|
Страница 1 от 1
|
|
Нов собсвеник на Легаси с няколко въпроса
| Автор |
Съобщение |
|
haqsko
|

Здравейте колеги! И аз минах в клуба на Субару с Легаси 1,1992г.,комби,2.0-116к.с.,механична кутия и да започна с въпросите.Значи колата ми излезе 1800лв. с регистрацията има забележки,но идеята ми е да си я стегна за лов и всякаква работа.Знам,че е задължително да сменя всички ролки и ремъци заедно с водната помпа,маслата и филтрите и това ще стане още тази седмица.Ще сменя също задните накладки,защото стържат/челюсти/ и предните,но забелязах едно потупкване дразнещо отзад и не мога да определя от къде точно е...ту го има ту не,но определено трябва да се сервизира.Получава се,само при работещ мотор и на скорост едно туп-туп-туп-туп,като нещо дебалансирано,но не е от гумите защото по инерция и при изключен мотор го няма!Дайте предположения,какво е и да го оправя и него.Бях писал и за съединителя...не ми се връща педала догоре и си го избутвам леко с как при което "скача" до горе,но иначе включва без проблем и отделя що горе добре...ясно е,че що сменя съединителят,но дали ще се оправи педала...да не е нещо по помпите или друго?Последно да ми препоръчате някой,който наистина разбира от Субару в Пловдив и наоколо за консултация и оглед!Благодаря предварително! Невероятен автомобил,няма такъв комфорт,салонът е уникално запазен,а е на 250000км. и над 20 години експлоатация А и последно...колата е карана на метан в Италия,но са и свалили изпарителя и бутилката,а всичко останало стои.Дали на тази инсталация мога да сложа газ? Не е последно сетих се за още две неща,които ме тормозят...горивната помпа е много шумна,ама много и като карам на 4-та или 5-та на около 2.200,2.300 оборота при подаване на газ започва да се дави все едно и свършва бензина,връщам една-две и полудява...помпа,дюзи,свещи или някакъв по-свише проблем!? Моля със всички проблеми,които изброих да не ме мислите за шматка,че съм се натресъл...мисля,че с едни 1500-2000лв. ще се отстранят тези дефекти и ще имам приличен универсален автомобил!
|
|
|
|
| Нед Мар 16, 2014 9:06 am |
|
|
|
tsvetkov
Регистриран на: Нед Мар 22, 2009 5:05 pm Постове: 120 Местоположение: Хасково
Автомобил: 2005 Legacy H6
Телефон: 0888965945
Рейтинг: 0
|
|
Здравей колега и честито,дай да уточним това тупкане , при завой ли се случва, или при движение направо, при изкачване на наклон, или постоянно,но най вероятно е виското на междинния диф.да се е поизпекло .Прави се, не е голям проблем,относно метана и пропана,предполагам,че искаш да и монтираш обикновено АГУ ,а не ГИ т.е. с плочка ,за автомобил като твоя ,който е пълен инджекцион не ти препоръчвам обикновена АГУ , гърмят и цепят тръбите и филтърната кутия.Доста хора ,ще кажат ,че те карат така с години,но това си е личен избор.Иначе,верно колата е ЖЕЛЕЗНА.
_________________ Слънцето все някога ще огрее и кучия гъз ииии тогаваааа..... Subaru Forester 2.0 XT MT
|
|
|
|
| Нед Мар 16, 2014 7:10 pm |
|
|
|
haqsko
|

Вкарах се във велик филм с тази колица.Само,където още не знам в кой жанр! Значи намерих си едно гаражче с подемник и защото съм много "отворен" майстор,реших сам да си правя Субчо.Защото трябваше да сменям ангренаж и съединител по-лесно ми се видя да дръпна мотора през коша,вместо да се занимавам с кардани,кутии и т.н. и за два часа го бях свалил с цената на три скъсани шпилки на гърнето и скъсана ламбда сонда.Дотук що годе поправими щети,обаче,какво виждам в кожуха на кутията...или по-точно,какво не виждам.Ами ябълковидният болт на вилката на съединителя се беше отчупил квалитетно,като шпилката нямаше вадене без разпробиване...три часа и четери бургии  Феродовият диск беше навсякъде под формата на черен памук,но мембраните на претискателният и лагера си бяха добре и съвсем резонно реших да сменя само феродовият и се насочих към ангренажа.Като свалих капаците и ми падна лицето в буквалният смисъл...ремъка имаше пукнатини по две-три десети по цялата дължина и заедно с полу изтеклият хидравличен обтегач явно караха на едната самурайска чест  Барем ще да бяха минимум на 150000км.,а най-вероятно пробега им беше по километраж 247000.Ремъка SUBARU,обтегача AISIN!Здрави продукти за здрави коли!Та купих всичко по ангренажа,смених го,сложих и един нов феродов диск,качих мотора,навързах му всички карантии,смених му маслото и филтрите,заредих го с антифризец и го взривих.В смисъл запали си от първият път и като ми стана едно густо....до момента в който установих,че нямам грам,ама грам съединител,а по-лошото е,че нямам идея защо нямам.Зъби на оста,диаметър и т.н. всичко известно го сравних от стария с новия и е едно към едно,ябълката на вилката стругар ми я направи по размер на счупената,монтирах я грамотно/мисля/,а съединител няма.Ама никакъв вид! Та пак ще отцепвам кутия/мотор,ама дайте идея,какво може да съм бъгясал и какво да гледам...или нещо особености при смяна на съединител на Суби да има. Благодаря!
|
|
|
|
| Сря Мар 26, 2014 11:01 pm |
|
|
|
racer666
Регистриран на: Пет Фев 15, 2013 6:14 am Постове: 104 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Outback 2.5 XT '06
Рейтинг: 37
|
И аз наскоро го правих това упражнение със смяна съединител като също като теб реших да мина по-евтино и ползвах стар но читав притискател Exedy с нов феродов Валео . Оказа се, че средната част която съдържап ружините на феродовия е леко елипсовидна и съответно по-широка на места от притискателя, но това лесно се коригира с малкото флекче  За съжаление се получиха разни неприятни странични ефекти и сега вече знам, че ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да се взема комплект притискател + феродов на една фирма. А сега имам чувството, че не му стига ход на този притискател понеже като загрее колата и при напълно натиснат съединител (с много ниска скорост преди спиране) има леко придърпване - т.е. леко се опутва да зацепи. Не всеки път де - понякога. Но се надявам с износването на феродото да изчезне този проблем, понеже тая хамалогиян е ми се повтаря  ..... Та провери си дали имаш необходимия ход след ремонта на вилката на съединителя.
_________________ Dirt Every Day
|
|
|
|
| Чет Мар 27, 2014 12:00 pm |
|
|
|
haqsko
|
След повторно отцепване и вадене на мотора/добре,че е елементарно/ се оказа банална простотия...явно съм преместил жилото,което командва бързи/бавни в някакво неутрално положение и амбреажната ос се движеше свободно при включена скорост Днес много як офф тест в планината през кал,камъни и всичко добро.За 50км. преход основно на бавни и 2-ра,3-та,а някъде и 1-ва ми изгори по-малко от 20лв. бензин! Уточних и тропането.Ще сменям задни леви карета и предно дясно външно...всъщност се замислям дали да не сменя и осемте карета или да не сваля полуоските с каретата и да ги дам за рециклиране.Според Вас,кой е по-удачният вариант? Абе това Субито е ебаси и машината,не съм вярвал,че толкоз голям автомобил маже да е едновременно проходим почти,като джип и комфортен,като лимузина 
|
|
|
|
| Съб Мар 29, 2014 11:19 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|