Отговори на тема стр 1, 2  >
 Нещо не върви добре , помагайте 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 186
Автомобил: Outback 3.6 2016
Рейтинг: 19
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
От няколко месеца имам Импеза 2.0 2004г 125кс и нещо не ми харесва как върви , на високи обороти над 2500 е много мудна , много бавно набира , не се усеща онова дръпване към седалката. Имам друга кола която е 1.4 97кс и тя върви много по добре и доста по пъргава. Та да се върна на Субаруто - нямам газ , сменил съм свещи NJK ,кабели за свещи (оригинални Субару) , въздушен филтър , горивен филтър , масло (ако има значение съм с 10W-40) , изчистил съм дроселовата клапа. Ходих на диагностика - няма никакви грешки. Между 3 и 4 хил об при равно подаване на газ се усеща едно просто спиране на ускорението за няколко секунди (все едно съм върнал газта). При изпреварване е много кофти това , вкарвам примерно 4-та за по добро ускорение и... особенно ако е на баир направо скръб. Дадох я да я пробва един познат който има Легаси със същия мотор пак 125кс и той ми каза че наистина не върви добре , пък и аз съм карал неговото и има разлика. И друго не ми харесва - на обороти леко тресе двигателя.
Кажете какво да правя , някакви предположения за тая мудна работа на двигателя ?

Чет Мар 27, 2014 2:53 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Провери си детонационният датчик с живи данни - през ОБД скенер и програмка / като Торк например /.
Другият вариант е ако твоят познат се съгласи да вземеш неговия за един тест...

Чет Мар 27, 2014 3:40 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 599
Автомобил: Forester 2.5 STi
Рейтинг: 285
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
изчисти си MAF сензора, който е на кутията на въздушния филтър.

Чет Мар 27, 2014 3:47 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Vmax написа:
Провери си детонационният датчик с живи данни - през ОБД скенер и програмка / като Торк например /.
Другият вариант е ако твоят познат се съгласи да вземеш неговия за един тест...

Дали има разлика , защото е Легаси , но е със същия мотор и е 1999г , а мята Импреза е 2004г

Чет Мар 27, 2014 4:38 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Кое е MAF и кое е MAP сензор ? Може да е тъп въпрос , но не съм запознат

А този сензор който е детонационния (BOOST SENSOR пише на него) го вадих и го чистих , беше доста замърсен

Чет Мар 27, 2014 5:37 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 599
Автомобил: Forester 2.5 STi
Рейтинг: 285
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
MAF-a ти е около кутията (или непосредствено зад нея) на въздушния филтър. има широка букса на него. внимателно го махаш (две малки болтчета) пръсваш го с обезмаслител, духваш му с въздух да изсъхне и го монтираш обратно, закачаш пак буксата. внимаваш за гарнитурката да не я нараниш (като го вадиш може да е залепнал). MAP-a ти е на дросела, него не го пипаш. :beer:

Чет Мар 27, 2014 7:02 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Кой датчик е дебитомера , аз направих профилактика на отбелязаните на снимката

Прикачени файлове:
2014-03-27-1316 - Копие.jpg
2014-03-27-1316 - Копие.jpg [ 242.81 KiB | Прегледано 2186 пъти ]
Чет Мар 27, 2014 10:08 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 194
Рейтинг: 201
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
1 - MAP
2 - IACV - "моторче за празен ход"
Този автомобил е без дебитомер!
Провери налягане и дебит на гориво, както и състояние на катализаторите ](*,)
Поздрави!

Пет Мар 28, 2014 1:14 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Благодаря Мето , ще отида някъде в сервиз да ми проверят налягането на горивото. Горивния ми филтър е нов , смених го просто профилактично и няма как да е задръстен.

А този датчик в дясно от номер 2 дето прилича на клапан за какво е ?

Пет Мар 28, 2014 12:39 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 194
Рейтинг: 201
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
EGR клапан, проверето и него дали работи адекватно.
viewtopic.php?f=7&t=7208

Пет Мар 28, 2014 12:55 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Мога да се похваля с резултата

След почистване на дроселовата клапа , МАР сензора , моторчето за празен ход и ERG клапана наистина нямаше резултат и пак не ми харесваше как върви. Вярно ли е или не че след някаква интервенция по тези неща компа се не се адаптира веднага към по добрата работа на датчиците и затова трябва да се изминат някакви км ? Това го четох някъде тук във форума и може би е така защото след около 100-тина км каране се усети драстично подобрение във вървенето и сега вече ми харесва как върви. Усеща се доста по добре мощността както в по ниските , така и в по високите обороти. Абе всичко в момента 6 :cool: Благодаря за съветите :)

Нед Апр 13, 2014 7:30 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 429
Автомобил: Subaru Impreza WRX MY97
Рейтинг: 13
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
impreza_sh написа:
Мога да се похваля с резултата

След почистване на дроселовата клапа , МАР сензора , моторчето за празен ход и ERG клапана наистина нямаше резултат и пак не ми харесваше как върви. Вярно ли е или не че след някаква интервенция по тези неща компа се не се адаптира веднага към по добрата работа на датчиците и затова трябва да се изминат някакви км ? Това го четох някъде тук във форума и може би е така защото след около 100-тина км каране се усети драстично подобрение във вървенето и сега вече ми харесва как върви. Усеща се доста по добре мощността както в по ниските , така и в по високите обороти. Абе всичко в момента 6 :cool: Благодаря за съветите :)

Колега, така е. За това след сякави интервенции се прави ресет на компа. Има си техники и за бързо обучаване, но не знам колко работят. Ето ти линк да се забавляваш : http://www.scoobypedia.co.uk/index.php/Knowledge/ECUReset ;)

Пон Апр 14, 2014 10:45 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Мерси за инфото , знам за тези букси черните и зелените дето става ресет и нулиране на грешки , но не съм го правил.
Аз всъщност нямах грешки , само зацапани датчици и дроселова клапа.
И все пак се появява от време на време някакво прекъсване на около 1500 - 2000 оборота но... запчвам да свиквам :beer:

Пон Апр 14, 2014 5:01 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 429
Автомобил: Subaru Impreza WRX MY97
Рейтинг: 13
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Аз имам същият проблем и не искам да свиквам с него. И съм твърдо решен да го реша ](*,)

Вто Апр 15, 2014 2:20 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 181
Автомобил: subaru legacy /impreza 2.2 t RIP
Рейтинг: 29
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
здравейте колеги да се похваля и аз със същия проблем само,че аз съм със 2.2 двигател от легаси инсталация от 1.8 на импреза според мен проблема идва от бензиновата помпа но не съм 100 % сигурен ако някой има възможността да смени само помпата за проба нека да сподели . само да се постопли и почвам да търся проблема :D

Сря Апр 16, 2014 8:36 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Е то това за хвалене ли е , Субаруто е кола която ти прави кеф да я караш и да и чуваш готиния звук но... нещо е е както трябва да е. Един път върви добре , друг път не , аз се похвалих ама нещо пак не ми харесва , вече не знам какво да правя. Дали наистина е от бензиновата помпа , инъче като дам на контакт я чувам доста ясно като напомпва , дали трябва да е толкова шумна защото на другата ми кола (Корола) въобще не я чувам. Има ли някаква цедка на самата помпа , отварял ли я е някой да каже , аз имам горивен филтър и е нов (чувал съм че някои нямат)

И на мен не ми се свиква , то само с хубавото се свиква лесно , трябва да го намерим тоя полтъргайст

Сря Апр 16, 2014 10:53 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
impreza_sh написа:
Е то това за хвалене ли е , Субаруто е кола която ти прави кеф да я караш и да и чуваш готиния звук но... нещо е е както трябва да е. Един път върви добре , друг път не , аз се похвалих ама нещо пак не ми харесва , вече не знам какво да правя. Дали наистина е от бензиновата помпа , инъче като дам на контакт я чувам доста ясно като напомпва , дали трябва да е толкова шумна защото на другата ми кола (Корола) въобще не я чувам. Има ли някаква цедка на самата помпа , отварял ли я е някой да каже , аз имам горивен филтър и е нов (чувал съм че някои нямат)

И на мен не ми се свиква , то само с хубавото се свиква лесно , трябва да го намерим тоя полтъргайст

здравей колега наистина не е за хвалене :D може да е заразно ;) това беше в кръга на шегата поне до колкто се консултирах с майстор ми каза,че може да е от помпата,и аз смених кабели(с тези който е от завода )свещи ,филтър само остана помпата нека да се оправи времето за да може да вдигнем капаците и да търсим
регулатор на бензина ?

Чет Апр 17, 2014 6:42 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 24
Автомобил: Subaru Impreza 2003
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте колеги. Колата ми е импреза 2.0 125 кс 2003 година.
При мен проблема е подобен и по точно, когато карам на бензин например на четвърта при 2500 - 3000 оборота и рязко пусна педала на газта, за да натисна спирачката колата придърпва страшно неприятно. Също така при наклон на магистрала, където с другата ми кола (опел вектра 96 година дизел) карам на 5 със 130 км със субаруто на 5 не мога да вдигна повече от 110 км ](*,) . налага се да вкарам четвърта на която също не набира добре. Колата е газифицирана, но описания проблем е, когато карам на бензин.
На газ придърпва като подам рязко газ или като отпусна педала на газта, но това сега няма да го коментирам пък и най-вероятно проблемите в работата на газ с в следствие от проблема с работата на бензин (или обратното :( ).
Много ще съм благодарен, ако някой сподели как е разрешил този проблем, макар да не съм сигурен дали при всеки един от нас е идентичен.

Чет Апр 17, 2014 7:59 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Това с придърпването при пускане на педала и при мен го има , имам предположения да не би да е от тампони на ск. кутия или двигател тъй като на обороти леко ми тресе двигателя , но не съм ги проверявал.
Проблема ми е идентичен - при вкарване на 4-та за изпреварване при на нагорнище наистина не ми харесва как набира , мудна работа , Королата ми направо излита на 4-та , а е с 1.4 мотор

I-VO когато си на газ колата набира ли добре , има ли разлика с това като си на бензин. Аз нямам газ и затова питам , но имам идея да слагам , ама това е друг въпрос

Чет Апр 17, 2014 10:51 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
impreza_sh написа:
Това с придърпването при пускане на педала и при мен го има , имам предположения да не би да е от тампони на ск. кутия или двигател тъй като на обороти леко ми тресе двигателя , но не съм ги проверявал.
Проблема ми е идентичен - при вкарване на 4-та за изпреварване при на нагорнище наистина не ми харесва как набира , мудна работа , Королата ми направо излита на 4-та , а е с 1.4 мотор

I-VO когато си на газ колата набира ли добре , има ли разлика с това като си на бензин. Аз нямам газ и затова питам , но имам идея да слагам , ама това е друг въпрос

нa гaз при мен си върви перфектно не е кaкто трябвa дa е нa бензин но върви 180/190 ги прaви

Чет Апр 17, 2014 11:10 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр 1, 2  >