Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема стр <  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 33  >
 Бензиностанции - качество на горивата! 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 948
Автомобил: Lexus LS 460, 2007
Рейтинг: 354
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
=Alex= написа:
Не зная дали се приема за нормално, но ми трябваше малко нафта за една индустриална печка. Кривнах до Петрол на ул. Сребърна с туба от 10л (от течност за чистачки, на която 10л бяха до капачката) и там момчето успя да зареди 12л дизел. Не ми е за 5-те лв, просто ми е някак необяснимо. Убеден съм, че ако питаме ръководството на Петрол, те ще имат друга, правдоподобна теория.

Ето затова разходът на автомобила по борд компютър е по-малък от този на колонката.

Вто Дек 17, 2013 2:47 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 954
Автомобил: Impreza 2,0
Рейтинг: 470
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
=Alex= написа:
Нямам нерви за това, брат. Просто ми стана интересно дали не изпускам нещо - примерно, че по бензиностанциите апаратурата има друга дефиниция за обем, ей такива неща. В този случай направо не е за вярване, защото това са 20% отклонение. На 100 л резервоар дали ще успеят да поберат 120 от колонката, или зависимостта не е линейна... просто си разсъждавам. На Петрол така или иначе не зареждам.

При мен рекорда е 76 литра дизел на 70 литра резервоар при светнала лампа, но резервоара не беше абсолютно празен.

Сря Дек 18, 2013 9:13 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Относно зареждането на гориво с 7-8 литра повече.

http://www.silnabulgaria.com/доказаха-фрапираща-измама-с-гориво-в-б/

Пет Яну 03, 2014 9:25 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 76
Автомобил: Subaru Impreza WRX
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
... мдааа и после се чудим защо колите ни горят различно при наливане на гориво от различни бензиностанции! Ами то било просто не колите горят с такива разлики ами просто ни лъжат в количеството!

Пет Яну 03, 2014 10:56 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 76
Автомобил: Subaru Impreza WRX
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Смених преди няколко дни горивния филтър, на малко повече от 10 000км. Незнам редно ли е да има толкова много боклуци в горивото? Това на снимките течеше от филтъра!

Прикачени файлове:
IMG_20140209_130859.jpg
IMG_20140209_130859.jpg [ 128.03 KiB | Прегледано 1325 пъти ]
IMG_20140209_130906.jpg
IMG_20140209_130906.jpg [ 143.33 KiB | Прегледано 1325 пъти ]
Нед Фев 09, 2014 6:01 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1285
Автомобил: V8 bi-turbo
Рейтинг: 504
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
deadman написа:
Да, ОМВ трябва да се заобикаля отдалеч... :D

Пон Фев 10, 2014 5:05 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ

Постове: 2311
Автомобил: EA839,MA1.20
Рейтинг: 506
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
=Alex= написа:
deadman написа:
Да, ОМВ трябва да се заобикаля отдалеч... :D

А дизела не беше ли добър там....аз гледам все там да сипвам или на Лукойл.

Пон Фев 10, 2014 6:44 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Отговори с цитат
Дизела на Лукойл е пълен ш.т
Служебни бусове сипват там и не е добре работата, особенно като стане студено

Вто Фев 11, 2014 8:59 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
На служебния бус наливам само на една бензиностанция на Петрол и до сега повече от 2 години няма проблем. На служебния пикап наливам само на Шел последната година (преди това на ОМБ и Еко) и разхода падна с 3 литра. Но на Шел Велико Търново по коледа ми наляха 100 октанов, от който започна да свети чека с грешка прекалено богата смес. След като си налях пак на Шел, но във Варна всичко се оправи. Започвам да се убеждавам, че човек трябва да си набележи бензиностанции само с голям оборот за да няма проблеми.

Вто Фев 11, 2014 11:26 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1285
Автомобил: V8 bi-turbo
Рейтинг: 504
Отговори с цитат
bubaru написа:
А дизела не беше ли добър там....аз гледам все там да сипвам или на Лукойл.
Нищо не е добро на ОМВ, брат. Само кроасаните стават, ама те са за мен, колата не можах да я науча да върви с тях :) Дизелът на ОМВ има остра липса на калоричност и харчовете с него са доста по-високи. Визирам само премиум дизела. Обикновен никога не съм сипвал.

За дизел - Shell VP Diesel, или Lukoil Ecto Diesel са двете доказани горива. Колата върви по-приятно и харчи значително по-малко.

Вто Фев 11, 2014 11:42 am
Върнете се в началото
Профил ICQ

Постове: 2311
Автомобил: EA839,MA1.20
Рейтинг: 506
Отговори с цитат
Всичко е абстракция май...Последните 5-6 години 90% съм зареждал на ОМВ, заради уюта :D , почвам да разнообразявам и да сипвам на други места, колите да му мислят :)

Вто Фев 11, 2014 11:50 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 198
Автомобил: subaru outback 2.5
Рейтинг: 24
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Случката е от студентски град, шела на ъгала(бул. Г.М.Димитров). Купих си туба от тях специално за бензин с приставка на нея за по лесно сипване. Тубата беше точно 5 литра ,спрях момчето на 6л. и малко. Най фрапиращото бе ,че не беше сипано до горе (по моя преценка още 200 мл. поне). Въпрос- към момчето ,, и сега какво правиме,,. Отговор - ,,ми незнам , трябва да платите ,,. Е аз не ги оставих , господ ми е дал много силен глас ,малко срам и чак след като си тръгнах и ми се нормализира пулса осъзнах , че можеби им трябваха още две минути и сами щяха да си поемат всичките литри а не само единия, само и само да си тръгна.Нов съм във форума , но тук намерих много полезна информация за мен. Хареса ми темата с кое субару колко харчи , диаграмите и т.н. Въпросът ми е дали е възможно да се направи същото с кой ,каде сипва ,какво сипва и мисля ,че истината пак ще си лъсне. :)

Вто Фев 11, 2014 2:46 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Писано е назад в темата с различни примери, но е много трудно да се обобщи и систематизира обективна информация, защото не са правени тестове на горива, а се разчита само на наши усещания.
Всеки пример с колонки наливащи по-малко е добре дошъл, поне да се пазят колегите.

Според мен, такива случаи като с теб, и по-рано с колега Алекс на Петрол с 5л нафта, трябва да се документират на място с камера, касова бележка, ако трябва полиция при отказ за плащане и задължително КЗП.

Вто Фев 11, 2014 3:24 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Прочетох голяма част от темата , но явно съм изпуснал когато е предлагано от други колеги.Грешката е в мен. Прав си колега ако пак ми се случи ги почвам с камерата на телефона , агенции , касови бележки и т.н. Притеснявам се само , че ако отида сега до най близката бензиностанция със шише в ръка трябва да пия първо две лексотанчета ROFL .Аз лично зареждам само на еко, карам на газ. Бутилката ми е 46л. , но когато я сложих ми обясниха ,че мога да зареда максимум 37л в нея. На еко след максимално изпразване (превключване обратно на газ след като е свършила )съм стигал до 38.64л. Пиша с такава точност защото съм си направил таблица за разходите. Това е sheet гориво , имам данни за последните 4 месеца ,какво съм сипал ,колко е струвал литъра тогава и акумулираната отстъпка с карта еко .Както се вижда не е нещо особено, но аз и не карам много. :)

Прикачени файлове:
Гориво.JPG
Гориво.JPG [ 225.44 KiB | Прегледано 986 пъти ]
Вто Фев 11, 2014 4:19 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Проблем е като ти заредят повече от капацитета на бутилката - аз бях на газ с 40л бутилка и са ми сипвали 42 литра на ОМВ.
Клапанът във времето се променя, така че не е критерий.
По-реален критерии при газтта е средният разход, защото газтта не подлежи на качествен контрол засега, и особенно в преходните сезони се продава каквото им падне - лятна газ в Ноември и Декември например...
Лошото е че дори и на една верига, колонките не винаги са еднакви...

Абе, работата е пълен миш-маш, не ги ли минат всичките през метрологичен и качествен контрол, с яки глоби няма оправия.

Вто Фев 11, 2014 4:42 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Сметнал съм , че ми харчи точно 14 градско ни повече, ни по малко. Карам абсолютно нормално, с много газ на моменти( зимата :D ). Не сипвам другаде освен на еко ,защото мой приятел с аутбек ме предупреди да не го правя (подчерта ми омв , както ти сега). Съгласен съм с теб за бензиностанцийте от една верига с различни качества. Не съм доволен от екото на кръстовището горнобански път и цар Борис. Доволен съм от газта на околовръстното срещу шела.Според мен различните бензиностанций нищо, че са на една верига са с различни собственици и оттам може би различен мениджмънт към горивото( по късно зареждане на зимна газ , собствена реголация колко ще ударят в литъра и т.н.). Имаше едно момиче управителка на екото на централни гробища( и там газта е хубава), бяхме се заговорили веднъж за точки покрай една промоция за сакове от там за газта и тя ми обясняваше ,че е важно какво показва индикатора отстрани на колонката .Каза ми ,че не трябва да е под 10. Било свързано с количеството течна и газообразна газ или нещо такова.

Вто Фев 11, 2014 5:05 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 879
Автомобил: Legacy 2.5 AT '01
Рейтинг: 136
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Просто информативно „Газпром” купува част от бензиностанциите на OMV в България ...

Пет Фев 14, 2014 11:01 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 704
Автомобил: WRX '02 & 2.0X '04
Рейтинг: 177
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Специално си бях правил опит с Шел 100 октана (онова по 3 лева) - никаква разлика не усетих. Нито разхода, нито вървежа различен. И си минах обратно на OMV 100, най-вече защото е най-евтино. Иначе и с EKO 100, и с Лукойл 98 - все същото, разлика не намирам. Само Ромпетрол не съм пробвал още.

Пет Фев 14, 2014 8:02 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 244
Автомобил: Subaru Forester
Телефон: 0884898786
Рейтинг: 18
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
аз пък съм наи-доволен от Ромпетрол ....за бензина съм убеден и наливам само от тази верига .....но тъй като от бензиностанцията , от която зареждам бензин няма газ , си я зареждам от малко позната верига бензиностанции (силно е да се каже верига , защото са познати само в Пловдив ) защото е точно пред блока , в който живея и ми е много удобна ....Хаджията Груев .... с 40 лева газ х 1,24 за момента , в който налях минах 375 км ....Пловдив - Войняговци - София - Пловдив , по магистралата на круз контрол на 130 км ....много съм доволен ...карам Форестър 2,0 , 2001 - а

Пет Фев 14, 2014 9:56 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ WWW
Аватар

Постове: 256
Автомобил: Subaru Forester 2.0 Diesel MY2009
Рейтинг: 120
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Аз пък съм доволен от ОМВ, премиум нафтата им е най-добрата според мен, с нея Форко лети и мърка.
Зареждал съм и на Шел и на Лукойл, първите са леле мале!
Само да добавя, че почти винаги сипвам на ОМВтата на околовръстното на София до Бояна. И двете са ОК.
7 /100 на градско.
Да не говорим, че ОМВ е и най-приятното и поддържано място човек да си почине, за разлика от клоаките на Шел или павилионите на Лукойл.

Съб Фев 15, 2014 12:35 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 33  >