Отговори на тема стр <  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  >
 VDC off 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 595
Автомобил: 2011 Subaru Outback 2.5i CVT Ltd.
Рейтинг: 178
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Според моя опит - системата почти не се задейства при нормално каране, дори и при екстремни условия (например заснежен път).
И аз както колегата по-горе се питам: защо да изключваш нещо, което дори не усещаш, а когато се задейства - то е за да те стабилизира, считай - за да ти помогне!?

Моят Аутбек има бутон "VDC OFF", така че по аналогия не би трябвало да има проблем да караш с изключена система. Освен ако в случая с "бушона" не се влияе още някоя система (примерно на ABS-а, с която е във връзка).

Пет Мар 14, 2014 3:25 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 23
Автомобил: Subaru Legacy GX 2.5, AT, '99
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Както написах по-горе, не желая системата да се меси в стила ми на каране, НАЙ-ВЕЧЕ в тези екстремни ситуации, а бих желал автомобила да е по-предвидим точно в тези ситуации. За всеки е ясно, че VDC не действа при скорости по-високи от 80км\ч. Не е това въпроса ми. Въпроса ми беше има ли проблем за самият автомобил да бъде каран с изключена система, защото не ми стана ясно диференциалите отворени ли остават, или не. Никой във форума не дава конкретен отговор. Така че дали ще го изключа или не, и защо искам да е така, това е въпрос на лични предпочитания. Мен ме интересува това да не навреди на автомобила по някакъв начин.

Нед Мар 16, 2014 12:39 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1217
Автомобил: предишен: Impreza 2.0R
Рейтинг: 140
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Това не е поредната ненадеждна електроника, която ще усетиш да ти се меси като си на път (изключваме нарочно окопаване или катерене по баири).
Danny Florev написа:
За всеки е ясно, че VDC не действа при скорости по-високи от 80км\ч.

За това твърдение имаш ли източник? Защото аз досега не съм видял някъде в документация да пише скорост над която VDC да не работи.

Ето подробна информация за работата на VDC:
Прикачени файлове:
VDC info.pdf [352.27 KiB]
166 пъти

Източник: http://www.scoobymods.com/showthread.ph ... tml?t=3047

И за да се отговори на въпроса: Изключването на VDC надали ще има проблем. ABS системата при спиране ще работи, няма да работи за стабилизиране на автомобила като му изпуснеш управлението или правиш екстремна маневра.

сега:
    Daihatsu Sirion 4WD (full-fledged Justy)

Пон Мар 17, 2014 12:19 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 23
Автомобил: Subaru Legacy GX 2.5, AT, '99
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
evg3 написа:
Това не е поредната ненадеждна електроника, която ще усетиш да ти се меси като си на път (изключваме нарочно окопаване или катерене по баири).
Danny Florev написа:
За всеки е ясно, че VDC не действа при скорости по-високи от 80км\ч.

За това твърдение имаш ли източник? Защото аз досега не съм видял някъде в документация да пише скорост над която VDC да не работи.

Ето подробна информация за работата на VDC:
Прикачени файлове:
VDC info.pdf

Източник: http://www.scoobymods.com/showthread.ph ... tml?t=3047

И за да се отговори на въпроса: Изключването на VDC надали ще има проблем. ABS системата при спиране ще работи, няма да работи за стабилизиране на автомобила като му изпуснеш управлението или правиш екстремна маневра.

Ако трябва да се изразя по-точно, при скорост над 80км/ч VDC, не че не работи, сензорите постоянно подават информация, просто единственото, което VDC прави при нужда е да отнема двигателното усилие без да намесва ABS. Поне за моята генерация е така. За новите модели не знам. Логично е да има разлика с еволюцията на моделите и системата VDC. За това съм 100% сигурен. Пише го на доста места в американските и английски форуми. Но дори тази намеса би била опасна в някои редки случаи. Хора, които като са карали почти цял живот коли със задно предаване без електронни системи за стабилност знаят за какво иде реч. Както казах, става въпроса за предвидимост и възможност за пряк контрол върху автомобила. Казано по друг начин, когато жена ми кара колата, VDC определено искам да работи. Когато карам аз, не искам. :D
Благодаря на всички за отговорите. Мен единствено ме интересуваше да не е вредно за колата и по-специално за диференциалите.
:good:

Чет Мар 20, 2014 2:34 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2115
Автомобил: Subaru legacy 2,5 АТ 01GX limited
Рейтинг: 384
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ако не блокира колелата когато някое от тях буксува или е във въздуха
ще има голяма полза от VDC off .
Аз си купих от Иво от перник копче вдц оф за 15 лв от следващия на моя модел (2004-2009) и копчето си пасва идвално с моите катож размер и го сложих до двете за автопилот и отоплението на предното стъкло, остава само да му пусна инсталация, за релето не се бях сетил, но те всички копчета са такива без задържане в моята модификация.
Така че за който излиза извън пътя си има файда от копчето.

Сря Апр 23, 2014 12:45 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 85
Рейтинг: 8
Разчитай на мен
Отговори с цитат
За това че е по-добре да е офф когато си извън пътя не съм много съгласен. Преди 3 месеца ми пропадна предницата в едни преспи и точно щото четох тук че при такива ситуации се изключва вдц-то за да не пречи и седях 40мин в снега докато не се окопах още повече. В момента в който пуснах вдц-то задните гуми ме издърпаха все едно някой ме е ритнал отпред. Преди това гумите се въртяха хаотично и колата не осъзнаваше, че отпред няма сцепление за да даде повече сила на задните колела. Така че следващия път когато затъна някъде не бих изключил вдц-то за нищо на света!

Чет Апр 24, 2014 9:24 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2527
Автомобил: Forester Boxer Diesel Lineartronic
Рейтинг: 428
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Tin4ou написа:
За това че е по-добре да е офф когато си извън пътя не съм много съгласен. Преди 3 месеца ми пропадна предницата в едни преспи и точно щото четох тук че при такива ситуации се изключва вдц-то за да не пречи и седях 40мин в снега докато не се окопах още повече. В момента в който пуснах вдц-то задните гуми ме издърпаха все едно някой ме е ритнал отпред. Преди това гумите се въртяха хаотично и колата не осъзнаваше, че отпред няма сцепление за да даде повече сила на задните колела. Така че следващия път когато затъна някъде не бих изключил вдц-то за нищо на света!

Не си разбрал колега.Изключва се ,за да не закъсаш и преди да асе метнеш в преспите.
След това каквото помогне то ще е.Често е лопата :D

Чет Апр 24, 2014 9:59 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2200
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Greg4o написа:

ROFL

Лопатата винаги помага...
ROFL

first Love Leone '84 1.8 АТ
Facebook: Medovo Bee Farm

Пет Апр 25, 2014 7:12 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Mladen99 написа:
Greg4o написа:

ROFL

Лопатата винаги помага...
ROFL

не винаги, ако една гума ти е във вуздуха и си на баир , къде да я завреш тая лопата ???? ROFL

Пет Апр 25, 2014 7:19 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
колко ампера трябва да е бушона, който се слага ?

Пет Май 23, 2014 12:07 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
quietriot написа:
колко ампера трябва да е бушона, който се слага ?

при толкова капацитети никой не помни колко му е бушона? :D

Вто Май 27, 2014 8:52 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 517
Автомобил: Outback H6 '01
Рейтинг: 66
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Син,15А.

Вто Май 27, 2014 10:37 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
mitashki35 написа:
Син,15А.

мерси колега

Вто Май 27, 2014 12:10 pm
Върнете се в началото
Профил
Пресен - пресен

Постове: 2
Автомобил: golf 2
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
здравейте колеги, прочетох темата и имам 1 въпрос относно vdc-то
vdc се я явява алтернатива като esp така ли да го разбирам?
а другият ми въпрос е: след като няма на аутбеците с ръчни бутон за off може ли да се направи такъв? нещо като на 2та страницата както колегата krass е направил?
мисля да си взимам outback и сега чета като цяло всичко за да знам какво точно да търся

Нед Юли 27, 2014 3:31 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
nokiata написа:
здравейте колеги, прочетох темата и имам 1 въпрос относно vdc-то
vdc се я явява алтернатива като esp така ли да го разбирам?
а другият ми въпрос е: след като няма на аутбеците с ръчни бутон за off може ли да се направи такъв? нещо като на 2та страницата както колегата krass е направил?
мисля да си взимам outback и сега чета като цяло всичко за да знам какво точно да търся

Моделите с МТ (ръчни скорости) рядко имат тази екстра и то само след 2004г.
За мен екстрата е уникално добра, затова и 2-то ми субару е АТ с ВДЦ,
Помисли добре при избора на автомобил и разходите по обслужването на АТ и МТ, мое мнение е че няма кои знае каква ценова разлика а АТ е доста по комфортно особенно с ВДЦ си е неописуемо.

Нед Юли 27, 2014 9:05 pm
Върнете се в началото
Профил
Пресен - пресен

Постове: 2
Автомобил: golf 2
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
да, но не ми отговорихте на въпроса дали мога да си го инсталирам vdc-то допълнително?
като цяло съм чел теми в ауди и volkswagen, че коли които го нямат, (но имат абс и газта им не е жило) си го инсталират успешно, чрез смяната на комп + абс за есп;] нещо от този сорт беше!

и също така 2.5л или 2.0л версия е по-добре? че като гледам разликата е около 25-30 коня, а за застраховката/данъка има голяма разлика! вървежа,ускорението и офроада как е? ако някой има наблюдения, моля да сподели:)

Пон Юли 28, 2014 9:47 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
nokiata написа:
да, но не ми отговорихте на въпроса дали мога да си го инсталирам vdc-то допълнително?
като цяло съм чел теми в ауди и volkswagen, че коли които го нямат, (но имат абс и газта им не е жило) си го инсталират успешно, чрез смяната на комп + абс за есп;] нещо от този сорт беше!

и също така 2.5л или 2.0л версия е по-добре? че като гледам разликата е около 25-30 коня, а за застраховката/данъка има голяма разлика! вървежа,ускорението и офроада как е? ако някой има наблюдения, моля да сподели:)

Дори и дае възможно филма е голям. Купи си кола с ВДЦ за аутбек 2.0л няма, а с легаси на офроуд.... Няма начин. Аутбека се справя по черни пътища!
Помагат заден ЛСД и вдц,то. Аз съм доста доволен о от вдц.

Вто Юли 29, 2014 7:35 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
nokiata написа:

Дори и дае възможно филма е голям. Купи си кола с ВДЦ за аутбек 2.0л няма, а с легаси на офроуд.... Няма начин. Аутбека се справя по черни пътища!
Помагат заден ЛСД и вдц,то. Аз съм доста доволен о от вдц.

Вто Юли 29, 2014 7:35 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Има с въздушно същия офроуд както и аутбека има и вдц има и копче за гасенето му ;-)

Съб Авг 02, 2014 5:39 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Гложди ме една еретична мисъл дали инсталацията на легаси не съшата като.аутбек и дали си няма куплунг за вдц ог който просто не се ползва и трябва да намеря вместо.да пускам.нови жици.
Идеи?[emoji6]

Пон Сеп 22, 2014 3:53 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  >