|
Страница 1 от 1
|
|
Няколко странни въпроса, на които не успях да намеря отговор
| Автор |
Съобщение |
|
lamer40
|

Здравейте, От близо година чета за Subaru и по-специално за Legacy IV и много съм се зарибил следващата ми кола да е точно такава. Спрял съм се на H6 или 2.5 GT, тъй като искам да е по-мощна за да правя изпреварванията с лекота. Аз никога не съм имал радостта да се возя в Legacy и затова искам да задам няколко въпроса относно возията. Аз лично обичам комфортната возия и затова доста дълго време се заглеждах по BMW e60 530xd facelift и съм доста впечатлен от неговата возия, макар и да не е на въздушно окачване и най-висок клас. Доколкото прочетох Legacy III е било на въздушно окачване, но модела ми идва стар. Също така прочетох, че вече само Outback и Tribeca имат модели с въздушно окачване, които ще возят доста комфортно, но за съжаление Outback не ми допада, а Tribeca-та ми идва скъпа. Предполагам, че GT модела ще вози по-твърдо от H6, защото все пак е спортната серия, което ме води до Legacy IV H6. Много бих бил щастлив ако ми дадете малко отзиви как е возията, особено ако можете да кажете как е спрямо e60-тката. Както вече сами сте се досетили става въпрос за автоматици и искам да попитам също как е като комфорт на превключване при нормално каране и като пъргавина при рязко натискане на педала /т.е. как се представя при планинско изпреварване/. Гледам също, че някой обяви са с адаптивни предни светлини, има ли изобщо такова нещо при Subaru, тъй като доколкото съм чел из форума няма такова нещо: viewtopic.php?f=6&t=9607&p=118229&hilit=%D0%B0%D0%B4%D0%B0%D0%BF%D1%82%D0%B8%D0%B2%D0%BD%D0%B8#p118229Аз лично обичам доста екстрите ... адаптивни предни светлини .... обдухване на седалки ... и т.н., но това са все неща, които могат да се срещнат при e60-тката, а не при Legacy. Също така и знам, че всяка 3-та кола на пътя е e60 и доста по-лесно бих могъл да си купя и 2-ра употреба части, но въпреки това много бих желал да карам и аз LegacyЗатова мисля да оставя возията като основен фактор. Благодаря Ви предварително за отзивите.
|
|
|
|
| Чет Апр 10, 2014 3:26 pm |
|
|
|
deadman
|
|
Колега, ако си от Варна или на около мога да те повозя за час-два с ГТ за да прецениш сам.
_________________ Не ми казвай колко си учил, кажи ми колко си пътувал
|
|
|
|
| Чет Апр 10, 2014 3:47 pm |
|
|
|
lamer40
|
Много ти благодаря за предложението, колега, но съм чак от Пловдив. Иначе съм обмислял да дойда на някоя от срещите на клуба и да преценя сам, което както предлагаш ти ще е най-правилно. Просто откакто смених амортисьорите на сегашната ми кола от маслени на газови много се ужасих от возията, с която се сдобих. Ясно ми е, че и Mitsubishi Carisma не е най-големият критерии, но примерно на BMW 3-тата серия вози също толкова отвратително. И затова си търся кола, с която след като съм пътувал надалече като излезна от нея да не правя гимнастика за раздвижване 
|
|
|
|
| Чет Апр 10, 2014 3:53 pm |
|
|
|
DDD
Регистриран на: Нед Дек 11, 2011 7:20 pm Постове: 782 Местоположение: София Рейтинг: 223    
|

lamer40 написа: Също така прочетох, че вече само Outback и Tribeca имат модели с въздушно окачване Мисля,че тук си в грешка колега,не са с въздушно.За возията какво да ти кажа,стегната е,но комфортна... незнам то това е до лично усещане и до това с какво го сравняваш.Но според мен возията на легасито особено моделите които си изброил отстъпват като комфорт на БМВ-то(конкретно модела който си посочил).Но в никакъв случай легасито не е некомфортно и неудобно-просто е различно,различен тип окачване и като слезнеш от него определено няма да се чувстваш изморен и схванат-100%. Относно автомата на субару-железен е при правилна поддръжка и експолатация,ако всичко му е наред само по оборотомера ще разбереш,че си сменил предавката.Автомата е изпитан в годините,обаче е леееко "морално остарял",няма да имаш проблем с изпреварване и т.н....,но отново има едно "НО",ако го сравняваш с автомата на БМВ-личното ми мнение е,че автомата на БМВ-то е една идея по-пъргав и по адекватен,но пък отстъпва като надежност(поне официално така се води,колко е вярно обаче незнам). В заключение мога да ти кажа,че сравняваш различни коли-като пакет обаче(ако мога така да се изразя)-Субаруто си е супер,като всяка кола си има и плюсове и минуси,зависи ти какво търсиш,но определено няма да съжаляваш и ще останеш доволен от автомобила.Успех 
|
|
|
|
| Чет Апр 10, 2014 4:26 pm |
|
|
|
lamer40
|

DDD написа: lamer40 написа: Също така прочетох, че вече само Outback и Tribeca имат модели с въздушно окачване Мисля,че тук си в грешка колега,не са с въздушно.За возията какво да ти кажа,стегната е,но комфортна... незнам то това е до лично усещане и до това с какво го сравняваш.Но според мен возията на легасито особено моделите които си изброил отстъпват като комфорт на БМВ-то(конкретно модела който си посочил).Но в никакъв случай легасито не е некомфортно и неудобно-просто е различно,различен тип окачване и като слезнеш от него определено няма да се чувстваш изморен и схванат-100%. Относно автомата на субару-железен е при правилна поддръжка и експолатация,ако всичко му е наред само по оборотомера ще разбереш,че си сменил предавката.Автомата е изпитан в годините,обаче е леееко "морално остарял",няма да имаш проблем с изпреварване и т.н....,но отново има едно "НО",ако го сравняваш с автомата на БМВ-личното ми мнение е,че автомата на БМВ-то е една идея по-пъргав и по адекватен,но пък отстъпва като надежност(поне официално така се води,колко е вярно обаче незнам). В заключение мога да ти кажа,че сравняваш различни коли-като пакет обаче(ако мога така да се изразя)-Субаруто си е супер,като всяка кола си има и плюсове и минуси,зависи ти какво търсиш,но определено няма да съжаляваш и ще останеш доволен от автомобила.Успех  Да, колега, прав се оказа темата, която съм чел за Outback-a е ставало въпрос за по-стар модел. viewtopic.php?f=4&t=2102А за Tribeca-та честно казано и идея си нямам защо така реших. Би ли бил малко по-конкретен какво имаш предвид под "морално остарял". На мен ми е ясно, че все пак автомата на BMW както споменах говорq за турбо дизел, който има много висок въртящ момент и изведнъж се изстрелва и после това ускорение изчезва ... докато бензините имат равномерно и постоянно ускорение. Поне по мое наблюдение като съм гледал двата модел все правят 100-те за ~7 secs., но при BMW става едно изстрелване в началото: https://www.youtube.com/watch?v=UAQAnFij_nQОт 0-40 ги вдига адски бързо и след това от 40-100 не със същото темпо. https://www.youtube.com/watch?v=C5zlp5HoPT8Докато бензинката си има едно постоянно ускорение. И каквото съм успял да изровя като ускорение като цяло от Subaru-то ми се вижда доста прилично. https://www.youtube.com/watch?v=mtlAUCT_9nQПък и аз затова гледам H6 ... Не мога да си позволя някакви лекенца с BMW-енца да ме ядат на светофарите В кръга на шегата  И също някой може ли да ми каже нещо за обявите с "адаптивни предни светлини" нещо ....
|
|
|
|
| Чет Апр 10, 2014 4:59 pm |
|
|
|
BAlexandrov
|
|
Не знам как може мелез като Каризма - кола с всевъзможни проблеми да ти е някаква отправна точка и как при условие че си търпял всичко това, стигна до возията като единствен критерий... Легаси е по-скоро сравнимо с Галант, но пак са доста различни. Потърси, покарай пък тогава мисли. Ако искаш много екстри японските не са твоя избор.
|
|
|
|
| Чет Апр 10, 2014 5:02 pm |
|
|
|
lamer40
|
BAlexandrov написа: Не знам как може мелез като Каризма - кола с всевъзможни проблеми да ти е някаква отправна точка и как при условие че си търпял всичко това, стигна до возията като единствен критерий... Легаси е по-скоро сравнимо с Галант, но пак са доста различни. Потърси, покарай пък тогава мисли. Ако искаш много екстри японските не са твоя избор. Благодаря ти за мнението, което макар и да е субективно и по никакъв начин да не отговоря на нещатата, които питам. Разбирам, че явно дълги години си карал такава кола и имаш опит с такива  и са ти познати до болка. Все пак не мисля, че това е място, в което да се обиждаме кой какво кара и да си мерим мускулите/конските сили/. Ако Legacy-то е сравнимо с Галант може би тази тема няма смисъл да се продължава. И все пак ако някой отговори на останалите ми въпроси бих бил благодарен.
|
|
|
|
| Чет Апр 10, 2014 5:28 pm |
|
|
|
BAlexandrov
|
lamer40 написа: Благодаря ти за мнението, което макар и да е субективно и по никакъв начин да не отговоря на нещатата, които питам. Разбирам, че явно дълги години си карал такава кола и имаш опит с такива  и са ти познати до болка. Напротив, отговаря. Замисли се какво всъщност търсиш в една кола. Провери ника ми в Мицубиши форума.
|
|
|
|
| Чет Апр 10, 2014 5:35 pm |
|
|
|
DDD
Регистриран на: Нед Дек 11, 2011 7:20 pm Постове: 782 Местоположение: София Рейтинг: 223    
|
lamer40 написа: И също някой може ли да ми каже нещо за обявите с "адаптивни предни светлини" нещо .... Няма такова нещо при Субару(конкретно легасито което гледаш),също няма вентилирани седалки(обдухване) и т.н. lamer40 написа: Би ли бил малко по-конкретен какво имаш предвид под "морално остарял". Най-просто казано...по-бавен,по-муден(време за сменяне на предвка),с повече "замисляне" когато смачкаш газта до край,с по-малко предвки е самата кутия от тази на БМВ-то(все пак зависи за кои модели говорим),с различни предавателни числа.Което обаче не е прави по-лоша...просто е малко по бавна-това е.А относно ускорението-да напълно прилично си е,стига да не очакваш чудеса. P.S.Има един лаф..."Бензина тръгва да върви при такива обороти,при които дизела спира...  "
|
|
|
|
| Чет Апр 10, 2014 5:45 pm |
|
|
|
sapio
Регистриран на: Сря Мар 07, 2012 9:29 am Постове: 20 Местоположение: София
Автомобил: Legacy 2004 3.0 H6 AWD Sedan
Рейтинг: 14
|

Да си кажа и аз каквото имам като мнение, без да претендирам за изчерпателност и обективност. Първо, сравнението между Легаси и Е60 не е съвсем коректно. Легасито по-скоро се доближава до Е9х серия на БМВ, както и А4 серията на Ауди. Въпреки че в няколко теми има застъпени сравнения между Легаси и А6, според мен като габарити и пространство в купето по-скоро го сравнявам с посочените серии на конкурентите. Второ, видеото с ускорение на БМВ не е на Е60, а на F10. Това не е фейслифтово Е60, а направо следващия модел. Ф10 - 258 коня, 540 Nm при 1500-3000 rpm Е60 LCI - 235 коня, 500 Nm при 1750-3000 rpm Легаси Н6 - 245 коня, 297 Nm при 4200 rpm Сам виждаш разликата в нютоните и оборотите, при които се постигат. Отделно сравнение между дизел и бензин в ускорение е меко казано странно. Те не са идентични като вървене и усещане за ускорение. На видеото, където се дърпат двете коли, разлика не виждам - няма и една кола разлика и то е толкова субективно, че няма накъде. Основните разлики, които ще намериш са: 1. Комфорт на возията - в полза на Е60 значително. Аз обаче предпочитам твърда возия и нямам проблем с това. Имам БМВ Е90 с фабрично спортно окачване и ми е супер. 2. Поведение на пътя - в полза на Е60. БМВ седи на пътя като залепено, освен ако не си с някакви странни размери гуми, но то под 17" гуми на 3-литровите не влизат. 3. Екстри в автомобила - в полза на Е60 (автоматични чистачки, адаптивни фарове, сензори за каквото се сетиш, подгряване на огледала, затъмняване на огледалата, асистенти при спускане (каквото и да е това), възможност за HUD дисплей, грамотен МФ волан, двузонов климат и в по-стари модели, I-drive с навигация и възможност за много настройки на колата през него - работа на заключването и аларма, режим на фаровете, работа на музиката и др., система за налягането в гумите и т.н.) Голяма част от тях са почти по подразбиране. По-големи афтърмаркет възможности за доработка и аксесоари. Седалките на БМВ - О, моята любима екстра, но е много субективно, затова го пиша на края  4. Послено, но не по важност ПОДДРЪЖКАТА - в полза на Субаруто. Части има и за двете, но при легасито няма да ти се чупят какви ли не измислици. Просто няма и кой знае какво де. А, да не забравя че БМВ троши турбини като за добър ден. Това, че при някой не се е случвало, не значи, че ще мине метър или кара твърде малко. Отделно - течове от врати при всички модели след 2005. Проблеми с бравите при pre LCI Моделите. Понякога изгаряне на модули и разни други дразнещи, уж, дреболии, че не се сещам сега. Като окачване са здрави, няма да имаш проблеми. Ремонтите са скъпи и по-важното - трудно диагностицеруеми. Не знам дали има такава дума, но е точната. Ако нямаш доверен майстор, ще ти свалят сто кожи от гърба и не е сигурно нито дали ще ти решат проблема, нито дали ще е качествено. Също така дизелите имат ДПФ, който при всички марки е проблемен. Разходът е по-голям при бензина. И т.н. Като система 4х4 - бих казал, че и двете са еднакво добри. Всъщност единствените добри, като вероятно само 4Матик на Мерцедес може да ги доближи. Като здравина не мога да кажа, но не съм чел да имат масови проблеми, да не казвам никакви. Ако трябва да обобщя субективния си пост: Ако искаш много екстри, кола с която да минаваш за тузар, ако имаш пари за даване и поддръжка, истинско удоволствие от шофирането (само ако си спортен тип, иначе едва ли ще ти допадне), взимай БМВ. Много добър избор за хора с възможности. Ако искаш здрава кола, сиигурен и надежден автомобил, оборудван да ти служи, да го командваш ти, а не той, ако искаш да минеш по черен път и неравности, ако искаш да изненадваш гъзарите с голфове и полуживи баварки, си вземи Субару. И като цяло сравняваш два абсолютно различни автомобила, което е 
|
|
|
|
| Чет Апр 17, 2014 8:46 am |
|
|
|
adddt
Регистриран на: Вто Сеп 11, 2012 3:33 pm Постове: 1249 Местоположение: София
Автомобил: Legacy 2005 3.0 R Spec B
Рейтинг: 152   
|
|
Колега обаче на 2.5 ГТ и 3.0 има версия ( спек Б ) която е с билщайн окачване което прави колата различна от същата такава с нормално окачване.
а екстрата която ме е яд че я има в БМВ е отварянето само на задното стъкло на комбито.....
|
|
|
|
| Чет Апр 17, 2014 2:28 pm |
|
|
|
bat bubi
|
Ако искаш здравина, издържливост (особенно от към окачване и кормилно управление) и липса на всякакво притеснение, когато тръгваш на дълъг път, приличен комфорт и съвсем стандартен пакет от екстри, нужни на всяка кола се насочи към Легаси. Ако искаш по-голяма пъргавина, повече екстри (които в динамичното ежедневие се забравят да се използват), по-динамичен автомат (след ноември 2004 година нямат проблеми) се насочи към БМВ-то. Имай в предвид, че 4х4 на БМВ-то ти дава сигурност единствено и само на асвалтиран път и нормални снежни условия. Разликата в комфорта е съвсем малка, но е коренно различна от на Каризмата. Иначе, Божо за Каризмата е много прав и когато избираш една от горните две коли, се абстрахирай от съпоставяне с нея. 
_________________ BORN TО RIDE … UNTIL I DIE
|
|
|
|
| Вто Апр 22, 2014 10:09 am |
|
|
|
Mladen99
Регистриран на: Пет Дек 21, 2007 8:57 pm Постове: 2200 Местоположение: Бургас
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263     
|
|
Бемвета, Аудита, Каризми, Нютони, обороти, цифри клипчета....... пълен жмел.
Аз преди 4г. бях пред някаква такава дилема със 100 неизвестни и един градски, един от първите във форума написа: ''или си фен на марката или не" И на следващия ден вече бях със Суби, след това смо радости със автомобила.
Така че спираш да гледаш клипчета, и цифри, качваш се караш, ако си фен си я взимаш, туи то. Успех!
_________________ Outback 2001 3.0 H6 - продаден Outback 2001 2.5 AT VDC - продаден Subaru Baja МТ - продадена first Love Leone '84 1.8 АТ Facebook: Medovo Bee Farm
|
|
|
|
| Вто Апр 22, 2014 7:11 pm |
|
|
|
sapio
Регистриран на: Сря Мар 07, 2012 9:29 am Постове: 20 Местоположение: София
Автомобил: Legacy 2004 3.0 H6 AWD Sedan
Рейтинг: 14
|
|
Mladen99 го каза много добре. Всъщност аз така направих. Гледах две, три години Легаси, като това което карам сега. Точно такова исках и такова си взех. Ако пък не ти допадне, продаваш го и си търсиш каквото мислиш че ще ти хареса. Единствената ми нерадост за сега е разхода на гориво, но аналогичен агрегат при други марки пак си гори почти толкова, така че ...
|
|
|
|
| Сря Апр 23, 2014 7:23 am |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|