Отговори на тема
 Впечатления от 3 литровия шестак на Субару Аутбек 
Автор Съобщение

Постове: 13
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Колеги, някой имали или карал ли е този дзвер?
Моля за вчепатления, че нещо ме сърбят ръцете за този мотор от 209 коня шестак, но малко ме спира акциза...Другото което знам е че двигателите с верига са много яки, но колко ще струва една смяна и на колко километри ще се сменя...?

Колкото повече информация има ще има и по-голяма прозрачност и леснота за вземане на решения!

Сря Апр 30, 2008 9:06 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 657
Автомобил: аутбек 3.0R '05
Рейтинг: 31
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Пост 
Тоя мотор се счита за много сполучлив. От 2005 година 3 литра мотора е 250 к.с. което на мен лично ми е още повече по вкуса ;) За веригата хич не му мисли, няма да се налага да я сменяш, освен ако нещо не вземе да шуми или нещо по-лошо. Даже не изискват да се прави периодична поддръжка и въобще преглед. Това със сигурност е по време на гаранционния сервиз. За по-нататъшната употреба не знам. Ама веригата си е друго, аз я предпочитам.
Цитат:
(1) Periodic inspection and replacement of the camshaft drive chains on the 3.0 liter models are not required.

Така че струва ми се 3 литра моторчето е направо супер. Аз съм се зарекал следващата ми кола да е с 3 литра. Имам познат дето е със Мазда 6 и има V6 под капака, ами чудо е направо :)

Сря Апр 30, 2008 10:33 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2200
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
А относно разхода на 6 цилиндровите Субарута 209кс. ??? Защото наистина авън се намират на доста по ниска цена от 2.5л 156кс. Но мен лично ме притеснява разхода. Нека някои които има или е имал да сподели.

Пет Май 02, 2008 9:48 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Пост 
Разхода нали много пъти сме казвали че зависи от задкормилното устройство - шофьора ;) Според мен разхода ще се върти от 14 до 18-20, за градско говоря. Ама моята машина е 2.2 и само 136 коня. Зимата ми гори 14-15 градско, а лятото като си пусна климатика и пак отива на толкова. И то идва на кантар със големия мотор, на който разхода му не се вдига значително при пуснат климатик. Но когато стане дума за мощност и имаш нужда от нея в определен момент, няма нужда за коментар, големия си казва тежката дума. Абе най-големия, нали го знаете ;) Та и с 1-2 литра по-голям разход не е фатално в сравнение с това което ще получиш насреща.
За тези които наистина много държат на разхода - новите хибриди са идеални за тях. Или някакъв електромобил ;)

Пет Май 02, 2008 1:35 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2200
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Аз засега карам Мерцедес както се вижда, 2.0 122кс. и на газ на магистралата ми харчи 11 с 160 км.ч Иначе смесено градско и извънградско с 120 ми дава 12/100, все пак Бургаското градско няма нищо общо с Софииското, така че ако едно Н6 ми харчи 14 смесено с един газов нжекцион нее проблем.

Пет Май 02, 2008 1:48 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 323
Автомобил: 08 outback 3.0
Рейтинг: 24
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
Моят е същия 3.0,но 245 к.с. H6,харчи под 10 , почти без градско.Готино е да знаеш,че има повече кончета,но в никакъв случай не е за спорт.И аз си мислех за газова,но при тоя разход,се отказвам.очаквах да лапа повече-предишното ми комби-мазда 626,1.8,90 к.с.,харчеше 8 /100.

2010 guzzi griso 1100

Пет Май 02, 2008 5:08 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Пост 
den4o, точно затова говоря и аз, големия мотор няма да ти харчи кой знае колко много, но пък е удоволствие да се кара, и знаеш че имаш мотор под капака а не някакво бъзикне дето само бръмчи :)
А що се отнася до газта на такава кола - твърдо НЕ според мен. Няма логика, то кат ще се осакатява колата на газ, по-добре да си остане човек с малкия мотор и тогава да сложи газ. Така ще е най-икономично. Но не е само в икономията тая работа. Пък да не говорим колко ще струва една инвестиция в газова. И после като вземе да ти гори 18/100 примерно и то му се губи цялата далавера. И като сложиш ходене по майстори за преглед, че настройки, че после пак донастройки и то отиде се не видя. Пък да не говорим за главоболията и загубата на време.

Пет Май 02, 2008 6:57 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 90
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Коя далавера се губи, като харчи 18 на газ, все едно харчи 8 на бензин като пари :) Не че се избива бързо, а се избива АДСКИ бързо :)
От опит :)
А когато харчи 11 като в моя случай, ами... карам легаси с разход на вивио :)
Иначе - винаги си заслужава да вземеш по-големия мотор, и аз съм карал легаси 2.2 и е много по-добре от 2.0, няма връзка, и разхода да беше малко по-голям, е било от странични фактори. На дълго със сигурност беше по-икономична, не се товари мотора.

Пет Май 02, 2008 8:52 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ WWW
Аватар

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Пост 
Абе на дълго си е друго, туй го знаем всички. Е не знаех аз че, бензина ви е 2.25 пъти по-скъп от газта. То и тука скача ама в БГ си е цифромания. Но въпреки това не съм привърженик на газта по ред причини които няма да изброявам, не му е тука мястото. Темата е за Н6. Супер е мотора. И ако е новата генерация със 245 к.с. е още по-добре.

Съб Май 03, 2008 2:32 am
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Постове: 6482
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Има газ на един лев, а супер бензините са над 2.30 за литър. Стана мазало...мисля си колко по-добре би ми било на левче бензин....еееех :smt083

'Не искам богатства, не искам пари - искам на бирата и бензина старите цени!!!' :-D :-D :-D

Съб Май 03, 2008 4:15 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Отговори на тема