Отговори на тема стр <  1, 2
 Разход на гориво на скорост без газ 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 344
Автомобил: Subaru Outback MY15, 3.6 R
Рейтинг: 23
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Миналата седмица направих един тест заредих форито (2.0, 125к.с) с 8.07 л. бензин А95 (това са 20 лв.-цена на бензина тогава 2.49.).Карах колата с този бензин 3 дни и изминах с него м/у 100-104 км. Това е комбиниран разход на гориво като скороста извън града беше не по малка от 80 и не повече от 120.Имаше и съвсем лек офф-роуд. В града колата я карам много икономично(смисъл сменям на не повече от 2000 оборота и не я юркам и поне 30% от градското каране освобождавам на свободна,когато е възможно това) и съм доста доволен от показания разход. Това са моите впечатления от моя форко,доволен съм :)

Нед Мар 09, 2014 7:40 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1162
Автомобил: Impreza 2.0GRR!
Рейтинг: 71
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Хм, търся на Torque показател за инжекторно време, но не виждам да има. А лаптопа да закачам не ми се занимава.

Някой друг показател по който да се ориентирам при високите обороти без газ?

Пон Мар 10, 2014 5:13 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 72
Автомобил: subaru impreza subaru forester '10
Телефон: 0883304033
Рейтинг: 4
Нов фен
Отговори с цитат
При високи обороти с върнат педал на гаста няма подаване на гориво поне при мен форестер 2.0 диагностика е ТЕХА мобаил. Подаването на гориво започва близо до 1000 оборота преди това е времената са на ``0`` .

Поздрави!!!

Пон Мар 10, 2014 6:26 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 237
Автомобил: WRX Wagon
Рейтинг: 195
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
jafaar написа:
Хм, търся на Torque показател за инжекторно време, но не виждам да има. А лаптопа да закачам не ми се занимава.

Някой друг показател по който да се ориентирам при високите обороти без газ?

Пробавай с fuel flow cc/min

Пон Мар 10, 2014 11:42 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2200
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Vertriebler написа:
Един майстор на СУбару ми каза,..................... Първият път на свободна, моторът почна да загрява

Еми то сигурно и на място ако ти работи колата ще почне да загрява. Вземи я прегледаи преди да си я прегрял някъде.
Няма такъв филм да ти загрява колата ако пускап надолнище на свободна, ако колата е изрядна.

А това "Един майстор на СУбару ми каза,..." звучи като някаква фантастичан приказка.
На мен по нанадолно ми гори да, ама с напълно отворена дроселна калапа и инжектори на макс...

Дори и да приемем че ЕКУ-то поска по малко гориво то ще е толкова незначително че ще е по малко дори и от на празен ход. Няма да усетиш разлика в разхода дори и ако по нанадолно гасиш колата.

first Love Leone '84 1.8 АТ
Facebook: Medovo Bee Farm

Вто Мар 11, 2014 8:36 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2