Отговори на тема стр <  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 15  >
 Особености на Субару Аутбек II (1999-2003) 
Автор Съобщение

Постове: 99
Телефон: 0888811914
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Яро, такова ауди успя ли да тестваш... Че 2.5 дизела не е за препоръчване http://suchen.mobile.de/auto-inserat/au ... res=EXPORT

Пон Яну 28, 2013 3:28 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5470
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Единственото кофти на Н6 е разхода при градско и данъка. Други минуси според мен няма.

Относно Шкода 4х4 - преди две години се наложи да бутаме един келеш с такава горе на Витоша - едва изтрезнял тръгнал да се прави на офроуд манияк пред гаджето и се окопа в 30см сняг - та моите извинения - това не е 4х4, трима човека едва го избутахме, 2 дни ме боля гърба от напъване.
Субаруто си мина като за добър ден.

Пон Яну 28, 2013 3:35 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 102
Автомобил: TLC HDJ80, Subaru Impreza GD EJ20
Рейтинг: 21
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Тедо написа:
Яро, такова ауди успя ли да тестваш... Че 2.5 дизела не е за препоръчване http://suchen.mobile.de/auto-inserat/au ... res=EXPORT

Не, не съм, Тедо. Карал съм 4.2 на старо А8 и е прекрасен. :)
Според кой 2.5 не е за препоръчване? :) Имам лични наблюдения над 2.5 при два Олроуда (2004та и 2005та) и двете коли са на по 150 и нагоре хиляди километра, направени тук в България, без никакви проблеми в двигателя. Купувани са с произход навън и т.н. Олроуд от Горубляне на "130.000км" сигурно не е за препоръчване. :)
Но при този Олроуд ме отказа окачването, което е минимум 1/3 от цената на автомобила...

Пон Яну 28, 2013 4:09 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Vmax написа:
... и се окопа в 30см сняг - та моите извинения - това не е 4х4...

Не бих се съгласил изцяло. Системата при ВАГ е за си помогнеш в стандартна лека ситуация, без да претендира за уникална проходимост. Но затова пък е с ниско тегло, сравнително евтина и постигаща отличен разход на асвалт (където в преобладаващото време няма нужда от нея).

Иначе истории всякакви (кой къде закъсал и кой кой вадил... :) ), преди години мой познат с Голф 1 с 4х4 и гаражен лифт с по-големи гуми караше наравно с джипките в гората. :)

Пон Яну 28, 2013 4:15 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 65
Автомобил: Subaru Outback H6 3.0R, 2006
Рейтинг: 38
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Колеги, струва ми се че темата "Особености на Субару Аутбек II (1999-2003)" е за друго, а не да стравняваме с други марки и т.н. Както каза колегата, случки много. Всяка кола си има предимства и недостатъци, няма идеална кола. Едната предимството и е че е евтина, другата че гори малко, третата че е "секси" и т.н. За всеки влак си има пътници. Затова и марки и модели колкото си щеш и всяка си има почитатели :)

Пон Яну 28, 2013 4:29 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 99
Телефон: 0888811914
Нов фен
Отговори с цитат
в темата пишат предимно кандидати за такива коли и точно това коментираме - особености спрямо други марки и модели...

А6 2.5ТДИ на 160-200 хиляди естествено, че няма да има ядове... Но като погледнах в мобиле.де екземплярите бяха от 200 до 500 хиляди км :-~

Не искам да засегна никой с констатациите си, може за нещо и да не съм прав, но човек като се кани да сменя колата си сравнява с това, което има и преценява плюсове и минуси...

Пон Яну 28, 2013 5:05 pm
Върнете се в началото
Профил
Пресен - пресен

Постове: 1
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте колеги,

В момента се "оглеждам" за нова кола и сам се спрял на 2 марки и една от тях е Субару Аутбек и Легаси.
Това което ме интересува е дали цените които са постнати в началото на темата все още са актуални (тъй като загледах че са от 2011) и ако все още са такива вярно потдръйката ще се окаже по скъпа от тази на мерцедес :).
Другия ми въпрос е какво да гледам при покупката на субару(аз сам се ориентирам кам годините от 1997 до 2001)

Благодаря ви предварително!

Пет Сеп 06, 2013 7:56 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 20
Автомобил: Renault Laguna 1 ph 2
Нов фен
Отговори с цитат
Пичове някой може ли да ми обясни ,защо тук имаме 2 бутона -> http://nfs.mobile.bg/pcgi/photos.cgi

Пон Фев 17, 2014 8:31 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 512
Автомобил: Outback 3.6R B14
Телефон: 0899907501
Рейтинг: 117
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега, линка не работи, няма снимка...

Вто Фев 18, 2014 8:59 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 20
Автомобил: Renault Laguna 1 ph 2
Нов фен
Отговори с цитат
Да видях,но вече беше късно за редакция на поста. Извинявам се :) . Та за това става дума -> http://nfs.mobile.bg/pcgi/photos.cgi?mo ... ctsb=4095#

Вто Фев 18, 2014 11:28 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
ICO-G написа:
Да видях,но вече беше късно за редакция на поста. Извинявам се :) . Та за това става дума -> http://nfs.mobile.bg/pcgi/photos.cgi?mo ... ctsb=4095#

Няма причина двата бутона, които касаят едно и също да са там. Най-вероятно втория е сложен там, за да изпълнява друга функция, за която не са намерили оригинален или по-конкретен бутон.

Вто Фев 18, 2014 11:30 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5911
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Допълнителен е, най-вероятно за изключване на VDC или за принудително заключване на центр. диф.

Вто Фев 18, 2014 11:39 am
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 27
Автомобил: Audi A6 2.5TDI
Нов фен
Отговори с цитат
С този собственик разменихме няколко e-mail-а и да наистина второто копче е за изкл. на VDC :)

Сря Фев 19, 2014 7:46 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 43
Рейтинг: 16
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Хубаво е написана "статията" от първия пост, но няма нужда (според мен) да се правят сравнения с други марки. Няма как човек да каже Токио е по хубав град от Стокхолм или Берлин. Всяка марка си има своите достойнства. Не е джентълменско audi и volvo да се наричат имитатори - те просто не са такива.
Не съм изчел всички страници, но доколкото знам outback не се отнася само за legacy има и impresa outback.
:idea: :idea:
 1

Чет Мар 06, 2014 10:39 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 416
Автомобил: Outback '99 AT, B14, 3.6 Executive
Рейтинг: 79
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравейте всички,

Искам да си купя комби автомобил и се спрях на Субару Аутбак. Обаче..... гледам обяви, гледам в интернет, гледам обяви пак гледам в интернет и не мога и не мога да разбера нещо малко, но много съществено. Намерих и вашия форум и изчетох доста, но пак и пак не намирам това което ме интересува.

Каква е разликата между Subaru Outback и Subaru Legacy Outback и Subaru Legacy (Комби- ако има такова, че вече всичко ми е каша)?

Моля някой в няколко реда да ми напише прилики/разлики.

Благодаря,
Лазар

Пет Апр 25, 2014 9:37 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 595
Автомобил: 2011 Subaru Outback 2.5i CVT Ltd.
Рейтинг: 178
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Най-общо казано:
Subaru правят основния си автомобил Legacy - среден клас седан - от много години. Същият автомобил дълго време има и "комби" версия с името Legacy "Outback". "Outback" се прилага в Северна Америка и към модела Impreza (хечбек вариантите). И така до към +/- 2001 когато FHI решават да създадат сравнително различно спортно комби - Subaru Outback. От тогава до днес комбито се наложи и заедно с техния SUV - Forester са най-успешно продаваните модели от гамата на Субару. Последните години има и нови спортни модели, както и ново по-малко комби - XV. Subaru Legacy си остава готин градски седан и не се прави вече в "комби" вариант. Разликите: Outbаck са с по-голям просвет; в окачването и пространство в комби частта, както и някои дизайнерски детайли по купето и джантите.

Пет Апр 25, 2014 3:50 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 94
Автомобил: Legacy H6 '05
Нов фен
Отговори с цитат
Ще си позволя да изчистя някой детайли около обяснението на колегата:

Както той каза Субару правят модел Легаси (от доста години). Също така той се предлага и във вариант комби.
Субару Легаси Аутбек (или само Субару Аутбек от скоро) е горе-долу същата кола като Легаси, но с по-висок просвет и някой козметични разлики (като джанти, прагове и т.н.) И двете ги има вариант седан и комби:

Субару Легаси седан:
Изображение

Субару Легаси комби:
Изображение

Субару (Легаси) Аутбек седан:
Изображение

Субару (Легаси) Аутбек комби:
Изображение

Пет Апр 25, 2014 5:04 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 198
Автомобил: subaru outback 2.5
Рейтинг: 24
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
За да е пределно ясно , два модела са - субару легаси и субару легаси аутбег. Разликата при моделите от 1998 до 2003 г. е в броните , по големите гуми (защото височината го позволява ) и клиренса ( при легасито фабрично е 15 см, а при аутбега е 20 см. , при форестара от тези години е 21 см.). Мобилето ги разделя на два модела легаси и аутбег. Там обаче джамбазите си ги пишат както си ги разбират те. За да бъда пределно ясен наи големите ядове който имат двата модела ако се чудиш между тях са- легасито ( по ниското) можеш да попаднеш на такова с въздушно окачване ( много колеги в последствие слагат нормални амортесыори защото другите се правят трудно а са скъпи), или аутбега има скъпи самонивелиращи се задни амортесыори. Първата реклама която гледах на аутбега беше за английски фермер, и как тази кола може всичко което може и един джип но е комби. Комби има при всички моделе на легаси, още от легаси едно ( най старото). :good:

Пет Апр 25, 2014 9:55 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 416
Автомобил: Outback '99 AT, B14, 3.6 Executive
Рейтинг: 79
Отговори с цитат
Благодаря за отговорите.

Да заключа:

Subaru Legacy Outback: Произвежда се до около 2000г., по-ниска версия, има възможност за въздушно окачване, по-малки гуми.

Subaru Outback: Произвежда се от 1994 до момента, по-висока версия, има възможност за саморегулиращо се задно окачване, по-големи гуми.

Сря Апр 30, 2014 1:36 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 517
Автомобил: Outback H6 '01
Рейтинг: 66
Отговори с цитат
Не точно.Аутбек е по-високо Легаси с2.5 и 3.0 , няма 2.0.Има някъде надпис Legacy Outback,другаде само Outback.С въздушно са някои Легаси 2.5 ,99-01г.Аутбек и Легаси се произвеждат до момента.Аутбека е като Алроуда при АЛуди.По-кратко неможах да го кажа.

Сря Апр 30, 2014 4:31 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 15  >