ 21023,OB 05MY 2,5i
Рейтинг: 57
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Серийния номер е отстрани откъм шофьора и се вижда със залягане ако не пречи генерацията. Типа е отгоре.

Сря Дек 18, 2013 9:16 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
ivantarlev написа:
krismarg написа:

Серийниятномер мие д аразебра с каква кутия съм оборудван, -- понетака уж ставало, както твърдят по-горе. :-)
Мен не ме мръзи да си вдигна капака- но дали там пише Скоростна кутия - номер-- е отделен въпрос.
:-)

Вземи си номера на кутията ( този с буквите от двигателния отсек ) - чукни го в гугъл и ще намериш предавателните числа, макар че не знам това от каква полза ще ти е. Най-важното е да разбереш дали кутията ти е от типа Актив АВД или е тип ВТД.
Чукваш ВИН номера в линка дето съм дал по-горе, отиваш в секцията Автоматична кутия, гледаш какво излиза и ако пише TZ1 - значи си с Актив АВД, пише TV1 - си с ВТД.

За мен това е много съществена разлика, защото има пряка връзка как трябва да се кара колата, особенно на заснежени настилки и то в завои. :cool:
Предната ми кола / Импрезата Аутбак /, на сняг в завои като дадеш газ го отваря и се държи като кола на предно - може да ти изправи косите, докато при СВХ, който е с ВТД - ефекта е много по-приятен и контрола много по-лесен и предвидим. Има писано по темата - доста подробно от колегата Bubaru.

Чет Дек 19, 2013 9:21 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Разчитай на мен
Отговори с цитат
Vmax написа:
Вземи си номера на кутията ( този с буквите от двигателния отсек ) - чукни го в гугъл и ще намериш предавателните числа, макар че не знам това от каква полза ще ти е. Най-важното е да разбереш дали кутията ти е от типа Актив АВД или е тип ВТД.
Чукваш ВИН номера в линка дето съм дал по-горе, отиваш в секцията Автоматична кутия, гледаш какво излиза и ако пише TZ1 - значи си с Актив АВД, пише TV1 - си с ВТД.

За мен това е много съществена разлика, защото има пряка връзка как трябва да се кара колата, особенно на заснежени настилки и то в завои. :cool:
Предната ми кола / Импрезата Аутбак /, на сняг в завои като дадеш газ го отваря и се държи като кола на предно - може да ти изправи косите, докато при СВХ, който е с ВТД - ефекта е много по-приятен и контрола много по-лесен и предвидим. Има писано по темата - доста подробно от колегата Bubaru.

Много благодаря!!!! И весели празници на всички ... с пожелания за няколко милиона безопасно изминати километри. :beer:

Чет Дек 19, 2013 9:38 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Разчитай на мен
Отговори с цитат
МАле този сайт е страхотен. Е вярно 2 часа гледах картинки и схеми- докато успея давидя че кутията мизапочва с TZ1A4ZFAAA , но всепак научих интересни работи отностно разглобяването на почти всичко в субару :D

Какви неща имало само...
Даже точнитя цвят ми пише какъв ми е.. Модельный год: B ('00MY) Код компл.: BE9BL7R Код назн.: E5 Главн. опц.код.: QZ Внешн цв.: VIOLET BLUE MICA (81N) Внутр цв.: GRAY (010) BODY: SEDAN (S) ENGINE: 2500CC EMPI SOHC NA (EJ251) TRAIN: FULLTIME 4WD (F4WD) MISSION: AUTOMATIC TRANSMISSION (AT) GRADE: GX(KA:RX) (GX) SUS: NORMAL SUSPENSION (N/S) DESTINAT: LHD (LH)

И сега какво - нема ВДТ-- и това е полошият вариант при зимни условия?

Чет Дек 19, 2013 11:36 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1285
Автомобил: V8 bi-turbo
Рейтинг: 504
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ау, сега какво ще правиш без VTD, не знам... :D Това направо не е Субару.

Чет Дек 19, 2013 12:20 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Confidence in Motion
Аватар

Отговори с цитат
Струва ми се, че по седаните по-рядко ще има VTD, особено първите години.
Не е лош вариант при зимни условия. По-непредвидимо е и дори не ти трябва да си карал, едното е преимуществено предно с тенденция към фифти-фифти, а другото преимуществено задно.

Чет Дек 19, 2013 12:39 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Разчитай на мен
Отговори с цитат
=Alex= написа:
Ау, сега какво ще правиш без VTD, не знам... :D Това направо не е Субару.

За сефте ще карам Субару, още повече при зимни условия, - каквото кажете че има или няма ще ви повярвам- а пък какще го разбра или усетя-- стой та гледай :D
Като видите че пускам тема - "Търся тенекеджия".... ще е ясно че инфото за системите- не ми е било много от полза ;)
Ама като знам каква зима има тук във Варна.. Може и да не се стигне до там.

Иначе просто се чудех каква е разликата в системите идали я имам или не. Чисто информативно. Не може ли човек да знае какво точно кара :-)

Макарче нетърсих някакво сухо инфо- ами някой карал и 2 те системи, и отзиви от първа ръка. Как се държи колата с AWD какво трябва и какво не се препоръчва да се прави като експеримент примерно, с повече газ или по малко при завои в сняг.. :D

Чет Дек 19, 2013 1:14 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 109
Автомобил: legacy 2.0R
Рейтинг: 37
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Здравейте колеги,
от 2 месеца чета като луд форума и обърквацията е пълна...
Тази тема ме интересуваше много и се постарах да разнищя нещата докрай(поне за себе си).
В крайна сметка от линка на колегата Nikolov : http://www.subaru.de/allrad-fahrzeuge/k ... llrad.html се виджа, че за германския пазар има серийно VDC при 2.5 литров мотор при аутбек-автомат(при модела от 99 няма, но от 2000 до 2003 моделите го имат).
А колегата Alex изрично казва : "Ами те, колегите, ти отговориха ултра-мега-хипер точно, просто трябваше да им погледнеш линковете. Аз ще пробвам да го кажа кратко - на субара от 01-02 с 2.5 мотор НЕ СЕ монтира серийно." ?

По каталозите, при конкретния модел аутбек 2.5 литра, от 2000г. започва разделението на 2.5 и 2.5GX. И именно при GX модификацийте, при автоматиците има VDC серийно. Другата разлика която видях м/у 2.5 и 2.5 GX е темпомата и "нивелиране височината на задния мост"(каквото и да означава това ???). Интерестно ми е дали някой колега има/или е виждал такъв бек 2.5 GX AT(2000-2003) с VDC ?

ПП: колега ivantarlev успя ли да тестваш субито на сняг? Тази зима поваля и във Варна. За мое огромно съжаление аз не бях там да тествам за първи път моята машина на сняг ... Но за сметка на това се позабавлявах с колата на брат ми из тиролските алпи :-)

Прикачени файлове:
SAM_9055.JPG
SAM_9055.JPG [ 1.69 MiB | Прегледано 836 пъти ]
Вто Фев 04, 2014 9:18 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 879
Автомобил: Legacy 2.5 AT '01
Рейтинг: 136
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Само Аутбек ли те интересува с тези ТТД или може и за Легаси да споделим? :)
Колата ми е Легаси, 2001г, АТ, 2.5л, модификация GX и има VDC, също така темпомат, а окачването и е въздушно. Внос е от Щвейцария.

Сря Фев 05, 2014 10:12 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Явно германските каталози не лъжат :)
Но да, по принцип се интересувам от аутбек заради клиренса. При теб има ли фабрично копче за изключване на VDC-то?

Чет Фев 06, 2014 6:01 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 879
Автомобил: Legacy 2.5 AT '01
Рейтинг: 136
Отговори с цитат
Фабрично няма, но си поставих допълнително.

Пет Фев 07, 2014 9:47 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

От звездите одобрен
Отговори с цитат
gorogoro написа:
Фабрично няма, но си поставих допълнително.

Мерси колега :bow:

Пет Фев 07, 2014 12:22 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1249
Автомобил: Legacy 2005 3.0 R Spec B
Рейтинг: 152
Отговори с цитат
аз като гледам колегите отритнаха тия без ВТД а моето като е с торсен отзад,
като кое трябва да се кара ? като с ВТД или без ?
че няма сняг да изтествам кат хората ? :cool:

Пет Фев 07, 2014 1:05 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Отговори с цитат
Торсена е заден, а ставаше въпрос за междинен.

Съб Фев 08, 2014 12:42 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 2311
Автомобил: EA839,MA1.20
Рейтинг: 506
Отговори с цитат
adddt написа:
аз като гледам колегите отритнаха тия без ВТД а моето като е с торсен отзад,
като кое трябва да се кара ? като с ВТД или без ?
че няма сняг да изтествам кат хората ? :cool:

Твоето си е като всяка ръчка с виско, тоест най-доброто след ДЦЦД на СТИ. Отделно, че Торсена помага...

Съб Фев 08, 2014 9:33 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2, 3, 4, 5  >