Отговори на тема
 проблем с придърпване legacy 2.0 
Автор Съобщение

Постове: 15
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте колеги, имам проблем с legacy-то 2.0 2003-та година. До 2500 оборота си върви нормално. когато му дам по рязко газ за да ускоря примерно на магистралата или на ниска предавка с по високи обороти на моменти леко придърпва спира след малко пак в режим на ускорение като карам на дълъг път най-много се усеща със около 140 км/ч на 5-та на около 3700-800 оборота. Сменил съм кабели свещи реглаж на клапани. Бобина не ми се иска да сменям защото ме съмява в нея да е проблема ще взема тези дни от приятел със същата кола бобина да вида как се държи. Някой имал ли е подобен проблем и как го е решил. Мислех да махам катализаторите. но видях че имам втора сонда на единия и се отказах имам и EGR клапан чуда се да го изолирам ли но незнам да няма някакви последствия след това като странични ефекти. Четох във форума за някакъв knock сензор за детонациите. Чуда се има ли начин да разбера моя дали работи коректно. И това което незнам дали е нормално когато карам на първа без газ пъпля колата не върви плавно а прихълцва и придърпа и подскача постоянно неможе да се движи плавно. Благодаря предварително на всички за отговорите. Поздрави

Чет Апр 10, 2014 1:35 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 198
Автомобил: subaru outback 2.5
Рейтинг: 24
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Колега да те питам първо колата има ли газ. Свети ли ти чека. На първа без газ аз го имах същия проблем .Проверих си първо вакумите, после стъпковия мотор ,накрая се оказа датчик за неутрална който отчитал грешно дали съм на скорост или не и шашкал компа.

Чет Апр 10, 2014 1:44 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Има газ от скоро от както монтирахме газовата от тогава взе да го прави.На бензин го няма или поне не го усещам това нещо на газ се усеща като преди да сменя тези неща на газ беше много зле сега е малко по добре. Чека ми светва като карам на дълъг път и в някакъв момент светва и след две три паления сам изгасва и незнам какво записва. Не мисля че е от газовата просто явно си е имала някакъв проблем които след поставянето на газта се усеща повече просто. Колата е с ръчни скорости.

Чет Апр 10, 2014 2:05 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Колега и мойто е ръчка . Сменял съм и детонационния датчик (макар там да беше под въпрос защото колата не се оправи а видния майстор няма да споменавам имена каза- то и това беше за смяна). Ако си от София може да се засечем да ти я прочета колата , купих си блутуут за компа на колата и го чета на телефона. Интересно ми е каква смес ще ти даде.

Чет Апр 10, 2014 2:22 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 92
Автомобил: Subaru Legacy 2.0 2000г
Телефон: 0883552075
Рейтинг: 10
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
subaruhipo написа:
Колега и мойто е ръчка . Сменял съм и детонационния датчик (макар там да беше под въпрос защото колата не се оправи а видния майстор няма да споменавам имена каза- то и това беше за смяна). Ако си от София може да се засечем да ти я прочета колата , купих си блутуут за компа на колата и го чета на телефона. Интересно ми е каква смес ще ти даде.

Здравей, колега. Искам да те попитам от къде купи четеца, защото и аз имам Легаси 2.0 GL 2000г. и искам да си купя такъв четец.

Поздрави, Кирил.

Съб Апр 12, 2014 9:53 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2200
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Настрои си добре ГИ и може да се оправи.
Чека свети понеже сместа обеднява.
Извън градско с когато задържиш една скорост с малко отворен дросел почва. Да прави големи корекции .И. моята беше така съвсем в началото след монтажа. След смяна на изпарител с такъв до 250 кс пипване на дюзите и настроика никога не ми е светвал чек.

Много е вероятно от това и да придърпва.

first Love Leone '84 1.8 АТ
Facebook: Medovo Bee Farm

Нед Апр 13, 2014 9:28 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
От продавалник струваше 20 лв. чисто нов. Един пич от Варна ги продава. Прати ми и пьлните версий на програмите беэплатно кьм блутуута.

Нед Апр 13, 2014 2:36 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
може ли и заради това с ГИ и то което казваш колега Mladen99 да ми е и леко завишен разхода? Защото имам приятел със същата кола като моята, но на него разхода му е много нормален.

Нед Апр 13, 2014 5:08 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
mart написа:
може ли и заради това с ГИ и то което казваш колега Mladen99 да ми е и леко завишен разхода? Защото имам приятел със същата кола като моята, но на него разхода му е много нормален.

Разхода е много субективно нещо, 2-ма шьофьори с една и съща кола трудно биха направили еднакъв разход.
Зависи кои къде и как кара. Моя пада и до 10газ, но стига и до ..... там не засичам че ще ми прилошее.

АКо смесите са много богати може и да харчи много, но малко ме съмнява, по скоро проблемна ламбда сонда или Кнок, могат до доведът до това. Но тогава колата ти ще се държи приблизително и на бензин така (с проблемно предърпване и висок разход)

И все пак на какво каране и колко е висок този разход? Да не се окаже че е нормален.

Нед Апр 13, 2014 5:45 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
ами в града стигам 16-17 а двамата с моя приятел караме еднакво смисъл имам един манталитет на каране неговата дава максиум 13 зависи ако е седял в повече задрствания малко повече иначе около 12 градцки

Нед Апр 13, 2014 7:14 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 659
Автомобил: VAZ 21023,OB 05MY 2,5i
Рейтинг: 57
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
mart написа:
Има газ от скоро от както монтирахме газовата от тогава взе да го прави.На бензин го няма или поне не го усещам това нещо на газ се усеща като преди да сменя тези неща на газ беше много зле сега е малко по добре. Чека ми светва като карам на дълъг път и в някакъв момент светва и след две три паления сам изгасва и незнам какво записва. Не мисля че е от газовата просто явно си е имала някакъв проблем които след поставянето на газта се усеща повече просто. Колата е с ръчни скорости.

:idea:

Нед Апр 13, 2014 8:04 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Видяхме се с колегата, много хубаво легаси още веднъж поздрави колега. Колата я прочетохме , но за съжаление грешката беше изтрита скоро и не се бе запаметила пак.Използвахме и един от плъгините на торгуе- нок детектор. Изписа че няма детонаций. Всички показатели са като на моята кола . Когато колегата обърна на газ комуникацията започна да прекъсва връзката с блутуута (Странно). На бензин колата се държи много добре, не прекъсва и не придърпва. :good:

Пон Апр 14, 2014 8:54 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
subaruhipo написа:
На бензин колата се държи много добре, не прекъсва и не придърпва. :good:

Еми тогава отговора е само един и сте открили лесно. Сега обаче идва трудната част, тези монтирали ГИ да си оправят магарията.

Вто Апр 15, 2014 5:05 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема