|
|
|
Страница 1 от 1
|
|
| Автор |
Съобщение |
|
smotko
Регистриран на: Пет Апр 25, 2008 7:54 pm Постове: 17 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Legacy 2,2 AT
Рейтинг: 15
|
|
Здравейте! Можете ли да ми помогнете и да ми кажете от какъв материал е тръбата за резервоара и самият резервоар на Субару Легаци 2.2, 1992 г. (тази, която излиза от капачката към резервоара)? Много благодаря.
Проблемът е следния:днес бях в сервиз за смяна на маслото в диференциала. Вероятно с крика са натиснали най-долната част на гърловината, която отива от капачката и влиза в резервоара и са я спукали. Сега тече бензин особено когато се разклати колата. Утре ще се наложи да я заварявам, но майсторите нямат представа от какъв материал е и как е закрепена тръбата. Според мен е метална (с пластмасов предпазител), но имало вариант и да е от пластмаса изцяло??
|
|
|
|
| Пет Апр 25, 2008 8:02 pm |
|
|
|
kalata14
Регистриран на: Пет Мар 07, 2008 10:30 pm Постове: 110 Местоположение: PLOVDIV
Автомобил: Legacy16v turbo20
Рейтинг: 0
|
|
КЛЕГА ЗДРАВЕЙ АЗ НЕЗНАМ ЗА МАТЕРИАЛА НА ГАРЛОВИНАТА НО ЩЕТИ ДАМ ЕДИН САВЕТ. ОТИВАШ В ТОЯ СЕРВИЗ КАДЕТО ТИЯ ВИЛА КОЛАТА И ИМ КАЗВАШ НА ТИЯ "МАЙСТОРИ" ДА СИ ОПРАВЯТ ВАКИИТЕ ААА.... АМН ВЕЧЕ..
_________________ LEGACY 16V TURBO
|
|
|
|
| Пет Апр 25, 2008 9:57 pm |
|
|
|
Pepi
Регистриран на: Нед Май 06, 2007 4:24 pm Постове: 820 Местоположение: Sofia, Bulgaria Рейтинг: 63 
|
smotko написа: Здравейте! Можете ли да ми помогнете и да ми кажете от какъв материал е тръбата за резервоара и самият резервоар на Субару Легаци 2.2, 1992 г. (тази, която излиза от капачката към резервоара)? Много благодаря. Проблемът е следния:днес бях в сервиз за смяна на маслото в диференциала. Вероятно с крика са натиснали най-долната част на гърловината, която отива от капачката и влиза в резервоара и са я спукали. Сега тече бензин особено когато се разклати колата. Утре ще се наложи да я заварявам, но майсторите нямат представа от какъв материал е и как е закрепена тръбата. Според мен е метална (с пластмасов предпазител), но имало вариант и да е от пластмаса изцяло??
Тръбата трябва да е метална и на финала влиза в резервоара с гумен, петролоустойчив маркуч.
_________________ EJ20E Legacy BG5 Продава се на части VQ35DE Infiniti FX
|
|
|
|
| Съб Апр 26, 2008 12:26 am |
|
|
|
smotko
Регистриран на: Пет Апр 25, 2008 7:54 pm Постове: 17 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Legacy 2,2 AT
Рейтинг: 15
|
|
Много благодаря! Pepi е прав, тръбата наистина е метална и влиза в резервоара с бензиноустойчив маркуч. Тъй като не можах да развия болтовете на фланеца от към капачката на резервоара, почистих много добре самата тръба и я намазах с влакнест кит. Засега реших проблема. Вече трети ден нямам теч. Ще видя дали ще се появи такъв като напълня резервоара догоре, понеже сега имам около 15 л. Още веднъж благодаря на всички колеги от форума
|
|
|
|
| Пон Апр 28, 2008 3:47 pm |
|
|
|
Pepi
Регистриран на: Нед Май 06, 2007 4:24 pm Постове: 820 Местоположение: Sofia, Bulgaria Рейтинг: 63 
|

Ще ти кажа и друго. При мене тази тръба в извивката (най-ниската точка), където е кукичката, държаща пластмасовия щит, беше вдлъбната и имаше дупчица, дали е от удар или от друго не мога да ти кажа, беше доста корозирала от там ми прокапваше бензин. С моя майстор взехме решение да я сменяме, корозията за в бъдеще щеше да зъдълбочи още повече проблема. Свалихме шаблон от стоманизирана тел на извивките на тръбата, след това на тръбогиб (в сервиз за ауспуси) ми огънаха същата тръба, мисля че беше Ф50. Обработих я против корозия. Оттук-нататък сваляш старата тръба, режеш я горе преди тънката тръбичка и я снаждаш с новата или със заварка или с петролоустойчив маркуч. В другия край на тръбата има пластмасова клапа, която предотвратява изтичане на горивото при преобръщане на колата. Трябва да преработиш малко края на новата тръба, за да можеш да монтираш клапата. И да, рапидките при гърловината наистина се развиват много трудно, голяма смрад са, моя майстор загуби половината от времето за да ги развие.
_________________ EJ20E Legacy BG5 Продава се на части VQ35DE Infiniti FX
|
|
|
|
| Пон Апр 28, 2008 4:18 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|