Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема стр <  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10  >
 Subaru WRX STI 2015 
Автор Съобщение

Постове: 2311
Автомобил: EA839,MA1.20
Рейтинг: 506
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
В последния Топ Гиър има приятна статия за СТИ 2015. Според мен много добре са описали какво всъщност му е якото на модела. Който иска модернизъм, да не си купува Субару. Журналистите да не се оплакват, че СТИ била демоде....някои може би все още искат да живеят в 90-те :) Лошата страна е, че нови фенове все по-малко ще има...

Чет Апр 10, 2014 1:56 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1159
Автомобил: с EWG
Рейтинг: 379
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Мен това много ме радва - освен че завива и върви, дизайнът е все още типично агресивен и странен, без да изпадат в прекалено модерни форми. Май е на път да измести Форито в моята странна класация :D

Чет Апр 10, 2014 2:33 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 1285
Автомобил: V8 bi-turbo
Рейтинг: 504
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Аз не знам какво значи модернизъм в този контекст - колата си има всичко - даже вече и торк верторинг (което други го имат отдавна, но нейсе). Има си музика, нави, кожа, яка муцуна, ксенонче (вярно, не е LED, ама голЕмо важно), има си силните за модела страни (да не ги изброявам)...

Единственото, което ме спира да дам отличен е стария мотор. Ей това ми бърка не знам къде... Можеха малко поне да го пипнат... нещичко така, да има дори само за публиката...особено, като се имат предвид по-добрите показатели на мотора във WRX-a при "нормални" условия на ползване. Ама ей на. Само това. Какво толкова ново са измислили другите (модернистични), че не се сещам :pardon:

Чет Апр 10, 2014 3:22 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ

Отговори с цитат
=Alex= написа:
Аз не знам какво значи модернизъм в този контекст - колата си има всичко - даже вече и торк верторинг (което други го имат отдавна, но нейсе). Има си музика, нави, кожа, яка муцуна, ксенонче (вярно, не е LED, ама голЕмо важно), има си силните за модела страни (да не ги изброявам)...

Единственото, което ме спира да дам отличен е стария мотор. Ей това ми бърка не знам къде... Можеха малко поне да го пипнат... нещичко така, да има дори само за публиката...особено, като се имат предвид по-добрите показатели на мотора във WRX-a при "нормални" условия на ползване. Ама ей на. Само това. Какво толкова ново са измислили другите (модернистични), че не се сещам :pardon:

Ами липсват му разни елементи като старт-стоп система, регулируеми амортисьори, автомат или DSG, системи за подпомагане на водача- активен паркинг асистент, асистент за дълги светлини, радарен спирачен асистент, такъв за лентата на платното, за мъртвия ъгъл и т.н.,избор на режими за управлението и окачването, променливо управление, не знам как е, но до преди 1-2 години май повечето Субарута дори нямаха и неща като самозаключване, ОЕМ паркинг сензори, 4 автоматични стъкла, индикатор за износване на накладки, ниво на масло, антифриз, температура и налягане на маслото, за предавка, за ниво на измиваща течност, изключващи се консуматори за да не падне акумулатора, регенрация от спирането за разни възли ...да не продължавам. Изброявам работи, които се намират вече масово в този клас, не цитирам разните още хиляди глупости които има в новата S класа. Мотора ясно, че е 20 годишен. Отделно, че като интериор колата си е ок, но пак 99% от Европейските коли в класа са по-добри...
Повечето от тези неща за мен са напълно излишни и съвсем не подхождат на СТИ, затова и не съжалявам, че липсват. Нито пък интериора ме вълнува чак толкова, пак в сравнение с СТИ 2008 е много по-добър. Може би едни по-модерни активни амортисьори щяха да са яко допълнение.

За мен този СТИ си е точно на мястото, иначе няма да е СТИ. БРЗ също си е на мястото . И двете коли са забавни, живи, шумни, ангажиращи и най-вече натурални...
FHI нито имат ресурса, нито финансово ще им излезне сметката да направят СТИ много модерна и изпипана кола. Дори свалят и цената драстично,но то няма как в днешни дни иначе да продават този продукт. СТИ никога не е била гъзарска кола по света, а фенска...и то масово за млади хора. Никога както и сега не е ставала за всеки ден. Затова трябва да е достъпна. И без това после ти излиза през носа откъм разходи за бензин , масла, каскота (по света са бая високи, защото са рискови коли :D ), и после тунинг, нали всички сме откачалки. ROFL . Аз съм убеден ,че често ако теглиш чертата СТИ излиза на собствениците не по-малко от уж бая по-скъпи коли, след като залитнеш по него.
Според мен FHI трябва да дръпнат малко повече в масовите модели (Легаси, 15, Аутбек) от гледна точка на (както казват на Острова) refinement.
СТИ си остава СТИ, демек друсащ, виещ, шумен, харчещ и любим на всички нас плюс милиони по света. Има си своята харизма и феновете си го обичат. Един малък 13 годишен фен покрай мен беше в Женева на изложението. Връща се много впечатлен от салона, видял всичко що има по света и го питам коя беше най-яката кола....СТИ естествено :) ....за това говоря...истинската любов не остарява....пожелавам си един ден като старец да участвам в ретро рали с СТИ, както сега карат разни Gullwing-и и 356-ци.

ПП. Лошото е, че ще ми е трудно да избера точно с кой модел СТИ, защото те особено тогава ще изглеждат още по-еднакви. Съмнявам се май, че ще е с едно 22B....за да е класиката още по-голяма...
 24

Чет Апр 10, 2014 9:13 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Отговори с цитат
bubaru написа:

Ами липсват му разни елементи като старт-стоп система, регулируеми амортисьори, автомат или DSG, системи за подпомагане на водача- активен паркинг асистент, асистент за дълги светлини, радарен спирачен асистент, такъв за лентата на платното, за мъртвия ъгъл и т.н.,избор на режими за управлението и окачването, променливо управление, не знам как е, но до преди 1-2 години май повечето Субарута дори нямаха и неща като самозаключване, ОЕМ паркинг сензори, 4 автоматични стъкла, индикатор за износване на накладки, ниво на масло, антифриз, температура и налягане на маслото, за предавка, за ниво на измиваща течност, изключващи се консуматори за да не падне акумулатора, регенрация от спирането за разни възли ...да не продължавам.

ПП. Лошото е, че ще ми е трудно да избера точно с кой модел СТИ, защото те особено тогава ще изглеждат още по-еднакви. Съмнявам се май, че ще е с едно 22B....за да е класиката още по-голяма...

Бойч, ква старт-стоп система бре брат - от това по-голям простотия автоиндустрията не е измислила... :facepalm:
Автомат има, ама не пускат тия версии в Европата - още миналата година намерих едно СТИ с автомат за продан ново в Русия...
Радарен спирачен асистент - това е за хора с пейсмейкъри и фльорци дето си червят мутрата докато карат.
ОЕМ паркинг сензор ??? - предполага се че ако се качваш в СТИ, паркирането ще ти е най-малкият проблем...

Чарът на тази кола е, че се запазва неопетнена от всички модернистични тенденции и простотии на индустрията и предлага неподправено усещане за шофиране, контрол и връзка с пътя в стил Колин Чапман, Лотус, Кобра и т.н. класически коли.
Който го боли гъза, идва му твърдо, шумно грубо и т.н. да се качва на Рено и компания.

Според мен СТИ е най-евтиният начин да караш неподправена спортна кола която ти дава истинско удоволствие в максимално безопасен начин, и зависи само от възможностите на шофьора докъде ще стигне...
Естествено че не е перфектна и има какво да и се пипа - но това и е чарът, да внесеш лична нотка с малко тунинг - тук и там. Нещо различно, индивидуално и изчезващо в съвременният свят на клонинги, маркетингови опиати и електронни простотии...

Май съм прекалил с кафето днес :pardon:

Пет Апр 11, 2014 10:58 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 831
Автомобил: Outback 2.5 CVT Limited
Рейтинг: 43
От звездите одобрен
Отговори с цитат
How much can you handle? :cool:

Пет Апр 11, 2014 11:12 am
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Vmax написа:
......................................

Стани, нали аз същото като теб съм казал, но с други думи. :) Глупавите екстри ги изброявах, защото Алекс попита...
Относно автомата слагаха за Русия, Япония и още малко пазари простия 5-АТ, който е срам за колата....освен ако не си еднокрак супер фен на СТИ не знам за какво ти е.

Ето ги и първите Евро ревюта:

http://www.carmagazine.co.uk/Drives/Sea ... AR-review/
http://www.autoexpress.co.uk/subaru/wrx ... 015-review
http://www.autocar.co.uk/car-review/sub ... ive-review

Смислен тест все още няма...

Пет Апр 11, 2014 12:29 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
bubaru написа:

Стани, нали аз същото като теб съм казал, но с други думи. :) Глупавите екстри ги изброявах, защото Алекс попита...
Относно автомата слагаха за Русия, Япония и още малко пазари простия 5-АТ, който е срам за колата....освен ако не си еднокрак супер фен на СТИ не знам за какво ти е.

Не оспорвам теб, а нуждата от цитираните екстри и посоката в която е тръгнала автоиндустрията.

Този 5-ЕАТ, колкото и да е смотан с 1000 доларес за рефлаш и хардуерен ъпгрейд ще стане супер зъл АТ, и 5-те предавки ще се вписват идеално в късите предавателни числа.
СТИ не е БМВ и няма нужда от 8-9-10 предавки според мен.
Аз лично бих бил много доволен и от 5ЕАТ, особенно след намеса на едно австралийско ателие :D

Пет Апр 11, 2014 12:55 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 954
Автомобил: Impreza 2,0
Рейтинг: 470
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
bubaru написа:
...простия 5-АТ, който е срам за колата....освен ако не си еднокрак супер фен на СТИ не знам за какво ти е.

Хайде сега срам. FHI са помислили за хората в неравностойно положение с 5ЕАТ :D . И те са фенове и те искат Субару.

Сори за спама.

Vmax написа:
Не оспорвам теб, а нуждата от цитираните екстри и посоката в която е тръгнала автоиндустрията.

Този 5-ЕАТ, колкото и да е смотан с 1000 доларес за рефлаш и хардуерен ъпгрейд ще стане супер зъл АТ, и 5-те предавки ще се вписват идеално в късите предавателни числа.
СТИ не е БМВ и няма нужда от 8-9-10 предавки според мен.
Аз лично бих бил много доволен и от 5ЕАТ, особенно след намеса на едно австралийско ателие :D

Стъни, хардуерния ъпгрейд за да стане като хората няма да отиде само на 1000 зелени. Трябва смяна и на торк конвертора, а само той е към 850 зеленчука. За около 2000 долара може да се направи, но тук е въпрос на предпочитания - аз лично смятам, че тръпката от ръчно превключване на скорости не може да се сравни с нищо (освен може би със секвенциална кутия, каквато бях гледал, че се предлага за Импреза).

Пет Апр 11, 2014 1:07 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
STI си е за ръчна кутия, автомат няма място в него. Аз дори не съм фен и на DSG-то при Ево...DSG -тата са подходящи са строго пистови или ГТ коли като ГТ-Р, SLS, 911, Ферарове разни...STI & Evo не са такива коли и нямат точно това предназначение.
От модернистичните екстри преди малко пропуснах най-голямата глупост- ел. ръчната спирачка :D

Пет Апр 11, 2014 3:05 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 831
Автомобил: Outback 2.5 CVT Limited
Рейтинг: 43
От звездите одобрен
Отговори с цитат
рали автомобил с автоматични скорости звучи като, колело без педали...

Пет Апр 11, 2014 3:20 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1414
Автомобил: STI (GVB)
Рейтинг: 225
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
3 страници са :idea: http://www.motortrend.com/roadtests/sed ... omparison/

ПП-мачкай гедерашки дараци :cool:

Съб Апр 12, 2014 7:25 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
http://www.evo.co.uk/carreviews/evocarr ... rices.html

Сря Апр 16, 2014 2:40 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 71
Рейтинг: 68
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
bubaru написа:

Ами липсват му разни елементи като старт-стоп система, регулируеми амортисьори, автомат или DSG,.

Лично аз, като фен на автоматика, не мога да си представя STI с такава кутия, било то и DSG :) Въпреки че давам конкуренцията за сравнение, Ево 10 с двойния съединител не е много добро решение, да бърза кола, даваш газ на правите, но мисълта, че не ти, а нещо друго и то електронно командва смяната на скоростите не е много добра.

Сря Апр 16, 2014 6:14 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Не разбрах последно какво точно ти харесва....DSG сравнено с автомат е много по-чисто като усещане и близко до МТ. Всички DSG-та предлагат и ръчен избор на предавките.

Сря Апр 16, 2014 6:59 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 100
Автомобил: H6 02
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Краят е брутален ROFL

http://www.youtube.com/watch?v=wDKrcZ7xLY8

Сря Апр 16, 2014 10:23 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 71
Рейтинг: 68
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
bubaru написа:
Не разбрах последно какво точно ти харесва....DSG сравнено с автомат е много по-чисто като усещане и близко до МТ. Всички DSG-та предлагат и ръчен избор на предавките.

Харесва ми автоматика като цяло, DSG не съм карал все още, но от изгледаните тестове на коли с DSG и еквивалента им с механични то пак е така да го кажем по-фън с ръчката :) Едно е да е близко до ръчката, друго си е направо такова :)

Сря Апр 16, 2014 10:55 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
freehippie написа:
Краят е брутален ROFL

http://www.youtube.com/watch?v=wDKrcZ7xLY8

Ей това ще е теста на годината. Много са гадни, първо статия, след 2-3 седмици само немкинчета, а японката за десерт :D

Чет Апр 17, 2014 10:02 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 954
Автомобил: Impreza 2,0
Рейтинг: 470
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Презентиращия чичко с очицата сто процента взел пари от FHI за да направи това накрая :D :D :D . Веднъж и FHI да подкупи някого.

Чет Апр 17, 2014 10:05 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
bubaru написа:
http://www.evo.co.uk/carreviews/evocarreviews/292231/subaru_wrx_sti_review_specs_and_prices.html

С този цитат мисля че нещата се приключват: "the price has dropped by £4000 to £28,995, which is £1000 cheaper than the Golf R."

Чет Апр 17, 2014 10:44 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10  >