Отговори на тема
 Регистрация на Subaru Impreza WRX в България - цена? 
Автор Съобщение

Постове: 6
Телефон: 447719107720
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте :) Нов съм във форума и се разрових да потърся дали има тема за регистрация на Импреза WRX в България, но не открих такава, затова ще бъда благодарен ако ми отговорите какви цени трябва да очаквам. Живея в Англия и вече успях да посъбера пари та и аз да си сбъдна мечтата и да си купя Impreza WRX 2003 или 2004-та година, но не мога да си позволя да я застраховам тук, тъй като получих безбожен quote oт £5,000 за една година за застраховка /все пак съм на 21/ :giggle: :giggle: Та, ще си докарам колата, ще си я регистрирам и ще си я върна обратно с българските номера и зелена карта. Но какви разходи ме очакват при регистрирането специално на Импреза, еко-таксата по-висока ли е, колко ще струва данъка на година? Току що проверих, че за застраховка плюс зелена карта /В Булинс и Левинс е най-евтино/ излиза около 230 лв. за година.

Благодаря ви предварително!

Чет Яну 30, 2014 3:28 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
http://www.calculator.bg/1/avtomobil_danak.html

тук можеш да си провериш данъка, защото е различен в зависимост от населеното място на регистрация - вече всяка община има правото да променя данъка от законово установените нива до 2 пъти завишение.

Еко таксата от 2013г е 240 кинта, регистрацията в КАТ е от 70 - до 100 лева, в зависимост от града и банковите гишета, че има идиотски такси, които оскъпяват работата.

По-скоро провери местното законодателство в Англия дали позволява целогодишно каране на автомобил с чужда регистрация / макар и от ЕС /, защото в Германия този номер не минава...

Чет Яну 30, 2014 8:58 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 41
Автомобил: Impreza WRX
Телефон: 0877452036
Нов фен
Отговори с цитат
В Англия няма никакъв проблем. Само си намери фарове от ляв волан за пред кат, после може да и ги смениш щом там ще я караш.

BLUETOOTH ADAPTER FOR MEGASQUIRT

Чет Яну 30, 2014 12:50 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 55
Автомобил: Subaru Impreza Turbo SW
Нов фен
Отговори с цитат
На мен лично ми струва 450лв. регистрацията,данък за година плащам за 125кс. и застраховка 240лв.
След 6'я месец в Англия трябва да минеш 'мот' там и да си купиш 'роудтакса',но това ако признаеш на полицая ,че я караш с българските номера повече от 6 месеца на острова. Ако пък те провери и се окаже,че си минал 6'те месеца се правиш,че не си знаел и си правиш мот и пътна такса.Но от друга страна може и въобще да не те проверят и да си свиркаш и джъткаш.

Чет Яну 30, 2014 2:57 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Благодаря ви за отговорите :) А как става така да плащам данъка за 125 к.с. вместо 225? Принципно не ми пречи да си направя една екскурзия до Франция или Холандия веднъж в годината и след това така или иначе поне още веднъж колата ще излиза като си идвам до България, та няма проблем относно карането в Англия :)

Чет Яну 30, 2014 4:18 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Вече и аз мога да се похваля, че съм официален собственик на Impreza WRX 2003 г. Малко информация за колата, била е ремапната преди 2-3 месеца и в момента е 270 к.с., с Exedy high performance съединител и Bailey Motorsport dump valve. Това са и модификациите, възнамерявам да сложа по-големи спирачки, но по-нататък. За момента по-важно е да сменя ангренажния ремък ролките, филтри и водната помпа, което си е цифра при тези коли. Ето и малко снимки :)

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

А и задния спойлер ще бъде задължително сменен :D

Чет Мар 20, 2014 10:32 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 55
Автомобил: Subaru Impreza Turbo SW
Нов фен
Отговори с цитат
Поздравления и много да те слуша,пък спойлера всеки си има вкус но тази пейка си е баш баш.

Сря Мар 26, 2014 10:08 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Благодаря колега :) Аз искам другия newage STI спойлер, този мисля, че е от класическия модел, но колата е доста хубава, нямам оплаквания. Единственото нещо, което ми направи впечатление, е че когато я запаля, докато е студена се чува едно свистене на въздух, явно отнякъде нещо изпуска леко, но като стопли изчезва. Това се чува само когато отворя двигателя и се заслушам..

Сря Апр 02, 2014 11:11 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема