|
Страница 1 от 1
|
|
потропване при постоянна скорост
| Автор |
Съобщение |
|
mastersvara
Регистриран на: Пет Мар 02, 2012 1:50 pm Постове: 40 Местоположение: София
Автомобил: Lexus IS 200
Рейтинг: 0
|

Здравейте колеги, за много години първо, здраве и късмет на вас и семействата ви! И после имам си грижа - от около месец имам следния проблем - при поддържане на скорост над 80-90 км/ч се чува един звук, не знам как да го опиша..все едно каре чука. Чува се само при леко отпускане на педала на газта, при пълно отпускане или при натискане на педала звука изчезва. Изчезва също и при по-ниски скорости и при над 140 км/ч. Също не се чува винаги...водих я на Любо да я чуе, ама точно тогава не пожела да тропа ](./images/smilies/eusa_wall.gif) . Имаше разбито каре на дясна полуоска, сменихме го, не чукаше и като я пробвах след това и реших, че проблема е решен, но като се прибирах към къщи пак се разхлопа и от тогава си е по старо му. Минал съм поне 1000 км. с тоя звук и не се променя, нито се увеличава, нито изчезва. Притеснява ме дали не е нещо в автоматика..маслото е сменяно преди 20х/км., също и всички други течности..освен маслото в двигателя разбира се...или нещо по задвижващия механизъм. Някой имал ли е подобни ядове или предположение къде може да се крие проблема.
|
|
|
|
| Пет Яну 03, 2014 2:50 pm |
|
|
|
mastersvara
|
това май е единствената тема, която няма отговор тук. Явно е някакъв супер уникален проблем и никой не е чувал за нещо подобно  . Иначе развитие няма, само дето ходих и до митака и неговия човек, който се занимава със скоростните кутии я покара и каза, че проблема със сигурност не е в скоростите и че шума бил много слаб (не съм съгласен..май просто не успя да нацели момента в който тропа по силно). Ще съм благодарен за всякакви мнения.
|
|
|
|
| Пет Мар 07, 2014 10:06 am |
|
|
|
Пламен Янев
Регистриран на: Вто Мар 12, 2013 5:21 pm Постове: 180 Местоположение: Търговище
Автомобил: Impreza Outback 2005;Оutback 2020
Телефон: 0894736253
Рейтинг: 181    
|
|
Да не би нещо по генерацията да вибрира,да опира по щитовете и т.н. Аз докато разбера че резонаторното гърне ми почуква по щита се убих да се оглеждам и ослушвам !
|
|
|
|
| Пет Мар 07, 2014 1:32 pm |
|
|
|
mastersvara
|
|
ааа от тоя шум е оттървах преди време:)..тук е като тропане от каре..като чукане на оборот, само дето каретата са проверявани
|
|
|
|
| Пет Мар 07, 2014 2:52 pm |
|
|
|
valqk
|
|
каре на кардан? Любо гледа ли го него?
_________________ http://www.hostit.bg/
|
|
15
|
|
| Пет Мар 07, 2014 3:09 pm |
|
|
|
Vmax
|
valqk написа: каре на кардан? Любо гледа ли го него? Това е много добро предположение, особенно като се има предвид описанието, че звукът се получава при леко отпускане на газтта - тогава кардана леко увисва... Щом в сервиз не са го хванали, тук трудно ще дадем диагноза, но предположението на Валяка си заслужва да се провери.
|
|
|
|
| Пет Мар 07, 2014 4:09 pm |
|
|
|
subarist
Автомобил: Subaru Legacy H6 2004
Рейтинг: 244     
|
|
На счупеното външно проверихте ли вътрешното за язви. Има ли вибрации във волана ? Или леко странично клатене примерно. Преди 2 години борих един такъв проблем. Когато счупих за втори път външното, проверих вътрешното и проблема се оказа там. Просто при мен се беше получила една язва в карето (вътрешното) и все едно че го заключваше от време на време. Поради това че не може да се разгъва полуоската просто ми избиваше външното.
|
|
|
|
| Сря Мар 19, 2014 5:41 pm |
|
|
|
zevzek
Think. Feel. Drive.
Регистриран на: Сря Фев 18, 2009 11:36 pm Постове: 1849 Местоположение: Стара Загора
Автомобил: Outback H6
Рейтинг: 253     
|
|
Проверете и тампоните на мотора.
_________________ If in doubt, FLAT OUT!
|
|
|
|
| Сря Мар 19, 2014 5:43 pm |
|
|
|
haqsko
|
Колега,намерихте ли проблема от къде е с това потропване.При мен е същото.Влудяващо и леко туп-туп-туп при ускорение на 2-ра,3-та,4-та,когато отпусна газта изчезва,на 5-та с постоянна скорост също почти го няма.По инерция,като пусна колата също няма проблем.Погледнаха я двама-трима майстори и поне са категорични,че не е каре или полуоска/от де таз категоричност не знам/ и съветите им са да изчакам да се усили за да го локализират  Предположиха лагер на главина,който ако е разбит според мен ще тупка и по инерция или лагер/каре на кардан.Чакам Павлин от Пловдив да намери промеждутък и той да я чуе и види.
|
|
|
|
| Чет Апр 17, 2014 1:12 pm |
|
|
|
mastersvara
|
|
ами аз се отказах колега, но моята потропваше само при леко отпускане на педала на газта. При ускорение или при пълно отпускане не се чуваше звук. Говоря в минало време, защото както се появи шума, така и мистериозно изчезна. Бях решил и аз да послишам съветите и да изчакам докато не се счупи нещо и тогава да го правя - ходих да ми прегледат скоростната кутия и след като се установи, че е в чудесно състояние, спрях да объщам внимание колкото и трудно да ми беше. След едно дълго пътуване обаче, шума изчезна напълно. и до момента си остава пълна загадка за мен какво беше това, карах с тоя шум поне 10000 км. и противно на всяка логика и на дългия ми опит с какви ли не коли, просто спря да потропва...остава ми само да се надявам, че няма да го чуя повече, защото ми лазеше яко по нервите:)
|
|
|
|
| Вто Апр 29, 2014 2:51 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|