Отговори на тема
 Мнение за Форестер 
Автор Съобщение

Постове: 8
Автомобил: Alfa Romeo
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте :) от известно време се оглеждам за семеен автомобил и немога да взема решение толкова лесно.Хем искам да вози комфортно,да е здрав и надежден и да ми доставя удоволствие от шофирането:) Засега съм се спрял на Форестер 98-2001г.но имам колебания между 2.0 122кс.и 2.0Т. знам че разликата е голяма между двата мотора и поради тази причина искам вашите мнения как е с подръжката колата,кой двигател е по здрав и надежден?какво да гледам при покупка?Каквото се сетите може да помагате :bow:

Нед Мар 02, 2014 10:08 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 469
Рейтинг: 347
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравей колега,
Малко информация, която може да ти помогне:

- 122 к.с. двигателя се ползва в първата 1-1.5 година от производството на модела. След това двигателя е 125 к.с. атмосферен, който има доста механични заемки от турбо версията.

- Първата версия е по-евтина за обслужване, втората с относително повече ресурс.

- Атмосферния двигател е добър, но геройски изцепки с него не стават. Ако за теб е важно да имаш мощност на разположение - турбо верията е за теб

- Тези модели са на възраст и е задължително да заведеш автомобила на преглед в сервиз, който работи със SUBARU автомобили. Така ще си спестиш много нерви и пари

Пон Мар 03, 2014 8:27 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
iion написа:
Здравей колега,
Малко информация, която може да ти помогне:

- 122 к.с. двигателя се ползва в първата 1-1.5 година от производството на модела. След това двигателя е 125 к.с. атмосферен, който има доста механични заемки от турбо версията.

- Първата версия е по-евтина за обслужване, втората с относително повече ресурс.

- Атмосферния двигател е добър, но геройски изцепки с него не стават. Ако за теб е важно да имаш мощност на разположение - турбо верията е за теб

- Тези модели са на възраст и е задължително да заведеш автомобила на преглед в сервиз, който работи със SUBARU автомобили. Така ще си спестиш много нерви и пари

Мерси колега за отговора:) Не съм карал 125кс. и незнам дали ще е пъргав като изпреварвам на магистрала с пълна кола например а не от 5- та да вкарвам 3- та :):) Друго което исках да питам е тези модели само с климатик ли са? намират ли се с климатроник?

Пон Мар 03, 2014 10:04 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 11
Автомобил: Forester SF 2.0
Нов фен
Отговори с цитат
Цитат:

Колега,а би ли споделил,по каква причина 125кс има повече ресурс от 122кс и на какви детайли точно?

Пон Мар 03, 2014 10:08 am
Върнете се в началото
Профил

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Не съм достатъчно запознат за да опиша в детайли, но със сигурност ангренажният ремък между 122 и 125 е различен и доколкото знам е идентичен с този на турбо версията. Друго по спомен е съединителя, пак по същата причина (и може би колянов вал, бутала, но за това не гарантирам). За да не се излагам - да кажат по-запознати хора.

Пон Мар 03, 2014 7:39 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 11
Автомобил: Forester SF 2.0
Нов фен
Отговори с цитат
Цитат:
Не съм достатъчно запознат за да опиша в детайли, но със сигурност ангренажният ремък между 122 и 125 е различен и доколкото знам е идентичен с този на турбо версията. Друго по спомен е съединителя, пак по същата причина (и може би колянов вал, бутала, но за това не гарантирам). За да не се излагам - да кажат по-запознати хора.

Но това не ти попречи категорично да си изразиш "мнението" пред незапознат човек.
А даваш ли си сметка,че човека си е събрал някакви пари,и като отиде да си избира кола-ще ги даде за някакъв трошляк 125к.с.,т.е. ще направи компромис със състоянието на колата,а няма да вземе някоя по-запазена 122к.с.,че "специалисти" викат,че много се чупели...
Уважавайте малко околните,все пак става въпрос за пари :-x

Вто Мар 04, 2014 10:00 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 773
Автомобил: FORESTER SH
Рейтинг: 67
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
gelermoto написа:
Здравейте :) от известно време се оглеждам за семеен автомобил и немога да взема решение толкова лесно.Хем искам да вози комфортно,да е здрав и надежден и да ми доставя удоволствие от шофирането:) Засега съм се спрял на Форестер 98-2001г.но имам колебания между 2.0 122кс.и 2.0Т. знам че разликата е голяма между двата мотора и поради тази причина искам вашите мнения как е с подръжката колата,кой двигател е по здрав и надежден?какво да гледам при покупка?Каквото се сетите може да помагате :bow:

Ако попаднеш на запазен екземпляр няма да съжаляваш.
За семеен "универсал" това е много практично решение.
Мисля, че 2.0T имат вискозитетен самоблокиращ заден диференциал - не съм сигурен затова провери.
Ако е така - това е един допълнителен плюс.
Газифицират се лесно, ако това ти влиза в плановете.
За парите на които сега може да се купи такъв Форестър това си е направо попадение за семейна кола.

Вто Мар 04, 2014 12:49 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Отговори с цитат
roland написа:
А даваш ли си сметка,че човека си е събрал някакви пари,и като отиде да си избира кола-ще ги даде за някакъв трошляк 125к.с.,т.е. ще направи компромис със състоянието на колата,а няма да вземе някоя по-запазена 122к.с.,че "специалисти" викат,че много се чупели...
Уважавайте малко околните,все пак става въпрос за пари :-x

Да уточня, защото изглежда не съм разбран правилно:

- Разлика между 122 и 125 к.с. има, не е за пренебрегване, но на тези години едва ли има кое знае какво значение, освен за цената, която ще плащаш за поддръжка.

- Подчертал съм, че говоря по спомени за повечето неща, но това не значи че няма истина в това, което казвам

- На никого не налагам мнение за какво и как да харчи собствените си пари, освен това разлики в цените на 122 и 125 к.с. по скоро като да няма

Аз поне отговорих нещо що-годе смислено на колегата gelermoto, ако има желание може да продължи с четене по форума - информация има доста по всякакви теми.
Пожелавам успех с покупката на колегата каквото и да си избере, дори и да не е SUBARU, въпреки че бих препоръчал Forester-а - все пак и аз го карам ;)

Вто Мар 04, 2014 2:20 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Повече ме влече турбото но там ремонта е по солен :) ако си харесам и 122 или 125 кс. пак бих я взел но както се казва трябва много да се внимава а аз ако трябва да съм честен не съм много на наясно с марката:)

Вто Мар 04, 2014 8:48 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема