Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема стр <  1, 2, 3, 4, 5
 Различни гуми и АWD - проблеми и допустими разлики 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 891
Автомобил: Outback '23 / 2.5 EU
Рейтинг: 383
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
kace79 написа:
Измерих диаметърът на гумите при с свалено положение и ми дават еднакъв диаметър и четирите са по 65 см.Мерих ги с ролетка и може да има 1 или 2 мм.разлика.Така и така ги свалях и взех че ги размених предна дясна със задна дясна и предна лява със задна лява.Мисля че щом са еднакъв размер би трябвало да няма проблем или поне логиката ме навежда на такава мисъл :D

2мм разлика в диаметъра са мин 6мм разлика в обиколката.
демек, на всяко завъртане на колелата, едното ще се опитва трябва да измине 6мм повече.
много ли е, малко ли е - незнам. Мисля, че в книжката пишеше какви са допуските.

Пет Апр 16, 2010 2:26 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1325
Автомобил: Forester 2.0 MT
Рейтинг: 50
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
До 7-8мм диаметрално или до 1 инч в обиколката е допустимата разлика, до колкото си спомням.
Трябва да се отчита и факта, че задните гуми се влияят повече от товара.

Пет Апр 16, 2010 5:22 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2211
Автомобил: Outback '00 AT
Рейтинг: 161
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
4мм в радиуса макс
0,4см х 2 х 3,14= 2,512 см в обиколката

Съб Апр 17, 2010 10:41 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 19
Автомобил: Legaci2005
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте колеги,имам запитване и всеки ми казва различно.Имам субару легаси б13,на него съм сложил предни гуми 215/60/16 гудрич,и задни гуми 215/60/16 йокохама.Ще имам ли някъкъв проблем с дифовете и т.н.Защото все пак гумите са еднакви,има само малка разлика в шарката,благодаря ви предварително.

Сря Апр 16, 2014 10:50 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 463
Автомобил: XV 2018 1.6Comfort AT
Рейтинг: 164
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
То и тука всеки ще ти каже различно колега.
Моето мнение е че няма проблем щом са с еднакъв размер гумите.Иначе тука има фанатици за които е немислимо да се кара с различни марки гуми на двата моста. :good:

Сря Апр 16, 2014 11:30 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Мерси колега за отговора,и аз така мисля,че няма да има никакви проблеми.Нали по размер са еднакви.А за фанатици колкото си искаш има,и повечето капацитети по форумите,се оказва,че нямат коли ама са го чели :D :D :D

Сря Апр 16, 2014 11:51 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 954
Автомобил: Impreza 2,0
Рейтинг: 470
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колег, на Импрезата бях сложил като теб - еднакъв размер, различна шарка предни и задни (Мишлен и Дънлоп). Имаше някакво леко бучене и след месец купих още 2 Мишлен и бученето изчезна. Може и Дънлопа да е бил просто шумен, но резултата то го казах.

Сря Апр 16, 2014 12:38 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Мерси пак за отговора,аз със мойте съм минал,към 600км.от както съм ги сложил и не съм имал такова бучене,поне до сега.Даже влача и ремарке с лодка и пак не ми е бучало,даже ми се струва по хубава возията. :-?

Сря Апр 16, 2014 1:26 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 94
Автомобил: Legacy H6 '05
Нов фен
Отговори с цитат
deadman написа:
Колег, на Импрезата бях сложил като теб - еднакъв размер, различна шарка предни и задни (Мишлен и Дънлоп). Имаше някакво леко бучене и след месец купих още 2 Мишлен и бученето изчезна. Може и Дънлопа да е бил просто шумен, но резултата то го казах.

Това е от Дънлопа (Sport Maxx). Просто шарката им е такава. На друга кола карах с едни китайски, със същата шарка, и резултата беше идентичен - бучене.

Сря Апр 16, 2014 1:55 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Мерси и на теб колега,важното е че немога да си прецакам нещо по дифовете.Защото тука всеки българин,разбира от всичко.

Сря Апр 16, 2014 2:29 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2, 3, 4, 5