| Автор |
Съобщение |
|
vizor
|
Здравейте. Мисля, че в заглавието пише всичко. Смених пасажерския еърбег, волана (с нов еърбег) и централата със същата от неблъскана кола, но лампите не изгасват. Отпред датчика на рога също е сменен. Някой да има идея или идея как да процедирам? Мисля, че съм сменил всичко до сега 
|
|
|
|
| Пет Мар 28, 2014 8:24 pm |
|
|
|
demoman
Регистриран на: Съб Сеп 29, 2012 2:24 pm Постове: 704 Местоположение: Пловдив
Автомобил: WRX '02 & 2.0X '04
Рейтинг: 177   
|
Ресет на компа? 
|
|
|
|
| Пет Мар 28, 2014 8:35 pm |
|
|
|
vanko1234
Регистриран на: Пон Окт 07, 2013 4:43 pm Постове: 92 Местоположение: Norge
Автомобил: subaru impreza и legacy twin turbo
Рейтинг: 10
|
|
А пиропатроните на коланите гръмнали ли са , ако са ,трябва и те да се сменят.
|
|
|
|
| Пет Мар 28, 2014 9:06 pm |
|
|
|
vizor
|
Честно нямам никаква представа как да ги проверя дали са гръмнали. Ресет на компа как? Пробвах да свържа черните и зелените букси, после пробвах и с изваден акумулатор. Някой с други идеи или просто моите са били грешни  Някакъв вид еърбег диагностика или някой, който разбира от тоя ташак.. Скоро си я взех и съм далеч от Субару все още като материя и за това питам такива глупости общо взето.. Освен това и имам правописна грешка в заглавието!!!
|
|
|
|
| Пет Мар 28, 2014 11:54 pm |
|
|
|
patko
|
|
Коя година е колата? Ако е до 2001, то трябва да намериш буксата на Airbag модула под волана. Оттам се четат и трият грешките. Ако е по-нова, то ти трябва скенер и то добър, за да четеш Airbag модула. Иначе - сервиз с необходимата диагностична апаратура.
Аз имах Легаси 2000 г., сменях лентов кабел и колата беше с откачен акумулатор повече от час, но грешката си стоешв. Прочетох я и я изтрих я оттам. Потърси в мануалите според твоя модел.
Като четеш грешките ще се разбере дали са гръмнали пиропатроните.
_________________ LEXUS GX 460, V8, 4.6, 2014 TOYOTA CHR HYBRID GR SPORT, 2.0, 2023 LEXUS LBX 2026
|
|
|
|
| Съб Мар 29, 2014 4:18 pm |
|
|
|
vizor
|
|
А с какво мога да прочета грешките (да преди 2001-ва е .. по-точно 99-та) от еърбег модула. Понеже е с обръщан волан все някакси ще намеря инсталацията де..
|
|
|
|
| Съб Мар 29, 2014 9:35 pm |
|
|
|
patko
|
|
С броя на премигванията на лампата AIRBAG. На буксата на легасито имаше две жици, увити със скоч около буксата. Това са две маси. Когато поставиш едната на определеното място - четеш. Поставяш двете на местата им - триеш. Подобно е на черните букси и на зелените. Но трябва да намериш инструкцията за кодовете.
_________________ LEXUS GX 460, V8, 4.6, 2014 TOYOTA CHR HYBRID GR SPORT, 2.0, 2023 LEXUS LBX 2026
|
|
|
|
| Съб Мар 29, 2014 10:08 pm |
|
|
|
patko
|
|
|
|
|
|
| Съб Мар 29, 2014 10:15 pm |
|
|
|
vizor
|
|
Ще разглобя и ще разгледам. Вече разглобявам таблото за норматив и ще видя какво и как има. Не е сигурно дали новия модул работи и той все пак, но трябва да намеря тея букси за да видим дали ще заподскача лампата.
|
|
|
|
| Съб Мар 29, 2014 10:31 pm |
|
|
|
rockton
Регистриран на: Сря Окт 08, 2008 6:18 am Постове: 36 Местоположение: софия
Автомобил: Форестър 2.0 МТ
Телефон: 0896633459
Рейтинг: 45 
|

-Щом си сменил контролера(централата) значи няма нужда от префлашване щом е била от неудряна кола със здрави възглавници! Но все пак е нужно да се провери и зачете , за да се види какув му е проблема и за какво "реве" (свети). Скенерът CarManScan ,чете всичко и прави нужните и заложени от производителя корекции настройки и адаптации по всички системи на Субару. Не знам откъде си но дано да разполага някой сервиз близо до теб с този скенер , така ще ти е най лесно. Другият начин е с блиц(мигащи) кодове , надявам се да се справиш. Ако е изгърмял само шофьорския аирбъг, то значи и обтегача(пиропатрона) на шофьорския колан е гръмнал, и в момента ще реве за това, ако не си го сменил. -Ако колана работи нормално(разпъва се и се прибира) ,там може да се направи "Емулация" на пиропатрона/ аибъците работят но няма да има обтягане и прибиране на тялото към седалката)/,...но не е препоръчително и удачно че при недай боже следващ удар няма да има обтегач! Тъй че най добре и коректно е здрав колан с пиро....-но трябва да се прочете за да се знае какво е дефектно за най точна диагноза. Може и тази новата централа да е нещо сбъгясана???? Ако видиш зор пиши откъде си за да знам къде да те насоча в близост до теб, ако имам познати за помощ!
_________________ "четенето на грешки" - не е диагностика , "изтриването на грешки" - не е ремонт! 0876 294571
|
|
|
|
| Нед Мар 30, 2014 8:42 am |
|
|
|
vizor
|
|
От София съм.. май ще се ходи на някой разбиращ...
|
|
|
|
| Нед Мар 30, 2014 10:02 am |
|
|
|