Правила за пускане на обяви в раздела
Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.
|
Страница 1 от 1
|
|
Заслужава ли си Субару за около 2000лв?
| Автор |
Съобщение |
|
antonarset
Регистриран на: Пон Мар 31, 2014 9:16 pm Постове: 353 Местоположение: София/Варна
Автомобил: Субару Легаси 2,2 1996; Аутбек 2,5
Рейтинг: 16
|

Здравейте Влюбих съм в марката Субару откъм година почти при ненормални обстоятелства. Благодарение на верни приятели успях, може да се каже, да изплувам, но преди това аха-аха да се "удавя". В ключовия момент Субару не ни изневери и тогава реших, че един ден ще си купя такава кола. Форестър І го чувствам нещо като роднина, като мина покрай някой очите ми се насълзяват като на ученичка  Но нещата се закучиха финансово, а кола ми трябва, пък в скоро време ще ми трябва неудържимо. Нов шофьор съм и практически ще купувам първата кола след месец вероятно и се чудя дали има смисъл да търся Субару около 2000 лв или да се примиря с мисълта, че ще покарам голф, молф и прочие... Като гледам цените под тая сума са редки случаи (без джъсти). Парите при мен идват на части (за евентуални ремонти), така че към средата на лятото ще мога да вдигна мизата евентуално на 3000, зимата 4000 и т.н.... Но не мога да чакам, лятото ще се наложи да пътуваме с колата до другия край на България и само на тая марка имам доверие нещо, защото заседнем ли някъде, ще стане такава каша, дето не е за описване. Та все пак да търся ли, ако ще да е надупчен с картечница, ръждясал и одран, но с климатик  или да си озаптя фантазиите?
|
|
|
|
| Пон Мар 31, 2014 9:33 pm |
|
|
|
vakko
Регистриран на: Вто Яну 01, 2008 5:29 pm Постове: 610 Местоположение: Тетевен
Автомобил: Outback 09
Рейтинг: 77 
|
|
Ако купиш Субару за 2000 лева може да намразиш марката.
_________________ Продавам части за Субару-0887501503
|
|
|
|
| Вто Апр 01, 2014 8:00 am |
|
|
|
Mladen99
Регистриран на: Пет Дек 21, 2007 8:57 pm Постове: 2200 Местоположение: Бургас
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263     
|
vakko написа: Ако купиш Субару за 2000 лева може да намразиш марката. Относително е, днес гледах такова за 5х. и незнам как собственика твърдеше че я взимам и само ще я карам. Оглед, това е. 2х. са си нищо пари, но може и да попаднеш на някои читав екземпляр с нужда от малко стягане.
_________________ Outback 2001 3.0 H6 - продаден Outback 2001 2.5 AT VDC - продаден Subaru Baja МТ - продадена first Love Leone '84 1.8 АТ Facebook: Medovo Bee Farm
|
|
|
|
| Вто Апр 01, 2014 6:52 pm |
|
|
|
alex5428
Регистриран на: Съб Ное 14, 2009 12:24 am Постове: 1414 Местоположение: смолян
Автомобил: STI (GVB)
Рейтинг: 225     
|
за 2000 лв може да купиш хубави джанти за форко 
_________________"ladies and gentlemen the wing is back  "
|
|
|
|
| Вто Апр 01, 2014 7:13 pm |
|
|
|
prizov
Регистриран на: Сря Апр 30, 2008 1:30 pm Постове: 411 Местоположение: София
Автомобил: XV 2.0i, '12 Lin.; 2 х SVX '93
Рейтинг: 253     
|
Според мен трябва засега да си "озаптиш фантазиите". Поогледай още малко раздела "Продава автомобили". Там цените са реални, като за нормално поддържани коли, някои дори май са и "глезени" с поддръжка. Без съответната парична подкрепа, няма как да стане мечтата ти реалност. Виж и това viewtopic.php?f=3&t=16322 , за да не се втурнеш към някой "нов внос" на стара, повредена, но напудрена каручка, която ще те вкара в проблеми и неодобрение към марката, както ти казаха и по-горе. Щом вече имаш цел - читаво Субару и знаеш ориентир за цената му, трябва сам да определиш как да стигнеш до нея: дали със стискане на зъби на първо време в някой евтин Фиат, Форд, Голф, Шкода и т.н... или пък да събираш пари и да караш пеша засега. А може да започнеш и със стегнато Джъсти. Мен то ме запали за марката преди доста време. Поздрави и успех в преследването на мечтата.
|
|
15
|
|
| Вто Апр 01, 2014 7:54 pm |
|
|
|
vakko
Регистриран на: Вто Яну 01, 2008 5:29 pm Постове: 610 Местоположение: Тетевен
Автомобил: Outback 09
Рейтинг: 77 
|
: prizov написа: Според мен трябва засега да си "озаптиш фантазиите". Поогледай още малко раздела "Продава автомобили". Там цените са реални, като за нормално поддържани коли, някои дори май са и "глезени" с поддръжка. Без съответната парична подкрепа, няма как да стане мечтата ти реалност. Виж и това viewtopic.php?f=3&t=16322 , за да не се втурнеш към някой "нов внос" на стара, повредена, но напудрена каручка, която ще те вкара в проблеми и неодобрение към марката, както ти казаха и по-горе. Щом вече имаш цел - читаво Субару и знаеш ориентир за цената му, трябва сам да определиш как да стигнеш до нея: дали със стискане на зъби на първо време в някой евтин Фиат, Форд, Голф, Шкода и т.н... или пък да събираш пари и да караш пеша засега. А може да започнеш и със стегнато Джъсти. Мен то ме запали за марката преди доста време. Поздрави и успех в преследването на мечтата. 
_________________ Продавам части за Субару-0887501503
|
|
|
|
| Вто Апр 01, 2014 8:29 pm |
|
|
|
steling
|
|
Миналия Април аз купих Импреза 2000г. с газ, без климатик регистрирана за 1950лв. и да си призная съм доволен. Имаше някой забележки които отстраних след това и стъпа на 2500 след 2-3 месеца. Без разходите по първоначално обслужване масла и ремъци, които според мен се сменят задължително при покупка без значение кой как се кълне, че я е поддържал. Все пак съм си купувал и кола от форума, на по - висока от пазарната цена, уж поддържана от и перфедктна пък тя да излезе наредена накрая. За това според мен не си ли смениш нещата сам, после може много да се ядосваш.
_________________ www.karcher-cleanteh.com
Автомобилът е толкова проходим...."колкото го прежалиш!!"
|
|
|
|
| Сря Апр 02, 2014 8:09 am |
|
|
|
Anton Yankov
Регистриран на: Чет Ное 10, 2011 12:21 pm Постове: 463 Местоположение: Burgas/Smolian
Автомобил: XV 2018 1.6Comfort AT
Рейтинг: 164   
|
|
Търсене и късмет му е майката,не е чак толкова невъзможно но е рисково. Успех.
|
|
|
|
| Сря Апр 02, 2014 3:49 pm |
|
|
|
maldoom
Регистриран на: Нед Ное 20, 2011 9:29 am Постове: 147 Местоположение: България
Автомобил: Outback 3.0R, Espace 2.0t
Рейтинг: 32
|
|
Аз купих моето легаси за 1900лв. След това за около 1,5г смених чаркове за около 2000 и сега имам колата, за която съм мечтал. Все пак аз лично си я избирах и знаех горе долу какво да гледам и какво търся . Ако и ти си вярваш скачай, ако ли не, чакай.
|
|
|
|
| Сря Апр 02, 2014 4:54 pm |
|
|
|
steling
|
|
Трабва да си наясно какво има да и се прави, и по важното лично да си провериш кое колко струва, а не да се довериш на търговеца защото както се каза по горе може и да я намразиш колицата иначе :-)
_________________ www.karcher-cleanteh.com
Автомобилът е толкова проходим...."колкото го прежалиш!!"
|
|
|
|
| Сря Апр 02, 2014 6:18 pm |
|
|
|
antonarset
Регистриран на: Пон Мар 31, 2014 9:16 pm Постове: 353 Местоположение: София/Варна
|

Благодаря за отговорите. Засега нищо не мога да реша, но кой знае дали проблемът няма да се реши от самосебе си, като ми намалеят парите. Ще видим какво ще стане в края на април. Лошото е, че като събера малко пари и изведнъж има нещо много, ама много спешно за правене. И при толкова много неизвестни май каквито и сметки да си правя преди момента, ще са криви. Но все пак хубаво е, че има хора, които са намерили добри коли на по-ниски цени. Може и мен да ме огрее. Наблизо има един Форестър І, все гледам оттам да мина и се спирам да го гледам, чудя се кога ли собственикът ще ме хване за яката  Обмислял съм вариант да си взема кола за 5-600 лв за няколко месеца, докато събера евентуално остатъка от парите, а после да я продам за старо желязо (загубата ще е минимална, хеле ако е лада), ама не знам дали ремонтът няма да е належащ и дали няма да ми глътне повече. Една колежка си взе употребявано рено клио за към 2500 и днес каза, че по груби сметки с постоянните ремонти й излязло досега към 7000 лв, а няма и годинка оттогаз  Не съм й препоръчвал Субару, да не вземе да си продаде реното и да ми отмъкне нещо под носа.
|
|
|
|
| Сря Апр 02, 2014 10:33 pm |
|
|
|
martod
Регистриран на: Съб Ное 15, 2008 10:24 pm Постове: 237 Рейтинг: 130  
|
Anton Yankov написа: Търсене и късмет му е майката,не е чак толкова невъзможно но е рисково. Успех.  Абсолютно вярно .. Най добрия начин да си изпиташ късмета е покупката на автомобил на старо,  или ще спечелиш много, или ще изгубиш .. И не всички които са взели кола за 2000 лв. непременно губят, аз на дъщерята взех за 1900 лв. една да се учи да кара, тя пък излезе късметлийска,  за 2 години само едни предни дискове съм сменил ..
_________________ ---------------------------------------
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА .....ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА......
|
|
|
|
| Чет Апр 03, 2014 7:55 am |
|
|
|
haqsko
|
Аз моето Суби,го платих 1500лв. на салон.Няма екстри.Не ми е необходимо нищо освен 4х4,бавни,увеличен клиренс и място за клетката с кучето  400лв. регистрация,70лв.феродов диск,100лв. предни и задни накладки,20лв. свещи,370лв. ангренаж с водната помпа и нов термостат,20лв. стругар,100лв. масла и антифриз.Дотук 1100лв.Предстоят още карета ?лв.,шарнири и външни накрайници 100лв. и газ инжекцион приблизително 7-800лв.Още толкоз в добрият случай и това при положение,че си го правя сам и имам възможност да купувам частите с отстъпка! Не те плаша но за до 2000лв. може да закупиш само базата на която да си направиш читав автомобил,който да отговаря на представите и изискванията ти.
|
|
|
|
| Чет Апр 03, 2014 4:59 pm |
|
|
|
antonarset
|
Малко леко оффтопик, но искам да се извиня, че не съм отговорил на личните съобщения, понеже нямам право да изпращам такива все още, начинаещ потребител съм 
|
|
|
|
| Пет Апр 04, 2014 1:42 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|