Правила за пускане на обяви в раздела
Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.
Кои модели имат система VDC?
| Автор |
Съобщение |
|
MitkoIvanov
|
Аз понеже съм чел, че 4х4-то при Субару е по-скоро за стабилност, от колкото за офроуд, питането ми е следното, 2 Легасита 2.5 2002-ра година примерно, едното АТ, другото МТ, с еднакво нови летни гуми, на извънградски път с агресивно каране, кое ще е по-стабилното ? 
|
|
|
|
| Нед Фев 09, 2014 3:02 pm |
|
|
|
bubaru
|
Това с по-запазеното окачване Теоретично, колата с МТ би трябвало да е малко по-неутрална и приятна за по-агресивно каране
|
|
|
|
| Нед Фев 09, 2014 3:44 pm |
|
|
|
MitkoIvanov
|
В идеални условия, аз си представям, че би трябвало да е ръчката, заради постоянното 50/50, а до колкото съм чел тук, 2.5 АТ е най-често 90/10 до като не стане "напечено"  Сигурно греша, така че приемам критика, от която бих научил още 
|
|
|
|
| Нед Фев 09, 2014 11:58 pm |
|
|
|
petko 69
|
Първо е измислена мт ,после благодарение на нейните грешки и недостатаци е създадена ат 
|
|
|
|
| Пон Фев 10, 2014 9:25 pm |
|
|
|
ivantarlev
Автомобил: Subaru OUTBACK H6. 2002г.,Facelift
Рейтинг: 6
|

madjosan написа: Здравейте колеги, от 2 месеца чета като луд форума и обърквацията е пълна... Тази тема ме интересуваше много и се постарах да разнищя нещата докрай(поне за себе си). В крайна сметка от линка на колегата Nikolov : http://www.subaru.de/allrad-fahrzeuge/k ... llrad.html се виджа, че за германския пазар има серийно VDC при 2.5 литров мотор при аутбек-автомат(при модела от 99 няма, но от 2000 до 2003 моделите го имат). А колегата Alex изрично казва : "Ами те, колегите, ти отговориха ултра-мега-хипер точно, просто трябваше да им погледнеш линковете. Аз ще пробвам да го кажа кратко - на субара от 01-02 с 2.5 мотор НЕ СЕ монтира серийно." ? По каталозите, при конкретния модел аутбек 2.5 литра, от 2000г. започва разделението на 2.5 и 2.5GX. И именно при GX модификацийте, при автоматиците има VDC серийно. Другата разлика която видях м/у 2.5 и 2.5 GX е темпомата и "нивелиране височината на задния мост"(каквото и да означава това ???). Интерестно ми е дали някой колега има/или е виждал такъв бек 2.5 GX AT(2000-2003) с VDC ? ПП: колега ivantarlev успя ли да тестваш субито на сняг? Тази зима поваля и във Варна. За мое огромно съжаление аз не бях там да тествам за първи път моята машина на сняг ... Но за сметка на това се позабавлявах с колата на брат ми из тиролските алпи :-) Тествах го. Къде успешно, къде не толкова. На няколко обратни завоя-перфектна, с повечко газ ритане на задните гуми и си влизаше в пътя. Но на Един десен завой задницата ме изпревари, и подаването на допълнително газ не помогна :-) и застанах обратно на движението. ДАже лентата не смених  Иначе след като дъжда замръзна и снега наваля отгорему- не ме е оставило никъде. Понеже съм любител фотограф и на 2 рият ден ес наврях в един черен път + бонус неравен баир... И за момент факта че преди това валя дъжд 2 дена- под пухкавият сняг имаше 1 пръст лед замръзнал върху неравната почва и камъни... Та почти бях на косъм да звъня телефони , поради факта че на всяко леко натискане да газста гумите rзлъскваха леда допълнително :-) Но все пак след решение, че бавно и полека няма да стане и връщане назадна до що годе равен участък, и със стабилно количество газ нагоре без отпускане на педала...работата стана, за радост на жената /бременна в 8-мия/  ТА лично аз съм много доволен. като изключим разхода 19 газ - който си ми е мъка голяма.
|
|
|
|
| Вто Фев 11, 2014 2:04 am |
|
|
|
ivantarlev
Автомобил: Subaru OUTBACK H6. 2002г.,Facelift
Рейтинг: 6
|

madjosan написа: Здравейте колеги, от 2 месеца чета като луд форума и обърквацията е пълна... Тази тема ме интересуваше много и се постарах да разнищя нещата докрай(поне за себе си). В крайна сметка от линка на колегата Nikolov : http://www.subaru.de/allrad-fahrzeuge/k ... llrad.html се виджа, че за германския пазар има серийно VDC при 2.5 литров мотор при аутбек-автомат(при модела от 99 няма, но от 2000 до 2003 моделите го имат). А колегата Alex изрично казва : "Ами те, колегите, ти отговориха ултра-мега-хипер точно, просто трябваше да им погледнеш линковете. Аз ще пробвам да го кажа кратко - на субара от 01-02 с 2.5 мотор НЕ СЕ монтира серийно." ? По каталозите, при конкретния модел аутбек 2.5 литра, от 2000г. започва разделението на 2.5 и 2.5GX. И именно при GX модификацийте, при автоматиците има VDC серийно. Другата разлика която видях м/у 2.5 и 2.5 GX е темпомата и "нивелиране височината на задния мост"(каквото и да означава това ???). Интерестно ми е дали някой колега има/или е виждал такъв бек 2.5 GX AT(2000-2003) с VDC ? ПП: колега ivantarlev успя ли да тестваш субито на сняг? Тази зима поваля и във Варна. За мое огромно съжаление аз не бях там да тествам за първи път моята машина на сняг ... Но за сметка на това се позабавлявах с колата на брат ми из тиролските алпи :-) Тествах го. Къде успешно, къде не толкова. На няколко обратни завоя-перфектна, с повечко газ ритане на задните гуми и си влизаше в пътя. Но на Един десен завой задницата ме изпревари, и подаването на допълнително газ не помогна :-) и застанах обратно на движението. ДАже лентата не смених  Иначе след като дъжда замръзна и снега наваля отгорем у- не ме е оставило никъде. Понеже съм любител фотограф и на 2 рият ден се наврях в един черен път + бонус неравен баир... И за момент факта че преди това валя дъжд 2 дена ми обягна- и под пухкавият сняг имаше 1 пръст лед замръзнал върху неравната почва и камъни... Та почти бях на косъм да звъня телефони , поради факта че на всяко леко натискане да газста гумите излъскваха леда допълнително :-) Но все пак след решение, че бавно и полека няма да стане и връщане на задна до що годе равен участък, и със стабилно количество газ нагоре без отпускане на педала...работата стана, за радост на жената /бременна в 8-мия/  ТА лично аз съм много доволен. като изключим разхода 19 газ - който си ми е мъка голяма.
|
|
|
|
| Вто Фев 11, 2014 2:05 am |
|
|
|