Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Темата е заключена, не можете да променяте постове. стр <  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 21  >
 Летни гуми - модели, коментари, впечатления... 
Автор Съобщение
Пресен - пресен
Аватар

Постове: 1
Рейтинг: 0
Нов фен
XL не е скоростен индекс а усилен борд. За 240 скоростния индекс е "V".

Сря Мар 26, 2014 7:31 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 256
Автомобил: Subaru Forester 2.0 Diesel MY2009
Рейтинг: 120
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
andrey написа:
Въз основа на изчетеното през последните дни се спрях на Goodyear EfficientGrip Performance XL

Послушах те - и аз си поръчах такива. =D>
Май наистина тоя модел е най-балансираната гума, поне според коментарите и оценките, пък ще видим..
Единственото ми притеснение е за балоните, щото XL-а не прави гумата по-устойчива на дупки.

225/55/17 ги нямаше налични никъде в БГ, ама за 1 седмица ще ги докарат от Холандия.
И цената е прилична.

:beer:

Вто Апр 01, 2014 11:13 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 790
Автомобил: VA STI
Рейтинг: 563
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Goodyear EfficientGrip Performance ползвах миналата година на друг автомобил и мога да кажа на база тоя опит, че се държат доста добре както на мокър, така и на прашен път. Действително обаче са мекички, а това установи жена ми, която се качи на един тротоар малко по-косо и се наложи да оправям балон, но на джантата й нямаше нищо.
Таз' година пък реших да поекспериментирам и след малко четене тук-там си поръчах и вече съм с този нов модел на Uniroyal.
Търкалям ги вече седмица и към момента нямам някакви оплаквания, но и вече успях да установя, че на мокро с тия гуми залепвам към пътя като гекон :D

Прикачени файлове:
Uniroyal-RainSport-3.jpg
Uniroyal-RainSport-3.jpg [ 304.07 KiB | Прегледано 1936 пъти ]

Вто Апр 01, 2014 11:59 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 85
Рейтинг: 8
Разчитай на мен
Колеги, харесах си GoodYear Efficient Grip Performance 215/55 R17 94W с протекшън борд на джантите за колата от подписа ми. Някой може ли да каже нещо хубаво за тази гума от преки впечатления ?

И другия ми въпрос е 225/55/17 ще влезе ли или ще опирам ? И има ли смисъл да я права тая гимнастика или да си карам с това дето ми го пише по книжка ?

Сря Апр 02, 2014 4:27 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Tin4ou написа:
Колеги, харесах си GoodYear Efficient Grip Performance 215/55 R17 94W с протекшън борд на джантите за колата от подписа ми. Някой може ли да каже нещо хубаво за тази гума от преки впечатления ?

И другия ми въпрос е 225/55/17 ще влезе ли или ще опирам ? И има ли смисъл да я права тая гимнастика или да си карам с това дето ми го пише по книжка ?
7

Чети тука:
http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Goody ... rmance.htm
В тоя сайт има и класации от тестове.

:beer:

Сря Апр 02, 2014 11:14 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 478
Автомобил: Subaru Outback, H6, 2005
Рейтинг: 117
аз вчера си поръчах Nokian Line - като покарам малко с тях ще дам отзиви. 215/55/17 излязха 943.40 ](*,) - което в сравнение с повечето гуми, които са топ в тестовете е доста добре...

Чет Апр 03, 2014 10:28 am
Върнете се в началото
Профил
Think. Feel. Drive.

Постове: 1849
Автомобил: Outback H6
Рейтинг: 253
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Здравейте колеги, за бюджетен вариант мога да препоръчам ACCELERA Alpha.
За размерът с който съм 215/55/17 98W XL цената е много добра.Миналото лято ги монтирах и съм минал 15000 км, износват се нормално. Относително са тихи, представят се добре на дъжд с нормални скорости, имат и предпазен борд за джантата.
Поздрави.

Изображение

Пет Апр 04, 2014 3:13 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 148
Автомобил: Subaru Forester SH 2.0 MT
Рейтинг: 60
Субару ФеноменСубару Феномен
Аз и Uniroyal Rainexpert SUVa (215/65 R16 98V ) гледах - не са зле комай .. а и за 200лъва/парчето какво може да иска човек ... :pardon:

Пет Апр 04, 2014 4:16 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 903
Автомобил: Outback '23 / 2.5 EU
Рейтинг: 383
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
тия дни се обух с комплект Pirelli Scorpion verde 225/55R17
имат доста добри оценки по руските авто сайтове.

засега съм доволен - тихи са и държат.

Пет Апр 04, 2014 7:54 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Изображение
Ей го Гудиъра, дано издържи 4 години.

=D>

Нед Апр 06, 2014 11:43 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 85
Рейтинг: 8
Разчитай на мен
Тва кой Гудиър е ?

Нед Апр 06, 2014 4:51 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 63
Автомобил: Forester
Рейтинг: 34
От звездите одобрен
Jores написа:

Jores, честито. Абе 4 години ми се струва леко оптимистично пожелание, но си зависи все пак и от това колко караш. Дори и да имаш все още грайфер, съм сигурен, че след толкова време каучуковата смес на гумата ще е загубила солидна част от свойствата си. Според мен е важно да се обръща внимание и на баланса на гумите - често гуми от поръчани от интернет /а и не само/ идват с доста голям радиален/аксиален дисбаланс (radial/lateral runout). При радиален дисбаланс от порядъка на 1 и повече мм може да има биене във волана и редица други неприятни странични (д)ефекти, а от това, което съм видял на повечето места в БГ праяват мега измислен баланс, където за капак на клиента изобщо не му се разяснява какво, как и дали изобщо е балансирано.

Нед Апр 06, 2014 4:57 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Tin4ou написа:
Тва кой Гудиър е ?

Efficient Grip Performance 101 W XL

Същите, за каквито питаше по-горе, само дето са XL и са на 225, а не на 215.

andrey написа:
Jores написа:

Jores, честито. Абе 4 години ми се струва леко оптимистично пожелание, но си зависи все пак и от това колко караш. Дори и да имаш все още грайфер, съм сигурен, че след толкова време каучуковата смес на гумата ще е загубила солидна част от свойствата си. Според мен е важно да се обръща внимание и на баланса на гумите - често гуми от поръчани от интернет /а и не само/ идват с доста голям радиален/аксиален дисбаланс (radial/lateral runout). При радиален дисбаланс от порядъка на 1 и повече мм може да има биене във волана и редица други неприятни странични (д)ефекти, а от това, което съм видял на повечето места в БГ праяват мега измислен баланс, където за капак на клиента изобщо не му се разяснява какво, как и дали изобщо е балансирано.

Андрей, отдавна спрях да му мисля чак толкова, все пак са гуми, а не пейсмейкър. :D :beer:
Тия засега са добри, след монтажа не съм правил реглаж, минах по околовръстното по новия участък - до 140 нямаше никакво треперене на волана, повече - на магистралата.

Между другото - доволен съм от доставчкика-сайт, http://www.gumi1.bg/, бяха с най-добра цена и не само на този модел, тия гуми не бяха налични, но ги доставиха за 5 дни от някакъв хъб в Холандия.
ДОТ-а също не е лош, 4113 на четирите.

Накрая само Спиди се оака, докараха гумите 2 по 2 на две различни пратки в един и същи ден и всяка пратка на различен адрес :shock: :lipseal: :facepalm: :-~

Нед Апр 06, 2014 5:25 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 159
Автомобил: Toyota Avensis , TOYOTA RAV4
Рейтинг: 114
И на мен 4 години ми виждат доста, макар, че преди не мислих така. Имам Континетал Премиум Контакт 2, ДОТ 2011, демек сега им е 4-то лято. На 60-70 хил.км са и протектора е около или малко под 50%. Първите две лета бяха супер. На сух асфалт беше доста трудно да задейства АБС-а. Третото усетих спад в сцеплението, но може и да е било субективно. Тази година направо не мога да ги позная. АБС-трака сравнително лесно на сухо. На завои, в които преди със 70 е нямало проблем, сега при 50 се чува присвирване, а на мокро просто не ми се говори… Все едно карам БМВ М5, с такава лекота дрифти. Надявам се като се позатопли малко времето положението да се подобри, но явно това им и последно лято и ще карам с повишено внимание.

Нед Апр 06, 2014 6:23 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 109
Автомобил: legacy 2.0R
Рейтинг: 37
От звездите одобрен
Здравейте колеги,
според вас може ли да се кара с 4 еднакви по размер гуми, като 2 от тях са XL? Предполагам модификацията XL ще е малко по-тежка от обикновената гума? Дали това оказва влияние на ходовата част ?

Пон Апр 07, 2014 12:58 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 517
Автомобил: Outback H6 '01
Рейтинг: 66
Субару ФеноменСубару Феномен
Нека да споделя.На мен ми се наложи да си купувам внезапно гуми след ,като срязах едната.Нямаше 4 в целият град .Намерих 2 и новите бяха с по-голям диаметър - около 2 см ,размерът беше същият 215/60/16.Преди да ги сложиш премери внимателно диаметъра.

Пон Апр 07, 2014 3:37 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 109
Автомобил: legacy 2.0R
Рейтинг: 37
От звездите одобрен
Мерси колега :good:

Вто Апр 08, 2014 7:42 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 124
Рейтинг: 41
От звездите одобрен
Здравейте приятели,
Темата за гумите е като темата за разход на горивото - кои са по "По-най" :D
Всички гуми са хубави, но истинските ви показват качествата си в момента "Х" когато се карат в екстремни моменти и условия. Карам два "Жипа" - Форко и едно Санта Фе. На нормален път - асфалт, независимо коя от двете, дъжд, пек, сняг /не лед/ са железни по завоите! Карам с различни модели гуми, но марките са тези които виждаме по рекламите на Ф1 и рали шампионатите, нищо друго. :D
За де не правя реклама, през последните две години три пъти са ме дърпали с трактор от разни кални ливади край моите риболовни полета защото подценявам терена, а не колата. Ако ви покажа протектора на гумите с които ми се случва, ще кажете не е възможно, ама е!
Както са го казали братята руснаци-" Чем лучше Джип, там дальше трактор" а и не е безплатно удоволствието да те изтеглят :lol:

:beer: :beer:

Чет Апр 10, 2014 7:54 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 102
Автомобил: Outback H6 '02
Рейтинг: 22
Приятел всеки ден
Оглеждам се в тези гуми: Continental ContiCrossContact LX 2, но явно защото са нов модел все още няма коментари за тях в нета.
Някой дали ги е пробвал вече и какви са му впечатленията?

Мерси предварително ;)

Пет Май 09, 2014 10:23 am
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 831
Автомобил: Outback 2.5 CVT Limited
Рейтинг: 43
От звездите одобрен
Kenshin написа:
Сложих vredestein sportrack 5 миналата седмица и гумите са ок. Аз не съм карал Аутбек преди и нямам на людения на такива високи гуми 215/60/16. Досега импрезата с нископрофилни съм карал но гумите ми харесват. Самата гума на пипане е мека, но в завойте не свири и добре държи. Много комфортно вози и добре поема оффроуда въпреки че е на 2.4 бара. На мокро не съм я карал още. Не прави впечетление че самия каучук е мек. Аз съм доволен

ъпдейт след 5000 км. Гумата е жестока, борда е доста изпъкнал, прави хубав балон и на пясъка не потъва. Въпреки големия балон гумата е мн добре в завойте, много е безшумна. Дори и на мокро почти не се чува водата. Не е като нископрофилна с твърд борд по завойте, ама то и аутбека не е за такова каране, но пък по черно вози много яко. В този си размер е супер.

Чет Май 22, 2014 10:15 am
Върнете се в началото
Профил
Темата е заключена, не можете да променяте постове.  стр <  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 21  >