Отговори на тема
 Дилема FORESTER SG 2.0XT VS OUTBACK H6|Човек за внос отCH/DE 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 216
Автомобил: Outback '10 2.5CVT,Outback '02 H6
Рейтинг: 252
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравейте,

разгледах други подобни теми, но те коментират избора между форестър и аутбек като цяло. За мен дилемата е конкретно между тези години и двигатели:

FORESTER (2003-2004) 2.0XT
OUTBACK (2002-2003) H6
------------------------------------
бюджет около 8 000-9 500 (без първоначално обслужване и разходи по докарване)

Интересува ме по-специално:

а) много по-капризна/скъпа ли е поддръжката на EJ20T в сравнение с EZ30?
- някъде във форума прочетох, че частите за XT са понякога в пъти по-скъпи от тези на атмосферните...За кои части, по специално важи това и би ли имало такава разлика между цените на частите за EJ20T и H6?
б) тук прочетох, че и двата двигателя са сравнително по-неподходящи за газифициране в сравнение с атмосферните EJ20 и EJ25, но все пак турбото или H6 ще се държи по-добре на газ, при равни други условия (внимателно каране, добре монтиран газов инжекцион и т.н.)?

Покарах и двата модела и въпреки, че мислех , че бързо ще добия представа коя повече ми пасва, продължавам да се колебая всеки ден. Като комфорт ми допадат и двете, като големина и пространство също, като визия - Форестърът ми е мааалко по-симпатичен и съвременнен, но изпитвам несигурност относно надеждността и поддръжката на турбо двигателя..

В идеалният случай, надявам се някой, притежавал и двата модела да сподели по-прагматична (а може и емоционална) гледна точка за добрите и лошите страни при поддръжката на конкретно тези два модела с тези двигатели?

Не на последно място: бихте ли препоръчали контакт за коректен човек за съдействие при избор и внос на един от горните модела от Швейцария или Германия? Слагам Швейцария на първо място, единствено поради наблюдения, че колите от там имат по-малко ръжда и поне на снимки, изглеждат доста по-стегнати от немските обяви (а и една идея по-евтини).

Срещал съм по други теми да се споменават "Бат Буби"(за внос от DE) и "Мишо" (за внос на H6 от CH).
Тези хора занимават ли се още с това?
Контактите им актуални ли са?

Много благодаря!

/Божо

Съб Мар 22, 2014 3:07 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 198
Автомобил: subaru outback 2.5
Рейтинг: 24
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Изумен съм колко добре си осведомен.... браво харесвам хора който знаят какво искат.... ти няма как да сгрешиш ,което и да избереш. Задължително сервиз , човек разбиращ от субару и болежките му (макар че ако е дори и умерено поддържано такива почти няма).Успех :good:

Съб Мар 22, 2014 8:59 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 65
Автомобил: субару форестър
Рейтинг: 16
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Ако си млад вземи форко :) клати яко като в дискотека ... бая проходим , диги , вършила и черно до язовира. Яко газ и безмилостно 180 по магистралата 18 гас ROFL , кеф цена няма. Оубека само за пораснали над 45г. комфортно возене и чат пат газ 200 ... 20 газ. Бая е дълга ама става за диги и вършила .Ако си скрънза това не е твоя автомобил. 90 % се карат на газ , ама яко :giggle: .... стават за газ ... чети в форума ! Никакви случайни майстори .... форума помага ... :) , от опит да споделя. Успех в търсенето!

Вто Апр 22, 2014 8:44 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2508
Автомобил: Танк EJ22'94; EJ20G ; D15Z3
Рейтинг: 721
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
За Семейство, Деца, Палатки и комфорт - Бек.
За Кеф, Жена, Гора и къса по-проходима база (основно пресечени терени) - форко.

Е, има и семейни с Форковци, ама с децата повече място - никога не е излишно.

Турбо агрегата си е турбо агрегат. По-капризен, ако има ядове и си има тънкости, но и 2те се газифицират. 2.0Т ако не го пипаш откъм мощ - никакви ядове.Х6 при знайни майстори само!

Х6 има верига, но е по-кекав откъм прегряване.
2.0т е добиче.

Х6 може да ти даде и 11/100 извънградско... 2.0т май и под това може да падне, ако не се заиграваш с охлюва....

Що не си разрешиш дилемата по по-лесен начин.
Почни да търсиш и което читаво излезе първо.... това ти е късмета? :-P
Бат Буби работи. Пиши му лично или му имаше тел по темите: viewtopic.php?f=5&t=16567
Успех! :beer:

Вто Апр 22, 2014 11:44 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 216
Автомобил: Outback '10 2.5CVT,Outback '02 H6
Рейтинг: 252
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Много благодаря за съветите, колеги!

Съб Апр 26, 2014 8:40 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема