|
|
|
Страница 1 от 1
|
|
| Автор |
Съобщение |
|
Kashalota
Автомобил: 2001 Легаси
Рейтинг: 0
|
Здравейте колеги,купих си Легаси Лимитед 2002-ра и съм страшно доволен от избора,обаче има нещо което много ме дразни като цяло и това е волана на самата кола...Виждал съм много пъти оригинални момо волани на импреза както и на предното легаси и ми е интересно има ли опция и аз да се сдобия с такъв,но да работи автопилота и VDC-то?Извинявам се ако вече има повдигната такава тема,но не можах да я открия... 
|
|
|
|
| Чет Апр 24, 2014 8:26 am |
|
|
|
askeless
|

Търсиш стоков МОМО волан с лостче за круийз контрол от 2000-2002 Outback H6 /има махагон по него/ или от 1997-1998 Legacy 2.5 Limited /кожен и черен/. И двата са от коли с такава обичайна екстра. МОМО волани от ВРХ или Форестър нямат лостче за круйза, ще е занимавка да се купува отделно, да се пробива на няколко места, монтира и т.н. Важно е преди всичко да свалиш твоя еърбег /на откачен акумулатор!/ и огледаш буксата на патрона му, после огледай връзките за клаксон и круйз под еърбега. Самият волан трябва да има процеп в задната си част, горе, в ляво, през който се подават куплунзите за възките. Новият ти волан трябва да има абсолютно същите букси, връзки и процепи! Питай колегите от форума, които продават авточасти втора ръка, повечето имат такива волани.
Като цяло, във волана се намират еърбега, клаксона и лостчето за контрол на круйза, но всичко това се управлява от една жълто-черна цилиндричната кутия с навит лентов кабел, скрита в пластмастите след волана - т.нар спиралата. Спиралата на твоята кола е предвидена за круйз, така, че ще можеш да минеш само със смяна на волан. Не знам VDC да има нещо общо с волана.
EDIT: след бърза намеса на компетентен колега, ето общото на vdc с волана - "...там точно е и самият контрол ,и в зависимост на къде се върти волана, взима сигнал за ъгъл и съответно посока,за да "знае" при приплъзване,колко и кое колело да задържи/отпусне за да я вкара в правия път..." Та като избор май остана единствено волан от H6
Поздрави!
|
|
|
|
| Чет Апр 24, 2014 9:43 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|