Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема
 Покупка на Импреза след 2003г 
Автор Съобщение

Постове: 9
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте

Реших да сменям старото бмв Е36 с импреза. Харесал съм си фейс лифта на импреза от 2003г и модела от 2005г като държа да е седан. Доста време отделих да прегледам форума, но ми се иска да получа още малко информация. Искам колата да около 218к.с. мисля да и сложа газ на ловато. Защото ще ми бъде единствената кола а всичко знаем, че импрезите горят много. Допитах се до 2-3 човека, които се занимават с ремонт и внос на субару, как стои въпроса с вноса от чужбина и сменянето на волата. В общи линии никой не ме посъветва да тръгвам по пътя на сменяне на волана. Гледах че в Англия има добри оферти за модела от 2003, но са с десен волан а не мисля, че е добра идея да права компромис с безопасността. Все пак искам да я карам дълго време и щом съм готов да извадя над 10к лв за кола искам всичко да е както трябва :) От известно време следя пазара, но нови оферти за модела от 2003 рядко се виждат. Следях и оферти в чужбина, като сток импреза от 2013 не пада под 13/14к лв а с вноса, регистрацията, газта, застраховките и другите неща става около 17к лв. Преди време гледах една импреза от 2013г сток 218кс за 8к лв в мобилето с правилния волан. Тогава докато се чудя къде е ловката взеха, че я купиха. Преди няколко дена попаднах на тази оферта http://www.cars.bg/c692174 Subaru Impreza WRX 2.5 230 к.с с газ, свързах се с човека и каза, че ще мога да я видя другата седмица.

Искам да ви попитам за съвети при покупка на такава кола.Понеже нямам почти никакъв опит със субару а и по принцип не съм много навътре с покупките на коли. Може ли да ми дадете повече инфо за тези модели, кои са им слабите и силните страни. Какъв разход имат, има ли проблем при съчетаване на турбо с газ и т.н. Чувал съм че мотора 2.5 на модела от 2005 не е толкова сполучлив като стария.

Ще съм благодарен ако можете да ми помогнете с каквато и да е било информация. :beer:

Пон Апр 14, 2014 4:23 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Задължително преглед в специализиран сервиз.
При Субару е много валидна приказката, че евтиното излиза скъпо в последствие.

Използвай търсачката за подробности

Пон Апр 14, 2014 5:28 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 39
Автомобил: WRX'05
Рейтинг: 30
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Колега, не знам с кого си разговарял за тази кола,
обаче оригиналната обява е гръцка: http://www.car.gr/classifieds/cars/view/4295766/
Ако сериозно се интересуваш от колата, намери човек с гръцки и питай,
или по-добре на място !!! Но при условие, че "max real price" e 5.5k евро и
можеш да се пазариш за 5к евро, не давай толкова пари на посредник.
И все пак, ти решаваш. Дано съм бил полезен. Успех !!!

Пон Апр 14, 2014 6:09 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Мерси за инфото
Интересно че човека с който говорих нищо не спомена. Каза само че я бил карал от няколко седмици, но идвали празници и нямало как да се видим. По принцип ми беше малко странно...

Иначе разликата в цената е показателна. Може ли да ми дадете линкове за сайтове в чужбина от които да търся подобни оферти?

Ще се опитам да се свържа с човека от Гърция да видя как стоят нещата с офертата.

Благодаря още веднъж за помощта :)

Пон Апр 14, 2014 6:50 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Аз съм свел търсенето на желаната принцеса до 3 сайта и чакам търпеливо:
1.http://www.car.gr/
2.http://www.mobile.de/
3.http://www.autoscout24.eu/

Пон Апр 14, 2014 7:17 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Имаш ли някакви впечатления от автомобилите внос от Гърция? За немските съм чул, че са такива каквито са описани, но ако си взимам от Гърция и нямам човек с мен който да разбира, какво мога да направя? Дали има някакви сервизи от който да дадат оценка на колата и да застанат отговорно зад нея?

Пон Апр 14, 2014 8:59 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Бих обобщил следното:
1. Пътищата им са много хубави и следователно, ходовата част им е запазена.
2. Сервизирането им е на ниво, не може да се сравняват с Немските,
но определено са по-добри от Италианските.
3. Атмосферките трябва да се гледат, да не са пипнати, "тунинговани" с прословутото им "S Turbo",
т.е. поставят една турбинка, лепят един стикер и им пишат конете произволно.
4. Когато чукнат ( в твоя случай одрана, отпред и отзад) повечето се отказват да ги правят заради
високите цени на каското/частите.

... и все пак, ако е била поддържана и карана нормално,
няма значение, дали е от Гърция, Германия или Холандия.
Само не се доверявай на техните сервизи на 100%,
хубаво е да се отиде и да се погледне (най - вече отдолу в какво състояние),
но най-добре е да отидеш с "гуру", който си разбира.

Пон Апр 14, 2014 9:32 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Вчера писах на няколко оферти в Гръцкия карс. За сега ми отговориха само от тази http://www.car.gr/classifieds/cars/view/2725466/ че е налична и мога да я видя. Ще се опитам да събера инфо за общо 3-4 коли и да организирам пътуване до Гърция с цел да си взема и докарам кола от там. Днес търсих двама познати които се занимават с субарута, но за сега са заети и не се ангажират. Надявам се да успея бързо да се организирам понеже импрезата за 5.5к евро може да бъде купена до няколко дена.
Има ли някой който разбира от форума и иска да ми помогне при покупката на субару от Гърция? Естествено ще се разберем за заплащане. Плана е с един мой фр и с мойта кола да отидем до там да прегледаме колкото се може повече оферти и ако всичко е ок на връщане да сме с импрезата а фр-то ми да върне бмв-то ми.

Между другото някой може ли да даде инфо каква е процедурата при взимане на кола от Гърция/чужбина. Има ли някакъв регистър където се проверява дали е крадена, как стоят нещата с прехвърлянето, такси и тн?

Вто Апр 15, 2014 3:44 pm
Върнете се в началото
Профил
Think. Feel. Drive.

Постове: 1849
Автомобил: Outback H6
Рейтинг: 253
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега, може да разпитате и Столис ако има възможност да ви помогне:
viewtopic.php?f=32&t=8752&start=120

Вто Апр 15, 2014 3:55 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Намерих си кола в България. До края на седмицата ще я карам на преглед и диагностика в сервиза на Дунев и ако всичко е ок ще я взимам :)

Вто Апр 22, 2014 12:15 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Взех импреза 2.0 турбо от края на 2003г. Купих я средата на миналата седмица. Минах на диагностика и преглед на ходовата част. Като цяло колата е в мн добро състояние. Предния десен лагер е за смяна и поръчах нов миналата седмица. До вчера не издаваше никакви звуци. Навъртях й към 300км и след като клопнах в една дупка с 80км почна да издава някакъв странен звук. Минах още 40км докато се прибера. Спрях я и няма да я карам докато не и сменя лагера. Надявам се да не е заминала и главината.

Иначе имам много добри впечатления от Импрезата . Колата има нов съединител, интеркулер от STI, скоростна кутия и диференциал от STI модел 99, boost контролер (който не е настроен и подвързан) и още някои нови неща. Като цяло ми прави впечатление стегнатата возия, стабилността в завоите, зверското ускорение, визия, стойката на колата всичко ме радва :) :bow: След 2-3 седмици ще и направя каско и се надявам да я карам дълги години.

За сега мисля да изчакам преди да я слагам на газ. По принцип се колебая дали да съм с 2 коли и да ми вървят разходи и по двете, но да оставя Импрезата само на бензин или да махам бмв-то и да движа само със субаруто.

Ще се радвам ми препоръчате място за правене на каско и изобщо каквито и да било съвети :)

Вто Май 06, 2014 5:12 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 561
Автомобил: Legacy 3.0R 2006
Рейтинг: 325
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
=D> :good: :sti:

Вто Май 06, 2014 6:25 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема