Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема
 Полиране на фарове! 
Автор Съобщение

Постове: 117
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Прикачени файлове:
P8300163.JPG
P8300163.JPG [ 241.96 KiB | Прегледано 4592 пъти ]
Прикачени файлове:
P8300162.JPG
P8300162.JPG [ 215.47 KiB | Прегледано 4592 пъти ]
Здравейте,колеги!Много от нас с автомобили от 1999г на сам,страдат от един и същ проблем-помътняване на "стъклата"на фаровете,било от изгаряне на слънце или от по-грубо миене ,те пожълтяват и респективно се намалява ефективността на осветление.
С настоящата тема бих желал да помогна ,ако мога,с моят опит.Полира ги едно момче,което прави и много други чудеса ,но това е нещо,което е мноого важно.Услугата струва 50 лв.за двата фара и ето какъв е резултата като не използва нищо вредящо на пластмасата,защото чух и за "лакиране с яхтен лак",а това на всеки е ясно,че става съсипия [-X :smt071 ....
Ето и координати,освен всичко е готов да дойде и на адрес,но за София
0887505215-Георги

Вто Авг 30, 2011 6:10 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 119
Автомобил: Impreza gx
Нов фен
Отговори с цитат
аз за 20 лв си ги полирах при един познат в Аксаково и станаха супер

Вто Авг 30, 2011 7:43 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Браво,колега,много изгодно!Лакирахте ли ги,след това?

Сря Авг 31, 2011 7:52 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2211
Автомобил: Outback '00 AT
Рейтинг: 161
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
И на мен ми взеха 20 лева. Само ги полираха.

Сря Авг 31, 2011 12:40 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2507
Автомобил: Танк EJ22'94; EJ20G ; D15Z3
Рейтинг: 721
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Аз след полиране (30лв) си ги пръснах сам с лак-спрей... сега пак трябва да полирам спрея, че имаше роса... #-o
Иначе, вместо лак, колега от форума каза, че има прозрачно 3м фолио, което се лепи и ставало чук. :)

Сря Авг 31, 2011 2:30 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 1340
Рейтинг: 426
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
valqk написа:
Иначе, вместо лак, колега от форума каза, че има прозрачно 3м фолио, което се лепи и ставало чук. :)

Аз когато си затъмнявах стъклата поставих, прозрачно фолио 3М на фаровете и стоповете. :smt023 Няма полиране, лакиране и т.н. Вече 3-ти месец без забележки. ;)

Сря Авг 31, 2011 4:48 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 356
Автомобил: Subaru Legacy 2.0 '99
Телефон: 0898521767
Рейтинг: 10
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
И аз точно преди година полирах фаровете, обаче, преди около месец закарах колата на автомивка и от безконтактния препарат матираха целите фарове. Станаха на капки, направо ужас. Мислех с фолио да ги облепя, но истинското защитно фолио на 3М е на цена 150 лева квадратен метър :shock:
а обикновеното прозрачно фолио за ламиниране е тънко и мисля, че от камъчетата ще се прокъсва.
Някой да е пробвал случайно да ги лакира с автолак при някой бояджия?

Сря Авг 31, 2011 6:22 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Нов фен
Отговори с цитат
Та така,колеги,явно не сте ме разбрали правилно!Тук става дума за ПРОФЕСИОНАЛНО машинно полиране със специални абразиви и накрая се обработват със силанизиращ препарат и крайният резултат е оригинална прозрачност!Няма лакиране и хим. средства ,които първоначално създават илюзия за добре свършена работа,но след месеци се компрометира и не рядко съсипват пластмасата в дълбочина.Не подценявам постиженията ви,просто ви предлагам нещо наистина такова,каквото трябва да бъде.Отделно,относно безконтактното измиване,поинтересувайте се дали има нещо друго освен сода каустик и си представете какво става с боята ,например?
Между другото,фара който съм снимал е след нощно каране,без миене....

Сря Авг 31, 2011 6:41 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 7
Нов фен
Отговори с цитат
В Аксаково,къде ги полира/тел. или адрес/

Пет Сеп 23, 2011 1:42 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1414
Автомобил: STI (GVB)
Рейтинг: 225
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
За 50 кинта може и на адрес из страната да отиде :smt129 най често срещаната цена за тази процедура е 20 лева и се предлага на всяка добра авто-мивка :smt023

ПП-поправям се :oops: 20 кинта на фар е цената из Смолян!

Нед Сеп 25, 2011 10:33 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 13
Автомобил: Subaru/Outback
Нов фен
Отговори с цитат
Полирането издържа доста кратко и ефекта не е същия като при лакирането,с лак за коли.

Вто Сеп 27, 2011 9:24 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2200
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Моя единия беше леко замаглкясан и имах останала паста за пастиране на коли ит преди 2-3 че и повече години.
Без машина на ръка с вълнен парцал търках 2 мин. и фарчето се промени доста ;-)
Така че в наи скоро време ще си взема на 3М насипна паста номер 1,2,3 по 20-30гр. и ще ги полирам с машина да лъснат, че даже ще взема лъсна и цялата кола.

first Love Leone '84 1.8 АТ
Facebook: Medovo Bee Farm

Чет Сеп 29, 2011 2:33 pm
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума

Постове: 875
Рейтинг: 60
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
За полирането има два варианта ако е прегорял доста заводския лак се шлайфа докато изчезне прегорялото . но по този начин самият фар остава без лаково покритие така че се лакирва задължително , ако леко е матирал може и да се полира но пак е временно , имам доста лакирани фарове с малко по скъп автомобилен лак който MS продукт и до сега нямам рекламациа така че направете си сметката колко пари ви вземат и за колко време :smt023

Съб Окт 15, 2011 10:55 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 446
Автомобил: SUBARU Legacy 2.5
Телефон: 0894 625 237
Рейтинг: 42
От звездите одобрен
Отговори с цитат
denislav971 написа:
За полирането има два варианта ако е прегорял доста заводския лак се шлайфа докато изчезне прегорялото . но по този начин самият фар остава без лаково покритие така че се лакирва задължително , ако леко е матирал може и да се полира но пак е временно , имам доста лакирани фарове с малко по скъп автомобилен лак който MS продукт и до сега нямам рекламациа така че направете си сметката колко пари ви вземат и за колко време :smt023

А този лак с които се лакират фаровете какъв. Някакъв специален ли е или просто автомобилен лак.

Нед Окт 16, 2011 7:26 am
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума

Отговори с цитат
Да колега автомобилен лак MS продукт има и HS продукт единият е с повече примеси и за това е МS :smt023

Вто Окт 25, 2011 7:21 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 119
Автомобил: Impreza gx
Нов фен
Отговори с цитат
а почти същия на 90% ефект като при полирането се получава с ПАСТА ЗА ЗЪБИ :good:

Сря Апр 23, 2014 7:17 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2115
Автомобил: Subaru legacy 2,5 АТ 01GX limited
Рейтинг: 384
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
kissiov написа:
Прикачени файлове:
P8300163.JPG
Прикачени файлове:
P8300162.JPG
Здравейте,колеги!Много от нас с автомобили от 1999г на сам,страдат от един и същ проблем-помътняване на "стъклата"на фаровете,било от изгаряне на слънце или от по-грубо миене ,те пожълтяват и респективно се намалява ефективността на осветление.
С настоящата тема бих желал да помогна ,ако мога,с моят опит.Полира ги едно момче,което прави и много други чудеса ,но това е нещо,което е мноого важно.Услугата струва 50 лв.за двата фара и ето какъв е резултата като не използва нищо вредящо на пластмасата,защото чух и за "лакиране с яхтен лак",а това на всеки е ясно,че става съсипия [-X :smt071 ....
Ето и координати,освен всичко е готов да дойде и на адрес,но за София
0887505215-Георги

Аз имам такова питане колега , колко време след интервенцията фаровете не променят видът си , година , две , три и човека каква гаранция дава за тези пари , защото цената наистина е най- скъпата, която съм чувал досега.
Виждал съм лакирани с гласуритски лак с пластификатор в него, които не са мръднали вече 2 г., моите за замътени и се чудя какво да ги правя, но ако ще давам 50 кинта искам да знам за какво ги давам и за колко време ще го има ефекта.
лек ден желая

Сря Апр 23, 2014 7:27 am
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума

Отговори с цитат
quietriot братле хубавият лак има примеси като еластификатор и пластификатор в проценти , бояджията е човека с гаранцията така че се работи с проценти за еластичност :)

Сря Апр 23, 2014 7:52 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема