Отговори на тема стр <  1, 2
 Къде е грешката - закрепване греди на Аутбек? 
Автор Съобщение

Постове: 478
Автомобил: Subaru Outback, H6, 2005
Рейтинг: 117
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Сега се пробвах да ги сложа, но при мен са по широки, отколкото са били на досгашаната кола. Ще трябва да поорежа малко тези гумените линийки, докато пасне за при мен.

Отделно от това се оптах да сложа самия държач без да е закаен за гредата, ама нещо не го нацелих. Сега кат поразгледах снимките май ми стана малко по-ясно, ама явно си трябва висша енженерна мисъл за тази операция;)

Към петък ще се пробвам пак и ще споделя:)

Вто Апр 15, 2014 7:01 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 478
Автомобил: Subaru Outback, H6, 2005
Рейтинг: 117
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
успях днес да си поигря и успях да ги сложа, то си е супер лесно като видях снимките споделени преди това. Просто изрязах гумените лентички да паснат на моята ширина, сложих и натегнах с ключетата - реално прединия път не бях схванал, че трябва да се направи това действие, въпреки че и на другата кола имам такива греди и там имам навиване, ама...

и да попитам, ако си държа гредите постоянно монтирани, без приставката за ски, ще ми окаже ли влияние на разхода и на устойчивостта при по-високи скорости?

и още един въпрос, някой дали има представа дали се намират някъде станични капачки за теи греди, че едната ми липсва?

Пет Апр 18, 2014 9:49 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2780
Автомобил: ForesterS'02,Baja'03,Nissan EV
Рейтинг: 555
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
melhaer написа:
...

и да попитам, ако си държа гредите постоянно монтирани, без приставката за ски, ще ми окаже ли влияние на разхода и на устойчивостта при по-високи скорости?
...

Само шума ще се увеличи при по-висока скорост, разхода може би с около 0,001/100км, а за устойчивостта нямаш грижа :) .При мен с багажна кутия на покрива разликата в разхода е не повече от 0,5 литър на 100 км.

Пет Апр 18, 2014 12:54 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 130
Автомобил: VW Passat
Телефон: 0899 951 395
Рейтинг: 337
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
melhaer написа:
...и да попитам, ако си държа гредите постоянно монтирани, без приставката за ски, ще ми окаже ли влияние на разхода и на устойчивостта при по-високи скорости?...

Теоретичния отговор се съдържа тук:
Sports Car Aerodynamics: Spoiler Alert! - http://www.youtube.com/watch?v=TKH1DyV9vNU ;
Reynolds Number: http://www.youtube.com/watch?v=kmjFdBxbV08 ;
PORSCHE IN A2 WIND TUNNEL: http://www.youtube.com/watch?v=pplOtFq_2PY

Практическия отговор- в по-горния пост.

Пет Апр 18, 2014 1:43 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2