Отговори на тема
 LED габарити и круиз контрол 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 80
Автомобил: Subaru Outback III
Рейтинг: 10
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравейте, колеги

След слагането на LED габарити и запалването на колата започна да мига индикацията на круиз контрола и индикацията на двигателя да свети. Отдадох значение на това че беше откачен акумулатора, макар че ми беше съмнително. След изчистване на грешките които бяха записани всичко се нормализира и няма индикация и грешки. За съжаление не записах какви са грешките. Интересното се получи после като реших да включа круиз контрола - оказа се че не може да се включи SET, индикацията му светва но не реагира когато трябва да се зададе скорост. Днес реших да го включа докато не бяха включени светлините и всичко си работеше както трябва. В момента когато включих габаритите в движение , круиз контрола отново спря да работи.
Другата особеност е че когато не са включени габаритите, при натискането на спирачката светват и те леко. Задните светлини и те са ЛЕД.

Не съм срещал досега зависимост от вида светлини да се получава някаква нередност с управлението на други модули по колата но нека опитните да се изкажат.

Поздрави!

Вто Мар 04, 2014 10:07 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Явно никой не се е сблъсквал с моята ситуация...
Забелязах и още нещо , когато не са включени габаритите и фаровете , като се натисне спирачката намалят и светлините по таблото , дисплея на климатика. Все едно са включени светлините а те не са.

Чет Мар 06, 2014 10:06 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 954
Автомобил: Impreza 2,0
Рейтинг: 470
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега, да уточним нещо... сложил си ЛЕД лампи на габарити и стопове или цели модули. Принципно при слагане на ЛЕД лампи трябва да се сложат съпротивления доколкото си спомням...

Чет Мар 06, 2014 10:13 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Сложил съм само лампи , няма съпротивления или модули по тях. Доколкото знам съпротивленията са важни за мигачите заради релетата , а за стоповете и габаритите нужни ли са?

deadman написа:
Колега, да уточним нещо... сложил си ЛЕД лампи на габарити и стопове или цели модули. Принципно при слагане на ЛЕД лампи трябва да се сложат съпротивления доколкото си спомням...

Чет Мар 06, 2014 10:17 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 204
Автомобил: Subaru Forester 2.0X, SG9
Рейтинг: 39
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Цитат:
Сложил съм само лампи , няма съпротивления или модули по тях. Доколкото знам съпротивленията са важни за мигачите заради релетата , а за стоповете и габаритите нужни ли са?

Има LED "крушки", които са с корекция на грешката, т.е. имат съпротивление като на крушките с нажежаема жичка. Това е така, за да не се заблуждава EKU-то, че има изгоряла светлина. Може да е такъв при теб случая.

Чет Мар 06, 2014 11:05 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 899
Рейтинг: 266
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Съпротивлението на обикновената крушка - клони към 0, съпротивлението на светодиода клони към безкрайност, съпоставен с нажежаемата жица, за обикновената няма значение къде ще е + и къде ще е масата, при светодиодите - има строго определена посока на тока. Трябва или да са специално пригодени за стандартна ел инсталация или сам да си ги донатаманиш диодите - не всичко е болт он, а тези които са - предполагам са вече с различни изпълнения качество и цена. В общи линии, ако ел инсталацията има сигнал за следене на светлините - ще се побърка след подобна намеса.
 15

Чет Мар 06, 2014 11:20 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Незнам и не съм срещал, аутбек 2004 година да имат проверка за светлините, не виждам и грешки записани в компютъра. Ще опитам да намеря лед с корекция да пробвам с тях , ако не , връщам си старите ламбета.
Благодаря ви за съветите!

Чет Мар 06, 2014 11:55 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1249
Автомобил: Legacy 2005 3.0 R Spec B
Рейтинг: 152
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
след 2004 Имат индикация за светлините
ако ти изгорят 2та стопа светва АБС и ВДЦ лампи

Чет Мар 06, 2014 7:52 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Продължение ...

Върнах обратно крушките отзад а габаритите ги оставих с LED. Всякакви странни поведения изчезнаха по осветлението по таблото , круиз контрола си работи. Изглежда проверява за крушките.
Благодаря на всички отзовали се!

Пон Мар 10, 2014 9:06 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 55
Автомобил: Subaru Legacy H6
Телефон: 0888 511 533
Рейтинг: 65
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
А какви са крушките на габаритите и лесно ли се сменяват? И аз искам да сложа лед, че с ксенон и жълт габарит ми е малко грозно.

Чет Сеп 24, 2015 12:39 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Bonev написа:
А какви са крушките на габаритите и лесно ли се сменяват? И аз искам да сложа лед, че с ксенон и жълт габарит ми е малко грозно.

Изображение
Това са габаритите, сменят се като се махне въздуховода на въздушният филтър на лявият и акумулатора на дясният. Не е нещо сложно.

Вто Сеп 29, 2015 11:15 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема