Отговори на тема
 питане за МТ или АТ при Оutback 
Автор Съобщение

Постове: 4
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте всички,много ще съм Ви благодарен,ако ме насочите в моята дилема,какъв outbаck да избера,а именно с ръчни или автоматични скорости.
Работя на 80км.от града в който живея по голямата част от които са магистрала,моля да сравните разхода на гориво и сигорноста при изпреварване / не по магистралата разбира се /на двата вида скорости.Благодаря Ви предварително!

Съб Май 03, 2008 2:22 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 657
Автомобил: аутбек 3.0R '05
Рейтинг: 31
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Пост 
Взимай комбинираната кутия, типтроник дето му викат. Хем си с автомат, хем може и на ръчно превключване. Разход на гориво за автомата го дават по-малко. Сигурността при изпреварване не може да се каже че, зависи от кутията. Дори и да зависи, то няма и 0.001% според мен. Най-важното при изпреварване е шофьора - опит и възможността за преценка на ситуацията. Представяте ли си ако сигурността при изпреварване зависеше от кутията, и при автомата ако беше по-опасно, тука нямаше да останат хора ;)
Моето лично предпочитание - автомат! Откак съм се метнал на такава кола, със сигурност мога да ти кажа че ръчна кола повече няма да си купя. А зимата на сняг пак си спира мс двигателя, има възможност за понижаване на предавките, така че е същата работа като при ръчките. На мен много добре ми пасва.

Съб Май 03, 2008 2:43 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2200
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
И според мен автомата е по доброто решение. Кои как си е свикнал, де но автомата си е много голяма екстра. При по старите Субарута няма типтроник, но всички си имат кикдаун. Тъи че и при изпреварване само даваш газ до дупка :-) тя кутията си решава на коя предавка да си включи. Разхода е с минимална разлика.

Съб Май 03, 2008 5:14 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 820
Рейтинг: 63
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Според мене Ръчна! Много по-динамична е и ти дава възможност да контролираш положението. Впечетленията ми за автомата е че е много муден, да съгласен съм че е много удобен за градът, в твоя случай има доста извънградско.
Успех!

Нед Май 04, 2008 6:45 pm
Върнете се в началото
Профил
Subaru Extremist
Аватар

Постове: 1099
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Ако искаш да правиш и още нещо докато шофираш си вземи автомат.

Пон Май 05, 2008 5:18 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 73
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
А ако искаш предимно да я караш колата, а не да се возиш - взимаш ръчката. Нямаш си на идея, колко спортна може да е кола от този клас!!!

Пет Май 09, 2008 3:42 pm
Върнете се в началото
Профил
Форко-Отворко
Аватар

Постове: 257
Автомобил: Forester 2.0 Auto
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
От 4 години карам автоматик на Мазда и от 2 седмици на Субару. Ако си "нервен" тип, който да иска непрекъснато нещо да ръчка си за ръчната СК, ако искаш да си почиваш докато минеш 80-те км, вземи си автоматика (особено в комбинацията с круиз-контрол за магистралата). Ще рабереш, че е добре да имаш една ръка и един крак излишни. Не случайно 75% от колите на Субару се произвеждат с автоматична СК. =D>
Разлика в разхода и да има е минимална, изпреварането се овладява за минути.
С автоматика щадиш мотора, скоростната кутия сама превключва когато трябва, даже в някои случаи ще гарантира по-нисък разход. Сещам се как кума ми се тюхкаше как когато той карал София-Пазарджик по магистралата разхода бил 7/100, когато кумата карала=8+/100. Разконспирира случая, кумата "прашила" със 110 по магистралата на 4-та :evil:

Пет Май 09, 2008 4:17 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Отговори на тема